Regisztráció Blogot indítok
Adatok
S k e l e t o r

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
forrás: youtube.com Tudod, ha a felsőtest edzésre keresel eszközt akkor ne keress tovább! Az a tornászgyűrű. Pont. Korra és nem való tekintet nélkül, edzettségi állapottól függetlenül mindenki csak profitálhat a tornászgyűrűvel való edzéssel. Azonban ha realisták akarunk lenni, akkor pusztán az…..
forrás: sambeukeboom.tumblr.com Mindig rengeteg ötlet kavarog a fejemben, hogy miről is lehetne egy újabb bejegyzést írnom. Folyamatosan keresem is a blogomhoz illő témákat. Azt is látom hogy van egy szűk és lelkes olvasótáborom, akik hozzám hasonlóan szemlélik a világot a testedzéssel, az…..
S k e l e t o r 2021.11.16 12:19:55
Gondoltam beköszönök már !!!

Szóval, Helló Srácok !

Nem hiszem, hogy mindenkinek tetszeni fog, amit itt leírok, de hát véleményt csak alkothatunk.
Az ebben a bejegyzésben tárgyaltak mindegyikével én személy szerint nem szemezem. Először is:
„ha a testedzés kerül szóba akkor annak minden esetben a mozgásról kell szólnia. Minden más csak parasztvakítás. Az eszközök, a kiegészítők, a termek, az edzők, egyszóval minden.“ -
Kissé túlzásnak érzem ezt az állítást ilyen formában, mert számomra azok az eszközök, amellyekkel nap,mint nap végzem a gyakorlataim, s amelyek által biztosítva van a folyamatos fejlődésem is, nem mellékesen nem keveset invesztáltam beléjük, nos nekem ezek korántsem tünnek parasztvakításnak. Mondjuk evvel az erővel és némi túlzással élve az edzőparkok és a tornaterem is tünhet parasztvakításnak. És itt kicsit elkanyarodnék abba az irányba, hogy ugye sokszor, és több millióan kivesézték már, hogy mi minden volt „jobb” a régmúlt időkben, őseink, ük- és dédszüleink idejében, mint ilyenek: táplálkozás, több mozgás, stresszmentesebb életmód, stb.,stb., viszont ha magát szimplán az edzést vizsgáljuk, akkor mondjuk a régi idők saját testsúllyal edzőknek vagy sw-ainak segge alá sem volt rakva sem edzőpark, sem bordásfal, sem súlymellény, sem semmi más. Gyakoroltak rendszeresen, és tanultak egymástól, segítették egymást. Nem volt alacsony vagy magas húzódzkodó, pláne nem különféle foggantyúkkal, létrákkal, mászókákkal meg tolódzkodóval egybeépítve. És mégis rengeteget fejlődtek, korlátok, jelzőtáblák, lépcsők, porolók, fák, hinták stb. segítségével. Hogy most vastagabb volt e a rúd, vagy túl vékony, gondolom ezen nem igazán paráztak.Szóval, ha így nézzük, akkor azok az emberek a szememben sokkal életrevalóbbak voltak, mert abból épültek, fejlődtek, amit az adott környezet kiadott. Arról meg ne is beszéljünk, hogy ha valaki manapság a saját testsúlyos edzést célozza meg magának, és ha ne adj Isten nincs edzőpark a közelben, akkor már szerencsétlen pára le is mondhat a dédelgetett álmairól. Nagyon jó példa erre megnézni egy mai saját testsúlyos edzős videót, vagy mondjuk egy tizenpár évvel ezelőttit. Ég és föld a külömbség, s természetesen a tizenpár évvel ezelőtti javára. Nem válogattak az eszközökből, azt használták, ami volt. Nem mellékesen a maiak is azokból tanultak. Egy szó, mint száz, én bizony fontosnak tartom és büszke is vagyok az eszközeimre, melyekkel kialakítottam a saját, „otthoni edzőparkom”,s amelyek mellett az edzésemben szerepet kapnak még tartókorlátok, téglák, maga a fal, lépcső stb.

Másodszor : biztosan sokaknak szimpatikusak az ilyen összetett gyakorlatsorok, amikor már szabadon improvizálhatsz, mint a mellékelt videókban, de nekem ez nem bejövős. Sokan valőszínűleg nem látnak mást ebből, mint „kúszás-mászást”, de azért távol álljon tőlem, hogy ilyet feltételezzek erről a fajta mozgásról. Sok idő idáig eljutni, s nem is biztos hogy mindenkinek sikerül, vagy hogy mindenkinek óhaja van rá. (Azért akiket ide belinkelsz általában, mondjuk úgy, hogy itt, akik ezen a felületen olvasnak, nos egyikünk sem fog ilyen eredményeket elérni, edzhetünk rá napi 20 órákat is).Vegyük csak példának, hogy egy-egy erőelem megtanulása ( nehézségi szinttől függően ) bizony több hónapba vagy akár évbe is tellhet, ami nem kis idő, pláne, hogy egy elem megtanulása/elsajátítása után, mész a következőre, ami valószínű még több időt/energiát emészt fel.Természetesen ezek mellet az alap és rávezető gyakorlatok mindig és szinte minden edzésedben játszanak. Na már most, ha meglesz az első, majd a második és így tovább.. erőelem, nekem bőven elegendő lesz az a fajta improvizáció, amit ezekből ki tudok hozni. De könnyen lehet, hogy ha majd egyszer odaértem, akkor elegendő lesz megtartani az adott ideig, a rutinommá tenni és menni a következőre. Persze, mások a célok.Kinek a Pap, kinek a Papné. Emellett, bár korántsem az elsődleges céljaim között szerepel, de az izommegtartás és izomépítés is figyelmet kap nálam. És nem, nem vagyok egy tükörbuzi, vagy feszengős képeket száz számra készítő figura.

Guru Josh : Köszönöm a reagálásaid, az általad megtapasztalt dolgokat és hogy megírod, Te magad hol találsz foltot Roy zsákján. Egy a baj, hogy ugye vannak itt még olvasók, korábbi hozzászólók, akik nem foglalnak állást egyik oldal mellett sem, vagy akár egy lehetséges harmadik oldal mellett. Hiszem, hogy vannak, akik nem is merik ezt megtenni. Tudom, kik azok akik már megosztották nézeteiket egyes dolgokkal kapcsolatosan, de kétlem, hogy csak ennyien lennénk itt. Roy nagyon jókat ír, rengeteg időt öl az információszerzésbe, s éppen ezért kevesen tudjuk a birtokunkban lévő hiteles ( kérdés ugye, mi is az ) infókkal megcáfolni Őt. Nem Szent Grál – ként kell kezelni az Ő állításait sem, de bizony sok esetben megmutatkoznak a pozitív mutatói, mind edzésben, mind egészségben.

Na akkor ez egyelőre ennyi részemről !
S k e l e t o r 2021.11.17 09:04:47
@Royaliver: Köszönöm ezt a tartalmas választ, és hogy rávilágítottál arra, milyen edzésben gondolkodsz a közel – távoljövőben. Trollkodni egyáltalán nincs és nem is volt szándékomban, ezt jól láttad. És nem is a célból írtam, hogy sértegessek bárkit is, pusztán „hangot” adtam egy véleményemnek. S bár lehet, kissé elfogult voltam az eszközeimmel kapcsolatosan, de mivel másnak nincs rálátása arra, hogy bizony idő kellett, mire összeállt az eszköztáram, nem kevés várakozás, keresés, mint előzmények, majd a legmegfelelőbbek kiválasztása, és stb, stb. Majd amikor szembetaláltam magam a blogoddal, onnantól egy újabb beszerzési hullám indult meg….,szóval ha ezek mind, ahogyan írtad is „mankók”-nak minősülnek, akkor legyenek. Én maradni fogok a használatuknál, és egyáltalán nem fogom kevesebbnek érezni magam tőle.
Reagálnék még pár mondatban erre a megfogalmazásodra „Mivel TE a tested edzésénél csak egy szűk spektrumra figyelsz. Az hogy nem akarsz, vagy nem tudsz ebből kilépni, továbblépni, az pedig már nem az én dolgom.”
- a Te blogod hatására hagytam ott a testépítést, termestől,mindenestől. Majd fokozatosan belemerültem azokba az edzésmódszerekbe, edzésprogramokba, amikről írtál. Mivel több dolog is új volt, így normális, hogy a tempón nem gyorsíthattam. Viszont, mikor ezeken is túl lettem, jöttek a még komolyabb dolgok. Nem tudom milyen „dobozban” lehetek most akkor, ha végzek alap és rávezető gyakorlatokat erőelem elsajátításához, használok húzódzkodót/tolódzkodót, meg gyűrűt, továbbá bellt, ugrálókötelet, és így tovább…, fejlesztem az erőt, az erő-állóképességet és állóképességet is, jelenleg blokk edzésekkel. Ehhez képest a múltbéli testépítéses, terembejárós időszak valóban csak egy helyben toporgást jelentett, és írtam is annó, hogy éreztem, hogy ez már nem jó, nem működik, nem élvezem, ki kell innen törnöm...s, ekkor jött szembe a blogod.
Ezen a szinten most nagyon megvagyok.Vannak célok, új kihívások. Élvezem. Ha mindez csak egy szelete az edzésnek, akkor én megelégszem vele. Jóval több képességet fejlesztek így is vele, mint a vasak emelgetésével.A szaltózást, capoera féle mozgásformákat,illetve ezt a többkomponensű mozgást/fejlődést meg meghagyom másnak, mivel sohasem vonzottak ( aki hiszi, hiszi, aki nem, az nem ).

„ Én viszont erre a sokkomponensű fejlődésre törekszem, és a bejegyzéseimet és az edzéseimet is ehhez próbálom igazítani.”
- Itt a kérdésem az lenne, hogy ugye, azon eszközök használata, amelyeknek egy-egy konkrét tartalmat szántál, valamint az osztott illetve teljes testes edzésprogramok,amiket megosztottál, végezetül pedig a gyűrűs alapkoncepciók, alapgyakorlatok, mint eszköz ami a felső test megedzésének a csúcsa...tehát, akkor most ezekkel mi lett, illetve mi lesz???Vagy Te már ezen gyakorlatokat és erőelemeket a magadévá tetted mind rúdon/talajon, mind gyűrűn és továbblépsz, vagy hagyod őket annyiban?Vagy ezek már nem jelentenek semmi konkrét kihívást részedről?
Valahol érezhető volt, hogy amikor az agilitásról, meg más, különféle mozgásformákról írtál, Te magad kötődsz ezekhez, amivel apszolutte nincs baj, csak akkor aki illetve akik pl. várják a további gyűrűs bejegyzéseket, vagy edzésprogramokat, azoknak most perpill nincs hova tovább!Oké, létezik pl. youtube is a világon, mondjuk én sem vártam arra, mi következik a gyűrűtartás után, ha az már bőven megvan, hanem haladok tovább az elérni kívánt cél felé.

Remélem e kérdéseimmel nem vagyok/voltam túl indiszkrét, és a személyes állásfoglalásom nem gördít bármiféle akadályt is közénk !?

Mindenképp maradok továbbra is az olvasótáborod tagja, ez nem kérdés!

Szivélyes üdvözletem !
S k e l e t o r 2021.11.18 10:48:14
@Royaliver: Szia Roy !

Nekifutottam többször is a tegnapi válaszodnak, és ez így már teljesen korrekt és érthető….és jogos. Legalább is pedzegetem az álláspontod. Változtatok is a nézőpontomon néhány dologgal kapcsolatosan, mivel így ez egy teljesen más dimenzióba repít, más megközelítéssel és a hangsúly módosításával karöltve.

Nagyon köszönöm, hogy mindezt ilyen terjedelmesen és szépen meg/leírtad ! Jó volt olvasni !!!

Üdvözöllek !
forrás: inews.co.uk Ha esetleg már TE is átestél a covid 19 vírusfertőzésen, akkor tudni fogod, hogy miről írok. Ha még nem, akkor engedd meg, hogy meséljek Neked kicsit a pokolról. Hol is kezdjem? Láz. Napokon keresztül és kihagyás nélkül. 38 °C magasságánál még nincs igazán gond. Ott tudatodnál…..
S k e l e t o r 2021.11.03 10:19:11
Üdv Srácok !

Sajnálattal olvastam Roy, az utóbbi két bejegyzésed, és csatlakozva az előttem kommentelőkhöz egy mielőbbi teljes felépülést kívánok Neked. És a továbbiakban hallgass néha a megérzéseidre, illetve azokra a bizonyos „belső hangokra” (nehéz, de megéri )!

Mit mondjak, fájdalmas volt olvasni ezeket a sorokat, mind Tőled, mind Otthonedzek-től ( bár rá emlékszem, hogy tavaly írta, hogy áldozatául esett a vírusnak és kihagy néhány hét edzést, csak a rá következő hónapok, illetve év, a mostani beszámolójából vált számomra igazán világossá ).
...hát Bas..a meg !! Sehogyan sem tetszetős ez így a részemről. És semmi jóval nem kecsegtet. Otthonedzek, Csomo barátod, majd Te magad is...mindhárman jó erőben lévő, az egészségére sokat adó ( mind táplálkozás, mind a megfelelő kiegészítők, mind a rendszeres mozgás/kemény edzések, egyéb praktikák alkalmazása terén ) , s mégis fogást talált rajtatok / rajtunk, jelen esetben ez a covid.
Nem akarok itt párhuzamot vonni semmiből, mivel tudok olyan átlagos,edzetlen,mindent fogyasztó ismerősömről, aki egész eddigi életében vagy 5x volt beteg, és olyanról is, aki minden kisebb megfázást is elkap, tehát világos számomra, hogy semmi sem jelent egy tökéletes védelmet egy örökkévalóságon át. Itt engem jelen esetben, és főként az elolvasott beszámolók alapján, most már csak egyetlen dolog foglalkoztat, éspedig : Vajon, ha benn a védőoltás, akkor az mennyiben lett volna enyhítőbb hatással maga a betegség lefolyására, és mennyivel tette volna könnyebbé a legyőzését?! Továbbá, ami még rosszabb, hogy az utána való lábadozás és teljes felépülés, melyek hónapokon át is tarthatnak, megfosztva teszem azt egy keményebb edzés kivitelezésétől is, valamint az esetlegesen keletkezett szövődményei, melyek az egyénnel maradhatnak akár éveken át is, - mondjuk nekem ez betett rendesen. És nagy korrektségre vall Roy, hogy ennyire részletesen leírtad, miben/mikben is volt részed. Ugye, kamuzhattál is volna sok esetben, mégsem tetted. Le a kalappal.Viszont ne haragudj, de józan ésszel is mindennek a tudatában lenni,... hát akar a nagy büdös franc a magáénak tudni egy a Tiédhez hasonló állapotot…,de még Otthonedzek-ét sem. Bele sem merek gondolni, hogy minden, amit az elmúlt sok-sok év alatt felépítettem, megszereztem (természetesen edzésekben mérve ), egyszer csak a semmivé lesz, és nagyjából kezdhetem a legtöbb dolgot az elejéről felépíteni. Letaglózott elég szépen ez a felismerés, s bár hála a Magasságosnak még nem estem át a betegségen, vagy az is lehet, hogy csak nem tudok róla, mert Rám nem volt különösebb hatással, de még valamikor a közeli, esetleg távoli jövőben befigyelhet egy-egy újabb variáns, amit hasonlóképp élnék meg, mint Ti.
Szeretnék még kitérni arra Guru Josh, hogy Roy a ketogén étrendet egyik fegyvereként említette az egészség szempontjából, de nem egy áthatolhatatlan védőpajzsként kezelte. Nagyon szépen megírta, hogy ez az általa preferált ketogén életmód egy zsírcsökkentő, izommegtartó, egészségjavító hatással bír. Ettől függetlenül ez sem csodaszer, és nem is kell hogy mindenki ennek a követője legyen. Magához az egészséghez azért több út is vezet, és ez az,amit mindenkinek saját magára kell szabnia.
Roy, hozzád most akkor egy olyan kérdéssel fordulnék, és tegyük kicsit félre ezen elveket, hogy /„leszek/nem leszek én kísérleti alany”/, ha mondjuk Te lennél e blog hű olvasója és maga a blogger ugyanezeket a dolgokat osztotta volna meg szóról-szóra az olvasóival, akkor miként vélekednél a védőoltás védelméről?Az a legnagyobb baj, hogy a védőoltást egy negatív dolognak állítjuk be elég sokan, de ugyanakkor a másik oldalon szintén egy legalább annyira negatív élmény részesei lehetünk megint csak elég sokan.

Maradok Üdvözlettel !
forrás: dotlittles.com Akárkivel is beszélek, mindig megkapom azt hogy manapság sportolni drága mulatság. Gyakorlatilag nem is tudok olyan hobbi-sportot megemlíteni, ami ne pénzszivattyúként üzemelne. Ez ugyanúgy igaz a testépítésre, mint a kocogásra. Ha „komolyan” akarod venni magad, akkor ott…..
S k e l e t o r 2021.07.20 09:18:32
Szia Roy, sziasztok !

Szép gesztus Zolitól ez a felajánlás, és Tőled is maga az egész elképzelés, a baj csak az, hogy számomra ez jelen esetben több okból sem megoldható. Nagyon örültem volna pedig, ha a felhasználó nevek mögött rejtőző embert is megismerem. Vagy akár csak egy közös élménynek, képnek, hogy igen, ott voltam ezekkel a srácokkal…..!

A blog olvasója továbbra is hűen maradok, és mindannak ellenére, hogy még pihentetem a gyűrűvel végzendő gyakorlatok tanulását, várom a vele kapcsolatos további edzéseket, tippeket, praktikákat.

Megvallom őszintén, a mögöttem lévő hónapokban úgymond több vasat is tartottam a tűzben. Értem ezalatt, hogy míg a fő edzésprogramom a húzódzkodás/tolódzkodás/egylábas guggolás volt + bemelegítés gyanánt állandó szereplő volt még a has/törzs erősítése és a falséta hídba, illetve maga a hídtartás. A többi napon, amikor nem pihentem, ment a kézenállás/kézenállásból nyomás/egykezes fekvőtámasz/vádlizás, természetesen nem mind együtt, hanem külön-külön napokon, a vádlizást viszont minden alkalommal társítottam hozzájuk. Őszintén megírom, mindben értem el erdményeket,nem is keveset, de eljött az idő, amikor már nem sokat tudtam hozzájuk adni érdemben, nem mellesleg, néha igencsak fárasztó is volt, így hosszabb stagnálás után váltottam, és tettem ezt nem mással, mint a Bar testvérek edzéstervével. Tehát, az erő és izomnövelő edzést a maga 4-5-6 sorozat és ismétlésszámával felválottam a nagyobb volumenű saját testsúlyos programra. Tegnap vágtam bele első alkalommal, folytatás ma, majd csütörtök-péntekkel zárom a sort. Több helyen is a gyakorlatok úgymond könnyített változatát hajtom végre, de jelen pillanatban is úgy érzem magam, mint akin egy úthenger átgázolt. 6 hétig tervben van biztosan, utána megírom, élek e még. Kell egy ilyen új sokk a szervezetemnek.

Amint azt itt már megírták páran, hogy odahaza rendezkedtek be és alakították ki a saját „edzőparkjukat”, nos, így tettem én is immáron több, mint másfél éve. És beleestem abba a hibába, hogy most egy csomó tárcsa meg rudak, csak ott állnak, porosodnak és fogják a helyet. Pedig sokat áldoztam az otthoni edzésem mind jobbá, színesebbé tételére. Szinte nincs, amim nincs. Ahogy tisztul előttem a kép magát az edzéseimet illetően,így egyre kevesebb eszközt igényel, és mivel tavaly ilyenkor még testépítő jellegű teljes testes edzés ment, addig mára gyökeresen megváltozott számos dolog mind a testedzéssel, egészséggel, úgy az egész életmódommal kapcsolatosan. Mivel hosszú távra terveztem ezt az otthoni edzős berendezkedést, így eladni nem fogom őket, viszont egy részét kölcsönbe adom, mivel nem „pihenésre”, porfogónak lettek tervezve.

Hiszem, hogy fasza kis találkozótok lesz, és remélem minél többen csatlakoznak a terv megvalósításához. Egy blogbejegyzést azért merek remélni Tőled majd ezzel kapcsolatosan.

Legyetek üdvözölve !
S k e l e t o r 2021.07.21 20:40:54
@otthonedzek:

Helló ! Sajnos csak most tudok reagálni írásodra, mivel kissé durva napokat osztott eddig ez a hét. Nagyon nagylelkű ajánlat Tőled, hogy bevállaltál volna utitársnak, ezúton is szeretném ezt megköszönni. És igen, Szabadkától kb. 70 Km –re lakom. Remélem 1x azért összejön még…
Tény és való, hogy brutál nyarunk lett ( és még nincs vége ! :) ) , de mivel mostmár minden évszakot megtapasztaltam, melyikben milyen is edzeni, így személyes véleményem az, hogy a hűvösebb idő, akár maga a tél is jobb, mint ez a 40 fok. Van ennek is előnye, de itt azért nem elég csak a gyakorlatokkal megbírkózni, hanem a levegővétel, maga a légszomj is bizony odab.sz. És persze orrlégzésre gondolok itt. Néha elgondolkodtatott az is, hogy nem biztos, hogy most kéne, illetve, hogy minden egyes alkalommal ezeket az edzéseket keményen tolni, amikor maga a szervezet számára is egy + stressz ez a forróság, ráadásul még az alvások sem voltak igazán minőségiek. Valahol annó írtak is arról, hogy ne a nagy melegekben akarjunk új rekordokat döntögetni. Valakinek beválik, de azért maradjunk az óvatosság határán belül…- írom ugye én, aki nem egyszer a legmelegebb időszakban edzett le…, ezért persze korántsem verem a mellem, mert közel sem biztos hogy jót is tettem vele.
Végezetül pedig, egyezem Danskati mondatával, miszerint légy erős a testsúlyos edzéseidben, és ha úgy érzed van még benned kraft, akkor súlyzózz. Vagy kombináld. Valóban felesleges és tiszta időpocsékolás hobbi szinten súlyzókkal kezdeni, amikor még testsúllyal sem megy sem a kellő mennyiség, sem a helyes kivitelezés, ellenállással meg pláne. Számtalanszor eltűnődtem azon, maradjunk csak a legegyszerűbb, sokak által semmibe vett fekvőtámaszoknál, hogy mindenki szinte inkább megy fekvenyomni, mert az maga az áldás, egyfajta kielégülés az agynak/egónak, holott vajon ki tudna magábol préselni adott számú, szabályos fekvőtámaszt ?! Mondjuk, a legtöbb esetben biztosan nem. Csak ez ugye nem király, mert sehol egy darab vas a képből….

Köszönöm mégegyszer az ajánlatot, eddzetek jókat és ésszel, és persze élvezzétek a nyári napokat !
forrás: bodyweighttribe.com A felsőtest felépítése-, ereje-, rugalmassága- és úgy általában véve minden fizikai képessége kiaknázásához a létező legjobb edzőeszköz a tornagyűrű. De szeretném ha megértenél valamit:  A tornagyűrű egy eszköz és nem pedig a cél! A tornaeszköz célirányos használatával…..
S k e l e t o r 2021.06.24 08:52:15
Szia Roy !

Szeretem az egyenes beszédet, így legalább nem kell hamis illúziókban ringatnia magát az embernek, ezért szuper ilyen mgvilágításból is látni a dolog ezen részét. Viszont, ez a szabály ugyanúgy érvényes a rúdon/rudakon végrehajtott gyakorlatokra is, mármint, ha statikus gyakorlatokra edzel vagy ha tolódzkodz,húzódzkodsz. A különbség érezhető lesz, ahogy erő, úgy testkompozíció terén is. De ha jól gondolom, biztosan előrukkolsz majd gyűrűn végzendő mind statikus, mind izomnövelő gyakorlatokkal. Ezenfelül, amint azt az előző írásaid is alátámasztották, példának okáért maradva a húzódzkodásoknál és tolódzkodásoknál, ha a rudas változatot lecseréljük gyűrűsre, akkor sokkalta egészségesebb az ízületeknek és a mozgáspálya mindhárom síkra kiterjed, nem pedig csak egy anatómiai síkban történik, ahol az ízületek egy kényszerpályának vannak kitéve. Ez azért korántsem mellékes. Továbbá feltételezem, hogy a fő edzésterv megléte mellett, ha a többi napon képesek leszünk gyakorolni/gyakorlatozni bizonyos gyűrűs elemeket, azzal nem hátráltatjuk – idézlek „magát a fő csapásvonalat”.Tévednék?

Még nem kezdtem el gyűrűn edzeni, egyelőre előkészítem rá magam. A fogás erősítését az edzéseim végén folyamatosan gyakorlom, és szó szerint ég tőle az alkarom, viszont egyre strapabíróbb. Nagyon jók és hasznosak ezek a felvezető írások, remek alapot képeznek a gyűrűs edzésekhez. Ezek nélkül kevésbé lenne hatékony, az biztos. Várom a soron következő bejegyzést.

Maradok üdvözlettel !
  "Nagyon nehéz egy ennyire komoly bejegyzéshez bevezetőt írni. Viszont amit előrevetített konklúzióként megjegyeznék, hogy mindig hallgass a tested jelzéseire. Szokatlan fájdalom, szokatlan fáradtság vagy egyszerűen bármi, ami rosszabb vagy kellemetlenebb a megszokottnál, az kapcsolja be az…..
S k e l e t o r 2021.06.23 10:51:46
Szia Zoli !

Örülök, hogy a felépülésed részleteibe betekintést nyerhettem, mert hiszem,hogy tanulhatunk belőle. Már csak ott a nagy „kérdőjel” még, hogy mikor és mit lehetett volna tenni mindennek enyhítése vagy esetleges elkerülése érdekében???(már ha tényleg lehetett volna)..Melyik lett volna az a döntő pillanat, amikor a Roy által javasolt lökésterápiát azonnal alkalmazni kellett volna, és az pontosan hogyan is nézne akkor ki? Ígérte Roy, hogy ezt a receptet még előveszi a tarsolyából !!
Továbbá, osztom Danskati véleményét, mely szerint éppen mellékes egy ilyen megviselt helyzet után azon aggodalmaskodni, hogy a terhelés, az izomméretek meg ismétlésszámok nem azt mutatják, mint azelőtt. Örülj annak, hogy egyáltalán visszatértél az edzés világába. Értelek én, mert sajnos ilyenek vagyunk mi emberek, hogy túlzottan hajtjuk magunkat a kitűzött célok felé, csak ez előbb-utóbb szinte biztos, hogy a visszájára sül el. Nehéz tiszta fejjel sportolni/edzeni, vagy inkább úgy írom, nehéz tiszta fejjel jól sportolni/edzeni. Azt a bizonyos optimumot kellene megtalálnia sokunknak, amik főként a test jelzéseiben mutatkoznak meg. Néha egy belső hang, vagy érzés is segíthet, ha hallgatunk rá. Magamnak is több dolgon kell még finomhangolnia, amelyek jelen esetben nüansznyinak számítanak, közben meg lehet majd épp ezek lesznek azok, amik majd új értelmet adnak az egész sporttal kapcsolatos életvitelemnek. Résen kell lenni, mert egy darabig tolerál az emberi szervezet sok mindent, csak utána kemény árat fizethetünk. Ne érts félre, nem akarok itt hülyeségeket összeírkálni, de lehet Neked ez valami intőjelként is szólt, hogy valamit vagy valamin változtass, mert biztosan sok dolog, sok komoly dolog átértékelődött benned odabenn, amelyek nem csak az edzésről szólnak. Az élet sem az állandó edzésről,teljsítményhajszolásról és a precíz étkezésről szól. Lépj ki időnként a megszokott komfortzónádból, pihenj, nyaraljatok...úgy is vár rátok még a nászút. Fujd ki magad, frissítsd fel az elméd. A testnek erre is szüksége van, sokszor még jobban is mint az állandó idegi vagy fizikai stresszhatásokra.
A táplálékkiegészítős résznél megörültem, mikor megemlítetted a citrullin malát-ot. Erről kérdezném a véleményeteket és hogy mik a tapasztalatok vele kapcsolatosan. Az elméleti része ismert számomra és funkciója is, csak hogy egy túlértékelt dologról van e szó, vagy inkább egy nagyon is hasznos kiegészítőt takar.

És Zoli, kívánom neked, hogy légy újra a korábbi önmagad, egy óvatosabb, tudatosabb elmében és egy legalább olyan erős, ha nem erősebb testben.

Üdvözlettel !
S k e l e t o r 2021.06.24 08:51:02
@Csomo: Szia Zoli!

Igen, kielégítő és tartalmas választ kaptam minden felvetésemre, kérdésemre. Köszönöm szépen, és külön köszönet a kedves szavakért !!!
forrás: t-nation.com Mélyen hiszek benne, hogy valójában mindenki, aki amatőrként testedzésre adja a fejét, egyazon okból teszi. Szeretne egy olyan testet birtokolni, melyben jól érzik magát. Ezért kocognak a túlsúlyos anyukák a zizegős melegítő nacijukban és ezért látogatja a legtöbb úriember is…..
S k e l e t o r 2021.06.17 11:13:02
Szia Roy !

Egy jó két hete egyik edzésem alkalmával, hogy egy kis színt vigyek a húzódzkodásomba, variáltam a fogásokat. Széles fogással kezdtem, majd a második sorozatot fordítottal folytattam, a harmadikat pedig egymással szemben álló/lévő tenyérrel végeztem. Ez utóbbit már jó rég alkalmaztam. 6 sorozat volt előlátva és így mindegyik fogásra 2x került sor. Ez így le is tudva, probléma egy szál se. Viszont a délutáni pihenésem után, észrevettem, hogy a jobb karom, ha próbálom forgatni, vagy hogy ha egész konkrétan a „kalapács bicepzezés” mozgását imitálom, akkor kellemetlenül megfájdul a könyék hajlati résznél. Feltételezem, a rossz kivitelezés mellett túlfeszíthettem valamit aminek ez láthatta kárát. Bevallom, jártam már így korábban is, de hála az égnek mindig elmúlt.Most is már csak alig észrevehető, de még velem van. Edzeni edzem, ügyelek nem túlterhelni húzódzkodások alkalmával, a nyomó/toló gyakorlatok viszont kifogástalanul mennek.
Nah, ez a kis beszámoló csak azért történt, mert e legutolsó írásod, melyben a fogás erősítéséről szóltál, megpedzett bennem némi kételyt, majd rá is ébresztett arra, hogy bizony a húzódzkodásnál alkalmazott fogásaim rohadtul nem voltak tökéletesek. Ilyen behajlított csuklóval történő, de nem a hamis fogás keretein belül alkalmazott módszerrel hajtottam végre az edzéseimet, ahol a hüvelykujj szinte semmilyen komoly szerepehez nem jutott. Megfigyeltem a tolódzkodásomat is, ott sokkalta jobban kiküszöböltem a csukló hajlítását, mármint, hogy egyáltalán nincs, vagy csak nagyon minimálisan. Legutóbb, visszább vettem a súlyból, mikor húzódzkodtam, csak széles fogást alkalmaztam, és külön figyelmet szenteltem a kezem tartásának, vagyis, hogy szép egyenes maradjon mindvégig mozgás közben. Más volt, nagyon más.
Szerintem vagy egy 5x elolvastam már a legutolsó írásod, és gyakorolni is elkezdtem azonnal a törölközős módszert meg a fekvőtámaszt ujjakon. Meg kell írnom, ez egy kicseszettül fasza és hasznos döntés volt a Részedről, hogy ezt még a gyűrűn végzendő gyakorlatok bemutatása előtt közzétetted számomra/munkra. És, mint az lenni szokott, megint egy olyan módszerrel lettünk gazdagabbak, én legalábbis biztosan, amiről, nem hogy nem olvastam/hallottam még sehol, de soha nem is gondoltam volna rá….és lám, miből lesz a cserebogár !!!

Küldök egy nagy ötöst Neked !
forrás: greatmusclebodies.com Életem során mindenféle eszközt kipróbáltam már, amivel a fizikumot fejleszteni, erősíteni lehet. Használtam gépeket, súlyokat és kettlebelleket. Sokáig a napi rutinom része volt a TRX, de említhetném még a súlymellényt is, amivel a kondiparkban lévő rudakon és…..
S k e l e t o r 2021.05.25 08:56:11
Tiszteletem !

Ezek szerint valóban léteznek véletlenek, vagy inkább csak a helyesen történő gondolkodásnak tudhatom be a következő egybeesést, ugyanis : nem egész két hete érkezett meg a fakarikás tornagyűrűm……, most meg ugye ez a bejegyzésed !!! Nagy érdeklődéssel olvastam minden egyes mondatot erről a „félelmetes” eszközről, és erősen hiszek benne. Már maga az a tény, hogy nehéz vele dolgozni, csak még inkább felcsigázott!!
Mivel számomra ez egy teljesen új kihívás lesz minden téren, így azon nyomban meg is ragadnám az alkalmat és feltennék néhány kérdést :

- úgy általános iskolás korom óta nem fogtam kézben gyűrűt, így mely gyakorlatok azok, amelyekkel érdemes belevágni, teljesen kezdőként ? ( egyenes tartás? L-alak megtartása? Húzódzkodás? Tolódzkodás? )
- Ahhoz, hogy majd egyszer az edzésprogramom részévé váljon a vele történő edzés, mint pl. a húzódzkodás/tolódzkodás, gondolom illene előtte azért elsajátítanom néhány szép, szabályos ismétlést. Addig viszont ezeket a fő edzésprogramomtól külön gyakoroljam vagy mi volna a logikus ez ügyben ?
- az Általad egy kezdőnek ajánlott mozgásformák helyes kivitelezéséről tennél be nekem linket vagy egy-egy gif-et, képet!? Nagyon megköszönném. ( L tartást látom hogy van )!
- van e esetleg még valami, amivel nem volna rossz tisztában lenni, teszem azt a magasság,távolság vagy egyéb beállítások, hogy picit sem legyen egyik fele feljebb a másiktól, esetleg kéztartások vagy netalán más?

Hálásan köszönök minden segítséget, és ha valami bajom lesz a későbbiekben, tudom hol talállak ;-)

Üdvözöllek !
forrás: blogtowers.com Nagyon ritkán nézek tévét. Nem azért mert nem érdekel (amúgy tényleg nem...), de egyszerűen nincs időm belezsúfolni az életembe azt, hogy egy készülék előtt koptassam a szemem (az agyam...). Munka, edzés, barátnő és sok-sok olvasás. Az olvasás egyébként is bűnös élvezet tud…..
S k e l e t o r 2021.05.19 09:59:48
Szia Roy !

- Ismételten egy hibátlan írás. És ami a legszebb, hogy még csak egy halovány kétely sem merült fel bennem egyetlen kijelentésed kapcsán sem. Mi több, a legtöményebb szitokszókkal lehetne illetni minden reklámot, kivétel nélkül….mert ”madár vagyok én, hogy játékburgert egyek? - nem vagy Laci”, … - wtf?? - te atyaúristen, hogy ilyen masszív x.rt ki ötlött ki, meddig tartott ezt a „mesteri mívet” megalkotnia és tette ezt mennyi koszos pénzért ??…., szó ami szó, ha létezne e Földünkön egyetlen hely, ahová száműzni lehetne ezen agysorvasztó, futószalagon gyártott, hamis illúziókat táplált, erősen pénzorientált „reklámlelkeket” akkor azt a helyet egyértelműen Leokádia-nak nevezném. Természetesen, az örök kárhozat ítéletének a megléte mellett.
- Sajnos tucatjával lehetne még bővíteni az általad említett mérgek, egyéb hatástalan szerek, banki (ugye, mint maga a legális maffia) kölcsönök listáját, ahol az ALAP sztori falait mindig a mosoly, a boldogság, a kielégült vágy, a család, a gyermek, a barátok, és a szeretet köré húzzák fel. Kedvencem még a hülye mobiltelefon reklámok,...nézd csak meg milyen lélekreható dumákat használtak fel a járvány ideje alatt is – család, barátok, nagyi, papi, szeretet, elszakadás...Komolyan??Egy olyan világban, ahol 3 telefonnal, két laptoppal és még két tablettel (ugye a gyerek/ek miatt !!! ) rohangál mindenki, okosautókban, okosórákban meg a többi qrva nagy okosságban??? Már félreértés ne essék, de ez rohadtul nem elszakadás! Azokban az időkben, amikor a számítógépek, mobiltelefonok,szelfik, csevegések, e-mail-ezések stb. távfogalmaknak számítottak és csak képeslapot, kézzel, esetleg írógéppel megírt leveleket tudtak egymásnak küldeni, fényképek és egyéb megélt pillanatképek megléte nélkül, napokat,heteket várva kézbesítésükre, akkor az vajon minek minősülhetett a mai viszonylatokhoz képest?? Az abban a világban élt emberek türelem gyakorlását viszont ma oktatni lehetne.
- Továbbá, a mihaszna reklámok színpadának hátterében tudva levő, hogy éhbérért,katasztrofális körülmények között tengődő, hányatott sorsú egyéneket dolgoztatnak napi huszon órákban, és az is, hogy mennyi szerencsétlen, szegény állat látja kárát a szépségipari termékek oltárán. Az összes ilyen embert, aki gátlástalanul ezeket parancsba adja, majd akik ugyanígy ezen parancsokat végrehajtják, egy percig sem sajnálnám, ha egy Jótevő Lélek a Fűrész c. filmekben bemutatott kínzásoknak vetné alá őket. Brutális??..Az! Szánnám őket??.. Egy percig sem. Egyszerűen fogalmazva, az ilyen emberek jelenléte teljességgel megalapozatlan e Földön. Foglalják az egyébként is szűkös helyet, pazarolják a drága oxigént és vizet.
- A körömvirágos résznél meg csak az ugrott be hirtelen, hogy ugye „ a jó bornak nem kell cégér” . Ezzel azt hiszem minden letudva.

Legyetek üdvözölve !
A volt kollégám mondta korábban, hogy azért nem jár külföldre nyaralni, mert annyi szép hely van hazánkban. Ennek a mottónak a jegyében gondoltunk egyet Zsanettel, a kedvesemmel (a blog megmentőjével!!!), és kimozdultunk hétfő délután egy kicsit. Kivettünk egy nap szabadságot és felmentünk egészen…..
forrás: verywellmind.com Egy nagyon hangos világban élünk. Miközben a gondolataimat próbálom gépelni, hallom a szomszédban az üvöltöző házaspárt, a fagyis kocsi zenéjét és eljut hozzám egy mélyen dübörgő rock muzsika is a szomszédos garázssorról. Manapság a munkába siető gépjárművezők szinte…..
S k e l e t o r 2021.05.04 13:31:53
Helló Mindenki !

Bizony van úgy, hogy egy blogoló életében is eljön az a bizonyos mélypont. Nálad Roy ha jól emlékszem, akkor ez már másodjára történik. Nézd, nincs ezen mit szépíteni. És nem hiszem, hogy mindez az az egy kommentelő végett történik, aki sok dologban szembe ment Veled. Ha tették ezt volna még 10-en ilyen elánnal, akkor mi lett volna?? Gyenge jellemre vallt volna, de Te nem az vagy. Ami szembeötlő, hogy tavaly több hozzászóló jeleskedett, mind vitában, mind pozitív megerősítésben. Ami néha elgondolkodtatott, hogy nem lehetett tudni, Te magad mit is vársz/vártál egy-egy bejegyzésed alá, értem ezalatt, hogy : állandó pozitív magatartást (nem hiszem), vagy komoly, linkekkel,érvekkel teli tudományos vitákat, ami megint csak nem lehet opció amikor itt nagyon sokan,pláne bizonyos témákban laikusként olvasunk. Ami szintén feltűnt, hogy voltak bejegyzések, melyek (számomra például) teljesen evidensnek tűntek és ebből inkább gondoltam, hogy a nagy tömeget céloztad meg vele/ük, míg aztán jöttek olyan irományok is, amelyek, mintha csak egy legszűkebb réteget érintettek volna. Nem lehet teljességgel ezt kijelenteni, de valószínűsíthető, hogy ezek - idézlek: „ amit ajánlasz, az sohasem a könnyebb út” fajta írások el is rettentettek egypár olvasód, kommentelőd. Végkövetkeztetésként pedig, fel kell tudni ismerni ( bár efelől sincs kétségem, hogy ezt Te épp ne látnád/tudnád), hogy jelen világunk emberei egyszerűen agybetegek. Tisztelet a kivételnek, ami nagyon nagyon kevés. Előrukkolhatsz Te edzésmódszerekkel, táplálkozással, egyéb hasznos praktikákkal, kevesek lesznek képesek átlátni a szitán. Mindennek tükrében tényleg megfontolandó, hogy megéri e folytatnod, mást nem legalább Mi kevesünkért. Hogy ne unalmaskodjak, amint azt már leírtam, nekem az edzésmódszerek, a testépítés monoton és zord világából való kitörés jelentette a nagy áttörést, amit Neked köszönhetek. IF-et már ismertem korábbról és gyakoroltam is. Haskereket is, szuperszetteket is. Táplálkozás téren felnyitottad a szemem az állati eredetű zsírok fogyasztásra, melyek azóta is fő alkotóelemei étkezésemnek. Az általad közzétett gyakorlatsorokkal bombázom magam az edzéseimen, és csak pozitívan tudok beszámolni az eredményekről. A hidegzuhany+légzőgyakorlat mára már rutin és alap napi program. A meztelen harcos c. könyvből nagyon sok hasznos dolgot megtanultam/elsajátítottam,pedig azelőtt azt sem tudtam, hogy létezik. A testem szálkás, izmos, jóval átlagon felüli, de sosem fényképezgetem, sem nem méregetem magam. Az egészségemért teszem, ezt pedig pozitív mellékhatásaként élem meg. Visszakanyarodva kicsit az emberekhez, töredelmesen bevallom, hogy többször elgondolkodtam, itt a környezetemben melyik havernak, ismerősnek tudnám figyelmébe ajánlani írásaidat, és megírom őszintén, nem tudnám egynek sem. Sajnos az okok között főleg az érdektelenség, az ” olvasni kéne” probléma és a fogalmak, információk, tudás hiánya szerepelne. Egyszerűen nem is értenék, miről van szó. Aki meg mégis, az meg a maga által kialakított komfort zónából lenne képtelen kitörni. Sokak szemében lehetünk különcök, akik itt olvasunk, kommentelünk, pedig csak arról van szó mindössze, hogy másként gondolkodunk, másban látjuk az értékeket.
Ha úgy gondolod, nem folytatod, mert az életben várnak más kihívások is, vagy mert egyszerűen csak eleged lett, akkor tégy úgy, a magam részéről megértve. Ha pedig továbbviszed a blogod, mert van még mit közzétenned, akkor azt is várom, mert én itt leszek.

Szivélyes üdvözlettel, S k e l e t o r !
forrás: bbc.com Ezzel a bejegyzéssel kicsit kemény fába vágom a fejszémet, ugyanis olyan dolgokról próbálok a lehető legegyszerűbben megfogalmazni alapigazságokat, melyekről (a hivatalos álláspontokkal való szembenállása miatt) rendkívül nehéz írni. Ráadásul pontosan a táplálkozási témában létezik…..
S k e l e t o r 2021.05.01 21:41:57
Sziasztok !

Wazzzzzzzee… ki ez az atléta itt a legelső képen?? !Azta rohadt….. Az emberi test „ csodái” mi…?!
Na szóval, kissé összecsaptak itt a viharfelhők, pedig többnyire mindenki a napos időt kedveli:-)
Az egészség az én szememben nem vezethető le egyetlen szegmensre, mint pl. csak a táplálkozás.Kell ide minőségi mozgás, minőségi vitaminpótlás, minőségi alvás, minőségi táplálkozás és minőségi gondolkodás. Én nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy ettől az embertől, azaz Roy-tól az elmúlt 6-7 hónapban (mivel sajna csak azóta pislogok itt), több hasznos tanácsot kaptam, mint az elmúlt 10 évben bárkitől is. Táplálkozás terén vélekedünk némileg eltérően, de minden más (én rengeteg dolgot a napjaim és az edzéseim részévé tettem ) az eddig nálam hibátlanul működik. Noha azt hozzá teszem, nagy fanatizmussal is csinálom. Egy szó, mint száz, aki teheti, alkalmazza az általa közzétett információkat/módszereket, mert működnek. Csak akkor nem, ha rosszul csinálod.

Ezeken kár lovagolni, hogy vérnyomás, aranyér, sérv, kopott izület, stb., mert biztosra lehet venni, hogy számos sportolót érint (legyen az amatőr szintű vagy profi) ezen problémák megléte mégis folytatni fogja edzéseit. Azért azt itt megemlíteném csak, hogy nem véletlenül van érvényben az „edz ésszel” szlogen, meg bizonyos technikák, mellyekkel rengeteget lehet mérsékelni a problémán.Csak hát, ezt az érintettek nagyobb hányada általában figyelmen kívül hagyja. Megjegyzésként: / alkoholt sem javasolt rengeteg egészségügyi probléma jelenléte végett inni, egyébként sem, de kit érdekel ez….!!! /

Danskati, neked pedig elismerés azért a leadott 35 kiló feleslegért. Ilyen sikereket is nagyon jó olvasni, és már maga a változni-változtatni tény felismerése is hatalmas meglépés volt. Csak így tovább….
forrás: amazon.com Egy világjárvány közepén valóban működő egészségmegőrző tanácsot adni egészen nagy merészség. Jelenleg is a világ legjobb járványügyi szakemberei próbálják megtenni a tőlük telhető legtöbbet azért, hogy kivezessék az emberiséget ebből a sötét időszakból és visszakaphassuk a régi…..
S k e l e t o r 2021.04.25 18:08:23
Szia Roy !

Több újdonsággal is szembekerültem a bejegyzésed végére. Az egyik ilyen, amelyre nagyon kíváncsi vagyok, hogy mint írod” a C-vitamin és a glükóz egyazon jelutat használja, mellyel a szénhidrát kiszorítja ezt a vitamint, így hasznosulása jelentéktelen”. Na most,a fruktóz és D vitamin párosnál is ez történik?Miként gátolja a fruktóz a D vitamin hasznosulását, mikor ez a vitamin zsírban oldódik, tehát zsír kell ahhoz, hogy hasznosuljon, akkor miként jön képbe épp a fruktóz?
Sokan informálódtunk már a paleo és ketogén étrendről. Mégis a paleo terén pl. elég sok a kilengés, értem ez alatt, hogy egyes paleo elvek is szembemennek egymással, egyes elvek szigorúbbak, míg mások engedékenyebbek. Szeretnélek megkérni, hogy javíts ki, vagy adj a következő felsorolásokhoz általam kihagyott/mellőzött ételeket:
Zsírok: állati eredetűek, mint disznó, marha,csirke, kacsa, liba, hal + tojás + sajt.
Fehérjék : húsok, mint a fentebb felsorolt állatoké + tojás + sajt.
Szénhidrát : zab, brokkoli, kelbimbó, cékla, saláták, káposzta, sárgarépa.
Kérdéseim : az olajos magvak közül mi mehet és mi nem?Mi a helyzet a kókuszzsírral és a vajjal?Telített zsír tartalomban kiemelkedőek. Méz és cimet, vagy akár egy – két kocka magas kakaótartalmú csokoládé?-gondolom a cukor miatt ez sem annyira opcionális, bár a magas kakaótartalom miatt a cukor mennyisége nem számottevő. Nem a kedvenc kérdésed jön, de a tejtermékek szinte mind tiltólistásak? Egy biztos helyről beszerzett ( kis falusi gazdaságból), tehát nem nagyüzemi vaj vagy túró sem játszhat heti pár alkalommal szerepet az étrendben?Fogyasztásuk nem okoz/ott problémát.A sajtok közül mindegyik jó? Gyümölcsök terén, Te mit javasolsz ami ezen a vidéken terem (de írhatsz déligyümölcsöt is), és mennyi időt érdemes hagyni egy D vitamin kiegészítés és a gyümölcsfogyasztás között.Sok a kérdés tudom, de jó volna már egy kicsit tisztábban látni ebben a témában.Mennyit változott a tavalyi évben egy válaszként leírt étrended a mostanihoz képest?
Amit a mozgásról írtál a komment részben, az bizony maximálisan helytálló. Én is sétálok heti több alkalommal a kutyámmal, ami jóval intenzívebb is egy átlag sétálásnál, de soha nem számolom bele a heti edzésembe, mondhatni ez csak egy szükséges plussz. A kemény edzések remek kiegészítője, de még csak véletlenül sem a helyettesítője.
Maradok üdvözlettel !
S k e l e t o r 2021.04.28 12:59:56
Köszönöm a válaszod Roy, ennyivel is okosabb lettem. Az azonban érdekelne, hogy ez a bizonyos John Ely kutató a glükóz és az étkezéshez beszedett tabletta/kapszula/por alakú C vitamin hatását vizsgálta, vagy mondjuk a glükóz és pl. a savanyúkáposztával vagy más gyümölcs/zöldség által bevitt C vitaminét? Tisztában vagyok vele, hogy C - vitamin az C - vitamin, csak mondjuk utóbbi esetében egyéb ásványi anyagok, nyomelemek, éltető enzimek, a növényekben lévő bioaktív elemek, stb. megléte és közrejátszása azért egy jóval komplexebb hatást eredményezhet, akár maga a hasznosulása terén is. Ez persze nagyon sok vitaminra, ásványi anyagra, nyomelemre értendő, mármint, hogy maga a táplálékkal bevittek mellett több száz / ezer faktor játszik még közre, melyek felszívódásukat, hatásukat, tehát szerepüket az élő szervezetben sokkalta jobban fokozhatják.
Érdekes ez a Roy vs Irbisz párbaj. Gondolkodásra sarkallja az olvasót, és nem egy dologban felnyitja az ember szemét. Viszont a jómagam részéről szeretnék tisztázni valamit ! Ugye ez a rengeteg olvasás, informálódás közepette sajnos eljutunk oda, hogy a tej/tejtermékek amellett, hogy nem embernek valók + hormonokkal, gyógyszerekkel vannak teli,a húsok szintén, a párolt dolgok nem jók a nitritek/nitrátok miatt (bár ezt már állítólag megcáfolták), a füstölt húsáruk sem egészségesek, a tengeri halak nehézfémmel vannak tele, a növények lektineket és egyéb mérgező anyagokat termelnek, hogy ellehetetlenítsék számunkra a fogyasztásukat, a növényi olajok főként a többszörösen telítettlen zsírok tiltólistásak ( lipidperoxidáció, szív és érrendszeri problémák miatt, stb.), a vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket nem csak hogy nem mindegy milyen formában vesszük magunkhoz, de figyelni kell mit mivel és milyen arányban kell hogy szerepeljenek, mert ugye egyesek gátolják mások felszívódását/hatékonyságát, míg megint másokból meg túladagolhatjuk magunkat, a glükóz üti a C-vitamint, a fruktóz a D-vitamint…..”vezír meg a parasztot”:-), gyümölcsöket is csak nagyon óvatosan fogyasszunk a permetszerek meg a sok cukor miatt, az olíva olaj, attól hogy tartalmazza az „extra szűz” feliratot, köszönő viszonyban sincs a száz százalékos tisztaságúval, a telített zsírok emelik az LDL koleszterin szintet, a levegő és körülöttünk lassan minden szennyezett…. ,és ez csak kb. töredéke amivel nap mint nap szembetalálhatja magát bárki az internet világában. És akkor most légy okos Domonkos !!Ezek a diéták, életmódok is roppant megtévesztőek néha, vannak amelyek tényleg, és vannak amelyek csak bizonyos esetekben működnek, ám azt el kell ismerni, nem kevés kompromisszummal járnak. E ketogén étrend is, mondjuk úgy, hogy nem sok dolog marad, amit fogyaszthatsz. Abban viszont igazad van, hogy az étel van értünk és nem fordítva, tehát nagy változatosságot és kulináris élvezeteket ne várjon senki tőle.
De Roy, kérdem én, ha valaki nem küzd felesleggel, rendesen edz, természetes étkeket fogyaszt, amelyeket a környezete ad,kitermel és nem a nagybevásárlók polcairól csámcsog be mindenfélét, nincs cukor, nincs pékáru, nincs üdítő, sem egyéb káros szenvedély, akkor ez miért nem elegendő egy az egészségére valamit is adó embernek?? És, ha a nap egy bizonyos szakában ( az IF miatt 16-20 óra) ketózisban vagyok, majd az étkezési ablakban már nem,az miért és mennyire lehet baj?Mondjuk, mivel nem versenyzői szinten, de ettől függetlenül aktívan edzem, kizárólag naturálon, s mivel az izommegtartás mellett van az a ravasz gondolatom, hogy esetleg építsek is a meglévőkhöz, ezáltal a fehérjét az 1-1,5 gramm/testsúlykg (száraz izomtömegre értve ) megemelem 1,2-1,8 vagy 2 g/testsúly kg-ra, ami könnyen meglehet, hogy már bizonyos esetekben többnek is bizonyul,mint amennyit a szervezetem felhasználhat, akkor ugye a felesleg zsírsavakká alakul,és raktározódik.Ez egy olyan étkezésnél, ahol a fehérje dominál és nem a zsír, ott megtörténhet, pláne ha még ott pislog a tányéron némi minimális szénhidrát is, így már necces a ketózis fenntartása, amit ismételten kérdek, hogy miért is jelentene ez problémát?- azon kívül, hogy nem ketózis, hanem glikolízis alapú anyagcsere történik van más is a pakliban?
Ami észrevételem van még, ez nem csak Nálad, hanem több helyen is belefutottam már ilyenekbe, hogy ha valaki leírja, hogy ő fogyaszt ilyen és ilyen makrót, ami lehet nem a legideálisabb, akkor rögtön olyan lereagálást kap, hogy ihaj, holott mindössze arról van szó, hogy havi szinten 2 alkalommal fogyaszt pl. krumplit vagy borsót. Nem minden nap, sem nem minden héten.Ez lényeges különbség. Ezeket nem nagyon veszi figyelembe senki, mert állandóan csak a mindennapi túlzabálás körül forog minden.
Ez a szint, amit jelen esetben Te képviselsz, már szinte egy mesterszint, egy nagyon véglet, a maga precízségével, kompromisszumával, gondolkodásmódjával. Viszont elég valószínű, hogy kevesen fogják megérteni és elfogadni, pláne alkalmazni. Azt is tudom, hogy ez Téged nem érdekel. De attól, hogy az elvek mások, a cél még közös.

Üdvözöltelek!
forrás: gamblingsites.org  A blogom mindig is a testedzésről szólt és mindarról ami egy egészséges fizikum kialakításához szükséges. A címe lehetett volna az is, hogy "Egészség és edzettség", mert amiket írok, az mindig egy-egy fejezet a teljes és egészséges test kialakításának mikéntjéről. Soha…..
S k e l e t o r 2021.04.21 12:07:30
Szia Roy !

Kissé megleptél ezzel a lépéssel, mármint az egyes tartalmak önként történő eltávolításával, ugyanis azt hittem ezt valami „felsőbb utasításra” kellett megtenned. És maximálisan igazat adok neked abban, hogy nem vállaltad a „messiás” szerepét azzal, hogy embereket téríts a jó irányába. Nem a Te dolgod ez, van mindenkinek magához való esze (vagy nincs) , legyen mindenki a saját műhelyének a kovácsa. Azért majd azt a vitaminos dolgot, mellyel elkerülhető a megfázás és influenza kiteljesedése, szívesen venném, ha megosztanád itt a blogon. Kiváltképp, mert jómagam hiszek bennük, és rengeteg időmet beleöltem már a vitaminok témába, és érdekel, mi újat tudsz mondani.
Ebben a pókeres cikkedben, a játék ÉLET részénél maradva, mondjuk úgy, hogy igen kemény ellenfelek ülnek az asztalnál.
Sajnos a teljes beülőt van, hogy a legjobb spíler is, a legjobb pozícióból és a legjobb kézben tartott lapokkal bukja, és nem az ő hibájából. Egyik kedvenc példám erre, mikor mindkettőtöknél ott figyel AA pár kézben, preflop all-in, majd az ellnfeled kap az egyik Ászához még 4 darab ugyanolyan színt. Rohadtul ritka eset, csak általában az ilyen és ehhez hasonlók épp akkor jönnek, amikor kezdtél volna megnyugodni. És vannak olyanok is, akiknél hangsúlyozom a pénz nem számít, és csak a játék élvezete, meg a nagy spílerek bosszantása a célja. A baj ezzel, hogy az ilyet hosszú távon meg lehet koppasztani, de ha csak egyszer is rászaladsz és a lapok az ő malmára hajtják a vizet, akkor piszkosul bele buksz. És neked vele ellentétben rengeteg veszítenivalód van. Az ő hatalma/pénze a te tudásoddal szemben. Sajnos egyre többször mutatkozik meg ( de írhatnám akár úgy is, hogy szinte már csak ez van jelen ) mai világunkban, hogy bizony a tudás mércéje sokszor nem ér fel a pénz és hatalom kettős szintjéhez.
Még annyit szeretnék Roy, hogy ezt szebben meg sem fogalmazhattad volna - „de valójában az online térben található, digitálisan tárolt tudás felfedezése maga az internet igazi lehetősége. „ Tudom, hogy rengeteget informálódsz, ahogyan írtad is, számodra hiteles forrásokból. Teszed ezt mind külföldi, mind hazai oldalakról. Kérdésem a következő volna : én nem faceezek, nem instázok, nem nézek baromságokat, pláne youtube-os edzős,motivációs kotyvaszokat, legfőképp ugyanazon elvekből, amiket Te magad is vallasz, viszont olvasgatok, kutakodok, lementem a számomra hiteles anyagokat, visszaolvasom őket, összevetem más irományokkal, stb. A baj csak az, és itt tenném fel a kérdésem, hogy pl. Te hogyan szakítasz erre ennyi időt? Mert ha valahová, ide bizony kell bőséges idővel rendelkezned. Napi több óra hosszat elvesz csak az, hogy utánajárj dolgoknak/tényeknek, arról nem is beszélve, hogy a hivatkozások meg szerzők utáni további kutakodás, hogy valóban bizalmat szavazol e neki vagy nem, az már legtöbbször bele sem fér. Hiába a tudás utáni vágy, néha több kutatás elolvasása után már azt sem tudom, mit olvastam elsőként. Másik tényező meg, hogy a napi teendőim mellett bele sem férne ennek állandó gyakorlása. Szóval nem könnyü dolog ez sem, nem irigyellek érte, de ilyen esetekben maga az egyén sem hibáztatható, ha nem kellően kompetens adott vagy több témában. Természetesen ha egy bizonyos szinten megreked és csak az addigi megszerzett halvány információi alapján látja a dolgok működésének mikéntjét, állást meg nem képes foglalni a maga eszétől egyetlen kérdésben sem, akkor az infantilizmus és közöny egyre gyakoribb kibontakozásának lehetünk tanúi. És ez a jellemzőbb. / Na meg a Haribo gumicukor – enerdzsidrink- nutellás bagett kombó…/ ;-)
Remek bejegyzést kreáltál, a kilóméteres sorokért meg ne teccen mgharagudni ! Üdvözöllek !
Sokan érdeklődtetek Coachidi Zoli barátommal kapcsolatos fejleményekről, úgyhogy kicsit mesélnék Róla és a Vele kapcsolatos történésekről. Az előző bejegyzésemben írtam, hogy Zolit elérte a koronavírus és bizony tüdőgyulladással kórházba is került. Kértem is mindenkit, hogy aki teheti az Instagramon…..
forrás: mygym.co.uk Véget ért a hosszú és szürke tél. Kimondhatatlanul szuper dolog ez, meg nálam különben is a tavasz az igazi évkezdés. Végre újra van napfény és nem a sötétben kell reggelente a buszmegálló irányába botorkálnom, sőt edzés közben sem fagy rá a kezem a csövekre az edzőparkban. Bár…..
S k e l e t o r 2021.03.15 12:20:55
Szia Roy! Jó kis tartalommal jelentkeztél újfenn! Számomra tartalmazott hasznos inormációkat, és rögtön fel is vetett néhány kérdést bennem, amelyeket meg is kérdeznék Tőled:

1. A tervezzünk edzésprogramot 1. részében felvázolt gyakorlatok melyike nem egyeztethető össze az ebben a bejegyzésben taglalt sorozat és ismétlésszámmal ? Értem ez alatt, hogy a fő eltérés a pihenés időtartamában leledzik, tehát nincs 3-5 perc idő pihenni, mint erőedzésnél, hanem amint visszaáll a pulzusom és egyenletessé válik a légzésem, már kezdem is a következő sorozatot, de kigészíthetem e az ilyen jellegű edzést pl. ugrálókötelezéssel, hídtartással, stb. mint bemelegítő gyakorlatok, és a legvégén levezethetem e gömbsúllyal, pl. 3-4 sorozat swing, clean and press vagy snatch-el ? Befolyásolhatnak e ezek bármit is (némi fáradást,ezáltal teljesítményromlást, hosszabb edzést, vagy felesleges elő/után fárasztást) ?

2. Az ilyen edzésnél ,tehát az 5-6-7 sorozat x 5-4-3 ismétlés, az alapgyakorlatok a mérvadók. Na már most, ha azt veszem alapul, hogy például a következő gyakorlatsorral szeretném mindezt megoldani, amely lefedi az egész testet, mint a kézenállásból nyomás, húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, egylábas guggolás, vádli, mindezt plusz súllyal, vagy az ellenállás változtatásával, és ebben még nem kapott helyet a has vagy a törzs izmainak megedzése, akkor egy edzésem nem fog túl hosszúra nyúlni, a maximális 45 perc – 1 óra helyett ? Nem próbáltam még ki, csak az általam felsorolt 6 gyakorlat x az 5-6-7 sorozat x ennek megfelelően az 5-4-3 ismétlés nem tünne 1 órán belül teljesíthetőnek. Mindenesetre megpróbálkozom vele. Viszont, ha A és B napokra bontanám az edzéstervet, 3 fő gyakorlat alkotná az A napot, a másik 3 a B napot, így akár mellette a has és törzs izmait is meg tudnám oldani edzés elején vagy végén. Ez szerinted preferálható ?

3. Az ilyen jellegű edzésnél a tolódzkodás/húzódzkodás, mint antagonista izmok szuperszettben történő edzése mennyire járható út? Végiggondolva itt lehet jobb, ha külön történik az edzésük, először az egyiket a maga 5-6-7 sorozatával, majd a másikat végrehajtva, mivel a szuperszettben történő edzés több pihenőidőt követelne meg. A tolódzkodás mellé mennyire ajánlott fekvőtámaszt végezni? Egészen biztos más a kettő hatása, ezért is gondoltam inkább alkalmazni mindkettőt, mint csak egyiket. Erről is kikérném a véleményed?

4. A következőkről Te hogyan vélekedsz :

- hobbi szinten történő, mondhatni intenzív edzés esetén ajánlott negyedévenként 1 hetes, félévenként 2 hetes pihenőt beiktatni.

- a GTG módszertől eltérően, ha példaként maradva az egykezes fekvőtámasznál és egylábas guggolásnál, amely gyakorlatokban jobban szeretnénk fejlődni/nőni/megerősödni, mennyire lehet hatékony, ha ezeket a gyakorlatokat heti 4-5 alkalommal, napi 3-5 sorozatban gyakoroljuk, úgy, hogy lábanként és karonként 6-8 ismétlés, majd ha a napi 3-5 sorozat mindegyikében megvalósul a 6-8 ismétlés, akkor a következő nap növelem az ellennállást illetve súlyt, és a cél a megnövelt súllyal vagy ellenállással, hogy a napi 3-5 sorozat mindegyikében újra elérjem a 6-8 ismétlésszámot. Ha ez megvan, ismét emelek és igyekszem minden sorozatban 6-8 ismétléssel dolgozni,illetve azt elérni. Alkalmazva a feszítési/légzési technikákat, hogy ne félóránként hajtsuk végre a gyakorlatokat, hanem teljen el bőségesen idő a sorozatok között, valamint, hogy edzőnapon nem használnánk ezt a módszert, mennyire lenne működőképes ez az elmélet izomnövelés szempontjából ? Természetesen erő szempontjából nem, mert attól merőben eltér, és ha az erő és izomnövelés együttes edzése mellett döntenék, akkor egy ilyen jellegű „gyakorlatozásnak” már nem lenne létjogosutsága.

Valamikor olvastam ezekről a dolgokról, és mivel nem találtam teljesen elvetendőnek őket, így gondoltam, megvitatásra bocsátom.

Elnézésed kérem,amiért ennyi kérdéssel fordulok hozzád,és hogy ilyen hosszúra nyújtottam a sorokat, de nagyon érdekelne Te magad miként látod ezeket a dolgokat.
Nagyon tetszik, hogy felhoztad az 1960-as évek előtti erősembereket, akik bizony még mindenféle szerhasználat nélkül tettek szert elképesztő erőre és fizikumra. Az elméleteik működtek. Egyszerű, letisztult és hatékony edzéseik voltak. Várom a velük kapcsolatos információkat, bejegyzéseidet.

Légy üdvözölve !
S k e l e t o r 2021.03.17 12:38:01
@Royaliver: Köszönöm a kérdéseim megválaszolását, átjött a lényeg, s bár tudom, ezek a dolgok sokakat hidegen hagynak, nekem mégis egy nagy plusszt adnak az edzéseim tökéletesítéséhez. Ha lesz fennakadásom, jelentkezni fogok. Nagy vagy !!
forrás: barbrothers2016.wordpress.com Egy régi, kedves ismerősöm hívta fel nemrég a figyelmemet, hogy régebben kicsit mások voltak a blogbejegyzéseim. Pozitívabban írtam, szerethetőbben. Na, bumm! Tiszta haszon, hogy engem ez a legkevésbé sem tud izgatni! Inkább vagyok kíméletlenül őszinte, mint…..
S k e l e t o r 2021.01.16 20:39:30
Üdvözöllek Roy !
Meg kell, hogy írjam, lestem ám rendesen, mikor lépsz újra "színpadra"!
Továbbra is óriási örömmel fogadom minden bejegyzésed, és többször átolvasok régebbi írásokat is.
Ami pedig magát a stílusodat illeti, csak haladj tovább ezen az úton.Az, hogy a mai ember lelkivilága nem szívleli az ilyen igaz pofonokat, az cseppet se foglalkoztasson.És ha ennek hozadéka abban nyilvánul meg, hogy megorrolnak rád és kerülik a társaságod,akkor azt mondom inkább legyen 1-2 igaz ember az életedben, mint 200 haszontalan.
Ezzel a pokoli edzéstervvel kapcsolatban lenne néhány kérdésem/kérésem, éspedig:
1.Mennyire kőbevésett ennek a programnak a menete?Értem ez alatt, hogy ha valamit nem tudok megcsinálni, vagy valamely gyakorlatát elhagynám, az mennyire jelentene problémát?
2.Ekkora volumennel sohasem dolgoztam még, és mindig inkább az antagonista izmok edzését favorizáltam.Mivel itt pl. húzódzkodás után rögtön invertált evezés jön más-más fogásszélességgel, így ha a 3.,4., sorozatra maximum 5 húzódzkodásra leszek csak képes, akkor az mennyire baj?
3.Mennyi lehet a pihenésre szánt idő a sorozatok között?
4.A kitörés mátrixról kérhetnék egy kis videót, mivel az oldalra végzett változatnál érdekelne a térd helyzete.A nyújtott lábas ugrálókötelezésnél meg gondolom a térd egyáltalán nem szabad, hogy be legyen hajlítva, vagy van más is,amire figyelni kellene?
5.Néhány hete elkezdtem a GTG-t, a Meztelen harcos c. könyv alapján.Kombinálhatom a kettő edzést, ha időben elkülönítem őket egymástól?
Válaszod,előre is köszönöm !
S k e l e t o r 2021.01.17 12:20:20
@Royaliver: Köszönet a válaszokért és a hasznos tippekért.Semmiképp sem fogom a kettőt kombinálni, maradok inkább az erő + bell edzésnél, s ha majd kész leszek ilyen mértékű volumenű edzés végrehajtására, akkor a "pokoli edzésterv" itt lesz kéznél. Nem is azzal lenne a probléma, hogy képtelen vagyok tolódzkodni/húzódzkodni/fekvőtámaszozni, mert ezek mind mennek, még plussz súllyal is, hanem maga ez a nagy terjedelmű ismétlésszám az, amit biztosan nem bírnék, és a 3. 4. de főleg az 5. sorozatra fix hogy csak néhány ismétlésre lennék képes a megadott 8-12-15 helyett.Arról nem is beszélve, hogy az egylábas guggolásra és egykezes fekvőtámaszra most edzek még csak, az egykezes húzódzkodást még soha nem próbáltam.Ezek hiányában még inkább érvényét veszti a pokoli edzésterv alkalmazása.Viszont,mégegyszer köszönöm, hogy rávilágítottál számomra fontos dolgokra, így mindjárt letisztultabb a kép.
Hát ide is eljutottunk. Pontosan a 100. bejegyzésemet olvasod éppen. Egészen őszinte leszek Veled: Álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyi bejegyzés fog egyszer idekerülni. Az idők során a bejegyzéseimben próbáltam az egészség, a táplálkozás, a mozgás, az edzettség, az erő és az emberi teljesítmény…..
S k e l e t o r 2021.01.06 13:50:35
@otthonedzek: Szia !
Én belevágtam az egylábas guggolás és az egykezes fekvőtámasz elsajátításához a könyv alapján.
Kb. 2 és fél hete tettem a mindennapjaim részévé, kivéve a vasárnapot.Szigorúan tartom magam a leírtakhoz, tehát magát az olvasást is olajozom. Mivel a legtöbb napom úgy néz ki, hogy korlátozott idő áll rendelkezésemre (magára az edzésre és a GTG-re), így nagyobb pihenőkkel egyben tolom le a gyakorlatokat. Az általános edzéseim 2x vagy 3x történnek egy héten,és megpróbálom jól elkülöníteni őket az egylábas guggolástól és az egykezes fekvőtámasztól. Mindkettőt egyelőre még könnyített változatban csinálom, és qrva nehezek. Nagyon kell koncentrálni, figyelni a feszítésre,légzésre, magára a mozgásra. Van, hogy úgy érzem, messze nem tökéletes a kivitelezésük még a könnyített variációknál sem. Nah, engem épp ez fogott meg benne, hogy sok időt kell nekik szentelnem. És mindkettőnél, ha majd képes leszek a normál változatot is végrehajtani, ott lesz még egy csomó nehezítés. Nálam a tolódzkodás is a vasárnapi napra került, amikor nem GTG-zek, mert rohadtul bezavar az egykezes fekvőtámaszba. Lehet ez így másnak furán hangzik, de ha igyekszel újraolvasni és betartani a könyv utasításait, akkor nagyon odabasz. És nem mellesleg, annak ellenére,hogy sosem jutsz el feladásig, sem kifáradásig, kapsz egy csöppnyi visszajelzést a testedtől, hogy bizony igénybe lett véve. Említett Roy bizonyos hiányosságokat a programmal kapcsolatban, ezeket nem tudom mire értette. Viszont, amit tudok, hogy nekem ez egy új és óriási kihívást adott a közel/távol jövőre nézve, így még meg nem tanulom tökéletesen végrehajtani őket, majd bizonyos változatait, továbbá mindezt ellenállások és súlyok használatával, addig biztosan nem fogok felhagyni a gyakorlásukkal. És utána sem. Jómagam nem gondolom, hogy néhány hónap alatt ezt el lehet sajátítani.Bizonyos szintet mindig elérsz, és ha valkinek elegendő lesz annyi, hogy kinyom 3 egykezes fekvőtámaszt meg guggol lábanként testsúllyal 5-5 darabot, akkor igen, áttérhetsz más gyakorlatokra, de ahogyan a könyv is írja, kettőnél ne többre.
Jó és sikeres edzést kívánok az Új évben !
forrás: radiichina.com Tavasszal, amikor először lecsapott le nálunk a "kínai-vírus", írtam róla pár rövid gondolatot. Álmomban sem gondoltam viszont, hogy újra aktualitása lesz az egésznek majd őszre, de sajnos újra itt vagyunk. Ha van pár perced elmondom, hogy én mit gondolok- és teszek a…..
S k e l e t o r 2020.11.27 12:39:09
@Csomo: Üdvözöllek !
Hálásan köszönöm a részletes beszámolód, és újraolvasván a bejegyzéseidet, nem hiszem, hogy tévednék abban, ha úgy írnam, Te aztán keményen tolod. Megírom neked őszintén, hogy jelen esetben el sem tudom képzelni, hogy lehet ennyi időt edzésre fordítani, és hogy ezek hogyan tudnak folyamatos fejlődést biztosítani, ha az idegrendszered nem, vagy csak alig hagyod pihenni.Továbbá, szépen leírtad, hogy kb. mikor milyen edzésprogramod van, de személy szerint szívesen venném, ha Roy-al együtt megosztanátok velem/lünk néhány edzésterv alternatívát tél idejére. Ő már tett ilyet, „A tervezzünk edzésprogramot” c. bejegyzése alatt, s mint írtam is már, éltem és élek is vele a mai napig kisebb-nagyobb módosításokkal.Egyre jobban igyekszem, de a sok éves testépítés által még mindig tapasztalom magamon azokat az elveket, melyeknek a rabja voltam, hogy pl. minden izomcsoportot edzzek le az adott nap( kb. 4 évig teljes testes edzéseket nyomattam), amennyire csak képes vagyok, hogy utána pinentessem és tápláljam őket a soron következő edzésemig, ügyelve a megfelelő volumenre, de még inkább az intenzitásra, továbbá, hogy minden ilyen edzés alapeleme kell hogy legyen, mondjuk a láb,hát vagy mell, mert ha ezek kimaradnak aránytalan lesz a fejlődés, vagy nem is lesz, esetleg csak minimális.Hülyeségnek tűnhetnek számodra az itt leírtak, és próbálom is elhagyni ezen beidegződéseimet, csak még nem látom át igazán ezt a rendszert, amit Te/ti műveltek.Ezért ha a fenti kérelmemnek eleget tudnátok tenni, amely hiszem, nem csak nekem lenne nagy segítség,nos, előre is megköszönném.
Apropó, eredményes hétvégi versenyzést kívánok, és majd várjuk róla a beszámolód.
S k e l e t o r 2020.12.01 10:58:50
@Csomo: Helló! Ez nagyszerű eredmény ! Gratulálok nektek ! Várom a részleteket !
S k e l e t o r 2020.12.01 11:01:13
@otthonedzek: Szevasz ! Hogy érzed magad, mik a fejlemények ?
forrás: bbc.com Nekem szép gyerekkorom volt. Azt is elmondhatom, hogy nekem még volt gyerekkorom. Sok játékkal, nevetéssel és mozgással. Tudom, hogy sokszor egy két lábon járó közhelygyűjtemény vagyok, de a dolgok abban az időben még tényleg működtek. Még akkor is, ha akkoriban a frizurák…..
S k e l e t o r 2020.11.30 11:22:54
Szívemből szóltál !! Ebben a jelenlegi dekadens világban már semmi nem az, mint volt. Jól példálóztál a 80-as évekkel, mert írhat/mondhat bárki bármit is, de akkor bizony még volt súlya az emberi értékeknek, a tudásnak, a véleményeknek, voltak igaz barátságok, szerelmek, házasságok. Ekkora méreteket nem öltött a napi lapok, hírújságok hasábjain szinte állandósult undorító, hazug politikusok áradata, továbbá a gyilkosságok, erőszakok, a szexualitás egyéb megnyilvánulásai, betekintés a sztárok, (hoppá, inkább celebek) életébe, különféle reklámok, némi sport,mint a „Napi 2 perc a kockás hasért”, esetleg jut egy negyed oldalnyi a „Hogyan készítsük el kedvenc házi krémesünket Katóval” és bámm, megint a képedbe vágtak egy rakat haszontalan információt, nem mellesleg a DRÁGA idődet pazaroltad el feleslegesen s.arságokra. Szerintem, és ezen komolyan el lehet gondolkodni, de aki/k nap mint nap követik és elolvasnak mindenféle hírt,vagy a közösségi hálón lógnak több óra hosszat, nyugtázva ezzel naprakészségüket, meglehetősen egy színtelen, tartalmatlan, unalmas életet élhetnek. Lehet szűk látókörű vagyok, de a környezetemben nem észlelek mást, mint önmagukból teljesen kifordult embereket, mérhetetlenül nagy írígységgel, nárcisztikus, pénzhajhász egyéneket, akik arcán már jó ideje egy őszinte mosoly nem mutatkozott, egyre több csonka családból való gyereket, és szinte kizárólag csak érdekkapcsolatokat. Erkölcs, etika, empátia a béka seg.e alatt, szinte ismeretlen fogalmak. Bólogató emberek kellenek, nem gondolkodóak, többek között ebben látom azt is, miként degradálódott le az oktatási rendszer. Mindemellett a kényszeres vásárlás rabjai lettünk ( a többség biztosan ), és bizony sokak valós életét felváltotta a virtuális világ. És itt nem arról írok, hogy mert ezeknek a dolgoknak csak negatív hozadéka van, de az az egy biztos, hogy a nagy többségnél ezt már kezelni kéne, mert olyan szinten a betegjei. És bár, a következő kijelentést, mely így szól : „Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat”, egy humor oldalon olvastam, de rohadtul nagy igazság van benne, különösen a házi kedvencekkel rendelkezők körében. Érdekes témát boncolgattál, amelyről akár több oldalnyit is lehetne írni, de akik mindezt átlátják, azokban csak megerősíted az álláspontjaikat, akik meg még ezután sem hajlandóak átgondolni mindezt, azoknál soha nem fog célba érni a mondandód.
forrás: duolooky.com Egyszerű srác vagyok, aki szereti is az egyszerűséget. Mert az egyszerű dolgok mindig működnek. Még akkor is, ha a világon manapság minden kurvára túl van bonyolítva. Gyakran érzem azt, hogy egyesek szükségtelenül bonyolítják az életemet és biztosan nem vagyok egyedül ezzel az…..
S k e l e t o r 2020.11.12 08:56:31
Szia Roy!
Makszimálisan egyezem a fent taglaltakkal. Nagyszerű meglátások, és mégnagyszerűbb tanácsok.
Ahogy elértem az EGO-s részhez, rögtön lejátszódott bennem néhány volt edzőtársam története, akiket rabul ejtett, majd áldozatául is estek a saját egojuknak. Huszonéves fiatalokról lévén szó, akik mára már fel is hagytak a sporttal, legalábbis amilyen szinten ezt korábban művelték. Sajnos a szemem előtt zajlott le hónapokon, éveken keresztül a teljes idiotizmusuk, vagy akár írhatnám aképp is, hogy a majdnem teljes önmegsemmisítésük. Elragadta őket a minél nagyobb súlyhasználat, különösen az alapgyakorlatoknál, semmi étrend, semmi komoly szakmai iránymutatás, semmi önfejlesztés/önképzés, semmi egyéb versenyzési ambició megléte nélkül, a végeredmény pedig komoly sérülés/ek lettek, melyek bizony kezelésre szorultak, na meg persze a sport szinte teljes el/felhagyásával járt. Vajon megérte??..Biztosan nem. Ahogyan Te magad is írtad : Érdekel az egyáltalán valakit, hogy ki mennyivel nyom fekve? Vagy hogy ki mennyivel húz fel? Megéri azt az EGÓNK uralta pár évet beáldozni az egészségünk oltárán...Nos, kétlem. Nem akarok belemenni vitákba, és senkit sem szeretnék megsérteni a soron következő közlendőmmel, és tisztán csak a környezetemben tapasztaltakról tennék tanubizonyságot, mely szerint jómagam azt látom, hogy ezen emberek/fiatalok zöme, az edzőteremben próbál meg kompenzálni,egyfajta felsőbbrendűbbnek beállítani magát, mivel az élet más területein sehol sincsenek. És maga az edzőterem falai is többnyire, csak ideig-óráig nyújtanak nekik egyfajta menedéket. A sportot, a mozgást, a teljes életmódváltást nem mentsvárként kell az életünkbe beleszőni, hanem annak állandó kiegészítőjévé kell tenni.Így lesz kerek a történet és teremtődik meg egy egészséges egyensúly egy egészseges élethez.
forrás: menshealth.com Előző bejegyzéseimben az edzés és az életvitel optimalizációjáról, megtervezéséről és a saját terveimről írtam röviden. Ami az edzésemet illeti, talán túl röviden is. Úgyhogy, most egy kicsit az edzésem téli időszakát osztanám meg veled több okból is. Először is, ha már…..
S k e l e t o r 2020.11.05 10:40:48
Helló Roy!Azért bátorkodtam ide felregisztrálni és írni a "komment" szekcióba, mert felkeltetted a figyelmem az írásaiddal, az egyedi szemléleteddel, az egyre ritkább gondolkodásmódoddal.Már - már szinte hihetetlen, hogy találni ilyen embereket a földön.És örömmel olvastam, hogy a kommentelők között is akadnak hozzád hasonlók.Csatlakoznék jómagam is ehhez a táborhoz, a szomszédos szerbiai Vajdaságból.Amint elolvastam az első bejegyzésed, rögtön következett a második, majd a huszadik és így tovább..Nagyon összeszedett, őszinte írások, választékosan megfogalmazva.Elfeledett módszereket,többnyire a szőnyeg alá söpört mozgásformákat és eszközöket hozol vissza a köztudatba, nagyszerűen megindokolva használatukat és hasznosságukat.Én magam testépítettem.Szigorúan naturál módon.Összesen tizenpár évet töltöttem el vele, ebből 7-8 év volt az, amikor összeszedettebben műveltem.Utolsó 3-4 évem csak teljes test edzés volt heti 3 alkalommal.Írnom sem kell, többször tévútra kerültem( edzéselméletek,kiegészítők,táplálkozás,gyakorlatok "helyes" megválasztása terén), de mindig felülkerekedtem eme tévedéseimen.Hozzád hasonlóan elkezdtem kutakodni, volt hogy napi több óra hosszát böngészve a net világát találtam rá, és szedtem össze olyan információkat, amelyek köszönőviszonyban sem voltak az addigi tapasztalataimmal.Hozzáteszem, a teljes testes edzéssel is magam voltam.Mindenki más maradt az osztottnál, amit 1-2 ember kivételével testépítésnek sem minősítenék.Viszont, és ezen lehet nevetni fogsz, de ez a teljes testes edzés is már egy ideje olyan volt számomra, mintha bennragadtam volna egy "dobozban".Ahogy olvastalak, úgy iktattam be fokozatosan mind az életmódom, mind a sport, mind a táplálkozás terén, változások egész sorát.Rengeteg dologban bizony egy véleményen vagyunk, ezt már nem is taglalnám, mert a tervezettnél már így is tőbbet írtam.Jelenleg a fenti programod loptam el és használom, annyi módosítással, hogy sok gyakorlathoz,mint ( mérlegek, kettlebbell, kézenállás ) még nem vagyok elég edzett,sem erős, így azoknál a rávezető gyakorlatokat csinálom, kézenállást meg falnál.Megköszönöm, amiért engem is végigolvasol, és egyúttal elnézésed kérem a hosszúra sikeredett közlendőimért.Várom a következő bejegyzésed!Csak így tovább !!