Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szmr

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az évad véget ért, a nyári előadásokat még próbálják, de mi nem teszünk le színházszerető olvasóink szórakoztatásáról. Ezúttal körbenéztünk a csúnya színházak között. Hát, volt választék. Görkoripálya a tetőn Bázelben A svájci Theater Basel 1975-ben épült,…..
szmr 2013.06.25 22:40:11
Szerintem ez mindent visz:
members.virtualtourist.com/m/p/m/1de3c1/
Belül is hozza a lambériás-műbőrös 70-es évek feelinget, hacsak azóta (2001-ben voltam) fel nem újították.
A rohadt életbe, hogy lélekben páros lábbal ugrálok rá. ..
szmr 2013.06.05 00:55:29
Subba NAP KÉPE: Amisok rabosítva 2011.10.03 11:58:00
 Nem, nem a trendőrség kapta el őket. Haahahahahahahahaa (hétfő van)..
szmr 2011.10.03 13:17:42
Subba MM: Bsz meg szárazon 2011.08.24 14:09:18
szmr 2011.08.24 17:10:06
@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: 48 másodpercet kellett volna kibírnod :)
Subba Alja 2011.08.22 13:52:00
Szeszélyes évszakok szintű, fáj, ráadásul régi, de nézed.  ..
Rákócziék párizsi bordélyháza után jutott eszembe (szegény fejedelmünk neve valahogy mindig a rosszlányokhoz kötődik), hogy hát száz éve Budapesten is volt jó néhány ilyen intézmény. De vajon mi lehet ma ezekkel az épületekkel? Én a magam részéről egyet ismerek, melyről…..
szmr 2011.08.22 14:15:51
@ahha: én is pont erről a házról hallottam. A "Könyvudvar" feliratot kell keresni a körúton (most egy könyvesbolt működik az egyik udvari helységben, vagy működött amikor legutóbb arra jártam). Hangulatos kis belső udvar, múlttól függetelnül.
szmr 2011.08.22 14:54:59
@fairytale: Igen, az Unger-házra gondolok, és szerintem ahha is. Egy városi sétán az idegenvezető mesélte a sztorit, persze lehet hogy csak legenda...
Subba Pénteki rátevés 2011.08.19 13:55:00
Mi lenne ha belevágnánk fényes nappal az éjszakába? ..
szmr 2011.08.19 14:31:33
  A bankokon, a hiteleseken, a kormányon – az egész gazdaságon végez kemény stressztesztet az élet: tegnap éjjel már 273 forintnál is került többe egy svájci frank, s mai is járt már 265 forinton. Az MNB saját elméleti tesztje szerint a magyar bankrendszer az extrém…..
szmr 2011.08.10 10:42:09
@TuRuL_2k2: "Hát igen, a CHF alapú finanszírozás az adott körülmények között, az addigi tapasztalatok alapján jó, felelős döntésnek tűnt."

A vicces dolog az, hogy bizonyos értelemben még most is annak tűnik. Én pl. 5 éve vettem fel CHF hitelt, havi 75,000 törlesztővel indultam, voltam 70,000 alatt is, még elő is törlesztettem másfél milliót, aztán most 110,000-nél járok. De ha forinthitelt vettem volna fel, nagyjából az első naptól ennyit kellett volna fizetnem - szóval még jó pár éven keresztül 300 felett kéne lenni a CHF-nek hogy összességében bukóba forduljak.

Persze ez csak annak vigasz, aki tudja fizetni... nekem szerencsére nem probléma. És az is más kérdés, hogy ha eleve ennyi lett volna a törlesztő, sokan fel sem veszik a hitelt (talán én sem).
  Kínkeserves frankhitelfizetéshez, felszívódott nyárhoz agyzsibbasztó aláfestés jár: a napokban minden eddiginél rosszabb magyar popszámokat osztanak meg a mikroblogokon és a közösségi oldalakon. Ha eleged van az angol nyarakat idéző időjárásból; ha nem bírod már ki a…..
„Így odafönn, a híd kapujában, az ég, a folyó és a hegyek között nemzedék nemzedék után megtanulta, hogy ne sajnálja túlságosan azt, amit a zavaros víz elragad magával. Itt költözött beléjük a kasaba tudat alatti bölcsessége: hogy az élet fölfoghatatlan csoda, mert…..
szmr 2011.07.16 16:14:23
Szerintem Tirana egyáltalán nem vészes, és Albánia többi része is látszólag gyorsan fejlődik (én 2004-ben és 2008-ban voltam), igaz, alacsony bázisról :)

Az autópark tényleg elég érdekes, ráadásul már nem csak 20 éves zöldséges Mercik vannak, hanem csilivili újak is (Tiranában egy Hummer és egy RR is az utunkba akadt).

Montenegróban a hegyekbe is érdemes elmenni, nagyon szépek, és tényleg feketék!

@gregorio: "a határokon akkor ezek szerint csak a turistaútvonalakon vannak ráállva a szivatásra. a szerb-macedón és a macedón-görög határról durva dolgokat hallottam mind buszos, mind személyautós utazóktól."

Szerintem ezek a sztorik nagyrészt a 90-es évekből erednek, és sokszor olyanok terjesztik, akik még nem jártak arra :) az utóbbi 10 évben akárhányszor jártam ezekben az országokban, sosem volt ilyen problémám, de lehet hogy csak szerencsém volt. Néha sokat kell várni, ez igaz, de ez csak a kényelmes balkáni tempó miatt van, nem feltétlenül szivatás.
szmr 2011.07.16 23:17:51
@tewton: szkanderbég konyak?? az inkább büntetés mint jutalom... mégis, mit vártatok? :))

Na jó, egyszer minket is megbírságoltak Montenegróban 10 euróra, mert túl közel mentünk a hegyi szerpentinen az előttünk lévő teherautóhoz, ami ugyan igaz volt, de senki más nem tartotta a követési távolságot, és pont minket szúrtak ki. De amúgy korrekt volt a rendőr, még nyugtát is kaptunk, szóval nem ilyen zsebre korrupt dolog volt.

De alapvetően egyetértek ergével, ma már sokkal jobb a helyzet mint 10-15 éve volt.
  Bárhol is járt az ember az országban tavasszal, mindenhol sárgállott a vidék: a repce (és a kukorica) lett az idei szezon slágere a gazdák között. Nem véletlenül: piacuk kiszámítható termesztésük tisztes nyereséget hoz. A repce reneszánsza azután jött el, hogy…..
A Fox News egyik amerikai társadójának bemondója annyira lelkes lett Oszama bin Laden likvidálásának hírére, hogy lányos zavarban összekeverte a néhai terroristavezér nevét az amerikai elnökével. Mentsége nem sok van, talán csak annyi, hogy a képernyő alsó felén látható…..
Mandiner blog Szélkereket, ezeret? 2011.04.06 19:01:53
  Fukusima után újra napirendre került az atomerőművek leállításának kérdése. A Greenpeace szerint elengedhetetlen a nukleáris leszerelés, mivel az erőművek súlyos biztonsági kockázatot hordoznak. A zöld szervezet úgy véli: a nyugati országok a megújuló energia…..
szmr 2011.04.07 10:32:36
@mrZ: rendben, és hogyan fogod be, alakítod át, tárolod, szabályozod, és osztod szét _az egész világon_ ezt az energiát?
szmr 2011.04.07 11:22:35
@mrZ: pedig de. A Paks kb 11 Ft, a Mátrai kb 13 Ft, Csepel/Dunamenti/Tisza II gázosok kb 25 Ft, KÁT-osok 30 felett, ebből jön ki a kb 16 Ft-os nagykerár.

Ha valaki tud pontosabb számokat segítsen de kb ilyesmi rémlik.
szmr 2011.04.07 13:02:03
@Sword: ha már atomerőmű és biztonság: én mindig a repülős példát szoktam hozni. A repülőgép-szerencsétlenségek látványosabbak, ijesztőbbek, és egy alkalommal több áldozattal járnak, mint egy autóbaleset. Emiatt aztán sokakban irracionális félelem alakul ki a repüléssel szemben. De ha összeszámolod az arányokat, a repülés még mindig sokkal biztonságosabb mint az autózás.
Úgyanígy, (nem lekicsinyítve a fukusimai, csernobili tragédiák szörnyűségeit) a fosszilis energiatermelés környezeti és emberéleti áldozatai kevésbé látványosak, de sokkal nagyobbak mint a nukleáris energiáé.
Ha Kínában egy szénbányászt agyonnyom egy gerenda, vagy egy ukrán szenes iparváros lakója 45 éves korában meghal rákban (amik valószínűleg naponta megtörténnek), az nem hír. Ha egy atomerőmű büféjében valaki leejt egy poharat, az hír.
Komolyra fordítva, a katasztrófák ellenére a repülés betiltását sem követeli senki, mert felismerik a gazdasági, civilizációs stb előnyeit. Ugyanígy nem lenne szabad leírni a nukleáris energiát sem. Sajnos 100%-osan biztonságos soha-el-nem-romló rendszer nincs, főleg az emberi hibák miatt.
Palócföld 2011 márciusában   Hollókőtől nincs több mint harminc kilométer az alig felfedezett Szandavár környéke; a Cserhát agresszívnak nem mondható felszíni formái, Szanda kanyargós utcái, Terény község ódon temploma – az út Palócföld közepe felé.  …..
    Collapse Into Now néven megjelenés alatt áll az R.E.M. új lemeze. A nyolcvanas-kilencvenes évek alternatív rockjának veteránjai hosszú szenvedés után három éve igen húzós és erős lemezt tettek le az asztalra Accelerate néven (dicsértük is őket akkor), a Collapse…..
Tőlünk nyugatra teljesen megszokott, ha valaki nem akar „boldog” lakástulajdonos lenni, hanem beéri azzal, ha bérli a 300 négyzetméteres manhattani penthouse lakását. A tengerentúlon pedig még egy burzsuj is elgondolkozik a lakásbérlésen, hiszen így nem kell foglalkozni a…..
szmr 2011.02.24 12:25:41
@FPéter: ezzel és a hasonló gondolatmenetekkel ugyanaz a baj, mint amit már fentebb írt valaki: Mo.-n elképzelhetetlen, hogy egy lakást 30 évre ki tudjál venni, ráadásul úgy hogy azt saját ízlésed szerint használhatod, díszítheted, berendezheted; ami egy igazi nagybetűs OTTHON és nem csak egy szálláshely.

Értem én hogy olcsóbb a bérelt lakás mint a saját, de a cserébe kapott életminőség is alacsonyabb. Ismétlem, Magyarországon - külföldön lehet hogy jobb a helyzet.
szmr 2011.02.24 12:58:49
@FPéter: Naja, ugye a kereslet szabályozza a kínálatot is...

Igen ám, csak itt a (bérleti) kínálatot látva elmegy az ember kedve a kereséstől :))

Amúgy, just for the record: én az elején 6 évig béreltem (más választásom nem volt, ez vagy a 6m2-es panel gyerekszoba), de mellette tudtam elég jól gyűjtögetni, úgyhogy amint meglett az önrész (30%), belevágtam a saját lakásba, hitelre. Szerencsére viszonylag jól keresek úgyhogy a terv az, hogy a futamidő kb felénél kifizetem a hitelt, ezt eladjuk és az addigra remélhetőleg már megszülető gyerekekkel együtt nézünk valami nagyobbat (újfent csak hitelre).

Biztos ki lehetne számolni hogy ez miért nem éri meg, de nekem így tetszik :)
szmr 2011.02.24 13:39:38
@cseresznyefaló: Jó lenne egy ilyen rendszer itthonra is. Sajnos itt még a befektetői lakáskiadás elég gyenge, és inkább az ilyen-olyan élethelyzetek során átmenetileg felszabaduló lakásokat adják ki.

Én egy külföldön dolgozó nőtől béreltem, aki megnyugtatott, hogy maradjak amíg jólesik, ő úgysem jön már haza. Aztán egyszer csak hazaírt hogy lehet hogy mégis ki kéne költöznöm, mert az édesanyját szeretné odaköltöztetni. El is kezdtem keresgélni más helyet, amikor is megint írt, hogy megoldották máshogy, úgyhogy maradhatok. Hát így elég nehéz...
Klikkre nő. ..
szmr 2011.02.23 10:51:48
@Placcs: Akkor viszont Helikopteres János?
Először Kósát sem találtam de ott van UP fölött.
  El vagyunk kényeztetve rendesen, mi tagadás. Van egy túlhatalommal erős felhatalmazással bíró kormányszövetségünk, amely azt tehetne, amit csak akar, de nem: a szövetség emberei vagy ránk, választópolgárokra hivatkozik, vagy a kedvünket lesi, vagy megkérdezi, mit…..
szmr 2011.02.15 10:52:46
@jan: "A Fidesz alighanem arra bazíroz, hogy a gyerekszavazójog nem kap jelentős támogatást a konzultáción, így széttárhatja a kezét a KDNP felé: gyerekek, mi akartuk, de a nép nem."

Valószínűleg az egész kérdőív erről szól, a többi csak töltelék, amire elég könnyen megjósolható a válasz.
Vajon nyilatkozna-e VV Alekosz a magánynyugdíj-pénztári tagsága fenntartásáról, ha tudna róla, hogy megteheti? És ha igen, miként?Amikor a Big Brother első magyar szériája indult, sok jogász a személyiségi jogok védelmében tiltakozott a műsor ellen. Született is Lenkovics…..
  Azzal kezdeném, hogy sok bajom van ezzel a különadóval, de a nyavalygó multikkal is. Előbbivel az, hogy lelki szemeimmel látom, hogy a kormányülés, amelyen kitalálták, körülbelül úgy nézett ki, mint a Brian életében az a jelenet, amikor a derék…..
Subba Parlament: Érdemi munka 2011.01.19 14:14:00
szmr 2011.01.19. 14:19:17 Összeesküvést sző... vagy inkább kompromisszumot köt? ..
  „Pókok a kulákok, melyek... a parasztok és éhező munkások vérén híztak kövérre” - ezzel a veretes Lenin-idézettel indul harcba a Honvédelmi Minisztérium '53-as propaganda-diafilmje a parasztság vagyonosabb rétegei ellen.   A Fortepanhoz hasonló mélységben…..