Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drukker !

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikai járványügyi központ, a CDC a COVID-19 áldozatainak komorbiditási statisztikáiról szóló közleményében megállapítja: mindössze 6%-nál mutatták ki, hogy a koronavírusfertőzés okozta kizárólag a halálukat, 94%-nál 2-3 másik betegség, meglévő egészségügyi probléma is tényező volt...
drukker ! 2020.09.03 02:59:27
1. Nem hisztizek, hanem a világ vezető járványügyi szakembereinek álláspontját tekintem mérvadónak. Neked mi is a végzettséged, szaktudásod ami alapján úgy gondolod, hogy jobban meg tudod ítélni a helyzet súlyosságát mint azok akiknek ez a szakmájuk?

2. Az megvan, hogy a mortalitás csak egy paramétere a járványnak a sok közül? Ezt ismételgetitek érvként napestig, csak ennél sokkal fontosabb, hogy a Coviddal fertőzöttek sokkal nagyobb arányban szorulnak orvosi, sőt kórházi ellátásra, mint az olyan járványok fertőzöttjei amikkel egyébként együttélünk. Olaszország megvan? Sima influenzajárvány idején mikor volt olyan, hogy a kórházak folyósóin vannak összezsúfolva a betegek és orvosoknak arról kell dönteni, hogy kinek jut lélegeztetőgép és kinek nem? Ezt valahogy mindig kihagyjátok a nagy észosztó mortalitásos dumátokból. Hogy európa nagyrészén nem ez lett, az annak köszönhető, hogy szerencsére a többség észbe kapott és az oloszok példájából tanulva (ahol amúgy először jelent meg a járvány az EU-ban) azonnal korlátozásokat vezettek be, jóval azelőtt, hogy olyan mértékben elszabadulhatott volna a vírus.

De az egészségügyi rendszer potenciális összeomlása (ami a magyar egészségügyben fokozott veszély) csak egy dolog, ha ugyanis egy gyárban hagynánk szabadon terjedni a vírust, a dolgozók jelentős része sokkal hosszabb időre esne ki a munkából, mint a korlátozások miatt, ezáltal jóval nagyobb lenne a gazdasági kár is. Altatásban, lélegeztetőre kötve elég nehéz home officeból dolgozni, na meg az ugye megvan, hogy azért akinek komoly tünetei voltak, az többnyire nem 1 hét alatt lett túl rajta, mint a sima influenzánál, hanem inkább több mint 1 hónap alatt. Itt jegyezném meg, hogy a legtöbb nagyvállalat maga döntött a termelés felfüggesztéséről amikor ezt szükségesnek ítélték.

De örömteli, hogy te és a hozzád hasonlók nem csak a járványügyi szakembereknél vagytok okosabbak, de a világ legnagyobb cégeinek teljes vezetőségénél is. Kérdem újra, amúgy milyen végzettséggel, milyen és hány év(tized) felsővezetői tapasztalattal vagy ennyire okos?

3. Szó sincs a világgazdaság teljes leállításáról, ahogy egyébként tavasszal se történt ilyen, csak átmeneti korlátozások voltak. Ezek legfőbb oka is az volt, hogy a cégek elkerüljék a tömeges megbetegetdéseket ami sokkal több kárt okozott volna nekik mint a pár hetes leállások (lásd 2. pont) a leállás alatt pedig átszervezzék a működésüket, hogy utána a fertőzési kockázatok minimalizálásával tudjanak tovább dolgozni. Ajánlom figyelmedbe pl a Győri Audi intézkedéseit ezzel kapcsolatban:
www.youtube.com/watch?v=uMomVN6JbBg

A helyzet az, hogy valójában itt ti vagytok azok akik hisztiztek, ti vagytok azok, akik annyira rettegtek szembenézni a valósággal, hogy inkább letagadjátok és ilyen kamu magyarázatok mögé bújtok, közben komolyan elhiszitek magatokról, hogy ti a kis monitorotok mögül a fotelból jobban meg tudjátok ítélni a helyzetet, mint azok akiknek ez a szakmájuk és jobb döntéseket hoznátok, mint azok, akik a világ legnagyobb cégeit vezetik.

Pedig a Covidtól nem kellene ennyire beszarni: Fel kell venni azt a kib*szott maszkot, meg kell mosni rendesen a kib*szott kezedet és ki kell bírni egy kib*szott évet fesztiválok meg külföldi nyaralás nélkül. Ennyikeh... Még mindig jobban jártunk mint akik a spanyol nátha vagy a pestis korában éltek és ez pont a járványügyi szakemereknek köszönhető - meg annak a csendes többségnek, akik hisztizés nélkül képesek tudomásul venni, hogy most ez a kib*szott helyzet, akik egyszerűen elfogadják amit SZAKEMBEREK mondanak és betartják a járványügyi előírásokat, nem képzelik okosabbnak magukat a szakembereknél, meg a világ gazdasági és politikai vezetőinél.

Ha ti lennétek a többség, na akkor lennénk igazán szarban, de szerencsére nem ti vagytok. Kárt azért okoztok így is eleget...