Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prosimpozor

1 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akár. Mindenesetre ez a felkiáltás sem ritka manapság egy hotelszakmai programon. A tények   Néhány szállásfoglaló portál, de különösen az utóbbi időben jelentős marketingköltségeket megmozgató szallas.hu a szállodák saját nevére folytat Adwords kampányokat.   A…..
Sárdobáló Fél ciklus 2010.11.01 00:45:00
Kétévesek lettünk. Voltak személyi változások - visszaadtunk két miniszterelnököt a nemzetgazdaságnak, és király került a helyükre (Nép Szuverenitás - orbánviktor 0 -1). lett egy női szerkesztőnk, és ellentétben a kormányokkal, fél ciklus után is töretlen a…..
prosimpozor 2010.11.01 13:43:30
@Gáborom: és mire hatalmazták fel? tudsz mondani akár egyetlen egy konkrét programpontot, amely ismert volt a választások előtt? még egy nyomorék tévévita sem volt, ha még emlékszel. 2,5 millió embernek elege volt a szocikból, és bosszúból a viktorra szavaztak. hol látod ebben a felhatalmazást
1) a magánnyugdíjpénztári vagyon einstandolásához
2) a média teljes felügyelet alá vonásához
3) magántulajdon tetszőleges időben történő állami felügyelet alá vonásához
4) a valamennyi nyugati demokráciában alkalmazott alkotmánybírósági kontroll korlátozásához
5) a gátlástalan káderpolitikához (schmitt, ÁSZ elnök, Stumpf alkotmánybíró, stb.)
6) a leplezetlen nepotizmushoz (lassan az összes állami létesítményt Pintér cége őrzi)
7) az alig titkoltan diszkriminatív gazdaságpolitikához (a bankadó Járai biztosítójára nem vonatkozik, a Robin Hood adó a CBA-ra nem vonatkozik)

Mutass rá a programjukban ezekre a pontokra, aztán mosdassad őket. A szocik balfaszsága miatt senkinek nem kellene elnézőbbnek lenni a jelenlegi kormány még nagyobb balfaszságaival szemben.
Még 2007-ben Bogár László előadást tartott „A hálózatok világuralma. Magyarország a globális rendszerben” címmel a szentendrei Fidelitas híveknek. Ő már akkor rámutatott, hogy mi a különbség a multik által irányított és uralt porszemország helyzete és az…..
prosimpozor 2010.09.08 01:07:02
@na4: hát itt nem csak a svájci frank drágulásáról van szó, hanem kifejezetten a forint gyengüléséről, ehhez elég megnézned egy másik régiós valuta (cseh korona, lengyel zlotyi) árfolyamváltozását (fél éve 10 forint volt egy korona, ma 12).
100 nap alatt nem lehet semmit sem rendbe hozni, ez tény. De a befektetők nem csak a pillanatnyi gazdasági mutatókat, hanem a jövőt illető koncepciókat is értékelik. És nem a délibábos-delíriumos forradalmi népnemzeti beszédekre gondolnak, hanem konkrét gazdasági elképzelésekre. Ilyenje ennek a kormánynak nincs, ez 100 nap alatt bőven kiderült. Emiatt dől most be a forint. Csak az nem látja, aki nem akarja.
12 órának kellett eltelnie, hogy képes legyek klavitúrát ragadni a rettenetes, sokkoló kiesés után. Szögezzük le gyorsan: Svájc ugyan a csoportjából mindig továbbjutó, masszív középcsapat pozíciójára hajt, de nem a világ cikije, ha mégis kiesik. De ilyen reménytelenül…..
prosimpozor 2010.06.26 15:28:06
@heted7: mi köze a focinak a politikához? mi köze a politikának az emberekhez? üres halmaz mindkettő. mozdulj ki néha a nagyvilágba, meglátod, nyitottabb lesz a gondolkodásod. ha már említetted, szerintem viszont az a baj, hogy a magyarok fejéből nem tud kiszállni a dicsőség.
@Közöd???: az első mondatoddal egyetértek, a második meg nyilván olcsó provokáció.
Úgy tűnik, véget ér Szlovákiában a 4 éves rémálom, Robert Fico tragikomikus kormányzata távozni lesz kénytelen a hatalomból. Két hónappal ezelőtt ezt még kokamámorban sem gondolta volna senki. Nagyon úgy nézett ki, hogy a szlovák választók nagy részének mindaddig teljesen…..
prosimpozor 2010.06.15 08:53:08
@SillyKohn: a Most/Híd valóban nem MAGYAR párt. Nem azzal jutott be, hogy szavazz ránk, MERT magyarok vagyunk. Az MKP kb. ennyit tudott, azon belül aztán ott volt a Duray-féle mélymagyaroktól a kőszocikon át a liberálisokig mindenki, amíg utóbbiak ki nem váltak belőle. És ez egyáltalán nem baj. Az olyan KARDINÁLIS kérdéseket, hogy Pozsony vagy Bratislava szerepeljen-e a tankönyvekben, nyilván csak az MKP tudja jobban képviselni. De tényleg ez lenne a legfontosabb?
Ezek a hűtlen szlovákiai magyarok nem járatják magyar iskolába a gyereküket... Hallatlan! Pedig a '90-es években még divat volt, hogy aztán Magyarországon tanulhassanak tovább. Azóta viszont mi történt? Szlovákia beelőzött. Talán vonzóvá, perspektivikussá kellene tenni újra Magyarországot, és akkor majd fogja érdekelni a szlovákiai magyarokat a kettős állampolgárság. A kereslet kellene, hogy meghatározza a kínálatot, nem pedig fordítva.
Azt meg csak a vak nem látja, hogy Orbánnak az volt a célja az állampolgársági törvény azonnali elfogadásával (hiába kérlelte hű szövetségese, az MKP, hogy várjanak a választások végéig - ennyit az érzéketlenségéről), hogy Fico maradjon, hiszen akkor maradna továbbra is téma, amivel bármikor el lehet terelni a közvélemény figyelmét a kormányzati munkáról, ill. annak hiányáról.
prosimpozor 2010.06.15 23:59:53
@SillyKohn:
Én nem hiszem, hogy teljesen természetes dolgok egyik évtizedről a másikra ki tudnak halni. Tény, hogy a Meciar-korszak alatt tömve volt a Duna utca Pozsonyban, viszont az is, hogy Fico alatt lasszóval kellett fogdosni a diákokat, pedig a két jómadár egy tőről van, a különbség tehát csak annyi, hogy Magyarország Meciar alatt még az élbolyban volt. Ezek a tények, a kérdés csak, hogy szerinted ez véletlen egybeesés-e, avagy gazdasági racionalitás. Magad is bevallod, hogy anyanyelvi szintre fejlesztetted a szlovákot, nyilván nem kedvtelésből, hanem, mert láttál benne perspektívát, hogy egy szlovák céget vezess.
Szerintem mindenki el tudja dönteni egyedül is, hogy magyar, szlovák, netán amerikai, kínai vagy orosz iskolába akarja-e járatni a gyerekét, és mint írod, neked sem volt semmilyen hátrányod abból, hogy magyarba jártál. Akkor tehát mi is a baj?
@fransancisco: nyilván a magyargyűlöletről konkrét tapasztalataid lehetnek, szóval mesélj kérlek. Slotát pedig a helyén kell tudni kezelni, te sem örülnél neki, ha téged magyarként Vona Gábor kijelentései alapján ítélnének meg.
Mandiner blog Zbohom Fico 2010.06.10 10:01:00
  A Trianon-évforduló tájékán van elég bajuk a szegény szlovákoknak, végeredményben nem is hozzájuk kötődik 1920 júniusa, hanem Csehszlovákiához. Ilyen értelemben okafogyott Slota trianoni emléktábla-állítása Pozsonyban. No de mégiscsak választások lesznek az 1993…..
killtheradical A görög kapcsolat 2010.05.07 17:47:00
Lusta görögök? A 11.3 milliós lakosságból 4.9 millió dolgozik. Magyarországon a 10 millióból 3.9 millió. 43% vs. 39%. A lusta görögjei. Az a 4.9 millió évente átlag fejenként 2120 órát húz le. Ez a 3.9 millió évente átlag fejenként 1988 órát. A lusta görögjei. Az OECD…..
Sárdobáló Jobbikos rablók 2010.03.15 19:15:00
Blogunk szerkesztői szép számmal sereglettek a Jobbik nagygyűlésére, amint arról később részletesen be is számolunk. A nagygyűlés végén néhányakkal villáminterjút készítettünk, egyetlen, merőben provokatív kérdéssel (a videó már készül). Volt, aki kedvesen válaszolt,…..
prosimpozor 2010.03.16 01:17:00
off: Azt a marhát, aki kitalálta az általános választójogot! Most komolyan, az a szenilis primitív nyugger, aki a mandiner videóban hagymázosan kiabálja, hogy zsidó gyere át a zebrán, meg az a sok kocsmatöltelék, akik delíriumos fejjel hallgatják azt a köztörvényes bűnözőket nyíltan pártoló álszent kúrógépet, ezek szavazhatnak? Vagy a másik oldalon a sok panellakó szélütéses exmszmp-s szatyrosharcos? Sírnom kell.
on: Aki tüntetésen megjelenik, az nyíltan vállalja a közszereplését, sem a Ptk., sem az irányadó joggyakorlat szerint nem sért személyiségi jogot, aki lekamerázza.
Bár valószínűleg a srácok akkor is ütöttek volna, ha meghallgatják a kérdést. A fanatikusoknak nincs humorérzékük.
A szólásszabadsághoz mindenkinek joga van, ne sírjon egy jobbikos sem, ha megjelenik a rendezvényén a sajtó. Ha ők számonkérik, akkor őtőlük is számon kell kérni. De ugyanígy, ha szerintük a mentelmi jog hülyeség, akkor ne kampányoljanak Budaházy mellett azzal, hogy ha bejut, akkor megmenekül az elnyomó hatalom (értsd: a köztörvényes bűncselekmények elkövetése esetén eljáró igazságszolgáltatás) elől. Arról már nem is beszélve, hogy ha törvényességről és átláthatóságról beszélnek, akkor talán azzal kéne kezdeni, hogy benyújtják a párt gazdálkodásáról szóló adatokat az ÁSZ-nak. Ahogyan Bacsó klasszikusában mondják: "A törvény mindenkire vonatkozik. Kommunistákra tízszeresen, százszorosan."
prosimpozor 2010.03.16 01:24:10
@Mouth Hero: Ez pl. tök rossz hasonlat, mert a te kérdésed olyan gyűlöletkeltő és rosszindulatú feltételezésekre vonatkozik, amelyeket nem a cigányság egy vezetője mondott, hanem egy szerencsétlen együgyű barom, akit azóta el is kussoltatott a Fidesz. Viszont az árpád-házi királyokról Vona mesélt a hívei előtt, a "ballib ifjonczok" ezért kérdezték Vona híveit ugyanerről.
prosimpozor 2010.03.16 01:52:30
@Bemmbemm: "nem fogják megtiltani a külföldiek földvásárlását hazánkban, de olyan feltételeket szabnak, amiket lehetetlen teljesíteni."
Vicces bácsi ez a Vona! Hitleren is biztos sokan kacagtak volna, ha azt találta volna mondani, hogy "nem fogjuk kiirtani a zsidókat, csak olyan feltételeket fogunk nekik teremteni, amiket lehetetlen túlélni".
Orbán Viktor a VOSZ rendezvényén kijelentette, hogy egyenes ági öröklésnél, „az államnak nincs keresnivalója, nemcsak a vállalkozás, hanem senki esetében”. Ezt Demján Sándor és más megjelent milliárdosok nyilván örömmel hallgatták, de mennyire jó mindez a…..
Mára itt van Zsófi egy újabb intője: Egyik nap, német óra utáni szünetben kimentem a mosdóba, hogy kimossam a táblaszivacsot, de a WC-ben ott bagóztak már akkor az oszt.társaim ... A lényeg az, hogy a Dia megkérte, hogy fogjam meg a cigijét egy pillanatra, mert valamit ki akart venni a…..
nyuggerland Nyuggerközmunkaprogram 2010.02.04 22:12:02
A munkahelyemnél levő buszmegállóba néhány hete kikerült a helyi maszopos jelölt hatalmas arca. Ahogy az lenni szokott, most is akadt egy önkéntes, aki ellenállhatatlan késztetést érzett arra, hogy politkai véleményének és választási spekulációinak közvéleménykutatókat és…..
nyuggerland első 2010.01.14 20:06:00
 Ez a blog a fiatalok hergelésére, az aktív korúak elszomorítására és az idősek felháborítására jött létre. És ha nyugdíjba megyek, majd fogok is írni. addig is: http://nepszotar.com/?szo=nyugger konszolidált haver: http://nyugger.blog.hu/..
Az egyik egyetem blogharcosai küldték be a Zugügyvédnek az alábbi tengerentúli jogesetet, miként ítélik meg a bloghozzászólásokat az Egyesült Államokban. Nálunk a jog sokkal szigorúbb, az Index is veszített pert egy vidéki főiskola igazgatóját bíráló bejegyzés…..
prosimpozor 2009.11.22 18:33:27
@Hozzá Szóló: Amit az öncenzúráról írsz, az bár nem etikus, de jogilag támadhatatlan, hiszen minden oldal üzemeltetőjének szuverén döntése, hogy kinek a hozzászólását engedi megjelenni. Ami viszont sokkal gázosabb szerintem, hogy a magyar törvények szerint a szolgáltatónak felelnie kell a tartalomért, és ez arra készteti, hogy inkább túlbuzgón kimoderáljon mindent, amit neccesnek gondol, nehogy bajba kerüljön.

Erről részletesebben itt:
multimediajog.blogspot.com/2009/11/egy-amerikai-itelet-margojara.html
Könnyű rávágni, hogy természetesen azé a reklám, aki megrendelte és kifizette: a hirdetőé. Az ő jogos tulajdona. És ez elvileg így is van, nade nem lenne az internet olyan, amilyen, ha ezen sem változtatott volna.A reklámokba mindig belenyúltak valahogy a fogyasztók. Átfirkálták,…..
prosimpozor 2009.11.22 14:24:44
@cadmagician: a szerzőnek (ügynökség) vannak személyhez fűződő és vagyoni jogai. Amikor az ügynökség megbízási szerződést köt az ügyféllel, akkor díj ellenében a vagyoni jogokat ruházza át, vagyis jogot ad a terjesztésre, nyilvános előadásra, többszörözésre, átdolgozásra stb. Hogy a megbízási díj mely jogokat fedi le, azt a felek szabadon döntik el, de ha csak tévés terjesztésre, akkor az ügyfél nem teheti közzé a youtube-on, mert nem az ő szellemi tulajdona. Ha megteszi ezt más, akkor azzal az ügynökség szerzői vagyoni jogait sérti, az ügyfél érdekeit nyilván nem:)
@MacTom: Az outsourcing munkákkal a következő a helyzet: az ügynökség a munkaszerződés/megbízási szerződés alapján szerzi meg a vagyoni jogokat, de a szerző, azaz Te sem veszíted el a személyhez fűződő jogaidat, vagyis ha úgy akarod, akkor az ügynökségnek a magyar jog szerint KÖTELESSÉGE feltüntetni a neved. (Az angol szerzői jogi törvényt nem ismerem, könnyen lehet, hogy a szerződésetekben az van kikötve.)
Március 13-án Geszti Péter és a fideszes tévékurátor Szabó László vendégeskedett a Radio Café stúdiójában, Kóczián Péternél és Babarczy Eszternél. Geszti - a műsor felénél körülbelül - döbbenetes coming outot mutatott fel kettősállampolgárság-témában: elmondta, hogy…..
Pilu Kereszt-szlalom 2009.01.25 17:44:00
 Vagy ötöt számoltam idefelé jövet. Nem tudom függetleníteni magam a látványuktól, zavar. Van nekem halottam, van fájdalmam, miért szembesít engem másvalaki a sajátjával? Tisztességtelen tolakodásnak érzem. Tudom, hogy a közlekedés veszélyes üzem, és azzal is tisztában…..
w Az én antiszemitizmusom 2008.10.18 14:58:00
Határozott véleményünk, hogy a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának egymáshoz való viszonyának súlyos torzulását tükrözi ez az írás éppen úgy, mint az – a Magyar Hírlapban megjelent –, amelyet mottóként idéz, és amelynek – egyesek…..
prosimpozor 2008.10.19 15:06:04
Nahát, milyen visszafogott volt önmagához képest a MÚOSZ, pedig korábban - többek közt a saját etikai szabályaikat is megszegve - simán eljárást indított azokkal szemben is, akik nem tagjai, lásd:
multimediajog.blogspot.com/2008/07/jsgri-etika-s-az-adatvdelem.html

De legalább értenének ahhoz, amit leírnak. Aszongya "a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának egymáshoz való viszonyának súlyos torzulását tükrözi ez az írás". Valójában mindkét jog az ilyen cikkek közlésének lehetővé tételét célozza, tehát olyan, mintha azt mondták volna, hogy az utóbbi időben az antiszemitizmus előretörése következtében erősödött a zsidógyűlölet. Bár, ha képesek lennének a szavak jelentését értelmezni, akkor valószínűleg azt is felfogták volna, hogy a cikk paródia.
Két rövid idézet: Az Adriai-tengerhez rendszeresen a saját repülőgépén utazó Slota kijelentette, hogy soha nem merészkedik a magyar légtérbe, inkább Ausztria fölött repül. Azt mondta, hogy a magyar légteret azért kerüli el, mert a magyarok nyilván lelőnék a…..
Ahogy már írtunk róla, az őszi Critical Mass másként zajlik majd, mint az eddigiek, nem lesz rendőri biztosítás és utakat sem zárnak le. Az egyetlen kivétel az Andrássy út, de oda sem a Critical Mass, hanem az Európai Autómentes Nap miatt nem lehet majd autóval behajtani.  …..
Gyurcsány Gergő a hibás, hogy ez a kép most mindannyiunk agyába beleégett. A Homár már boldog (hogy túlélte a sokkot), ki hitte volna, hogy ennyire egyszerű? Az ismeretlen szerző minden bizonnyal sosem hallott még a Fotosopról, mintha más újságokból ollózta volna össze. A…..
Szeptember 1-el új világ köszöntött ránk idehaza, köszönhetően a megváltozott törvényi szabályozásnak. Aki kicsit is komolyabban foglalkozik online marketinggel, biztosan szembesül a következményekkel.Nézzük, mi változik!A legkevésbé problémás dolog a spam-ek…..