Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sixxty

197 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor Kalib arról írt a blogjában, hogy aranykalászos gazda tanfolyamot végez el, azt hittem, hogy valami fantázianevet talált ki a tanfolyamra. Hát nem. Alább a képen látható, az egyéb tanfolyamok közül ezt is lehet választani. A felsorolásban az ECDL az utolsó, csak  a…..
Volt abban a meglepetésben részem, hogy megnézhettem premier előtt a Manieggs Egy kemény tojás bosszúja című filmet. Kár tagadnom, főleg a Tankcsapda miatt voltam a mozira kíváncsi, de a film végét, ahol zenélnek, végül nem is láttam. Szerintem látványvilágban eredeti a…..
S, mint sárkány Széltében 445 2014.12.30 23:18:21
Már vártam, hogy B. akkorára nőjön, hogy öröm  legyen vele az utazás és mehessünk messzebbre. Más gyerekkel biztosan lehet korábban is, de ő elég ugri-bugri, idén jött el az én időm.  Tavasszal megalapoztuk az idényt egy balatoni hosszú hétvégével, alig várva a nyarat. A…..
isolde Here comes the sun 2014.12.02 16:15:51
Tettem ki idén is számlálót oldalra. Még 88 nap van tavaszig. Semmiség. ..
sixxty 2014.12.03 20:07:14
Ebben a hónapban is voltak kalandjaink a szavakkal. Konty-és bajuszmustra szóösszetételt némi csend után csodálkozó kérdés követte: Anya, miért öntik a konytra a mustot? Pedig tudja, mi az a must, de így együtt másképp értette. A közmondásokat sem tudja néha értelmezni,…..
Ahogy lenni szokott a jó idővel B. beújított valami vírust, ami miatt 10 napnyi programunk alapjaiban megváltozott. Onnan lehet tudni, hogy a gyerek már nagy, hogy nem sokat kell éjszakázni mellette. Vagy csak szimplán mázlisták voltunk, hogy nem kellett éjjel fél 3-kor…..
Itt ez a videó, köröz már  a neten egy ideje. A világ legnehezebb állása. Heti hét nap, napi 24 óra és nincs fizetés. Meghökkent, megdöbbent olykor felháborodott arcok, aztán ellágyuló tekintetek és egy-két elmorzsolt könnycsepp. Most már tudom, ha valaki legközelebb…..
S, mint sárkány A nap szava 2014.04.21 20:36:46
Teaflitter B. még mindig kreatív...
S, mint sárkány Szalonna cukor 2014.02.14 20:07:42
Ahogy négy évvel ezelőtt, úgy B. szókincse, kifejezésmódja most sem hétköznapi. Amikor meséli, hogy akartam lakást venni azt mondja: Amikor Anyának még szándékában állt megvenni.... Máskor közel hajol hozzám és suttogja: Anya, most eléd tárom a titkom... Közben az is…..
Az van, hogy egészen ambivalens viszonyba kerültem a könyveimmel.  Elmondom.  A könyveim szépen ülnek a polcon, jelenleg ABC-sorrendben, de voltak már szín szerint is rendezve. Főként magyar nyelvű regények, sok szakmai könyv, idegtudomány és pszichoterápia, útikönyvek,…..
S, mint sárkány Kissárkány főz 2014.02.12 21:12:11
Az történt, hogy B. bevetette magát a konyhába és készített egy kétfogásos vacsorát (főétel, desszert). Nem kell persze komoly főételre gondolni, virslit főzött, és hozzá meg is terített. Viszont a desszert és tálalása nagyon erőteljes volt, reszelt alma, fahéjjal és…..
Év vége felé végre szerettem volna igazi hókiflit készíteni, de a receptre rákeresve csak harcos gasztrobloggerekre akadtam. A megoldás végül egy régi, de igen jól bevált recept lett, és az éppen nem készülő mézesek miatt kihasználatlan sütikiszúró formákat is…..
Legyen a fiókodban egy ügyvéd, egy orvos és egy szerelő telefonszáma kéznél, különben nem boldogulsz. És tényleg, van valami a levegőben, mert a héten mind a három telefonszám kellett. Jó, az orvos előre megbeszélt volt. B.-vel vendégeskedtünk előre megfontolt okból a közeli…..
Az utóbbi majd' egy év postjait visszanézve, bizony áttettem az origót az életünkben. Kaptam egy olyan feladatot, hogy. Így esett, hogy elfelejtettem, Advent első hétvégéjén bizony mindenhol Mikulásokkal fogunk találkozni, sőt rám nem jellemzően az utolsó pillanatban állítottam…..
Trónfosztás ..
S, mint sárkány Nincsen semmi 2013.03.01 20:41:28
Hallgassátok..
Olvastam isolde postjában, hogy a nők rosszabbul bírják az erőszakot, és nagyobb arányban kerülnek pszichiátriára. Távol álljon tőlem, hogy ennek elemezgetésébe belemenjek, de mint a helyzetben nem igazán vígan tapicskoló nő, néhány dolgot hozzátennék. A…..
S, mint sárkány Olyan 2013.01.16 21:20:00
Ma olyan napom volt, hogy két XXL-es sportszelet fogyott el a lelki nyugalmam helyreállítása érdekében...
Avagy a családjog és a gyerekvédelem ma. Alaposan utána nézve a dolgoknak, nagyjából annyi esélyem van megtartani a jelenlegi, normális, nyugodt életünket, mint a címben idézett ízeltlábúnak egy hattonnás ellen. Hiába szerepel a vonatkozó családjogi törvényben, az, hogy a…..
S, mint sárkány A Pokol angyala 2012.12.21 21:44:30
Mikor az idei karácsonyról kérdeztek, azt hittem joggal válaszolom, hogy az elmúlt évek kialakult rutinja szerinti nyugalmas, kellemes, barátságos  ünnepekben lesz részünk. Aztán jött egy levél, és megfordult a világ. Ex jelentkezett, hogy  a jövő hét közepétől elviszi B.-t,…..
A közösségi közlekedés vs autó versenyt kérdés nélkül az utóbbi nyeri meg, ha Magyarország legmagasabb hegyét szeretné valaki meglátogatni. Mert a célba éréshez előbb egy 100 km-es távolságot 93 perc alatt megtenni vonaton, egy átszállással, majd át kell szállni buszra, ami…..
Mintha ma kezdtem volna el a háztartásvezetést, úgy írok fel most néhány dolgot. Gyakrabban vagyok a konyhában, mert sokkal kifizetődőbb itthon megfőzni egy finom ételt, mint túlórázni, hogy aztán az ott megkeresett pénzem valami bizonytalan eredetű egytálételre…..
S, mint sárkány És te hol vagy? 2012.11.15 21:23:00
Még néhány hete gondoltam valakinek hangosan végig azt, hogy mivel is ütöm el az időm úgy általában. A nem túl bonyolult válaszomból az derült ki, hogy van a munkára, van a B.-re fordított idő, van az egyéb kötelesség és én valahol a sor legvégén kullogok.A ráébresztőnek…..
Kis híján lemaradtam a Tankcsapda élő lemezbemutató közvetítéséről, de aztán mégsem. Majd' 40 percet láttam. Olvastam ugyan a lemezbemutatóról néhány cikket, de úgy látszik a médiazajon nem jött át az üzenet: ma este 19.30-tól lemezbemutató. Még mindig nagy varázsa van az…..
S, mint sárkány Kooperáció 2012.11.04 20:49:52
Izgalmas dolog az, amikor egy gyerek cseperedik és egyre több dolgot lehet rábízni. Magam sajnos nem vagyok a delegálás nagymestere, inkább gyorsan én, mint másra várni, szötymörögni. Iszom is ennek a levét... Ahogy minden kisgyerek B is utánzott kiskorában. Portörlés- mikor…..