Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koroknay 0 bejegyzést írt

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én tényleg tökre sajnálok mindenkit. Nem lesz népszerű ez a posztom, de el kell mondjam, hogy engem lassan hidegen hagy már a színművészetis happening. Annyiszor játszották el nekünk a hattyú halálát, hogy immunissá lettem. Van az a klasszikussá vált Blikk-cím, hogy "Nóci majdnem elejtette a…..
Koroknay 0 bejegyzést írt 2020.09.18 12:27:35
@Wildhunt: "elb..szott kis életed miatt kizárólag az úr és jobbágy vonalon vagy képes gondolkodni"

Épp ellenkezőleg. Pont azért látom, hogy ti jobbágyok vagytok, mert veletek ellentétben én nem szorulok rá arra, hogy bármelyik politikai oldalnak benyaljak és ideológiai alapon kelljen arról döntenem, hogy egy kérdésben kinek van igaza. Nekem nem kellett CSOK ahhoz, hogy házat tudjak venni magamnak, épp ezért nem nyalom hálából azok seggét, akik egy gázszerelőből csinálták meg az ország leggazdagabb emberét pár év alatt.

Pontosan tudjátok, hogy kiket, milyen embereket védtek, ráadásul ingyen és bérmentve. Ezt pedig azért teszitek, mert jobbágyok vagytok, ahogy a gazdátok mondta, "genetikailag alattvalók".
Koroknay 0 bejegyzést írt 2020.09.18 12:38:04
@cicmen: Még jó, hogy nemzeti vagy, mi más lennél?!

Igaz a mondás: "magyarnak a hátán is lehet szántani, csak piros-fehér-zöld legyen az eke"

Ha leöntjük nemzethy mázzal, akkor már nem baj, hogy hogyan lett Mészáros Lőrinc nevén több százmillárdos vagyon pár év alatt, akkor már nem baj, hogy az OLAF szerint mi vagyunk az EU legkorruptabb országa, akkor már nem baj, hogy mit csinál a külügyminiszter egy közpénzekből kitömött oligarcha yachtján, akkor már semmi nem számít, hisz NEMZETHY!!! a kormány. Ennyikeh. :)

Te meg közben libsizel, sőt lumpenlibsizel (amúgy a szó amit keresel: LIBERNYÁK, ideje megtanulnod!), miközben kurvára fogalmad nincs a politikai nézeteimről, mindössze annyit tudtál meg rólam, hogy nem értek egyet a gazdáddal.

Egyébként ha már libsik, engedd meg, hogy idézzek neked egy "nagy" embertől"

"A populizmus élő klasszikusai szájában a „liberális” szó káromkodás, szitok. A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet. Ezért vonzódtak a populisták mindig az állam gyámkodó hatalmához."

Tudod ki mondta ezt nyuszifül? Az a főlibsi gazdád, amikor még a Liberális Internacionálé alelnöke volt. Nyugi, azóta "megvilágosodott", hogy sokkal többet lehet lopni nemzeti mázba tekerve. :)
Koroknay 0 bejegyzést írt 2020.09.18 12:53:03
@cicmen: "Ahham! Akkor most vonatkoztass el és magyarázd meg, hogy egy állami fenntartású intézményben miért nem miért nem avatkozhat bele a fenntartó bármibe, hiszen hiába állami, de akkor is piacgazdaság van, a fenntartó fizeti a bandát,ő rendeli8 a nótát!"

Mi van? :) Hogy jön ide a piacgazdaság?

Engedd már meg, hogy megkérdezzem, te melyik egyetemre jártál? Nyugi, csak vicceltem, mind tudjuk, hogy semelyikre... :)

Hogy a kérdésedre válaszoljak:

"A Színház- és Filmművészeti Egyetem közössége az Universitas évezredes eszméjéhez, az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatához (1948), a Magna Charta Universitatumhoz (1988) és a 155 éves SZFE hagyományaihoz híven, ünnepélyesen kihirdeti azokat az alapelveket, amelyek jelenleg és a jövőben az egyetem küldetését fenntartani hivatottak.

Az egyetemi autonómia évszázadok óta megkérdőjelezhetetlenül fontos és nélkülözhetetlen egyetemes érték, amely az európai kultúrában gyökerezik; és mint ilyen, a magyar jogállamiság és demokratikus értékrendszer szerves részét képezi. Az „európai egyetem” alighanem a nyugati világ egyik leghosszabb folyamatos történettel rendelkező társadalmi alapintézménye.

A felsőoktatás hagyományos, lassan évezredes autonómiája elengedhetetlen feltétele a tevékeny, produktív oktató- és kutatómunkának. A felsőoktatási autonómiával összefüggésben az európai egyetemek autonómiáját rögzítő kiáltvány, a Magna Charta Universitatum az egyetemek politikai és gazdasági hatalomtól való elkülönülését hangsúlyozza, és az egyetemek erkölcsi, szellemi függetlenségét emeli ki: ezt a fajta függetlenséget jóval lényegesebbnek tartja a gazdasági autonómiánál.

Ezt a jogot bontja ki a hazai felsőoktatás eddigi szabályozása során is alapul vett Magna Charta Universitatum négy alapelve. Ezek rögzítik, hogy az egyetem autonóm intézmény, és ahhoz, hogy teljesíthesse feladatát, a kultúra értékeinek létrehozását és átadását, minden politikai, gazdasági és ideológiai hatalommal szemben függetlennek kell lennie. Mindezeken felül az egyetem működése során nélkülözhetetlen a kutatás, az oktatás, a képzés szabadsága, amelynek tiszteletben tartását az államhatalomnak és az egyetemeknek saját illetékességi körükön belül biztosítaniuk kell.

Ezen elvekkel összhangban áll hatályos Alaptörvényünk, amely a Szabadság és felelősség címet viselő részében deklarálja, miszerint Magyarország biztosítja a tudományos kutatás és művészeti alkotás szabadságát, továbbá – a lehető legmagasabb szintű tudás megszerzése érdekében – a tanulás, valamint törvényben meghatározott keretek között a tanítás szabadságát. A felsőoktatási intézmények a kutatás és a tanítás tartalmát, módszereit illetően önállóak, szervezeti rendjüket törvény szabályozza. "

HÁT EZÉRT.