Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DualCitizen

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombat este végre kialakult az amerikai elnökválasztás végleges eredménye. Biden győzött, az öröm pedig hatalmas, mind a magyar ellenzékben, mind a nyugati mainstreamben. Ez teljesen érthető. Bár számomra erősen kérdéses lett volna, hogy elmenjek-e szavazni (ahogy 2016-ban is), valószínűnek tartom,…..
DualCitizen 2020.11.10 12:58:23
@idiesel: Akkor nezd vegig, hogy Trump milyen pusztitast vinne vegig Europaban! Kezdve a Brexit tamogatasan at egeszen a kivetett vamokig. Nem is ertem egy europai hogyan tamogathat egy elnokot az USA elere akinak nem titkolt celja szetverni az EU-t. Csak azert, hogy a meggyengult orszagokra ra tudja kenyszeriteni onos akaratat.
Biden jo baratja lesz az EU-nak. Ha Biden masra nem is lesz jo de arra igen, hogy miutan a vilag latja majd, hogy az Angolok nem ernek el sikert csak bukast a Brexittel nem lesz meg egy orszag aki elhagyna az EU-t!
A kerdesre a Brex$hit-el kapcsolatban Biden csak ennyit mondott: "I'm Irish" az uzenet meg volt Boris mar ossze is szarta magat!
Trumpet Dump-al Boris elindulna a full hard brexit utjan!!
Az első Trump-Biden elnökjelölti vita zavarbaejtőbb számomra, mint bármi amit ebben a műfajban láttam. Az amerikai belpolitika olyan groteszkké vált, mint egy Kubrick-film. ..
DualCitizen 2020.10.07 01:32:54
@A kiló nem százat jelent.: A "meseim" mind ala vannak tamasztva leellenorizheto statisztikakkal es linkekkel, amit, ha olyan jol beszelsz angolul mint ahogyan azt allitod, akkor te is el tudsz olvasni es meg talan meg is erted.

btw, En nem szoktam amitani az otthon maradt rokonokat, es nem is takaritoi fizetesbol vettem Londonban es Budapesten ingatlant.

Egebkent ha nem vetted volna eszre en veletek a magyar honfitarsaimmal vagyok, es az egesz Brexshit-bol nekem az faj a legjobban, hogy ha atmenetileg is, de az elkovetkezo evekben vagy evtizedekben, mar nem mehetnek magyar allampolgarok elni es dolgozni a UK-ba olyan konnyeden mint azt en es a tobbi 130.000 honfitarsam megtehette idaig.

Lehetnek olyan ketszinu alak is, mint amit nagyon sokszor lattam mar olyanoktol akiknek ugyan ugy megvan mar az angol allampolgarsaga mint nekem, hogy rohognek a markukban azokon akik ezutan szerettek volna jonni de mar nem tudnak...

Nekem, mint angol-magyar allapolgarnak meg valoszinuleg jobban ki is nyilik a vilag, ugyanis anglia elkezdte kidolgozni a People of Free movement rendszert a five-eyes allamok kozott (UK, USA, AUS, NZ, CAN) Az Ausztral mar nemsokara indul is:

mesemhez a link:

www.cityam.com/tony-abbott-uk-australia-freedom-of-movement-could-begin-on-1-january/

szoval az angol utlevelemmel szabadon mehetek a five-eyes orszagokba a magyarral meg az EU-ba. De szivesen lemondanek a lehetosegrol, ha a honfitarsaim szabadon johetnenek ujra a UK-ba..
DualCitizen 2020.10.08 02:03:34
@alöksz róz: En nagyon is ertettem amit irtam, csak ugy latszik, hogy neked nem sikerul bizonyitani az altalad bekepzelt kovetkeztetest. Nem az a baj ha nem tudsz valamit, hanem ha tudsz valamit de az nem felel meg a valosagnak.:D
DualCitizen 2020.10.08 05:05:15
@A kiló nem százat jelent.:
Akkor olvasd el a tobbi Guardian cikket is a temarol. Feltetelesen leirtak, hogy mit hozhat a jovo a brexiterek szerint.
(Ami 2016-ota tobb alkalommal bebizonyosodott, hogy nem igaz) Azota tobb mint £1TN assets "koltozott" az EU-ba
Azota egy csomo penzugyi szolgaltato szinten attelepitette mukodeset vagy egy reszet az EU-ba. Pl. Goldman Sachs Group. Az is bebizonyosodott, hogy a skotok meg az Eszak-Irek is el fogjak hagyni a UK-t. Igazi fejlodes igaz?
Azert mert a cikk szerint a UK novekedese lelassult amiota az EEC-be leptek?
Akkor olvasd el a teljes szoveget ne csak a szalagcimet. 15 evvel a csatlakozasuk elott romokban voltak (sick man of Europe)

www.ft.com/content/5a629584-610a-11e9-a27a-fdd51850994c

Ne a 100 evvel ezelotti eredmenyeket vedd alapul amit irnak. A dicso mult mar nem fog visszaterni amikor meg a fel vilag angol gyarmat volt.:D

Ha brexit sikertorteneteket akarsz olvastatni masokkal akkor ne a Guardian-t meg az Independent cikkeit linkeld mert azok mind liberalis/baloldali mediumok. A brexit legnagyobb ellenzoi. Valaszd inkabb az Express-t vagy a Daly Mail-t ha nem akarod, hogy teljesen hulyenek nezzenek.
Olyannal vitatkozol komplett kivulallokent aki 2012-ota napi rendszeresseggel figyeli, ateli a torteneseket amiota Cameron bejelentette a nepszavazast. Nemzetkozi IT eszkozok vasarlasat bonyolitom nap mint nap 13 eve Londonban EU-n kivul es belul es latom, tapasztalom, hogy mekkora headache az EU-n kivul uzletelni.

Ami Svajcot illeti magad is megerositetted a kozzetett statisztikaval, hogy Svajcot tenyleg a penzugyi szolgaltatasok motorja hajtja legnagyobb mertekben, es az elso az olyan orszagok kozott, ahol a penzugyi szektor GDP-hez valo hozzajarulasa kimagaslo, ha leszamitjuk Luxembourg-ot ami egy ugynevezett mini allam(megjegyzem az EU tagja es gazdagabb mint Svajc GDP/capita) Ilyen erovel be lehetne vonni a statisztikaba a varosallamokat is..

Az az allitasod meg, hogy Svajc elvezi az EU-ban a szabadkereskedelem minden elonyet magert beszel es minositi a tudasod.( Svajc nem elvezi a vammentesseget sem es a Passporting jogokat sem)

"állandóan hajtogatott "passporting", ami egy kényelmi szempont legföljebb, de nem fundamentuma a prosperitásnak. "

Passporting nelkul nem nyujthat EU-n kivuli ceg penzugyi szolgaltatast az EU-ban csak nagyon reszleges modon, ahogy azt az EU megengedte Svajcnak. (fizetes, Free movement of People es egyeb szabalyok elfogadasaert cserebe) Vagy megszerzi az engedelyt es minden egyes tagorszagban nyit egy kozpontot, vagy teljesen at kell telepulnie az EU-ba, adoval munkahellyekkel egyutt. Ha te ezt csak kenyelmi szempontnak gondolod akkor veled nagy a baj. A britek is ezert sirnak nap mint nap.

www.independent.co.uk/news/business/analysis-and-features/brexit-passporting-rights-eea-explained-what-does-it-mean-banks-economy-pound-euro-a8065131.html

"Kicsit olyan érzésem van, mintha én fizetnélek, hogy növeld az oldalletöltések számát. :D"
Kulonosebben nem izgat, hogy mennyi oldalletoltese van egy ilyen macskajancsi blognak csak csodalkoztam, hogy egy EU-ban elo ember, hogyan tamogathat egy olyan amerikai elnokot aki rosszat akar Europanak, amit megjegyeztem. Ennyi.

Ami a bevandorlast illeti, nem tudom honnan veszed, hogy ugyanugy lehet majd a UK-ban letelepedni mint eddig csak egy kis extra papirmunkaval. Ezt a butasagot ne hangoztasd nagyon. Atmeneti idoszak utan, EU tagallambol csak munkaltatotol szarmazo hitelesitett allasajanlattal lehet majd jonni evi minimum £30.000 fizetesert. Tovabba rendelkeznie kell majd a munkavallalonak magan egeszsegugyi biztositassal is. Eleg sokan kihullananak ezen a szuron.(commonwealth orszagokbol konnyebb lesz majd idejonni mint a Europabol)
A landlord-ok meg is lesznek buntetve, ha olyanoknak adnak szallast akiknek nincsenek rendben a fent emlitett papirjaik.
Eddig az EU-s allampolgar (a magyarok 90%-at is beleertve) csak idejott mindenfele allasajanlat nelkul, munkat kereshetett, hozza tamogatast is igenyelhetett, elkezdett dolgozni valami gyengen fizetett szektorban, majd onnan kezdett el epitkezni. Volt ingyenes betegbiztositas, szallas lehetoseg, es ugyan olyan hozzaferese a segelyekhez mint az angoloknak.(Mielott megvadolnal azzal, - mert azt igazan szereted "hazudozol, meselsz stb." - hogy en is segelyeket igenyeltem, kozlom, hogy egy 1p-t sem. Azzal el is vagtam volna magam az ingatlanvasarlastol meg az allampolgarsagtol is.
Ha neked mindez ugyanaz lesz csak egy kis extra papirmunkaval, akkor ezt mar megint rad kell hagynom, segitsen rajtad most mar valaki mas...

"Nem a te dolgod, nem értesz hozzá, csak egy migráns vagy a sok közül. Bízd a britekre"
Szerintem az en dolgom is. Amig itt elek, fizetem az adot, a dontesek ugyanugy befolyasoljak az eletemet mint a briteket akkor csak beleszolhatok? Es fogok is. Allampolgarkent, elve a szavazati jogommal valoszinusithetem, hogy a Labour vagy a LD nyert 2 biztos szavazot plusz meg 3-at ha a gyermekeim felnottek.