Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csalódott ingatlanos

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Telket, lakóépületet vagy üzlethelyiséget választani mindig nagy lépés, legyen szó akár jövőbeli otthonunk megválasztásáról, akár vállalkozási tevékenységünk új helyszínének építgetéséről. Nem pusztán anyagilag jelentős vállalás: rengeteg keresgélés, utánajárás, papírmunka előzi meg, s ha nem…..
Csalódott ingatlanos 2020.09.30 17:44:55
Ingatlant lakást vettünk, új építésű s Előszerződést írtunk. Már félig kész volt. Mi mindent úgy fizettünk ki a teljes árig ahogy a szerződésben le volt írva. 2017 ben írtuk, elméletileg 2019 júniusban kellett volna átadniuk. 2020.jan fizettük ki az utolsó részletet. Kulcsot is kaptunk a lakáshoz. Lakás átvétel dokumentált volt, hogy milyen hibák vannak még a lakáson mit kell még ki javítani . Mi voltunk az 1 lakók. Aztán ki derült hogy nincs végleges tényleges szerződésünk, s nem vagyunk a földhivatali széljegyzeten sem szerepeltetve. Az ingatlan ami van s még sincs. Voltunk ügyvédnél, azt mondta ez az Előszerződés nem jogosít semmire. S tényleges szerződést kellene kötni.
Kerestük az ügyvédet aki az Előszerződést kötötte már nem dolgozik a cégnek. Meg mondta 1 másik ügyvéd számát. Nem értük el. Saját ügyvédhez fordultunk. Aki kivételesen együtt dolgozik azzal az ügyvéddel akivel előzőleg kerestük a megoldást s nem értük el. Semmi megoldást nem találtunk. Azt mondta az ügyvédünk akitől vettük a lakást cég C... t az felvásároltatta egy befektetővel az egész helyet ami helyrajzi szám alatt fut. A széljegyzet ami ha sikerül a tényleges adás vételi szerződés után csak 6 hónapig terjed ki, mert utána törlik automatikusan. Utána újat kell kötni. Holott mi eleget tettünk a szerződésben foglaltaknak. Mindent kifizettünk lakást átvettük. Utolsó részletet kulcs átadása után. S mi szaladgálunk a pénzünk lakásunk után mert még használatbavételi jog sincs rá. Szóval kérem ha van tanács segítség 1 ilyen szituáció ellen.. Kérem írjanak adjanak tanácsot.Minden érdekel.. Kérem írjanak. Ha átvágják az embert mit tehet? Nem hiszem el hogy a jog a törvény engedi azt hogy embereket csapjanak be, kizsákmányolják őket. 4 ház tömb, több család akik közül hitelre vették a házat s már ott élnek s nem tudnak semmiről csak élnek.. Várnak. S közben a fejük felől eladják az egész területet egy befektetőnek.. Hová fordulhat ilyenkor az ember? Cégbíróság? Vagy mit tehet?