Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anteroid

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok éve a Boden tavon ringatóztunk, mikor a társaság egyik tagjának megcsippent a laptopja. Elé ült, és elkezdett pötyögni. Kérdeztük tőle, hogy szabadsága alatt miért keccsöl? Nem értette. Valami multi... igen, nemzetközi cégnél nyomta, ahol az volt a módi, hogy nem bíbelődtek szabadsággal. Ha meló…..
anteroid 2021.05.09 19:27:07
Ez egy tök jó bejegyzés, és még hozzászólni is érdemes...... lenne, ha a kommentek között nem nagyítóval kéne keresni azokat, amik a témához kapcsolódnak.

Kedves blogíró, téged nem zavar, hogy a birkafejű avatárral rendelkező kommentelő totál eltéríti a posztod témájától a kommentfolyamot? Egymondatos válaszokat köp, hosszú sorozatokon át önmagával beszélget, stílusából ítélve valószínűleg egy nagyon magányos nyugdíjas bácsika lehet, akit egyébként még szerethetnénk is, ha nem tenné teljesen tönkre a posztok alatt a kialakuló nem-politikai beszélgetéseket.

Én nem akarom megbántani, hiszen mindenkinek megvan a maga defektje, de én biztos nem tudnék a nap 24 órájából annyit ezzel az üres időtöltéssel tölteni, mint amit ő, de nem látok bele az életébe, azokba a problémáiba, amik miatt egész nap ide kényszerül (és nem is igazán érdekelnek). De a többiek érdeke az lenne, hogy normális, a témához és nem a politikához kapcsolódó beszélgetés folyjon ehelyett a kényszeres repetitív önigazolási kísérletsorozat helyett, ami rajta kívül senkit nem érint és igazából senkit nem is érdekel.

Elnézést, már nincs kedvem hozzájárulni semmivel a posztban felvetett hómoffisz kérdéshez. Mindenhol ez az átkozott politika jön szembe, és ha a blog írója nem tesz semmit, akkor a blogját leuralják az ilyen birkaszerű felhasználók, sokunkat pedig ez már egyszerűen NEM ÉRDEKEL. :(
Noha a Covid az elmúlt egy évben szinte minden témát felülírt (érthető módon) felhívta a figyelmet arra is, milyen állapotban van a közép- és kelet-európai országok egészségügye – leginkább az agyelszívás miatt...
anteroid 2021.04.25 10:52:14
@élhetetlen: Attól, hogy valaki neten azt állítja magáról, hogy orvos vagy atomfizikus, még nem biztos, hogy az. Én például rakétamérnök vagyok a NASA-nál, a folyékony üzemanyag oxigenizációjának ú.n. pre-ignition szabályozóáramkörének a finomhangolásával foglalkozom. (Nem.) :)

@apro_marosan_petergabor: Rég nevettem ilyen jót politikai hozzászóláson. Tudod, mennyi a magayar átlagnyugdíj? 420 Euró. Nyilván özönleni fognak a népek egy ilyen gazdag országba. De ha ez nem elég, elképzelem a holland nyugdíjast, amint angolul próbálkozik az életben egy olyan országban, ahol 3 emberből 4 nem beszél semmilyen idegen nyelvet. Szeretjük is az idegeneket, nem hívunk rendőrt arra, akinek nem olyan színű a bőre, mint a miénk. (De, ld. például a 444 egyik múltkori cikkét.) Na, egy ilyen helyre aztán özönlik majd a nyugati nép, hát persze. :))))

@nincs1agy: Kvóta két oknál fogva sem lesz. Az egyik formális, de érvényes, úgy hívják, hogy a munkaerő szabad áramlása és egy uniós alapjog. A másik informális, de ugyanúgy érvényes, és ez pedig az, hogy a fejlettebb nyugati gazdaságok profitálnak az agyelszívásból, és emiatt eszük ágában sem lesz soha semmilyen kvótát létrehozni. (Ilyen kvóta még az angoloknál sem a tanult réteg kizárását szolgálja, azokat nyílt karokkal várják továbbra is, főleg a STEM területekről.) És hát lássuk be, egy ilyen kvótát otthon sem fogadnának túl jól a népek. Már csak azért sem, mert pontosan azt hozná, amit a cikk említ: a falak közé zárt NDK diszkrét báját.

@Der Piefke: :)))))))
anteroid 2021.04.25 16:55:01
@Örömhernyó: A magyar vidéken a nyugatit a szegénység taszítja. Pont. Ez éppen nem az a blog, ahol meg tudod magyarázni, hogy a holland rasszista és ezért kerül bizonyos területeket. A holland -- és nyugati általában is -- az általa szegénynek ítélt területeket kerüli, mert a józan esze azt mondja, hogy ott az ő jövedelme felhívás lesz a táncra. Az inszinuációddal ellentétben nem a másik bőrszíne a problémája, hanem a lepusztultság és az azzal járó bűnözés. És csak olyan helyen fog vásárolni, ahol az életszínvonala nem fog komoly feltűnést kelteni a lakosságban.

Az, hogy a rokonaid nyugdíja ennél a 420 Euronál több, örömmel tölt el, de nem látom, hogy mennyiben lenne ez érdekes. Az átlag jellemzi a populációt (sőt, a KSH által nemrég felfedezett medián :) ). Ezzel szemben az, hogy valakinek milyen szerencsés rokonai és ismerősei vannak, nem ilyen paraméter. Magyarország az EU harmadik legszegényebb tagállama (telex.hu/gazdasag/2020/12/15/magyarorszag). Aki ennek a ténynek a tudatában mégis olyan propagandát folytat, hogy mennyire jó is Magyarországon a helyzet, az vagy tudatosan hazudik, vagy egy nagyon sajátos álomvilág boldogan szundító tagja.

Még valami: amint mások is írták, a nikotin tényleg rendkívül erős méreg. És még ha ő maga valószínűleg nem is karciogén, egy bizonyos gén kikapcsolásával elősegítheti a rákosodás folyamatát. (academic.oup.com/toxsci/article/79/1/1/1654023) Szóval, a nikotin egyáltalán nem egy veszélytelen anyag...
Igen, még mindig Zebegény – ha már egyszer ez a blogom témája. Imádom Zebegényt. A környék legszebb falvainak egyike, ami még őrzi ártatlanságát – gyalog körbejárható, nincsenek gyárak, hatalmas szállodák, nincs óriási wellness hotel, se semmi más, ami nagyüzemű turistalátványossággá…..
anteroid 2020.09.24 09:21:39
@Silent Hill Z: Akár azért zörög a haraszt, mert valóban fújja a szél, akár csak azért, mert csak egy kacsa van mögötte, az egyesület minél gyorsabb megalapítása mindenképpen célszerű lépés.
anteroid 2020.09.24 13:11:14
@gigabursch: Nekem, azt hiszem, tökéletesen megy a szövegértelmezés. Melyik részt is értettem félre?

(Nem szeretnék most ebbe a teljesen terméketlen irányba elmenni, ezért csak arra kérlek, olvasd vissza a saját hozzászólásodat. Te talán észre sem veszed, hogy milyen hangnemben oktatod ki, akinek írsz ("Ehhez nem kell akadémiai doktori cím. Elég a józan ész.", "hasonló, keveset gondolkodó és sokat beszélő kommentelő)," "legalább egyszer(!) járjon már utána", stb. stb.). Ha viszont neked ez a természetes stílusod, akkor viszont jóval vastagabb bőrt kellene növesztened, mert esetleg más is a te stílusodban reagál rád.)
anteroid 2020.09.24 19:00:55
@gigabursch: Elolvastam megint a hozzászólásodat, és továbbra sem találok benne informatív tartalmat, csak autoriter kioktatást. Na, de vegyük részről részre, hátha...

gb: "Amíg ipar lesz, addig bányára is szükség lesz, még akkor is, ha egyre jobb és jobb lesz az újrahasznosítás.
Ez tény.
Márpedig amíg ember van, ipar lesz."

Ezek néhány vaskos közhely, amelynek információs tartalma minimális. De valami olyasmire szolgálnak, hogy az olvasóban azt a benyomást keltsék, hogy bizony az ipar néha letapossa a meglevő értékeket is, de hát az Ipar az Ipar, és nekünk ezt minden körülmények között tisztelnünk kell. (Ezzel a véleménnyel egyébként szerencsére egyre kevesebben tudnak feltétel nélkül azonosulni.)

gb: "Amit Maróton bányászhatnának az előcitált területen (kavics) az egészen más történet, mint amit - ezek szerint - Zebegényben. Más formájú, alakú, állagú, alapkőzetű stb. és főleg(!) másra való. Ehhez nem kell akadémiai doktori cím. Elég a józan ész."

A két bánya véleményed szerint különbözik. Nem tudjuk, honnan van ez az információd, hiszen a blogposztban egy szó sem esett a bányák karakterisztikumairól. Valahogy levonódott ez a konklúzó, ki tudja, biztos isteni sugallatra. (Vagy azért, mert valahogyan te magad is érintett vagy ebben a dologban, és valójában jóval többet tudsz, mint amit kimondasz.)

gb: "Az meg egy külön érdekesség, hogy a bányatelkeken a Magyar Államnak évszázadok óta az épp aktuális politikai rendszertől és meghatározó jogszabályoktól függetlenül mindig is elővásárlási joga volt.
Nem ok nélkül való ez, ugyanis a bányászati feladatat az alapanyagellátásban ilyetén módon még a közérdek fogalom peremét is súrolja."

Ezzel az ügyes csúsztatással tereled el a figyelmet a posztoló valódi aggodalmairól. Azt sugallod, hogy "nincs itt semmi látnivaló", hiszen az államnak mindig is megvolt ez az előjoga. Csakhogy a poszt pont arról szól, hogy van-e félnivalónk attól, hogy ez a lépés most egy másik művelet bevezető lépése. A posztban kifejeződött aggodalmat még csak nem is érinted, sőt, azon vagy, hogy súlytalannak, megalapozatlannak mutasd be valahogy.

gb: "A Natura2000 nem kizáró, csak korlátozó rendelkezéskör, tehát mielőtt ezzel dobálódzik a kedves szerző (meg a többi hasonló, keveset gondolkodó és sokat beszélő kommentelő), legalább egyszer(!) járjon már utána és olvassa már el az Óllyópaji Jujjdejó idevágó általános és az erre épített hazai jogszabályait. Csak egyszer! Ha lehetne kérni. S ha már elolvasta értelmezze is!"

Ez egy eléggé dagályos és nagyképű kioktatás arról, hogy a zebegényi körzet védelme messze nem olyan nagyságrendű, mint ahogy a posztoló (a naív!!) hitte. Vagyis az ember akármit csinál, ki van szolgáltatva az állami akarat kényének-kedvének. (Te magad egyébként ismét semmilyen konkrétumot sem mondasz; a csak gúnyosan lehivatkozott a "Óllyópaji Jujjdejó" semmiféle információt nem tartalmaz arról, hogy egy tudatlan laikusnak hol kéne utánanézni a megfelelő jogszabályoknak.)

De ez a kiszolgáltatottság pont az, amit se a posztoló, se más ottlakók nem fognak elfogadni. Persze lehetséges, hogy nincs is semmi gond, és semmilyen rossz szándék nincs az eddigi lépések mögött. De a posztoló akkor is nagyon jól tette, hogy felhívta arra a figyelmet, hogy a maróti (és vörösvári) példához hasonló szituáció lehet esetleg alakulóban Zebegényben is. És ezek a példák mutatják, hogy nem szabad elbagatellizálni ezeket a félelmeket. Remélhetőleg nem lesz semmi gond, de ha igen, akkor időben fel kell készülni rá.