Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sir Yangus

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyűlöljük a tárgyakat. De mégsem. Atlétásékkal gyűjöttünk egy kicsit, hogy mik azok az ESZKÖZÖK, amelyeket azonban mégis megtartunk, mert egyszerűen muszájak vagyunk...
Így tették tönkre a Corvint – Burger Benjámin írása   A Blaha csodája volt a letisztult vonalvezetésű, minimalista Corvin    Kevés szomorúbb dolog történt mostanában, mint amivel az egyszerű járókelő találkozhat a Blaha Lujza téren. A tér csodálatos, szinte mesébe illő felújítása hihetetlenül…..
Rengeteg megkeresést, kérdést kaptunk az utóbbi időkben, mert T. Olvasóink nem tudtak önállóan dönteni - természetesen ahogy mindig, most is készséggel segítünk. A XX. és a XXI. század meccse tehát: Lovasi vagy Ákos?..
Sir Yangus 2023.03.30 10:33:37
@Szekrényszagú néni: Én csak egy proli jogász vagyok Belgiumból, soha nem érhetek fel egy szekrényszagú néni nevet használó, nívótlan, önhitt, fingszagú, fotelharcos álértelmiségi szintjére. Aki mellesleg kétségbeejtően primitív, mert nem tudja értelmezni az olvasottakat. :)

Az pedig, hogy egy önkényesen választott nyelven odabiggyeszted, hogy "bitte", valóban elhelyez téged a térképen. Ezzel a távoli, kevesek által beszélt és egzotikus nyelvvel még egy fokkal emberfelettibbnek tűnsz, ezzel már tényleg nehéz versenyre kelni.

De ha már ennyire a felső tízezer nyelvén zajlik a vita (úristen, alighanem egy rendes MTA-tag lehet az, aki egy bitte szót le tud írni), akkor álljon itt az én véleményem a lakóhelyem nyelvén:

Jammer dat je niet eindigde als een vlek op het laken in plaats van geboren te worden.
Sir Yangus 2023.03.30 10:44:16
@erol: Az erőltetetten behozott Gyurcsány párhuzam kitűnő példája a végletesen elfáradt, hisztérikus, polarizált és érdemi párbeszédre képtelen magyar vitakultúrának. De azért egészségedre! :)
Sir Yangus 2023.04.11 12:01:02
@jajnemár: Valóban. Majd az alsó hangon 23 millió ezt beszélő embernek is juttasd el (egy létező nyelven) ezt az információt. :)
Emlékszünk még a mobiltelefon- és legfőképp a mobilinternet előtti világra? Valóban olyan borzasztó lett volna? Hát szerintem nem. Mert most ne azt mondjuk, hogy "mert akkor még beszélgettek az emberek", hiszen azt mindenki kívülről fújja már. Hanem ez egy teljesen messzire vezető, a mélybe…..
Sir Yangus 2023.01.29 14:04:43
@Szekrényszagú néni: Tudsz (valós érvekkel) vitatkozni azzal az állítással, hogy a technológia (főleg a net és a mobil) aszexualizálta a társadalom egy részét? További hint: én nem mondtam mellé, hogy ez jó, vagy rossz.
Sir Yangus 2023.03.30 10:40:46
@Szekrényszagú néni: És téged mi különböztet meg az igen széles tahó rétegtől? Az, hogy makogsz németül 30 szót, meg van egy elfogadható állásod? Drága barátom, rengeteg rossz hírem van. De mindegyik közül a legfontosabb, hogy sajnos nem elég, ha két ember tart téged értelmiséginek (a selejtes anyád meg te). Apád térdén kellett volna lefolynod, ahelyett, hogy itt rontod a levegőt.
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
Industrial Loft Luxury Appartements; Marine Barracks Studios, Margaret Island Properties és a többi. Újragondolt ipar- és rozsdanegyedek, rekultivált, revitalizált kerületek és Magdolna-negyedek, projektek és ütemek. /alberlet.hu, Waterfront City/ Egy hatalmas baj van velük: nem tudsz már venni…..
Sir Yangus 2022.12.31 11:10:40
@Burgermeister: Az igen! K*rva gusztustalan, és a környezetem azzal vigasztal, hogy a legidiótább trendnek is vége szakadhat egyszer, de itt nem látszik a vége sajnos!
A kajával sokan úgy vagyunk, hogy esszük, ami van és amit szeretünk - az aktuális divattrendeket pedig érdeklődve figyeljük a partvonalról, hátha mindegyik elmúlik. És el is múlnak. Ahogy a reklámokban évtizedekig dicsőítették az azbesztet, a doktorok a legkedvencebbik cigarettájukat, úgy mentek…..
Kedves Leendő Párom, Pasim! Előre szólok, hogy nem vagyok könnyű eset: ezt hívhatjuk manapság divatos jelzővel nárcisztikusnak, de lehetek pszichopata, bipoláris meg akármi, lényegtelen. Fontos, hogy legyen mire fogni az egészet - leginkább valami betegségre - hiszen minden faszságom mások hibája…..
Sir Yangus 2022.02.27 17:21:25
@Nyúlláb: te viszont biztosan nagyon jó házastárs voltál, csak a rohadt férjed kúrt el mindent!
Sir Yangus 2022.11.25 15:00:14
@Szekrényszagú néni: Erre még utalást sem látok, pedig igyekeztem több kameraállásból elolvasni az eredeti kommentemet. :)
De ne szaladjunk olyan brutálisan előre, meg hát tulajdonképpen a cím már mindent elmond. Kész, ne is olvass tovább. Ugye vannak az ilyen taxisbajszos, autóstáskás öregfószerektől mindig a nagyotmondások, hogy ők az NDK-s lányokat hogyan hegesztették minden éjjel Siófokon 77-ben, mert a lányok…..
Sir Yangus 2022.02.05 20:06:14
@eßemfaßom meg áll: Ha az irreálissá duzzadt saját elvárásokra gondoltam volna, akkor - és most igen egyszerű képlet következik - azt írtam volna.
Sir Yangus 2022.02.06 15:57:14
@eßemfaßom meg áll: Semmilyen szinten nem tudok egyetérteni, mert teljesen más mind a saját, mind a környezetemben lévő emberek tapasztalatai. A társkereső appok sajátosságai tovább torzítják a valóságot - a sok férfi és kevés női felhasználó miatt közepes adottságú hölgyek is úgy érezhetik, hogy egymást ütve epekedik értük a kontinens fele, ami meglátszik az elvárásaikban is. Mindezt csak azért írtam le, hogy legyen érv is az állításom mögött. Még csak azt sem állítom, hogy ez baj. Szaporodjanak csak a marokkóiak meg a cigányok itt Európában, biztosan ők életképesebbek valamiért. :D
Tisztelt Cím! Akkor most kicsit szögezzünk le néhány alapszabályt. A szarjaidra neked van szükséged, nem nekem Tehát én állítom a szabályokat, nem te Te alkalmazkodsz hozzám, nem én hozzád   Ezeket fejtsük is ki egy kicsit bővebben, mert ma megint felbasztad az agyam!..
Sir Yangus 2021.11.09 11:32:55
@Éhes ló: Ez így igaz. :)

Viszont a másik jelenség is érdemes volna egy megvitatásra, persze nem a szerzőúrral, mert ő mindenre ugyanazzal a távolságtartó cinizmussal válaszol, a maga által teremtett karakter bőrébe bújva.. de szerintem frankón volt az egész blog pályafutásának egy olyan íve, hogy a vicces társadalomkritikából átmentünk picit ilyen megkeseredett, önhitt megmondóemberbe, aki igyekszik poénba csomagolni a manipulatív mondandóját.
Sir Yangus 2021.11.09 15:33:00
@Lorrh: Olvasó vagyok, akinek ez a benyomása (amennyiben ez nem tiltott). ;)
Sir Yangus 2021.11.19 17:12:38
@Lorrh: Századjára is megpróbálom: ez egy olvasói benyomás az évek alapján. Rosszabb szájízzel olvasom, mint 8-12 éve, mert a Bede/Winkler típusú megmondóemberség rejtőzik a viccesnek szánt sorok mögött. Diagnózist sem állítottam fel, így nem áll meg a fotel (photel)psziHológia vádja.
Sajnos minden jónak, így a párkapcsolatoknak-házasságoknak is végük szakad egyszer - és amit Isten összekötött, azt az ember - természeténél fogva - imádja szétválasztani: modern társadalmunkban pedig már mindkét félnek ugyanakkora joga van a házasságtörésre meg a kapuzárási pánikolásra. Hogy az…..
Végre a belőlünk keblén szörnyet nevelő Index.hu is felismerte: Utazni nyűg, mondjuk is, miért.Ahogy sok mindent, ezt is már korábban és jobban megírtuk - és most Atlétás Bandi barátunk hóttspontán megint.   Utazni nyűg, 2021.   Nem kell hozzá évszám. A felszínt kapargatja a cikk: nem esik szó…..
-Szia, szeretettel köszöntelek a műsorban, az interjúztató ágyacskámban, ez ilyen eredeti ötlet, mondhatni: védjegy, gag - köszönöm, hogy befáradtál. Először is hadd kérdezzem meg, hogy már az interjú előtt leszopjalak-e, vagy elég csak utána? -Köszönöm, utána megfelelő lesz. De kérlek,…..
Nosza, felcihelődtünk a kiscsaláddal, két gyerkőc, és a kis feleségem, az asszony - na akkor hát tegyünk Urunk és Parancsolónk akarata szerint, és nézzük meg, hogy mit tud a Magyar Tenger! Fogtunk minden cókmókot, motyót és cúgehőrt, azt ereszd! Abból indultunk ki, hogy mi egy átlagos család…..
Sir Yangus 2020.11.15 20:32:38
@Kedélyes Paraszt: Ez egy humoros blog, ahol ironikus írások jelennek meg, és nem a szerző véleményét, hanem elképzelt emberek véleményét mutatják meg. Így aztán amit itt olvasol, azt nem kell komolyan venni és nem kell szó szerint venni. Így esetleg érthetőbb picit?
Sir Yangus 2020.11.16 17:39:10
@ArriMédesz: Igen, de ennek is vannak fokozatai. Van, aki magára veszi és megsértődik. Viszont pl. ott a Tinderes poszt, sajnos fájdalmasan igaz, így aztán osztom is Tibi elképzelt véleményét onnan például.
Jól ismertek: 2008 vége óta (ja tényleg, már megint szülinapunk volt) visszük a blogot, és ami Nyelvészre meg jómagamra is mindvégig jellemző volt, az a megalkuvás nélküli, kapitalista, karrierista, munkaalkoholista, meritokrata hozzáállás. Dolgozz, és több pénzed lesz. Tanulj, és jobb munkád lesz.…..
A világ már sose lesz olyan, mint ELŐTTE. Ez az új normális. Remote, home office, távmunka, rugalmas munkaidő. Évek-évtizedek óta lelkiismeretesen ingázó, felöltöző, bejáró csinovnyikok döbbennek rá: így is lehet? Csak az ingázás elhagyásával megspórolok napi 1-2 órányi tiszta szabadidőt, és nem…..