Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Albert a gonosz

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Aztán ír, hogy Budapesten van és találkozzunk. Hogy képzeli? Elmondtam neki, hogy foglalt vagyok (ezt többször is )” – amikor a pasi KGB-s módszerekkel teszteli barátnője hűségét, ráadásul ok nélkül, akkor az a kapcsolat máris elindult egy enyhe lejtőn.…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Albert a gonosz 2011.12.02 07:52:23
@_Molly: Azért messze nem mindenhol ez a helyzet... Ezenkívül sokan messzire járnak dolgozni. Nem ritka a napi 1-2 órás, más településre történő ingázás. Hány call centerben adnak egy napi munkavégzésre 10-20 rongynyi taxizgatást a fizetés mellé?
A jelenlegi szabályozás szerint a dec 24 az munkanap. Ellenben teljesen igaz, hogy régen megérett a pihenőnap kategóriára, mivel túl sok helyen már amúgy is így kezelik.
Eljön a nap, amikor a laptopodat lecseréled, a több évig hűségesen szolgáló munkatársadat eladod. Így teszek most én is a MacBookommal. Már majdnem azt gondoltam, kész vagyok mindennel, letöröltem a vinyó tartalmát, és újrahúztam a szűz operációs rendszert, amikor iDoki…..
Albert a gonosz 2011.09.20 09:16:26
@szucsadam: "Itt jelöljétek ki a merevlemezt, majd az Erase fülön a Security Options-nál a csúszkát húzzátok a Most Secure felé."
Tehát a merevlemezt. Nem a particiót. A merevlemez törlésénél a particiók nevének is el kéne tűnni szerintem. Amennyiben bármi megmarad a merevlemez többszöri teljes teleírása után az súlyos biztonsági gond, és súlyos programozástechnikai hiba. Még akkor is így van ez ha ez az információ eléggé semmitmondó is jelenleg.
Töröltek. És ezzel persze elérhetetlenné vált a blog Facebook oldala is. Nem tudom, hogy maguktól jutottak el hozzám, vagy a blog egyik "jóakarója" hívta fel rám a figyelmet (mindegy is), de úgy ítéltetett, hogy hamis személyazonossággal vagyok fent, és ez…..
Egészen különös kapcsoló jelenik meg a Notifications beállításai között az iOS 5-ben, a Quake Alerts bekapcsolásával az Apple azt ígéri majd, hogy bizonyos területeken előre jelzi a földrengéseket a készülékek gazdáinak.Ez egyelőre a japánokat jelenti, és egyelőre csak a…..
„Egy hónapja találtam a gépén egy mappát egy lány nevével. Kíváncsi voltam, megnéztem: vagy 8 kép volt egy lányról. Rákérdeztem, mégis mi ez?” – a barátja váltig állítja, hogy a gépén talált csaj nem az övé, hanem a haverjáé - hihető érv? Ám amikor a…..
A Google hivatalos twitter bejegyzése szerint hamarosan megérkezik a Gingerbread (Android 2.3) a Nexus One készülékekre is. Így az első Google telefon vásárlói nem érzik majd magukat annyira cserbenhagyva az új Nexus S miatt. Persze azonnal adódik a további kérdés, a többi…..
Naszóval itt az Artisjus válasza a főként a MAHASZ-t ért támadásokra: Július 7-én „Miért maffia az Artisjus?” címmel jelent meg poszt a Homáron egy névtelen „szakmabeli olvasótól”. A poszt több ponton (2., 4., 5., 6.) azt hiszi az Artisjusról, hogy ő a…..
Albert a gonosz 2010.07.12 13:16:34
@Goompah:
hat pedig csak ne utalgassak masnak. annak adjak akitol beszedtek. es ha ultek rajta 5 evet akkor az szepen kamatozott is a szamlan. a kamat sem tartozik hozzajuk, hanem aze aki befizette. semmikeppen nem aze aki SEMMIT nem tett erte. arrol nem is beszelve, hogy horribilis 19% miatt ebbol a penzbol nyilvan minden evben levonasra kerul. kerdeznem, hogy milyen jogon. aki nem keri, hogy kepviseljek, es nem ad elerhetoseget, az nyilvan nem is akar nekik fizetni. milyen jogon dontenek ugy, hogy valaki aki nem akarja, hogy kepviseljek attol penzt kernek ? jol ertem, hogy egy nem kert szolgaltatasert kernek penzt? raadasul nem is attol aki nem kerte, hanem egy harmadik szemelytol ?
mintha egy netszolgaltato azert kerne penzt a szomszedomtol, mert lehet, hogy 5 even belul en netet veszek es megosztom wifin fele a netet...
amig valaki nem keri, hogy bekeruljon hozzajuk, addig milyen jogon kernek penzt ezert barkitol is?
Albert a gonosz 2010.07.12 13:48:05
@Goompah:
szerintem felreerted azt amit irtam... nem a torvenyt kritizaltam, hanem azt, hogy valakinek odaadnak barmennyi penzt is abbol amit mas fizetett es egyaltalan nem annak a tulajdonaert akinek vegulis adtak. es azt is kifogasolom, hogy abbol a penzbol amirol tulajdonkeppen ok is elismerik, hogy nem az ovek, abbol ketten reszesulnek. az aki ugy szedte be, hogy nem az ove (mert ugye ebbol is leveszi a 19%-or), es az aki nem tett erte semmit.
az, hogy mennyi az annyi az nem szamit. ugyanugy kokemenyen etikatlan ellopni egy csokit, mint kirabolni a bankot. csak a buntetesi tetel mas. lopas mindketto.
es fokent nem tartom fogadatlan prokatori megnyilvanulasnak, hogy negativan hozzaszolok valamihez, ami szerintem felhaborito arcatlansag.
egyenlore meg leendo kiralyunk nem modositotta az alkotmanyban a velemenyszabadsag kerdeskoret. mar bocs..
8ker Fagyizni jó 2010.06.08 17:00:00
 A Horváth Mihály téren van a város (egyik) legjobb cukrászdája. Kevesen tudják, hiszen kicsit rejtett helyen van, a templom mögött, a Tavaszmező utca sarkán. Mindenesetre a kerületben sokan tudnak róla, szeretik és visszajárnak a helyben készülő cukrászipari termékeket…..
Albert a gonosz 2010.06.17 14:50:05
@Mariannka51: munkaidoben is van szunet. peldaul ebedszunet. es ha jol tudom akkor hosegriado eseten vedoital es hasonlo fogyasztasa kotelezo. ha nem tehetik meg az alkalmazottak, akkor az a munkaltato felelossege.
adofizetok penzen ??? johogynem azt mondod, hogy adoforintokbol vettek a fagyit...
Bigyóblog Na, itt az új iPhone 2010.06.07 21:30:00
Sok meglepetés nem volt a mai Apple eseményen, Steve Jobs bemutatta az új iPhone-t. Az iPhone 4, mert erre a névre keresztelték, sokkal impresszívebb, mint elődei. Kijelzője 3,5 hüvelykes, 960x640 pixeles, a jelenlévők tanúsága szerint gyönyörű a képe. Az egyik legfontosabb…..
Albert a gonosz 2010.06.08 07:59:54
"Kijelzője 3,5 hüvelykes, 960x640 pixeles, a jelenlévők tanúsága szerint gyönyörű a képe."
ennyire kozel engedtek hozza a tisztelt publikumot ? vagy tavcsovel neztek ? a kivetiton megjeleno kep a KIVETITO KEPE!!! Amugy meg ebben a meretben a VGA felbontas fole menni szerintem ertelmetlen energiapazarlas. Ez mas keszulekekre is igaz.

"Az egyik legfontosabb újítás, hogy micro SIM lesz benne, ezt azzal magyarázza Steve Jobs, hogy kell a hely a nagy aksinak."
Vajon hany milliwatt fer el egy fel sim kartyanyi helyen ? Egyszeru hazugsag. Nem akarjak, hogy boldog-boldogtalan hasznalja. Ennyi.

"Itthon például egyik szolgáltatónál sincs ilyen."
Van. Elvileg a T-Mobilenal van. De amugy nem ter el a sim kartyaktol, csak meretben. Eles kessel sim kartyabol kivaghato es jo is.

"Giroszkópot is tettek bele, ami a játékfanoknak érdekes."
Javitson ki valaki, de a sok tengelyes giroszkop a lenyeg. Eddig is volt benne, csak nem ennyire pontos. Mindenesetre en mas platformon aktivan hasznalom a giroszkopot, ellenben nem jatszok. Masra is jo az.

Es a kedvencem:
"Steve Jobs újításként mutatta be a multitaskot, pedig állítólag teljesen felesleges, legalábbis ediig mintha ezt állították volna az Apple-fanok azoknak, akik ezt negatívumként hozták fel."
Ugyebar eddig a keszulek jobbatele miatt estek neki paran JB-vel a telefonnak. Ha felesleges bele a multitask, akkor nyilvan most sokan pont azert fogjak nyitni a telefonjukat, hogy szegeny a S.J. altal, a media nyomasara megvalositott karos es meggondolatlan funkciot lekapcsoljak. NA persze. Nem volt az mas mint tipikus savanyu a szolo hozzaallas. Akarcsak a flash kerdes meg most is.
A Pinch Media felmérése szerint az iPhone-ok 8,6 százaléka jailbreakelt, ami az egy hónappal korábban mért 8,43 százalékhoz, és az egyre növekvő eladott darabszámhoz képest igencsak nagy ugrás. Az csak az egyik kérdés, hogy miért. A másik az, hogy a Pinch Media ezt honnan tudja?…..
Babakocsival vonaton nem semmi dolog. Igaz a Nyugatiban tényleg lehetett volna jegyet venni, és így jogos a 2200 pótdíjas dolog. A jv saját zsebbe akarta azt a 300 forintot. Persze, hogy nem ad jegyet, meg nem fog rendőrt hívni... Tanulság: mindig időben vedd meg a jegyed... A retúr meg…..