Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grayrace

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába vártad mégsem vetíti nálatok a közeli mozi a Fűrész 3D-t? Ennek egyik oka az lehet, hogy pár napja a tisztelt Korhatár Bizottság úgy döntött, hogy az V-ös kategóriába sorolja a horror franchise utolsó részét (ide kattintva olvasható el a besorolási szempontrendszer). A…..
grayrace 2010.10.31 20:13:00
@balazsman: Pont, hogy foglalkoznak a korhatárbesorolással, azért nem vesz fel minden mozi X kategóriába sorolt filmeket. Pl Fűrész 4. és 6. rész.

Ennél a kategóriánál az öncélú erőszakot és a pornográfiát emeli ki a szempontrendszer. A forgalmazók ezért próbálják is kikerülni az olyan filmek moziforgalmazását, amik esélyesek, hogy ebbe a kategóriába esnek. Ha figyelmesen elolvasod, az összes alatta lévő korhatárbesorolás csak ajánlott (KN, 12, 16, 18), szerintem ezekben a filmekben nincs igazán olyan jelenet, ami nagyon rossz irányba tudná befolyásolni egy kiskorú lelki fejlődését. :) Az ajánlás megvan, döntse el a szülő, hogy beviszi-e rá a gyerekét. Persze más kérdés, hogy a szülő mennyire tud vagy akar ebben dönteni.
Vannak még rendes emberek ebben az országban. Olyanok, akik nem lógással, lötyögéssel, kommenteléssel töltik a munkaidejüket. Olyanok, akik hallgatnak Ferire, és teszik a dolgukat. Mindig. Ilyen ember a Palace Mammut mozi két jegyszedője.Átlagos napjuk volt, tépkedték a tiketteket,…..
grayrace 2009.01.16 16:14:10
@Gerusz: Azért letölthető jópár film dvd/hd minőségben a hazai mozikba kerülés idején, mert az USA-ban már hónapokkal azelőtt játszották a mozik, és amikor hajlandóak Európában is forgalmazásra adni a filmet - neadjisten Magyarországon-, ott már rég kijött DVD-n.. Szívás.. Ritkán - a vízjeles másolatok ilyenek - az akadémiának vagy más bizottságoknak küldött anyagok kerülnek ki valahogy...
grayrace 2009.01.16 16:21:34
@Perverzsrac: Tény, hogy drága a mozijegy, de nem nagyon lehet olcsóbban kihozni.

Egyrészt a mozik költségei (kivéve bérköltség) ugyanaz, mint nyugaton. A jegyár viszont nem 8-10Euro.

Ha a diák/teljes árú jegy átlagát veszed, kb 1200ft, lehet kicsit kevesebb..
Ebből lejön:
-20% Áfa
-40-50% kölcsöndíj a filmforgalmazónak
-1,5% zenei jogdíj
-3% kultúrális adó (ez lehet hogy csak 1,5 nemtom pontosan)
- szokásos adók, de ez mindenkinél van :)

Na. mi megmarad, abból lehet fizetni a rezsit, munkabért, bérletidíjat, stb... Hatalmas összegek..
"Az adatok alapján a franciák májusban több, mint 13,5 millió filmet töltöttek le illegálisan az internetről, miközben az országos filmközpont 12,2 millió mozijegy eladását rögzítette az adott hónapban. A jelenség "veszélybe sodorhatja a film- és audiovizuális…..
grayrace 2008.08.08 11:13:43
Zero

Szerintem elsiklottál jópár tény felett. Sajnos igenis érezhető hatása van az illegális letöltéseknek. A filmipar válságának első jele a mozik sorozatos bezárása lesz.

Egyrészt nem igaz, hogy nem okoz kárt az illegális letöltés. Az ugysem néztem volna meg moziban/ugysem vettem volna meg DVD-n igaz bizonyos rétegfilmekre. De nap mint nap tapasztalható, hogy a fiatalok (nem csak tizenévesek) megállnak a mozikban a filmplakátok előtt és egymásra licitálva kérkednek azzal, ki melyiket töltötte le és nézte meg otthon. És itt Sötét Lovagról, Indiana Jones vagy hasonló kategóriájú filmekről beszélünk. Ha nem tudná letölteni, megnézné moziban. És ezek tömeges esetek. A nézőszám közben folyamatosan csökken. Egészen a kritikus pontig, ahol már a tulajdonos nem fogja tudni finanszírozni, és jöhet a lakat. A DVD kiadók tudják csökkenteni az árat, hiszen alig van költség az előállítással. Mondjuk a moziknak ezek a dömpingáras DVD-k is konkurenciát jelentenek.

Br

Az Artisjus-nak mi köze a filmipar akármelyik részéhez is? Tudtommal csak a zeneiparnak forgatják vissza a pénzt.

Movhu

A mozik jegyáraival sajnos nincs mit kezdeni. Egy átlagos Európai moziban a jegyár 8-10Euro. Itthon 4-6. De a munkabérek kivételével minden költség ugyanaz. A legjelentősebb tételek: bérleti díj, energia, munkaerőköltség, karbantartás. És itt a karbantartás kivételével milliós költsgekről beszélünk havonta. A jegyár a mozik oldaláról sajnos így is nagyon nyomott. Tudom a nézők részéről meg nagyon magas.

Bontsuk csak meg azt az 1300Ft-os jegyárat.
Elsőként vonjuk le az áfát - 20%. Így 1083Ft
Másodszorra a forgalmazónak fizetendő jogdíjat, új filmek esetében -50%, így 541,5Ft
Ebből lejön még a kultúrális járulék, ami nem is emlékszem pontsan, de kb 1,5-3%, mondju 530Ft.
Na ebből lehet kifizetni a fentebb említett milliós költségeket. Ja és mivel kb 50-50%-ban vannak diák és teljes áru jegyek, ezért nem is számolhaszt 1300-al, csak az átlaggal, ami kb 1100-1150Ft.

Voltak kísérletek jegyár csökkentésre bizonyos mozikban. Féláron, kb 1.5x többen voltak. Bukta.