Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VÁTA

75 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai napon az evezős versenyeken bemutatkozik az egyetlen magyar para sportoló ebben a sportágban. Serényi Tibor két évvel ezelőtt ismerkedett meg az evezéssel, amikor a Magyar Evezős Szövetség elindította programját a mozgássérültek részére. Az első valódi csapásokat azonban…..
Kategória-rendszer - evezés 2008.09.08 09:37:00
A paralimpia evezős versenyei csak holnap, azaz szeptember 9-én kezdődnek, de nem árt megismerkedni ezzel a sportággal sem, amely a legfiatalabbak számít a paralimpia programjában. A sportág programba kerüléséről 2005-ben döntöttek, így Pekingben első alkalommal szerepelhetnek a…..
A három pekingi aranyérem ellenére is tovább folytatódott az a magyar sorozat, amely szerint 1992 óta folyamatosan van Kovács vezetéknevű olimpiai bajnokunk. A barcelonai olimpián Kovács Antal (cselgáncs) által elkezdett sorozatot Atlantában Kovács István (ökölvívás), majd…..
Sajnos Kammerer Zoltánnak sem sikerült megtörni az olimpiai megnyitón zászlót vivők "átkát". Utoljára hatvan éve, az 1948-as olimpián fordult elő, hogy a megnyitón a magyar zászlót vivő versenyző (Németh Imre kalapácsvető) az adott olimpián nyerni is tudott. Azóta…..
A mai napon a magyar csapat vezetése kijelölte, hogy a pekingi olimpia záróünnepségén a kenus Vajda Attila viheti a magyar zászlót. Érdekesség, hogy a megnyitón is kajak-kenus, Kammerer Zoltán kezében volt a magyar zászló. Legutóbb, az athéni olimpián a kézilabdázó…..
A Montenegró felett az elődöntőben aratott 11-9-es győzelmével a magyar férfi vízilabda válogatott zsinórban harmadszor jutott be az olimpiai döntőbe. Erre a bravúrra nagyon kevés csapat volt eddig képes a sportág történetében. A zsinórban három győzelemre pedig csak még a…..
Argentína nyert a foci döntőn 2008.08.23 06:58:00
Nem született még gól a férfi labdarúgó torna döntőjének első félidejében. A magyar játékvezető (Kassai Viktor) által dirigált fináléba az olimpián 11 mérkőzés óta veretlen Argentína és Nigéria együttesei jutottok be. Ez a párosítás az 1996-os atlantai olimpia…..
A hölgyekhez hasonlóan kínai házidöntőt rendeznek a férfiak asztalitenisz tornáján is, ahol a Wang Liqin - Ma Lin kínai-kínai elődöntőből utóbbi tudott továbbjutni. Az Athénban párosban olimpiai bajnok és egyéniben kilencedik Ma Lin 4-2-re (11-5, 11-9, 11-9, 10-12, 3-11, 11-8)…..
A pekingi olimpia női mountain bike versenyének döntőjét rendezték ma hajnalban, ahol a német Sabine Spitz tudott győzni. A 27 km-es, összesen hat körből ál versenyen már az első körben elszakadt a többeiktől a német versenyző és előnyét végig tudta őrizni. Végül 41…..
Nem sikerült a döntőbe jutást kiharcolni a 42 esztendős svéd legendának, Jörgen Personnak a férfi asztaliteniszezők között. A ma hajnali elődöntőt mindössze 43 perc alatt veszítette el 4-1 arányban az athéni ezüstérmes kínai Wang Hao ellen. Az olimpia utántól a BVSC-ben…..
A pekingi olimpián csütörtökön megszerezte első aranyérmét Panama is. A közép-amerikai ország korábban két bronzéremmel dicsekedhetett csupán (még 1948-ból) az olimpiákról. A férfiak távolugró versenyét megnyerő Irving Saladino mostani győzelmével valóságos nemzeti hős…..
Immár a negyedik olyan nyári olimpiánál járunk, ahol a sportolók maguk közül választhatnak olyanokat, akik majd a következő 4 éves periódusban a sportolók érdekeit képviselik a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban. Az olimpiai falut ilyenkor kiplakátolják a jelölt…..
A mai nap sajnos két vereséget hozott a labdajátékokban, női vízilabda csapatunk kikapott a bronzmérkőzésen Ausztráliától, míg női kézilabdázóink az elődöntőben szenvedtek vereséget Oroszországtól. Elégedetlenek azért még így sem lehetünk, már ami csapataink olimpiai…..
Nem csak a magyar labdarúgó válogatott, de férfi vízilabda csapatunk is Montenegróval játszik hamarosan. A pekingi olimpián ugyanis a világbajnok Horvátország 7-6-os legyőzésével az Európa-bajnok Montenegró jutott be a négy közé. A csoportmérkőzéseken már egyszer…..
Első alkalommal fordult elő a női szinkronúszók olimpiai versenyében, hogy párosban címvédésre került sor. Az orosz Anastasia Davidova és Anastasia Jermakova párosa végig magabiztosan versenyezve védte meg athéni címét. A selejtezőkből elsőként továbbjutó orosz páros a…..
Döntős a Kozmann-Kiss páros 2008.08.20 10:51:00
Bravúros versenyzéssel jutott döntőbe az utolsó pillanatban összeállt C-2 1000 méteres párosunk. Kozmann György és Kiss Tamás a mai középfutmaban a második helyet szerezte meg és ezzel bejutott a fináléba. A magyar páros kevés híján a futamot is megnyerte, végül az utolsó…..
Pozitív lett a doppingvizsgálata a pekingi olimpia női hétpróba versenyeiben a második helyen végző ukrán atlétanőnek, Ludmilla Bloskának. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság mai tájékoztatása alapján az ukrán sportolónő érmét elveszik és azonnal hatállyal kizárják a…..
Jakab János kiesett 2008.08.20 10:13:00
A második forduló jelentette a végállomást a férfi asztalitenisz tornán Jakab János számára. A magyar pingpongos a német Christian Süss-el játszott és 4-1-es vereséget szenvedett, így számára véget ért az olimpia. ..
Benkő Zoltán is döntős ! 2008.08.20 09:57:00
A kajak-kenu versenyek mai középfutamában a K-1 1000 méteres versenyben szereplő Benkő Zoltán kiharcolta a fináléba kerülést. A mai futamon az első három hely megszerzése ért finálét. A kajakos berkekben csak "Bio"-nak becézett Benkőnek végül hatalmas…..
Valószínűleg a pekingi olimpia legidősebb aranyérmese lesz az argentin pályakerékpáros Juan Esteban Curuchet, aki párjával, Walter Fernandoval győzni tudott a pályaversenyek madison versenyszámában. A 43 esztendős kerekes már az 1984-es los angelesi olimpián is szerepelt, a mostani…..
Óriási megtiszteltetés érte a pekingi olimpián résztvevő magyar labdarúgó játékvezetőt, Kassai Viktort. A magyar sípmester vezeti ugyanis majd a férfi labdarúgó torna döntőjét augusztus 23-án szombaton. Az Argentína-Nigéria találkozó az 1996-os atlantai olimpiai torna…..
Úgy tűnik magyar specialitás lesz az olimpiai asztalitenisz tornán a 4-3-as győzelem. Jakab János tegnapi és Tóth Krisztina ma hajnali 4-3-es, kiküzdött, kiharcolt sikere után Póta Georgina a lehető legtovább húzta az első mérkőzését. A találkozó elején úgy tűnt, hogy…..
A többszörös világbajnok orosz Larissza Ilcsenko sikerével ért véget a női hosszútávúszók első olimpiai versenye. A 10 km-es táv vévén a 19 éves orosz úszó előnye mindössze 1,5 másodperc volt az angol Keri-Anne Payne és 3,3 másodperc a másik angol Cassandra Patten…..
Veréb veresége 2008.08.20 05:15:00
Vereséggel kezdte meg olimpiai szereplését a pekingi olimpiára az utolsó pillanatban vésztartalékként beugró birkózónk, Veréb István. A magyar sportoló Hatos Gábor fülkagylógyulladása miatt került a csapatba, és néhány nap alatt adott le 12 kilót,…..
Jakab János tegnapi sikere után Tóth Krisztina is győzelemmel kezdte az asztalitenisz tornát. A negyedik olimpiáján szereplő magyar versenyző  ellenfele a litván Ruta Paskauskiene volt. Az első szettet a litván játékos nyerte 11-8-ra, majd Tóth percei következtek, aki három…..