Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szokecsaj12

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehezen tudja elviselni az államgépezet akár egyetlen gyermek elvesztését is, aki kimarad az egyre súlyosbodó közoktatási nyomorból. Külföldön élő állampolgárt gyámüggyel fenyegette a 14. kerületi önkormányzat, ha nem mondja meg, hova jár a gyermeke óvodába. Mert az…..
Tisztelt szerkesztők és olvasók!   Felháborodásomnak szeretnék hangot adni, amennyiben lehetséges, kérem közöljék levelemet. Fiam 7. osztályba jár, már elég nagy ahhoz, hogy ne kelljen őt mindenhova kísérgetni. Éppen ezért többnyire igyekszünk önállónak nevelni. Sajnos…..
szokecsaj12 2012.03.05 18:28:27
@stevejobsandbillgates:

No én sem hinném el a posztot, ha nekem nem mondta volna ezt a városi ügyeletes orvos akkor. És tényleg rá sem nézett a gyerekre.

És azóta már még egyszer elküldtek vele az ügyeletről. Amikor a gyerek agyrázkódást kapott 2010. karácsonyán. Székkel borult, hányni kezdett, rohantam vele megint. Mert hiába mondod, hogy nem szabad, csakazértis.
Akkor is a klinikára küldött az ügyeletes. Ahonnan tovább küldtek egy harmadikra, mert hogy nem láthatják el a gyereket, mert nem ők az ügyeletes intézmény, és egyszer már elláttak egy ilyen esetet és megbüntették a kórházat.

Aztán benn töltöttünk egy estét, meg a fél karácsonyt. Egy olyan épületben, amire meg a saját ablakunkból rálátunk.

Igaz, addig körbehánytuk a fél várost.
szokecsaj12 2012.03.06 05:48:45
@szabidoki: azért megnéznie illett volna, nemdebár? Az nem vizsgálat, hogy gyerek a karomban, állok egyik lábamról a másikra és az első "vérzik"-re a képembe mondja, hogy akkor gyerekklinika. Legalább letetette volna a vizsgálóágyra és megnézi. De még az asztaltól sem állt fel.
Ja természetesen nincs róla papír sem. Ha megvizsgálta volna, lenne volna (a kórházi ellátásról van).
Ha meg utána néz az ügyeleti kiírásnak, nem küld a klinikára a gyerekkórház helyett (ami között azért jó pár kilométer van).

Ez kb. 2 perc lett volna a "drága" idejéből. Amiből a vizsgálat 1,5.

Ne értsd félre, rettenetesen sajnálom az eüben dolgozókat, mert kevés a pénz, sok a munka, de azért azt is észre kellene venni, hogy ez sajnos máshol is így van. Tudom, sokat tanult az egyetemen, de én is. Lehet hogy nem felkent orvos vagyok, de attól még nem érek kevesebbet, hogy történetesen egy segítségkérő szülőként találkozik velem.
Ha én így végezném a munkámat, nem ott ülnék, ahol.
szokecsaj12 2012.03.06 20:31:03
@stevejobsandbillgates:
Marhaság!
Az ügyeleten ki van írva, ki minősül valami rendelet szerint ügyeleti ellátásra szorulónak meg milyen időpontokban. No este fél 8 felé egy fejsérüléses 2,5 éves gyerek pl. a felsoroltak között van.
Sz.r kifogás, hogy nem tudja ellátni. Mivel itt az ügyelet a mentőállomáson van. Szó szerint. Egyszóval aki ügyel, másnap a rohammentővel életet ment egy balesetben. Mert mentőorvos. Ha nem tudja ellátni a vérző sérültet, akkor minek megy mentőorvosnak? Menjen inkább radiológusnak.
Az is baromi sz.r kifogás, hogy tájékozódjak előre. Miről is? Meg hol? Ha a mentőket hívom fel jó esetben elküldenek a csudába, hogy vigyem be a gyereket az ügyeletre. Mert lefoglalom a vonalukat.
Ha az ügyeletet hívom (két szobával arrébb csörög a telefon), akkor kb. 1 óra, mire valaki méltóztatik felvenni a telefont.
Ha csak úgy vasárnap este 10 körül beesek az ajtón, kb. 1,5 órát fogsz várni. Egyedül a váróteremben. Már ha a csöngetésre egyáltalán beengednek.

Ne haragudj, de szerintem az ügyeletes orvosnak az a dolga, hogy ellássa a hozzá forduló súlyos eseteket (amik a rendeletben szerepelnek és a falra ki vannak írva). Ha nem tudja fejből, tanulja be. Büszke rá, hogy végigdiflázta az orvosit, csak fog menni egy oldal memorizálása.
Az orvosnak meg az a dolga, hogy ellássa vagy elirányítsa a hozzá forduló betegeket. Ezért teszi le az esküt.

És lehet rinyálni, hogy kevés a lóvé és inkább külföldre megy. Menjen. Az ilyen menjen inkább. Tőlem még a képzése árát se fizesse vissza, csak írja le közokiratban, hogy nem jön vissza.
„Bírósági végzés nem kötött, simán odamehettem volna bármikor, felpofozom és eljövök a gyerekkel” – Levélírónkat ködös magyarázatokkal dobta ki a barátnője, de legalább a közös gyereküket láthatja néha. Ha akarja. Mivel nem házasok, a férfi csak…..
szokecsaj12 2011.12.18 06:39:26
Kedves posztoló!

A legjobb úton haladsz afelé, hogy hétvégén se láthasd a gyerekedet. Az odamegyek-és-felpofozom és elhozom a gyereket nemcsak durva húzás lenne, de kiskorú veszélyeztetése, továbbá tartózkodási helyének jogellenes megváltoztatása is (mivel a gyerek bejelentett lakcíme a közös lakásban van, gyanítom, de ha nem - mondjuk albérlet -, akkor is életvitelszerűen azon a címen él.).

Ezt semmiképp ne tedd (BTK), mert ha csak felfüggesztettel megúszod, akkor is a gyámügynél látogathatod a gyerekedet egy ideig. Jóval ritkábban, mint hetente.

A másik oldalról megközelítve: az ilyen helyzetek mögött általában harmadik áll. Még akkor is, ha a másik nem vallja be. Ezt ki lehet deríteni, vagy ki lehet várni, amíg a lendület, az újdonság varázsa elfogy, és akkor majd jön az "átgondoltam, kezdjük újra". Egy valamit ne hagyj: ne szivasson évekig. Egy barátom pont így járt, csak ott a felesége cuccolt el gyerekestül az anyjához. Még mindig nem váltak el, pedig már 3 éve külön vannak. Volt egy csomó olyan, hogy visszafogadja (mintha nem ő ment volna el), és ilyesmik, szegény srácot teljesen kikészítette.

A bíróság nagyon nehezen dönt úgy, hogy a kisgyermeket ne az anyja nevelje.
Ha "zakkant"-nak gondolod, azt be is kell bizonyítani. Sok olyan "zakkant" állapot van, amelyet még a pszichiáter sem tud kiszűrni.
Viszont ha nem jön be a taktika, akkor te leszel hátrányban a bíróság előtt. Szerintem gyorsan keress meg egy jó ügyvédet, és indítsd el az eljárást mielőbb. Legyen a tiéd az első lépés. Ez az egyetlen esélyed.
„Nézem az egyik barátnőm lányát, aki annyira elkényezteti a gyerekét, hogy még meg is dicséri, ha hisztizik, mondván, így fejlődik ki a szabad személyisége. Ez helyes?” – ha a pénz miatt kell aggódni, akkor az ingyen kocsi is inkább teher, mint megoldás. A…..
szokecsaj12 2011.12.06 14:14:00
Nagy problémák ezek, de szerintem ez az egész probléma kettős. Egyrészt a posztoló szeretné azt a család-imázst megvalósítani, másrészt meg világosan látja, hogy a párja, a leendő apuka nem érett még meg a dologra. És ezért posztoló hárít, mentséget keres, sőt még talán önmagát is belelovallja a párja félelmeibe. Persze ez is egy út, csak aztán nehogy 40 évesen döbbentse rá az élet, hogy amit eddig elmulasztott, azt már sosem kapja meg.

Mindannyian kiakadunk, amikor gyerekünk születik. Nekem a gyerek lakcímkártyája volt a legkomolyabb csapás: rá voltam írva, mint "anyja neve". Aztán túltesszük magunkat az egészen és onnantól nincs megállás: a gyerek a tiéd, rád számíthat egyedül, te vagy neki a világ közepe, és ha gáz van, akkor előbújik az anyatigris. Nekem az első anyatigris-monológot akkor kellet bedobni, amikor váltam.

Addig a pillanatig azt hittem, hogy félek. De nem féltem. Az összes korábbi félelmem eltűnt, megszűnt, amikor a kicsim megszületett. Lesz mit ennie, mert van két kezem, ami dolgozik. Lesz hol laknia, mert ha a saját kezemmel is kell felfalaznom a szobáját, azt is megteszem. Lesz játéka (máris több van, mint elég), lesz csokija, lesz mesekönyve, lesznek szép álmai, ha akarja lesz diplomája, megélhetése, szép boldog élete. Ő azért született erre a világra, hogy boldog legyen, előttem meg nincs lehetetlen. Mindig van B lehetőség.

Irigyek meg gazdagabbak pedig mindig lesznek, még az iskoláig sem kell eljutni. Csak egy kicsi életkép: gyerekem óvodás, középsős. A múltkoriban azzal állított haza, hogy Legót akar. Mert az xy-kának van. Anya tehát elbattyogott a bev.központba, megnézte, hanyattesett az árától. Aztán megbeszéltük a gyerekkel, hogy xy-ka ronda nagy terepjáróval jár az oviba, mi meg gyalogszerrel. Megértette.
Egy hét múlva kijavított, hogy nem is terepjáró. Béenvé.

(Jut eszembe: köszönöm az ajánlatokat Legó ügyben egy másik poszton. Úgy döntöttem, nem veszem meg neki a legót, apja vett neki, betettük a dobozba vissza, mert folyton szétesik, egyedül nem tudja összerakni és a türelme meg annyi, mint macisajtban a brummogás. Egyszóval még kicsi hozzá. Olyasmit kap, amit szeret, amivel tegnap is órákat játszottunk. :))
szokecsaj12 2011.12.07 06:02:33
@ST83: Ja bizony. Sőt, már évek óta.

Ha nem tettem volna meg, akkor most az utcán élnénk a gyerekkel. Vagy szállón. Vagy a föld alatt. Ő az a bizonyos "jóember", akiről a kékfényes hírekben olvasunk és mindig azt hisszük, hogy az ilyen csak más nőkkel akadhat össze. Aztán meglepődünk, hogy nem is olyan ritka, mint a fehér holló.

Akármennyit is hazudozott, tódított az életéről, és akármilyen jól titkolta is előttem egy ideig, azt azért alá kell írjam, hogy igen: én toltam el, Nem ismertem meg eléggé, mielőtt belevágtunk a gyerek-kérdésbe. Túl gyorsan jött, és mivel túl voltam a 30-on, nem kérdeztem, kell-e nekem. Ha nem jött volna közbe a kicsi, akkor az apja valószínűleg egy pár hónapos intermezzo lett volna az életemben, olyan blogra való végkifejlettel, amiket itt lehet olvasni (ismerve a másik fél lelkületét, előéletét). Utána is eltoltam sokszor, mire kiléptem belőle. De megtettem és megérte.

Mindezek ellenére nem bántam meg, hogy megszültem ezt a gyereket. Jó gyerek, boldogok vagyunk, és bár nem könnyedén és nagy léptekkel, de haladunk előre. És ez a lényeg. Gyereket szülni "könnyű", szülővé válni nehezebb. De tudni kell akarni. Anélkül a gyerek is csak kallódni fog, a szülő is csak a szülői értekezleten lesz igazán szülő.
„Ahogy bejelentkezve intéztem a dolgomat, rámírt egy pasi, nyilván azt hitte, hogy a feleségem online” - a férj gyanútlanul lép be (felesége kérésére) az asszony levelezésébe, nem számítva arra, hogy megtalálja egy másik pasival folytatott pornó-chatelését. A férj…..
szokecsaj12 2011.11.04 18:26:43
@Lakásfelújító Feri: Tudom is én, hogy korrekt vagyok-e vagy sem.

Én igyekeztem csupán túlélni. A lelki fájdalmat, ami az elején még fizikai fájdalom is volt. Csendben tűrtem és vártam, hogy elég legyen, hogy el tudjam engedni, hogy el tudjam küldeni. Amikor eléraktam, akkor sem balhéztam, nem kiabáltam, nem vágtam tányért a falhoz, nem akartam beverni a szélvédőjét, vagy kopaszra nyírni a nőit, mint ahogy pár hete a hírekben volt. Ezeknek semmi értelme. Felnőtt emberek vagyunk, még akkor is, ha az egyikünk úgy viselkedett mint egy ostoba éretlen tinédzser vagy egy kapuzárásos ötvenes. A gyerek érdekeit néztem. Egy ilyen apa mellett milyen jövője van? Ha az én erőm, energiám elfogy, mi marad? Éhezés? Utca? Hitelből hitelbe vergődés? Persze nem fogom tudni megvédeni az apja hatásaitól, lesz a kicsikém még tini, befolyásolható, stb. De azért igyekszem.
A posztoló nehezebb helyzetben van. Ő a férfi, ha osztani kell, a gyereket 99 % hogy az anyjának ítélik. Akkor is, ha ő szaggatta szét a babaruhát.
A kérdés az, hogy mennyire fontos a számára a bizalom. Nekem létkérdés, ezért tudtam, mit kell tennem.

A keylogger nehéz dolog. Amit a posztoló látott, az csak a felszín. Sajnos. :(
szokecsaj12 2011.11.05 19:16:02
@Myacis: Pedig szőke vagyok. :D
A környezetem azóta se érti, hogy hogyan tudott pont engem megvezetni. Mert megvezetett, elég sokáig. Egyszóval szőke is voltam, meg ostoba is, azt hiszem.
szokecsaj12 2011.11.05 19:23:27
@Lakásfelújító Feri: Én úgy gondolom, hogy két ember nem attól lesz család, hogy gyerekük születik. Hanem attól, hogy egyfelé tolják-e a szekeret. A mai világban nem várhatjuk el mi nők, hogy a s.ggünk alá toljon egy fehér lovas herceg mindent. Nekünk is mindent meg kell tenni azért, hogy a család boldoguljon, hogy a gyereknek mindene meg legyen, amire szüksége van. Ezek nem nagy dolgok: ruha, cipő, kaja, otthon, biztonság. Ezen túl jön a "szórakozás": a játék, a mesekönyv, a mesecd, számítógép, stb. Majd ami kell. Még akkor is, ha ez a felnőttnek lemondással jár (pl. ritkábban jut el a fodrászhoz, stb.)
De ha ebben a nagy "munkában" csak az egyik fél teszi oda magát, míg a másiktól csak az elvárás meg az igények jönnek, teljesítmény nuku, az akkor sem család, ha történetesen 8 gyereket nevelnek.

(Most épp Legót akar a szentem karácsonyra, mert a Marcinak van az oviban. Mondtam is neki, hogy szívemcsücske, a Marci ronda nagy bmw terepjáróval jár az oviba. Te meg gyalog mégy. De ettől még lehet, hogy összejön egy nagy doboz legó ára karácsonyig. :) Anya sok mindenre képes.)
„Most ott tartunk, hogy én már nagyon szeretnék gyermeket, ő pedig már nagyon nem. Egy hónapja könyörgök neki, de hajthatatlan” – a dolgok nagyon hamar totálisan megfordulhatnak. Eredetileg az asszony nyüstöli a férjet, hogy szeretne végre áldott állapotba kerülni,…..
szokecsaj12 2011.10.29 06:22:36
Kedves posztoló!

Megkérdeznéd a feleséged, hogy öreg vagyok-e?

31 évesen szültem. Amikor a feleséged teherbe szeretett volna esni. Amikor 50 leszek, a fiam 19 éves lesz. Jó esetben egyetemre jár majd. Rossz esetben mellé. Nem hinném, hogy kevesebb baj lesz vele, mint egy 15 éves kamasszal. Sőt, talán több, mert már felnőtt lesz, és nem keverhetek le neki egy maflást, amikor megérdemli. És "drága" is lesz, ha pártunk és kormányunk fizetőssé teszi a felsőoktatást. Ha meg szakmát akar tanulni, akkor épp ott lesz, hogy el kellene kezdeni valahol dolgozni, megteremteni az életét. Ha nem sikerül kapacitálnom az önállóságra, vehetek majd neki lakást, kocsit, stb. Ha mázlim van, talál egy rendes lányt, aki megfogja, 25 évesen szül nekem unokát (:D) és akkor még az unokám diplomaosztójára is elmehetek.

Egyszóval öreg vagyok???? :D

Annak idején nagyon akartam őt. Most meg a legnagyobb örömöm az életben. Pedig nem volt egyszerű az elmúlt 5 év, veszélyeztetett terhesség, császárral, utána semmi segítség az apjától, szerelmi háromszög-négyszög-ötszög, válás, hercehurca gyerektartásért, stb. 2,5 éve egyedül vagyunk, mint a kisujjam. Pontosabban születése óta, ha hozzászámolom a sz.r házasságot is. De megérte. Szívesen vesződöm majd vele 50 évesen is.

Esti fürdetés? Az enyém apja egyetlenegyszer sem fürdette meg a gyerekét. Ő a tipikus "szuperapuka". Akinek látványelem a gyerek. Ha látta a külvilág, család, barátok, ismerősök, akkor édeskisfiam, egyébként meg neszeanyjafogjad. De legalább nem kellett a fürdetésből balhét csapnom. :D
Sebestyén elkövette az egyetlen hibát, amit használtautó vásárláskor el lehet követni: nem vitt saját szerelőt az autó átnézéséhez, hanem egy nyíregyházi Mercedes-szalont bízott meg az állapotfelméréssel. 25 ezer forintért kiderítették, hogy tulajdonképpen semmi baja - naiv…..
A Napi Gazdaság ma megjelent cikkében elég világosan levezetik a Fidesz által bevezetett egykulcsos adó hatásait. Elöljáróban annyit, hogy amelyik adórendszerben egymillió ember bukik, biztos hogy nem igazságos és ha ez az egymillió ember az alsó 5 millióból kerül ki akkor…..
Praxis Koraszülésre ítéltek 2011.02.01 06:00:00
Sziasztok!   Gondoltam én is megosztom a tapasztalataim. Az első gyermekem 2006.10.20-án született a PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán Dr. Werling József közreműködésével, aki azóta sajnos nincs már az élők sorában. Jelenleg pedig 33 hetes kismama vagyok a…..
„Apuka is iszákos. A szüleivel beszéltem erről, mire a válasz: „jaj, Attila tudja, hol a határ, nem láttuk még részegen” – az alkohol nem ajzószer egy ellaposodni készülő kapcsolatnak. A lányt az is nyomasztja, hogy párja valójában mellette kezdett el inni…..
szokecsaj12 2011.01.15 08:55:27
Anita!

Kuka. Máris. Azonnal. Ha már most zavar, mi lesz később? Amikor már pelenkára, bébiételre, gyerekruhára kell a pénz? Amikor majd azt látod, amikor a gyereketek szájából veszi el az ételt? Vagy amikor már annyira mélyre merül a depresszióban, hogy már agresszív lesz? Mert valszeg benne van az ivászatban nemcsak az otthonról hozott példa, hanem a saját töketlenségének a biztos tudata, ami annyit tesz, hogy el van tartva, egy gány helyen dolgozik (amíg el nem kezdi majd lopni a piát), tovább innen már nem fog lépni.

Ezt ne várd meg. Fiatal vagy, van egy csomó lehetőséged, és vannak normális pasik is. És te is sérülsz, lelkileg, anyagilag egyaránt. Addig lépj, amíg még csak a te életedről van szó, nem egy gyerekéről is.

Én nem léptem időben. Vagy igen, vagy mittomén. Én is sokáig eltartottam a volturamat, aztán most itt állok egy gyerekkel egyedül. Egy idő után már én voltam mindenben a hibás (nem ám ő, aki tönkrement, elcseszte az életét, hitelcsapdába keverte magát, majd amikor kiesett a húsosfazékból, elkezdett inni, nőzni, tattara....) Nem vígasztal a tudat, hogy magamnak okoztam. De legalább megtanított arra, hogy mit kell elkerülni.

Azóta is próbálkozik időnként. Persze a legegyszerűbb dumával: a gyerek érdeke, hogy két szülővel nőjjön fel. Ja. Hogy ő nem az? Az szerinte nem számít. Sajnos én ezt még sokáig fogom szívni. A gyerek miatt.

Te még léphetsz. Időben vagy.
Négy éve történt... Elvesztettük édesanyámat, apukám egyedül élt, hiába kértük, költözzön hozzánk. Egy este telefonált, hogy nincs jól, nagyon magas a vérnyomása, hívta az ügyeletet, de nem hajlandóak kijönni többszöri hívás ellenére sem, azt mondták, mérje csak a…..
Tiszteletem! Nekem olyan problémám van, hogy több hitelem van, amit nem tudok fizetni, így mindegyiket felmondta a bank. A munkáltatómat tájékoztattam, hogy várható velem szemben peres eljárás, aminek a következménye a fizetésből való letiltás lesz valószínűleg életem…..
szokecsaj12 2010.11.07 07:14:23
Igen, kirúghatnak. Meg is teszik, valószínűleg. Pont azért, amit leírtak többen: korrumpálhatónak tűnsz. Ha nem is vagy olyan, akkor is, ha megvádolnak, hiába fogsz védekezni. Sőt, ha valaki felajánlja a pénzt, akkor is. Miért? Az utolsó mondatod miatt: szeretnék még két gyereket. Eszerint már van. Ergo kaja kell az asztalra, meleg ruha, lakhely, tankönyv, stb.

Bizonyára tettél köztisztviselői esküt. Én is tettem. Amit csinálsz, ahogy élsz, nem felel meg ennek. Ennyi.

Rendezd az életed. Gondolkodj el azon, hogy kinek a hibája, hogy ide jutottál. Ketten vagytok felnőttként a családban, egyszóval minimum a férjeddel gondolkozzatok el. Azért ez a probléma nem most kezdődött, hosszú évek kemény "munkája" kell ahhoz, hogy a fizetésed letiltsák, ráadásul többen tegyék. Valszeg nagyok az igények, jóval nagyobbak, mint a kereset. És persze, valaki más a hibás, jellemzően a világ. Tudom, mert a volt férjem, hasonló kaliber. Az övét is letiltották. Csak ő dolgozni sem szeretett, 3 hónapnál tovább nem maradt meg egyetlen mhelyen sem.
Szerencsére időben kapcsoltam és elváltunk. Így a gyerekem nem megy az utcára.

A családi pótlék /gyes / gyed átmeneti megoldás. Viszont a leendő gyerekeddel egy életre kiszúrsz. Hidd el, egy fizetésből rohadt nehéz ám gyerekeket nevelni. Ha meg még le is tiltanak, háááát, lelked rajta. Legfeljebb a gyerek nem veszi át az örökséget, ha meghalsz. És 18 évesen, ha csöpp esze van, rád veri az ajtót.

Ébresztő!!!!!!

(Ebbe az országba is kellenének adósbiztosok. Akik kezelik a fizetésed x évig és megtanítanak gazdálkodni.)
szokecsaj12 2010.11.07 12:45:43
@Kivlov:
Igen, el kéne sok embert küldeni a közszférából. Igazad van. Egy csomó léhűtőt.
És fognak is elküldeni egy csomó embert. Csak nem a léhűtőket. Hanem a favágókat.

És igen, cserébe lesz egy csomó munkaügyi per (végkielégítéssel), no meg egy rakás munkanélküli, akiket majd el kell látni. A Zállamnak.

A különbség a versenyszféra és a közszféra között csupán az arányokban van. A versenyszférában van egy rakás favágó, aki gürizik, és van pár "jóember" (= vállalkozó), aki faszán megél belőlük (pláne ha még le is nyúlja őket, aztán meg csődbe megy...).
A közszférában a "jóember" (= jó ismerős...) a sok, és a favágó a kevés.
A favágók bele ott is kilóg, a meló sok, a pénz kevés. Az én melómat a versenyszférás "kollegák" rohadtul nem tudnák megcsinálni. A belük is kilógna, folyton panaszkodnának és hiányolnák a megszokott jót: a minimálbérre bejelentésen felüli adómentes jövedelmüket. Túlóra pénz itt nincs (de a melót meg kell csinálni, ha hajnal kettőig ülsz benn, akkor is), egyéb juttatás lassan már semmi nincs, 13. havi nincs, bért évek óta nem emeltek. A budipapírt, kávét, stb. mi vesszük a fizetésből. Szabira csak akkor mehetek, amikor elengednek. És arra is csak úgy szoktam, hogy minden kész legyen, mert a többiek is ugyanannyira le vannak terhelve, mint én, így nem hagyunk egymásnak elintézetlen ügyet. Aktát tologatni nem lehet, határidő van, illetékvisszatérítés. És mindennek a tetejében nyakunkon az átszervezés, november van, és fogalmam sincs, hogy jan 1-jén honnan megyek dolgozni és hová.

És mindehhez mosolyogni kell, mert ha te, kedves Kivlov bekopogtatsz az ajtón mint ügyfél, akkor mosolyogva kell tájékoztassalak, ellássalak tanácsokkal, elintézzem az ügyedet, hogy megkapjad az engedélyeidet, le ne késd a pályázati határidődet, stb, stb. Egyszóval hozzáteszek ahhoz nem is keveset, amiből te megélsz.
Ez ott van a tízparancsolatunkban is, nem értem mit nem lehet rajta érteni, íme egy tanulságos történet.A kép innenCím:Szeretőt tartott. Engem... Történet:Netes társkeresés. Oké, megérdemlem. Dobjátok a térkövet, a zongorát és a húsosfazekat. Megismerkedtem álmaim…..
szokecsaj12 2010.09.15 18:12:51
@nemjópasi: nem csalódtam, hál istennek.

valszeg, mert benéztem a tükörbe
szokecsaj12 2010.09.15 18:14:12
@nemjópasi: elveszett a válaszom...

szóval nem csalódtam.

talán mert benéztem a tükörbe :D:D:D:D
szokecsaj12 2010.09.15 18:43:42
@Muha: én veled akkor sem, ha te nem vagy ronda :D
Béla hiába tudja bizonyítani, hogy a békéscsabai rendőrség bírságolásának idején egy másik városban tartozkódott, a békéscsabai rendőrség a füle botját sem mozgatja. A bírságot persze kiszabták és fellebezhet ha akar, de hiába ír leveleket, arra senki sem reagál.…..
Amikor 2006 októberében az MTV vett egy nagy levegőt, és bejelentette, hogy Társulat címmel szereposztó showműsort indít, amiben az István a király jubileumi díszelőadására keresnek énekeseket, összenéztünk, és először egy Megasztár-klónra gondoltunk, amiben majd lesznek jól…..
szokecsaj12 2008.05.05 19:03:09
Én nézem ezt a műsort, mert szeretem a zenét, és sokszor ez az egyetlen nézhető szombat esti műsor (ami nem akciófilm).

Szikora döntése nem lepett meg, eddig még egyetlen kiválasztott szereplő személye sem lepett meg, mert nagyon is nyilvánvaló a véleményekből, hogy mit is akar a rendező. Az sem lepett meg, amit Alföldi hozzátett, szerintem jogos, hogy a rendező válassza meg, kivel tud együtt dolgozni és kivel nem.

Ami a dologban meglepett, az maga a vonal: mint történész elég hiteltelennek érzem ezt a népdal-énekes Réka imázst, és ez egy kissé zavar. Annál is inkább, mert ráadásul egy elképzelt szereplő ugye, nem valóban élt szereplő. Viszont így nem hiteles, mert ha volt Koppánynak lánya és ilyesmiket érzett, akkor sem lehetett ilyen. A magyar népdal-éneklés nem nyúlik annyira vissza, egy jóval későbbi, jóval több, különféle szálból (svábok, szlávok, románok, stb népzenéje is formálta) fejlődött azzá, ami. Pont abban a korban, ami elhelyezik, a népművészetünket teljesen más gyökerű hatások érték. Visszás és félrevezető, ha mindezt behelyezzük egy olyan korba, amelynek énekhagyományairól nincs tudomásunk. Nekem ide egy olyan szereplő kellene, aki regős, aki valóban a régi világ része, nem egy több száz évvel későbbről időutazott tévelygő falusi parasztlány, aki keményített népviseletben nyavalyog a vasárnapi táncházban, hogy a babája, a Józsi elhagyta. Azt hiszem, magát a szereplőt nem dolgozta ki elég jól a szerzőpáros, és a rendező megint nem tudott elszakadni attól, hogy abból csináljon ősit és autentikusat, ami NEM AZ.

De mivel ez egy színdarab, MÉG EZ is belefér.