Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bodi73

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szakszervizes, ügyfélszolgálatos, eladó: mindenkinek megvan a saját véleménye Lilláék hűtőajtó-szigeteléséről. A cserélhető, ám mégsem cserélhető szigetelés eközben nem tudja, mit is csináljon. Az élet tele van bizonytalanságokkal. A mi kis történetünk egy költözéssel és a hozzá ajándékba kapott…..
bodi73 2020.10.21 07:07:34
Bár ez blog már több mint egy éves, muszáj írnom egy hozzászólást mert téves információkat tartalmaz és engem is megijesztett.
Nekem is Electrolux hűtőm van és az ajtótömítések elöregedése miatt a gyártó honlapjáról sorozatszám alapján rendeltem hozzá tömítést. (potom 28 eFT). A csomag meg is jött és míg nem voltam otthon a gyerekek ki is bontották. Azt nem tudom, hogy volt -e benne beépítési utasítás (gyanítom, hogy nem), a gyerekek esküdnek rá hogy nem volt. A neten keresgéltem információt a beépítés menetéről de nem igazán találtam, csak ezt a blog bejegyzést ami rendesen megrémített. Megvizsgálva hűtőmet, abban is ragasztott volt a tömítés. Hirtelen felindulásból, szitkozódva, rögtön írtam egy elállási nyilatkozatot. Mondjuk attól, hogy visszakapom az árát a hűtőm még nem lesz jó!
Műszaki ember lévén, gondoltam lesz ami lesz, valahogy megoldom a problémát. Feltűnt, hogy az új tömítés vékonyabb mint a régi, ha az eredeti felületre felragasztom az újat akkor az ajtó síkjáig se fog felérni, nem fog üzemszerűen működni. Egy szét hasadt résznél benézve a tömítés belsejébe megértettem a műszaki megoldás lényegét.
Azt kell mondanom, hogy téged az ú.n. "szak"-szervíz szívatott meg, mert a tömítés igenis cserélhető. Jobbik esetben csak nem akarták elvégezni a munkát, rosszabbik esetben Ők sem tudják hogyan kell.
A csere könnyen elvégezhető (kb. 1-1,5 óra), nem lesz szükséged másra mint egy csavarhúzóra az ajtók leszedéséhez és egy éles szikére.
1; Szereld le az ajtókat, könnyebben fogsz boldogulni.
2; A szikével a mágneses perem alatt vág körbe a tömítést. (Azért előtte ellenőrizd, hogy a te hűtőd is ilyen-e. A tömítés belsejében két műanyag peremet kell látnod, ide fog bepattani az új tömítés. A mágnes csíkokat mentsd meg jó lesz a gyerekeknek hűtőmágnest készíteni)
3; A műanyag perem külső széleinél vágd le a maradék tömítést.
4; Tisztísd le az ajtót.
5; A sarkoknál ahol a régi tömítés össze van hegesztve nézd meg hogy van-e műanyag olvadék, ha szükséges vágd ki. Így fogod tudni a sarkoknál is bepattintani az új tömítést.
6; Helyezd az ajtóra az új tömítést és kézzel nyomkod be helyére. Menet közben ellenőrizd, hogy rendesen a helyére ment-e.
7; Szereld vissza az ajtókat.

Remélem tudtam segíteni. Az Electrolux-nak üzenem, hogy egy kis bemutató videót igazán kirakhatnának Youtube-ra.