Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KoronaKarantén

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HIV, ahogy én él(t)em meg. seb 2023.07.18 10:13:44
  Gyakorlatilag csak onnan veszem észre az idő múlását, hogy megint eltelt négy hónap, szóval mennem kellett a Lászlóba. Már nem gondolkozom, csak megyek előre, fel sem fogom, mi történik. Most vérvétel volt, amiből már csak egy van évente, a többi receptírás. Nem félek a vérvételtől, soha nem…..
KoronaKarantén 2023.07.18 19:19:11
  Sokat terveztük Bencével a negyvenedik születésnapom s mivel utazással szerettük volna tölteni, elsősorban én foglalkoztam a témával. Felmerültek bennem ötletek, amiket megmutattam Bencének, átbeszéltük, tovább gondolkoztunk. Két hétig Barbados volt a kiszemelt úticél, ilyenkor vannak már…..
KoronaKarantén 2021.09.01 08:16:22
  Több, mint öt éve szedek gyógyszert öt és fél az már bőven, de nem volt még kellemetlenségem abból, hogy mindig kell lennie nálam gyógyszernek. Ha repülök, eredeti csomagolásban viszem, és soha nem adom fel, de mindig van nálam egy kis tartóban pár napi adag, ha esetleg útközben kell bevennem,…..
KoronaKarantén 2021.08.26 21:23:06
@KoronaKarantén:

Megtaláltam egy cikket erről az injekciós változatról: otszonline.hu/cikk/uj_hiv_1_elleni_kezeleskombinacio_kapott_europai_engedelyt

Viszont ez az injekciós változatra lehet, hogy még nincs állami támogatás, a neak kiemelt eü pontos listáján legalábbis nem szerepelnek (pedig elvileg az összes hív gyógyszer mivel nagy értékű ezért ami támogatott az mind a kiemelt listán rajta kéne lennie):

neak.gov.hu/eupontok
KoronaKarantén 2021.08.26 20:52:55
@KoronaKarantén: "divatos" helyett dovato akart volna lenni.
KoronaKarantén 2021.08.26 20:55:07
@KoronaKarantén: illetve van olyan is amit nem kell bevenni hanem inekcjóban adják 2 havonta egyszer. Annak nem tudom a nevét de cabotegravir és rilpivirine van benne.
  Bence elment a leleteiért a Lászlóba. Ő nem szokta őket hívogatni, hanem amikor eszébe jut, elmegy érte. Nem idegeskedik rajta, ha gond lenne, érezné, meg elvileg szólnának. A T4 sejt számaival nem igen törődik, nem izgul rajta, a vírusszáma pedig úgyis nulla. Ezzel ellentéteben én már egy…..
KoronaKarantén 2020.11.02 19:43:43
@javier mendez:

> persze, vedőoltásom is van, időnként nézik, hogy még hatásos - e, és amikor már nem volt annyira, akkor kaptam újat, ami megint x év védettséget ad.

Helyes! :)

Én úgy jártam, hogy most derült ki pont mivelhogy ugyanígy a májenzimeim emelkedése után (engem elküldtek megnézetni; én HIV negatív vagyok és nem szedek semmit) mikor emiatt megultrahangoztak meg leteszteltek mindenre kb, hogy hiába voltam oltva hepatitisz B ellen nem működött a dolog mert az antitestek szintje a véremben túl alacsony. :/

Szerencsére nekem nem volt semmi bajom a tesztek alapján és a második teszten már rendben voltak a májenzimek is, de sose lehet tudni érdemes ilyen tesztekre is elmenni néha.

A többség leteszteli magát HIV-re és ezzel letudottnak veszi a dolgot, pedig nem csak erre kéne rendszeresen tesztelteniük magukat.

Az oltás ellenére is, ha nem alakul ki védettség valakiben és ezt nem tudja (és miért is tudná az átlagember, hogy abba az 5%-ba tartozik akinél pont nem működött a védőoltás? Én se tudtam eddig) ezt is simán be lehet szopni.

Amúgy jó követni nagyjából, hogy hogy vagytok. Na meg ad egy kis reményt, hogy léteznek rendes meleg kapcsolatok ha már ti kb 10 éve együtt vagytok :)