Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kbk

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehetek őszinte? Fogalmam sincs, hogy mit kellene most írnom, mivel lehetne ünnepelni ezt a 4 évet. Írhatnék most ide statisztikai adatokat, számokat - de az leginkább úgyis csak nekem fontos, úgyhogy rendhagyó módon inkább egy kis betekintést adok egy gasztroblogger életébe, talán ez is érdekes…..
Ezen a héten került sorra a Patricius borfalat játékban a Patricius Késői Szüretelésű „Katinka” 2008-ból. Ez egy késői szüretelésű, töppedt szőlőből készült édes bor, amihez első ötletként libamájhabbal töltött képviselőfánkot gondoltam ki, de a képviselőfánk…..
Ezeket a pléhtányérokat Lila füge szerezte. Magukban tök bénák, a kompozícióban mégis milyen jól mutatnak! Ha olyan könyvet veszel az ételfotózásról, aminek amerikai a szerzője, megtudhatod belőle, hogyan is néz ki ez a meló a Másik Kontinensen. Nos. Rendelkezésre áll egy…..
Az utóbbi 5 évben óriási dolgok történtek a hazai gasztronómiában (legalábbis egy bizonyos feltűnő rétegében, sajnos arra még mindig hiába várunk, hogy az országszerte létező sokezer étteremnek akárcsak a töredékét igazán elérje a változás szele...). Közben viszont szép csendben eltűnt az egyik,…..
Kedves jó Olvasók! Amint azt látjátok, a régi zseer sablon költöztetés alatt áll, így akadnak még feature-ök, amelyek nem a végleges formájukban pompáznak. Az átalakítás ideje alatt minden építő kritikát és javaslatokat örömmel veszünk...
Azt megszokhattuk már, hogy rengeteg dolgot hívnak bécsi szeletnek itt Budapesten, általában nem nagyon mutatkozik összefüggés az eredeti recepttel, maximum annyi, hogy egy hússzelet panírban sütve. Ez viszont az eredeti recept, nem is akártkiről, egy két Michelin-csillagos osztrák…..
Régóta foglalkoztat a gondolat és most úgy döntöttem, hogy számolva a lehetséges következményekkel mégis szánok néhány sort a jelenségre. Amíg nem voltam érintett azt gondoltam, hogy az irigység beszél belőlem, de mióta a hurkák alatt az én hasam is elkezdett kerekedni és…..
Tudom, hogy elsőre kicsit úgy hangzik, mint egy suspense címe, de tulajdonképpen nem baj, mert az események, amelyek alapjában rengették meg a macskák utca lakóinak egymásba vetett bizalmát, valójában tényleg rejtélyesek. A Natis család, már egy ideje nem él a házban, így a…..
no meg előétellel és madártejjel. Apró kockákra vágtam egy nagy csirkemellet, és kevés vajon elkezdtem párolni. (Tapasztalták, hogy egy idő óta nem lehet pirítani a húsokat? Rögtön levet engednek. Nem tetszik.) Vegetát, petrezselyemzöldet és bazsalikomot szórtam…..
Kbk 2013.06.16 16:59:09
Kbk 2013.06.16 17:00:05
@OnkelSeppl: Legyünk jóhiszeműek! Lehet már olyan vegetát kapni, amiben nincsenek ízfokozók, csak a darált szárított zöldség. Mindazonáltal én sem vagyok híve a vegetának.
Mindennek van jó oldala, a freeblog (továbbiakban fb) immár 18 napja tartó leállásának pl. az, hogy végre kénytelen voltam összehozni a költözéshez szükségeseket, és kicsit beletanultam a regular expressionsbe, ami a korábbi szövegátírásos bénázások után nagy varázslat. :)…..
 A képen szereplő, Mexikóból származó dísznövénnyel a stockholmi botanikus kertben „futottam össze”. Manapság Közép-Európában ritkán fordul elő, pedig valamikor a kertészek kedvelt, dekoratív levelű futónövénye volt. A burgonyafélék rendjébe tartozik, svéd…..
Dalit Indiai vacsora 2009.09.18 15:50:00
 Ez az óriási esemény már több mint egy hónapja volt nálam, de eddig tartott, amíg a receptek, a képek, és az én időm összejöttek.16 lilaanya jött össze nálam. Szerencsére a kertben,mert azért a lakás falait még nem tudom megfelelően széthúzni. Viszont a nagyjából 2…..
Két éve már szóltam a baracklekvárról, akkoriban még házi módszerekkel próbálkoztam. Arról is értekeztem már, hogy a lekvárfőzés színtiszta fizika és kémia, akkor járunk a legjobban, ha egységnyi idő alatt a lehető legtöbb folyadékot tudjuk…..