Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagyszoba

22 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ez az angilali házunk furdoszoba 2021.04.28 20:52:49
itt, mivel uj, sokmindent nem csinaltunk. a kek falat atfestettuk feherre, felkerult egy polc, par kiegeszito, aztan kalap. felhivnam a figyelmet a mosdokagylo poziciojara. ablak alatt. tukor minek, lattuk mar magunkat... szoval ez majd egyszer at lesz alakitva, de mint irtam korabban, nem kapkodunk…..
szoval itt egy kicsit megakadtunk, ugyanis az elso reteg festek felvitele utan elkezdett az egyik falon felholyagozni a lining paper. ugy dontottunk, megvalunk tole. 3 oranyi vakaraszas es 7 reteg tapeta felfedezese utan vegre ujra ott tartottunk, hogy festhetjuk az elso reteget. a vilagosabb…..
nagyszoba 2021.04.28 20:39:17
@nyuszigonosz: koszonjuk!
osszefoglalo az anyagiakrol.  haz1 eleg sokat elvitt, a kotelezokon felul csinaltattunk homebuyer surveyt es electrical condition reportot is.  survey: £275 (upgrade a bank alapszolgaltatasarol) searches: £158.40 electrical condition report: £226 mortgage advisor: £500 ugyved: £0 (az iroda…..
nagyszoba 2021.04.05 20:04:22
@wrstjnethn: nebassz, van magyar billentyuzet kulfoldiaba szakadt atyamfiainak?! es meg ekezet ora is volt? mik vannak, megorulsz! :D
ez az angilali házunk felujitas 2021.03.17 20:15:08
nem titok: nem volt penzunk olyan hazat venni, ami csillog-villog, uj, vagy eppen a sajat izlesunkre faragtak, mielott bekoltoztunk volna. egy jo allapotu, am (mint a szomszedoktol megtudtuk) 10 eve lakatlan, a '70-es evekben epult, tavaly itt-ott felujitott kulipintyonk van. emlitettem korabban,…..
nagyszoba 2021.03.19 22:38:23
@nyuszigonosz: a haloszoba szinet nagyon szeretjuk! :)
legeloszor is az anyukam es ferj szulei, hogy ilyen dolgos marhakat neveltek belolunk, koszi-koszi! :D   hitelugyintezes: Petra es asszisztense, Adri. amikor kiderult, hogy mar nincsenek 5%-os hitelek, illetve a 10%-osokat is orarol orara vontak vissza a penzintezetek, akkor jott ez a szupercsapat…..
ez az angilali házunk sikerult! 2021.02.26 22:57:06
 ..
megvan a datum, februar 26-an, penteken kulcsatadas. papirok alairva, holnap kuldom oket az ugyvednek, a bank ma megerositette, hogy csutortokon utaljak a penzt, igazabol mar csak az elado ugyvedjere varunk, mert ok meg nem jeleztek vissza, hogy jo-e nekik a pentek. holnap felhivom az ingatlanost,…..
ez az angilali házunk finisben 2021.02.08 22:04:18
ha az a magassagos kaporszakallu uristen is ugy akarja, akkor meg ebben a honapban koltozunk. na de ne szaladjunk ennyire elore. ott tartottunk, hogy 28-an megvolt a survey. a reportot par napra ra kaptuk meg, termeszetesen teljes ketsegbeeses reszemrol megint, de aztan a ferj beszelt a…..
ez az angilali házunk haladunk 2021.01.16 18:25:30
az uj ev ugy indult, hogy az elozo ugyved irt egy e-mailt, amiben megkert bennunket, hogy jelezzuk az ingatlanos fele a szandekunkat, igy hivatalosan le tudja zarni az aktankat, majd a vegen kozolte, hogy a restriction miatt nem szamolnak fel semmilyen dijat. ezen meglepodtunk, de nyilvan nem…..
ez az angilali házunk pull out 2020.12.30 19:05:08
így mondják itt, amikor elállsz a vételtől. hát elálltunk. 28-án este megírtuk az e-mailkéinket. az ügyvédnek szépen, rendkívül udvariasan felsoroltunk mindent, ami idáig vezetett. január 4-én kezd dolgozni, majd talán megtisztel bennünket valamiféle válasszal. a szerződés szerint a munkadíjuk…..
ez az angilali házunk masodik kor 2020.12.26 21:39:54
december 14-en kaptunk egy e-mailt az ugyvedunktol. megerositette, hogy mindenkepp az eladonak kell kernie a korlatozas feloldasat, mi nem kockaztathatunk, ezert meg is kerte a tulaj ugyvedjet, hogy legyenek kedvesek ok intezkedni. termeszetesen azt nem vartuk, hogy karacsony elott 10 nappal…..
úgy néz ki, hogy ízelítőt kapunk az angilali házvásárlás minden szeletéből. az történt ugyanis, hogy hacsak csoda nem történik, nem lesz házunk. legalábbis nem ez.  múlt héten, cirka 2 hónappal azután, hogy itt ülünk a Land Registrys papírokon, amiket az ügyvédünk küldött és amiket megígért, hogy ő…..
előbb beszéltük át telefonon a részleteket a szerelővel. sajnos nagyobb a baj, mint gondoltuk, olyan kontár munkát végzett ott valaki, amilyet ritkán látni. tulajdonképpen a jelenlegi hálózat alkalmatlan arra, hogy az egész házban egyszerre menjen a fűtés, ami a tél kellős közepén nem annyira vidám.…..
majd a vegen lesz egy poszt, amiben leirom, hogy mire mennyit kellett koltenunk. addig eloljaroban par gondolat. a hitelajanlatban benne van, hogy minden felvett 1 penzre 1.5 penzt fizetunk vissza. borzaszto. de! 2015 februarja ota elunk Angilalaban. par het kulonbseggel 5 ev utan koltoztunk el…..
termeszetesen az ugyved pont ugy kuldte el a mundic tesztet, mint te. viszont az ingatlanostol megkaptuk e-mailfordultaval, megnyugodtunk, nem fog osszedolni a haz. vagy legalabbis nem ettol. a villanyszerelo is megvizsgalt mindent, az o reportja is jo szines lett, de ferjem szerint semmi…..
ott maradtunk el, hogy vartuk a valuation es a survey eredmenyet. ez utobbit hivatalosan home buyers reportnak hivjak. nagyon hosszu, szep szines, es miutan elolvastad, kb ugy erzed magad, hogy egy szemetdombot probalsz epp megvenni. ilyen: aztan kozben nagy lett az izgalom, mert a surveyor…..
eddig nem sok tortent, varakoztunk. kitoltottunk egy rahedli papirt az ugyvednek, majd megint varakoztunk.  ma volt kint a hitelezo bank embere felmerni a hazat, illetve vegul nem fuggetlen, teljeskoru felmerest csinaltattunk, hanem a banknal upgrade-eltunk home buyer surveyre, ugyhogy ezt is…..
miutan kiorvendeztuk magunkat az elfogadott ajanlat okan, az osszes ingatlantulajdonos ismerosunk, kollegank azt mondta, hogy gratulal, most kezdodik a bulika igazan. en meg ugy voltam vele, hogy ugyan, ez a resze rajtunk mulott, a tobbi viszont tolunk fuggetlen, engedjuk el, ugyse tudunk mit…..
nagyszoba 2020.09.10 11:40:23
@vityo az Istenkiraly: koszi! lesz meg mirol irni, ugy erzem :D
spoiler alert! a napló végére remélhetőleg eljutunk odáig, hogy elmondhassuk: ez az angilali házunk. de most még nem tartunk ott. most még csak a kaja pereg. majd ha lesz hitel, már nem biztos, hogy pereg, de ne szaladjunk ennyire előre! :D  szóval hogy honnan a név? ha élne még magyar ember a…..
nagyszoba 2020.09.07 09:12:46
@**mimi**: akkor mar megerte. :D
ingatlanosok: külön állatfaj, füle botját se mozgatja, előbb vagy utóbb, de úgyis elkel minden, minek erőlködjön.  ingatlanok: alkudozás közben persze nézelődtünk tovább. volt, amit jónak gondoltunk, volt, amit csak azért néztünk (volna) meg, hogy minél több házat lássunk, legyen tapasztalatunk.…..
rögtön elsőre megtaláltuk, amit kerestünk. el se hittük, hogy ilyen mázlisták vagyunk. de még milyenek... :D kiderült, hogy a kéménnyel van egy apróbb bibi, de a tulajok már nem akarnak vele foglalkozni, válnak, veszekednek, ezért hajlandók engedni az árból valamennyit. ők 500 fontos hibáról…..
ez alapvetően nem egy mit-hogyan típusú blog lesz, minden info fent van a neten, aki akarja, megtalálja. ez a napló rólunk, a mi kalandjainkról szól, ugyanis az már most, a legelején látszik, hogy kaland lesz, nem kevés. kis pénz, nagy elvárások. az 5% kezdőrészletből a c19 miatt 10%-ot kellett…..