Regisztráció Blogot indítok
Adatok
D. Petres

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
50 évet kellett megérnem ahhoz, hogy rájöjjek arra, hogy a magyar nyelv a világ egyik legbefogadóbb (értsd angolul "inclusive") nyelve, bár ennek értékét azért meglehetősen csökkenti az a korántsem elhanyagolható tény, hogy ezzel elsősorban csak az Egyesült Államokban lehetne előnyre szert tenni.…..
D. Petres 2021.03.21 00:06:55
@marxengelszleninsz:
Egyetertek. A szakmakkal kapcsolatos kerdesen magam is merengtem mar, es a helyzet az, hogy ezek a megnevezesek tkp. nem tartalmaznak nemi megjelölest. Tehat a takarito az lehet ferfi es nö is. Az eröltetett -nözes engem leginkabb a nemetre emlekeztet, ahol minden szakmanak csinalnak egy nöi megfelelöt. A magyarban vagy teljesen el kellene hagyni ezt,vagy ad absurdum bevezetni a -ferfi vegzödeseket is "villanyszerelöferfi". (Egyebkent meglatasom szerint azok a szakmak szamitanak valamennyire kivetelnek,amelyek megszolitaskent is hasznalatosak,pl tanar ur / tanarnö.)
Az online társkeresőkben számtalan olyan dolog történhet velünk, amely kiábrándítónak hat és megkérdőjelezi, hogy egyáltalán mit is keresünk ezeken az oldalakon vagy applikációkban. Ebben a posztban 10 olyan gyakori viselkedési mintát mutatok be, amellyel többen is szembesültek már a különböző…..