Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Angelika Bodó Kurovicsné

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmklub Teljesen idegenek 2020.11.13 09:17:37
A mobiltelefon személyiségünk részévé vált. Ott vannak benne társas kapcsolataink, fényképeink, emlékeink, a kedvenc zenéink - de ott vannak titkaink is, amelyeket szeretnénk megőrizni. Mi lenne, ha ezekhez mások is hozzáférhetnének, akár csak a legjobb barátaink is? Ha minden hívásunk, üzenetünk…..
Angelika Bodó Kurovicsné 2020.12.13 16:44:03
Tökéletes a film címe,és ha jól emlékszem magyar feldolgozásban ezzel a storyval jelent meg a BUÉK című film is(2018).Mennyi titok lehet a szereplők között,ha már húsz éve ismerik egymást? Mennyire vagyunk őszinték a barátainkkal?A helyzet a filmben, akárcsak a valóságban is, ennél persze jóval bonyolultabb.A szereplő négy férfi, még az iskolás éveikben lettek jóban egymással,és a két nő pedig a férfiak közül kettő házastársa(7 főszereplő van).A nők ötletre alapján elkezdik a "játékot "az üzenetek felolvasásával és a telefonbeszélgetések kihangosításával.Paolo Genovese rendező kiváló dramaturgiával bontakoztatja ki az ötletet: először apró titkok derülnek csak ki, ami a többieket nem érinti, de kiválóan árnyalja az adott karaktert. Egy kis hazugság itt, egy kis hálószobatitok ott,de a feszültség folyamatosan növekszik. Valóság kiderüléséből fakadó konfliktusokat nincs idő feloldani, mert máris jön a következő hívás, ami eltereli a figyelmet. A színészi alakítások, a szűk terek okozta feszültség és frappáns párbeszédek fokozza a drámai hangulatot a filmben.A realitás nagyon élesen ábrázolódik miközben nézi az ember eszébe jut,hogy ez a valóság,hiszen a mai világban is rentgetegen élhetnek így, a" kütyük" használatáról nem is beszélve,telefonok,számítógépek,titkos ,levédett üzenetek,kódolt írásmódok ,facebook,instagramm,e-mailek stb.
Filmklub Locke 2020.10.20 13:46:51
Egyetlen autóút. Egy férfi elindul a munkahelyéről, beül az autóba, és telefonálni kezd. A hívások egymást érik, és kibontakozik egy élethelyzet, amelyben nem tudni, ugyanaz a férfi száll-e ki az út végén az autóból, aki másfél órával korábban beült...
Angelika Bodó Kurovicsné 2020.12.06 18:16:22
Találó a film címének a magyar fordírtása:Nincs visszaút.A főszereplő meghoz egy számára fontos és visszafordíthatatlan döntést.A film alatt a látvány meglehetősen erőteljes, folyamatos a mozgás,ez párosul a cselekménnyel ami szintén hasonlóképpen nyughatatlan.Döntések: amelyek az emberek életét végig kísérik,nincs jó vagy rossz döntés,csak döntés van,ki mit tud kihozni belőle a későbbiek során,az mindenkinél saját magán múlik,azt gondolom.A film során minden pillanatban történik valami, Tom Hardy pedig azonnal reagál, elképesztően hitelesen. Bezárta magát egy burokba (Locked) ahol a telefon a kapcsolat a külvilággal, amin keresztül próbálja megoldani az éjszaka problémáit, amikor pedig épp nem azon beszél, az apját véli felfedezni a hátsó ülésen, akire ráereszti dühét és tehetetlenségét. Egy megbízható, határozott embert láthatunk, aki szereti két kézzel markolni a kormányt. Egy nagyra becsült építésvezető, aki szakmai karrierjének egyik legfontosabb reggele előtt áll. Egyszerre számítanak rá otthon, a munkában és a kórházban, ő pedig azt az utat választja amit a leginkább helyesnek vél. Felelősséget vállalni mind a három helyen. A lehetőségekhez mérten próbálja kihozni mindegyikből a legtöbbet és minimalizálni a károkat. Végig izgalmas volt,lekötötte a figyelmemet,ez egy bárkivel megtörtént"probléma"története lehet.
Filmklub Kávé és cigaretta 2020.09.10 09:48:12
Ha van egy kis időnk, leülünk egy kávé mellé beszélgetni. És persze rá is gyújtunk, hiszen a kávé mellé az is jár. Hogy miről beszélgetünk? Semmiségekről, az élet apró dolgairól - de nem is ez a lényeg, inkább az, hogy beszélgessünk, néha belekortyolva a kávénkba és fújva a lassan kavargó…..