Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DarkVoid

31 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tovább folytatjuk Checkpoint nevű podcastünk kistesóját, a Checkpoint Minit, amiben vendég nincs, és minden alkalommal csak egyetlen régi játékot vesézünk ki 10-15 percben. Persze a kivesézés része, hogy elmeséljük, milyen élmény volt újra kipróbálni ezeket a játékokat…..
Tudom, szeretnétek már valami kulisszák mögött czikket a háborúval kapcsolatban, de az nem ilyen egyszerű. Ezért pótszerként íme az informatikus Jackass rovatom újabb gyöngyszeme: Kiróbálom, hogy neked ne kelljen - telepítem, amit nem mersz! Olvashattatok már tőlem vírusirtó-tesztet, de ha a…..
Oké, pusztán a poén kedvéért megválaszolom a kérdést - hiszen ha adott a tudás, akkor azt is tudod, hogy mik a fontos paraméterek. A kérdező tehát nyilván egy wannabe, de ma - ahogy Xerxész mondaná - nagylelkű isten vagyok: Szóval szeretnéd beindítani az IT biztonsági auditor/"etikus" hacker…..
Ahogy apaként egyre kevesebb időm van játszani, plusz öregszem, plusz egyre több játék erőlteti - feleslegesen - a nyílt világ+crafting+szerepjáték-elemeknek egy pénznyomtatásra jogosító engedéllyel felérő szentháromságát, úgy egyre inkább vonzanak a körökre osztott stratégiai szimulációk mellett az…..
Nem ment nagyot a hír, hogy az elvtársak a saját repülőjüket lőtték le, pedig érdekes. Vajon - költői kérdés - köze lehet a téves azonosításnak ahhoz, hogy a szovj orosz technológiai éhség, valamint a kapacitás és a tudás hiánya akkorára nőtt, hogy a muszkák háztartási eszközökből kannibalizált…..
Az első halál után - Ha ez a VÉÉÉÉÉG... Haláltudat, azaz tudatában lenni annak a megmásíthatatlan ténynek, hogy egyszer meg fogsz halni, akárcsak azok, akik fontosak neked. Az emberi haláltudat igen komplex és fokozatosan alakul ki, de hogy mikor kezd kialakulni, azt főleg a külső körülmények…..
A negyedik Rezsiharcom tanulságai 2022.07.20 13:57:59
Első rész, melyben felkutatom otthonunk rejtőzködő villanyvámpírjait (hogy a napkeleti bölcsek stílusában mondjam (lásd lejjebb): A Zárt Ököl Útja), Második rész, melyben elhagyom alvajáró, fogyasztói társadalmunk kényelmét egy napra, és magam is ezo-bio-ökohippi leszek (avagy a Nyitott Tenyér…..
Rezsinövelés, második felvonás (első rész itt). Ahogy ígértem, egy napra off-the-grid rezsiprepper (mondhatni repper) leszek! Jöhet a nagy összeomlás, a holnapi és az azt követő jövőheti világvége (attól függően, hogy melyik - indokolatlanul optimista - doomsayer meséjét hiszed el). Azaz:…..
Bár akkor még nem nevezték rezsinövelésnek a rezsinövelést, amikor a hatósági ár magasabb volt a piaci árnál, de mióta a közbeszéd legfőbb témája lett a mágikus 210 kWh/hónap fogyasztási küszöb, elkeztett a magát függetlennek nevező sajtó is rezsinövelést emlegetni. Eközben mind a mainstream…..
Leléptek a lányok: Dóri és Mia elmentek a nagyszülőkhöz, én pedig maradtam pár hétre Sudóval. Mit is kezdjek a hirtelen jött rengeteg szabadidővel? LÁNYOOOOK! BETEGRE ZABÁLOM MAGAM ÉS MINDENFÉLE MOCSADÉKOT NÉZEEEEK! Ami már kellett..
Ryley Robinson vagyok, legalábbis a mentőkabin fedélzeti számítógépe szerint. Az Alterra Corporation Aurora nevű hajójának másodlagos rendszereiért felelős karbantartó-mérnöke vagyok. Az Aurora és legénységének küldetése egy fáziskapu megépítése lett volna, de nem jutottunk el a célterületre: a hajó…..
Elképzelem, ahogy - immár egy civilizált országban - az állampolgársági vizsga után beszélgetek a többi vizsgázóval és mind megkérdezzük egymástól, hogy kinek mi volt az a bizonyos utolsó csepp, ami miatt most itt vagyunk. Rám kerül a sor, és a szokásos érthetetlen válaszaimhoz hűen annyit…..
A poszt frissült. Görgess a végére! Maradjanak velünk, mert a holnapi frekvenciát az adás végén közöljük!                                                                                                                                                                                              …..
Te ilyenekkel játszol? Nem. Ilyenekkel IS játszom, és úgy látszik, minden szülinapom után ajánlót írok a kapott switch-játékról. Be kell vallanom valamit: A Life is Strange játékok számomra amolyan bűnös élvezetet jelentenek. Nem tartom különösen jónak a történetüket, vagy megfontolásra…..
A negyedik PfSense Projekt 2022.04.24 14:14:49
Kirohantam a meetingből és a futár kezébe nyomtam az előre kiszámolt összeget, majd visszatérve a helyemre, az utolsó három szlájdom prezentálása közben vágyakozva nézegettem a hardvervásárlással kapcsolatos impulzuskontroll-zavarom újabb tárgyi bizonyítékát tartalmazó dobozra. Lehetne drog is.…..
Vélemlnycikk a helyzetről keleten, ami igazából változatlan. A mainstream média az utóbbi időkben annyi érdemi teljesítményt tudott felmutatni, hogy megírták az orosz bankok SWIFT-ből való kizárását. Viszont ezzel együtt a technológiai háború egyes aspektusairól csak a bullshitet nyomják (például…..
Eddig a vásárlási tanácsadóim főleg arról szóltak, hogy milyen összegért milyen specifikációra lehet reálisan számítani, illetve hogy mely gyártók esetén milyen típushibákra kell felkészülni. Ez már a múlt: 1-2 generáció óta a specifikációk nem számítanak és minden csak bullshit. Ebben a…..
While the average reader may not be familiar with cyber attacks targeting ATMs, the term 'ATM jackpot attack' is pretty self-explanatory. However, carrying out such an attack takes more than the child John Connor and his Atari Portfolio (i love that laptop. If you're going to order one via eBay, be…..
A negyedik Babanapló-fejezetek 2021.11.14 19:12:52
Babanaplóm újabb két fejezete érhető el nyilvánosan szórakoztatásotokra és okulásotokra. 1. Takarodj szülni, te hazaáruló! Az első fejezetben már említettem, hogy mivel Amélia kevésbé szerencsés országban (és társadalomban) született, így bizonyos kihívásokkal kényszerül majd szembenézni felnőtt…..
Sokmindennel  vádolhatjuk az oltáselleneseket (jogosan), de azt meg kell hagyni, hogy legalább segítenek nekünk némi humorral elviselni a világjárványt. Sajnos ennek is van káros mellékhatása: van, aki nem röhög a konteóhívők baromságain, hanem elhiszi őket. Nézzük hát a legabszurdabb…..
Igen, ezt már posztoltam, csak amikor a faszbúk linkelhetetlenné tette miatta az első blogot (valakit megsértettem a poszttal. Brühühü), töröltem az egész blogot a picsába. Hát milyen dolog már a világ legtermészetesebb dolgáról írni? Én kérek elnézést. Pedig Cukorhegyi Márk is (valószínűleg) így…..
Bár most mindenki a Matrix 4 előzetese miatt nedvesedik, én az új Dűne-film trailere óta azt várom a leginkább. Ennek apropójából - mintegy pótcselekvésként - leporoltam az 1992-es Dune 2 játékprogramot. A játék, amit azok is szeretnek/szerettek, akik a Dűne-univerzumot nem. A játék, aminek hiába…..
A negyedik Unikornis 2021.08.07 15:56:01
♫Benézted, hogy ez az unikornis...♫ Csak a faszbúk megzuckerelt az előző, szárnyal lóról szóló poszt miatt, úgyhogy most unikornis lesz. Oké, értem: az előző unikornisos poszt kicsit túl technikai lett és a benne bemutatott módszerek inkább szólnak jól képzett paranoidoknak, mint…..
Döglődik az X230. Szép volt, jó volt, de a végéhez közeledik. Talán még majd utoljára talpra állítom, ha nem kell sokat költeni rá. Viszont adja magát a probléma: kell egy új laptop a feleségemnek. A ThinkPad A285 nála nem játszik, mert több monitort akar használni és azon már nincs miniDisplayPort,…..
A negyedik Pegasus 2021.07.20 14:35:51
Mindig csak nyávogtok a megfigyelés miatt, de nem tesztek semmit. Tőlem egyszer egy ismerős tanácsot kért a biztonságos adattovábbítást illetően, én pedig azt mondtam, hogy egy mobiltelefont lehetetlen biztonságossá tenni. Aztán egy közszereplő ismerősömtől kaptam egyy fertőzött linket. Mint IT…..