Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fiatalháziasszony

11 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
•Mint sokan tudjátok, közgázt végeztem. Nem volt a szívem csücske, de elvégeztem. Örültem neki, hogy meg van és kész. Viszont,  mindig is éreztem, hogy nem ez az én utam…•Ettől függetlenül ki akartam magamat próbálni, hogy milyen lehet ilyen körben dolgozni. Reménykedtem benne, hogy…..
  Az elmúlt időkben ezt a könyvet olvastam el, és úgy gondoltam, hogy mindenképp meg kell osszam a világgal, Veletek, a véleményemet róla, hogy búzdítsak mindenkit arra, hogy elolvassa. :) A regény arról szól, hogy Péter szülei hogyan ismerkedtek meg még 1945-ben. Az édesapját, Miklóst 1945-ben…..
   Reggel van, fullasztó meleg. Arra ébredek, hogy folyik rólam a víz. Az éjjel alig tudtam aludni ettől a melegtől, ami tombol most mindenhol.  Bele gondolt már valaki abba, hogy miért ilyen furcsa és meglepetésekkel teli az időjárás mostanában? Gondoljunk csak bele. Régen, a téli időszak…..
   Eljött a várvavárt nyár. Itt van a jó idő, és vele együtt a nyári szünet. Ez azt jelenti, hogy a gyerekek otthon vannak és kipihenik az iskolai év fáradalmait.  Nem tudom, hogy most hogy van, de az én időmben a magyar tanár, háziolvasmányt adott fel a szünetre. Nem is keveset. Legalább 2-3…..
fiatalháziasszony 2021.06.30 09:31:39
@Dee_: Teljes mértékben egyetértek veled :) és nagyon örülök, hogy megosztottál velünk még pár olvasmányt!:)
Szia kedves Olvasó !   A legtöbb ember, te is, én is,jártunk ovodába. Elvégeztük az álltalánost. Gimnáziumba jártunk, ha szerettünk volna tovább tanulni, akkor meg volt rá a lehetőség. Legalább is nekem megvolt szerencsére, és ezért nagyon hálás vagyok. Mindenesetre, mindig volt egy terv amit…..
Sziasztok :)   Most már hivatalosan is kijelenthetem, hogy diplomás ember lettem. Szántalan sok síráson, feszültségen, megpróbáltatásokon vagyok túl, de kibírtam és nagyon megérte. Lehet valakinek egy diplomaszerzés, és egy államvizsga nem nagy dolog, viszont nekem nagyon is az volt. Nagy…..
fiatalháziasszony 2021.06.14 11:05:49
Szia!
Elöször köszönöm szépen a gratulációdat!
Neharagudj, lehet őszintén tényleg viccnek szántad azt amit hosszan leírtál nekem, de valahogy nem igazán jött át, de nem baj. Izlések és pofonok. Minden ember más, most is meglátszott, és nem csak a tanulási praktikákon keresztül...
Nem mondtam azt egy szóval sem, hogy így kell felkészülni egy vizsgára, én csak annyit írtam le, amennyit én megtettem és megtapasztaltam az elmúlt pár hétben. Persze neked is igazad van, nincs mindenkinek annyi ideje, hogy megtegye azt, hogy kiszínezze a jegyzeteket, főleg ha már maga a jegyzetet is nehezen tud elérni. Minden elismerésem minden olyan embernek, aki munka közben le tud diplomázni.
Ha akarod tudni, nekem se volt időm munka mellett az államvizsgára magamtól kijegyzetelni a tételeket. Én is kaptam őket, és igen szerencsémre megtehettem azt, hogy a vizsga előtt pár nappal szabadságra tudtam menni a felkészülés miatt, és a kapott tételekből kihámozni azt amit úgy gondolok, hogy igen is fontos.
Tudom, hogy minden egyetem, szak más és más. Képzeld, közgázon is "szisztematikus" a félév, és mivel most nem egy sima vizsgáról osztottam meg a tapasztalataimat, hanem az ÁLLAMVIZSGÁRÓL, ami ugye összefoglalja az elmúlt félévek fontos anyagainak tételeit , igen így bárhonnan hozzá kezhetsz a tanuláshoz! Gondolom, ha már valaki eljutott oda, hogy már csak az államvizsája marad, így már van egy kellő alapja ahhoz, hogy azzal a tétellel kezdje a tanulást, amivel csak szeretné. De mondom, csak gondolom, elvégre "csak" egy diplomával rendelkezek...
A jutalmazás igen is fontos, persze csak akkor ha van rá időd és megteheted. Az ember ha reggeltől estig, vagy még éjjel is csak tanul, annak előbb-utobb jó vége nem lesz. Ezért fontos, hogy igen is a tanulás mellett is próbáld úgy beosztani az idődet, hogy egy kis pihenésre is legyen időd.
Figyelj, engem őszinten megmondva, nem igazán érdekel, hogy hányszor diplomásztál le, és hogy hány diplomamunkát írtál másnak. Képzeld, egyetem mellett én statisztika külön órákat tartottam olyan hallgatóknak akiknek nehezebben megy ez a tárgy. Nem levizsgáztam helyettük, hanem segítettem nekik, tanítottam őket.
Nem tudom, hogy neked az írás miért csak időpocsékolás. Elfogadom, lehet neked az, de nekem nem!

Ezektől függetlenül nagyon örülök, hogy megosztottad a "vicces" , szarkasztikus, őszinte véleményedet a világgal!

Köszi!
    Mindig is szerettem a teákat. Igaz régebben inkább az egyszerű gyümölcsteákért voltam oda, és főleg akkor, amikor így ősszel vagy télen, valami forró finomat akartam inni esténként.  Ez most se változott annyira. Most is inkább így ősszel és télen iszok teát, viszont most már a téákhoz…..
  Huh, hol is kezdjem?! Talán ott, hogy elnézést kérek Tőletek, Kedves Olvasóim, hogy ennyi hosszú időre, több mint két hónapra eltüntem. Nem írtam, nem posztoltam instagrammon. HIgyjétek el, ennek megvan a nyomós oka, amiről mindjárt mesélni is fogok Nektek. Viszont, mielőtt ezt megtenném, egy…..
   Sokat gondolkodtam, hogy az én személyes tapasztalatomat osszam-e meg másokkal a jogosítvány szerzéssel kapcsolatban. Viszont, végül úgy döntöttem, hogy megosztom az én hosszú utamat onnan, hogy a kreszt elkezdem tanulni, odáig, hogy letettem sikeresen a forgalmi vizsgát.     Tudjátok, a…..
  Ősz van. Kint az utcán hullanak a falevelek. A sálak, a sapkák, meleg pulcsik előkészítve. Van, amikor még a nap fénylő sugarai is előbújnak egy picikét, és még talán melegítenek is, de nem úgy, mint nyáron. Itt van az ősz, mindenki lassan behúzódik a meleg otthonába és lassan már a karácsonyt is…..
    Sokat gondolkodtam azon, hogy mi legyen az első bejegyzésem. Egyik pillanatban arra gondoltam, hogy belevágok az egészbe, és már a kigondolt első témát fel is vázolom, és beszélek róla. Aztán magamba néztem, és eltöprengtem arról, hogy ha én találok egy blogot, mi az első amit megnézek. Szinte…..