Regisztráció Blogot indítok
Adatok
braque

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Isten fasza 2006.12.27 01:24:00
Gyerekként sokat kuncogtam azon, hogy ezek a gonosz rómaiak, akik felszögelték szegény Jézust a keresztre, azért voltak olyan tapintatosak, hogy egy törölközőt a derekára csavarjanak. Karácsonykor kissé sajátos aktualitással került ki az Indexre, vezető anyagba ez az írás, mely…..
braque 2006.12.29 12:29:50
Egy darabig kedveltem Tóta W. cikkeit, de egy idő óta úgy érzem, csak a polgárpukkasztás és a keresztény egyházak többfrontos támadása motiválja. Kár érte.
Számomra felfoghatatlan, hogy a mai világban, amikor már mindent szabad és semmit sem muszáj, akkor egyes - amúgy ateista - embereket miért irritál annyira az egyház (főként a katolikus)? Oknyomozó fejtegetések áradata, Da Vinci-kód, gondolom nem kell bemutatni ilyen téren a közállapotokat. Nem kötelező hinni. Ha valakinek nem tetszik, el lehet kerülni jó messzire mindent, ami a kereszténységgel kapcsolatos. De egy valami kötelező: tiszteletben tartani más vallását. A legnagyobb pofátlanságok egyike a világon, ha valaki úgy kritizál valamit (mondjuk egy egyházat), hogy fingja nincs az egészről. Csak azért, mert olvasta a neten, hogy nem a Jósiten írta a Bibliát, hogy vannak apokrif iratok és mert dedikált példánya van a Da Vinci-shitből, attól még semmi köze hozzá. A vallás nem tudomány, hanem hit. Annak ellenére, hogy sokan azzá akarják tenni. Ez ugyanis az egyetlen út, ahonnan támadni lehet. Emberi észjárás szerint ugyanis, amit a tudomány nem tud megmagyarázni, az nem is létezik. Struccpolitika. És az ilyen alapokra épülő kritika primitív, alantas dolog, ráadásul felesleges is. Főleg olyan valakik tollából, akik magukat földön járó, felvilágosult, haladó, nyugati gondolkododású embereknek hiszik. Pedig az ilyen viselkedés cseppet sem européer. Nem ez a liberalizmus, nem ez a szabad gondolkozás. Ez sajnos szabadosság, kedves Árpád, trágársággal és indulatokkal tűzdelve.
Már várom a következő cikkét, amiben a egy burmai buddhista közösséget fog megfeddni a rendszeresen előforduló maszturbáció miatt. Vagy esetleg a luxemburgi főrabbit disznóhús evésért. Az utóbbi két verzió szerencsére sosem fog előfordulni, mert a buddhizmus manapság divat, a zsidóság pedig tabuizált. Legalább őket békén hagyják. Lassan le kéne szállni a kereszténységről is...