Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marcos Barcos

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD A magyar Doom-könyvek titka 2013.12.11 16:02:56
Igen, tegnap volt húszéves a Doom, és nem volt nyoma az IDDQD nevű blogon, ami egyrészt szégyen, másrészt viszont az Indexen volt nagy Doom-megemlékezés, amiben egy cikkel – sőt, egy Doom-pályával! – én is részt vettem, tessék klikkelni a linkekre. Egyébként pedig év elején…..
Időről-időre rácsodálkoznak az emberek, hogy miért ilyen szarok mások a Magyarországon kapható sörök, mint német/cseh/holland közértekben kapható márkatársaik. Balázs gyárlátogatáson próbálta leleplezni a Kozelt: Haverokkal úgy határoztunk - mivel idén nem voltunk olyan…..
Marcos Barcos 2008.08.23 13:26:54
olvasva a kommenteket összefoglalom a saját tapasztalataimat:
nagy sörös vagyok, inkább mint bor, meg főleg rövid, valahogy nem kenyerem, egyszó mint száz ezt iszom és a következők tűntek fel!

Kozel: amint már 100-an leírták szar!

Arany Ászok: régen nagyon nem jött be, azóta egészen feljavult, néha már dreher helyett iszom!

Dreher: jó, a bak is bár kis fenntartással(később)

Soproni: a feketedémon kivételével mind szeretem, kiváltképp a kinizsit, az a legjobb magyar sör!! csak sajnos nem lehet kapni egy jó másfél hónapja egyáltalán! Nuku, semmi!

Borsodi: rémes, néha iható, néha hányadék, lévén nem vagyok sikeres ember nem egyszer kaptam egész tálca dobozos borsodit! Az a sör (a dobozos) ÉDES, mintha 2 kanál cukrot belehánytak volna!

Borostyán: semmi köze ahhoz a sörhöz amit elkezdtek anno gyártani, eleinte finom volt, ízletes, a mostani egy lónyál! nemegyszer adtam neki az elmúlt egy évben még egy esélyt, mind megbántam!

lehetne folytatni, de annyit jegyeznék meg hogy a fenti sort, de ugy általában tűnt fel hogy a magyar honban gyártott sörök minősége, íze egy barokkos rapszódiát megszégyenítő mértékkel ingadozik! ez alól valamennyire kivétel a soproni! azon is gondolkodtam, hogy látom most is az italnagykerek raktárában csak úgy ki vannak baszva a napra a rekeszek, ne mondja már nekem senki hogy a sörnek nem basz oda, hogy napokat áll egy ipartelepen a napon, felaszák a kamionra amin szétpállik, aztán megint áll egy raktárban 30 fokban aztán meg bemegyek a teszkóba és lehűtöm és megiszom, aztán meglepődök, hogy mintha vmi nem lenne helyén vele!

a külföldről adoptál(nem importált) sörök meg felejtősek!
heineken: nem szeretem az ilyen söröket, inkább a különlegességeket, ennek túl kommersz íze van, jellegtelen (mint a Beckset sem)! DE, volt szerencsém inni kinn spanyolhonban , Ciudad Realban csapolva (Murphy's Irish Red és Guiness melett) és azt hittem berosálok! A fent említett két sörből betoltunk 1-1 korót meg 1-1 poharat aztán vettünk egy korsó heinekent és simán szinten volt semmi szar íz mint az itthoniban!

Budvájzer: szerintem megegyezhetünk hogy semmi köze az eredetihez!

Arany fácán/Zlatybazsant: kb a lakhelyemtől 15 km kell menni és százszor finomabb verziót inni a fent említett sörből, mint a ganéj itthonit!

----
és még egyet említenék meg hogy lássuk, nemcsak nálunk van baj, szloviban lehet venni KELT nevű sört, csatos palack, iegymás , ami megintcsak nagy kedvenceim egyike volt, sajnos az elmúlt években nagy minőségbeli (és ízbeli) romlás állt be a háza táján!

ja és a horvát és legynel sörök nagyon finomak!
Tékozló Homár Betelt a DigiTV? 2008.08.08 13:00:00
Vagy annyira sok pénzük van, hogy már nem létszükséglet az új ügyfelek bekötése, vagy elfogyott az anyag a DigiTV-nél. Akárhogyis, Vandáék hónapok óta hiába várják, hogy a bekössék a tévéjüket. A Homár nem hisz az elavult műsorszóró médiában, de érti, hogy az internet…..
Marcos Barcos 2008.08.08 15:41:59
úgy néz ki hogy ezek a tv szolgáltatók balfaszok!
tavalyelőtt történt, elsőéves egyetemista budán a műegyetem északi végénél a gellért téren vettünk ki egy taaros kis albit! felköltözünk szeptember első hetében, első utunk az emktv hez volt, mivel az előző albérlők onnan szereztek netet, meg tévét is, gondoltuk az a legkevésbé megterhelő újra feléleszteni!
bemegyünk, ahogy a post írója is említette, még a nagyanyám elsőáldozásáról is fénymásolatot kértek!
OK, mindent kifizettünk, mindent!
a kérdésre hogy mikor jönnek bekötni az volt hogy egy hét!
persze tologattuk a határidőt, jócskán össze-vissza, de leginkább el, amikor kb 2 hónap múlva sem volt net, akkor morcos felindulásomra megadta a XI. kerületi felelős mittoménkinek a telefonszámát (lévén az emktv főhadiszállás a IX. kerületben vhol a tűzoltó útnál vagy hol van.
a lényeg, hogy hívjam én fel a csávót, mert ők már nem tudnak újat hazudni!
Ám legyen, felhívtuk, akkor egy olyan pali volt a művezető, akit stílusa alapján olyyan embernek képzeltem el mint Gesztesi Károlynak az üvegtigrisben játszott karaktere kb.
a lényeg hogy lekezelő volt egy kissé, mondta hogy a b. béla út túloldaláról kell még áthúzniuk egy zsinórt!
majdnem mondtam neki, hogy szerinted ez ki a faszomat érdekli, de ez nem(sem) segített volna!(persze még én vagyok a hülye , mert ott nem volt bekötve net állítólag soha általuk, kár hogy egy olyan számláról kerestem meg őket, amit a főbérlő adott és volt rajta kiszámlázva (nemtelefonos, nekünk tökéletesen megfelelő) net is)
persze ment még kb másfél hónapig a telefonálgatás, mondanom sem kell, hogy vizsgaidőszak alatt és előtte annyi időm se volt, hogy levegőt vegyek (BME-TTK fizikus) ugyhogy annyiba is maradt a dolog!
január végén odamentem hogy most azonnal mindent fizessenek vissza!
persze ment a haccacáré, hogy mivel nem én vagyok a tulaj kell a meghatalmazás a főbérlőtől, annak ellenére, hogy mint szerződő fél és befizető is személy szerint én voltam!
amikor a manusz látta, hogy még 2 perc és ráborítom az asztalt akkor hirtelen elég volt ha (én) felhívtam őket a kezébe adtam a telefont gyorsan kicsengette, és azóta se láttuk egymást, nem is fogjuk!
szerintem szarnak rá magasról!
Darwin Dijnak sikerült megörökítenie és művészire fotosoppolnia egy csendéletet, ahol egy kerületi főposta elől a szél készült széthordani a nyitott postaládából a leveleket: 2008.08.05-en kora delutan keszultek ezek a felvetelek egy olyan posta elotti ladarol, ami az egyik…..
Marcos Barcos 2008.08.06 18:09:13
a posta nagy májer, van 2 sztorim, pitik, de idegesítőek!

1. eladtam egykét régi effektpedálkámat lévén no money másképp újra! fel internetre, hirdet, megbeszél, egyeztet, alkuszik, elad! szerencsémre mindkettőre repült a vevő lévén olcsón jó állapotban adtam és még engedtem is az árból (nem sajnáltam, engem sem basztak át és húztak még le használt motyókkal, asszem népszerűsítem ezt a jó szokást)
szóval elvben mindkét pedál elkelt, csak az egyik pécsre, másik meg Debrecenbe volt hivatalos, de megbeszéltük, hogy utánvétellel elküldöm innen pestről (pontosabban Buda)!
OK
becsomagolom rendesen, megyek a postára , kivárom a sorom, kapok olyan papírt amit ki kell tölteni, kitöltöm jól (bár megjegyzem hogy nekem nem teljesen egyértelmű 1-2 dolog, de teljesen mindegy, a lényeg hogy elsőre jól sikerült), megyek vissza a nőhöz! Mondom neki, hogy egyet nem tudok, hogy úgy beszéltem emg hogy utánvétellel küldeném a csomagot és az posta- és egyéb költség az címzettet terhelné (mitn ahogy azt meg is beszéltem a delikvensekkel), azt kérdezi : milyen értékű a csomag? , mondom 15K, azt mondja jó akkor írjam rá, hogy 15K , betűvel számmal!
gondoltam, ok, és miután láttam, hogyan számítja a költséget, csak biztosabb lettem benne, hogy jó lesz! azaz elveszi a csomagot, leméri, gondolom vannak súlykategóriák, illetve a csomag értékével oszt szoroz kivon összead, és úgy teszem azt 1400 HUF összesen!
nyomtat, ragaszt! aztán mondja, hogy 1400 HUF, ok, akkor ugye én most ezt előre kifizetem és az átvevő amikor leteszi akkor én visszakapom! ugye? -kérdem, a válasz igen!
lévén először csinálok ilyet, miért is lenne bármiféle kétségem.
és azért is hittem hogy ez így jó, mert ha én ráírom, hogy 16400, akkor a csomag értékének az X%-a amit ráír az nem 500 lesz hanem 539 és máris futhatnánk az idők végezetéig a köröket!
tehát hittem neki, és itt basztam el!

már nem is tudom hány nap, de a csomagok megérkeztek(hál istennek), kaptam értesítőt is! itt én voltam balfasz egyszerűen elkotortam az értesítőket! szerintem véletlen hazahoztam őket tarjánba, sebaj egy fél sarokra sincs a posta, lemegyek oda ahol feladtam, ott a néne is aki intéztem. Mondom ki vagyok jött értesítő a nevemre kérném a zsét! Kb. mint egy sakál ordít velem(hogy miért máig nem tudom, szerintem vkin felhúzhatta magát), hogy "itt nincs .....(ezt nem is értettem a hangerő nagysága miatt, pedig metálzenész vagyok :D) csak annyi jött át, hogy "...menjek el a postára!" Ez volt az irinyi úti postában a sőnherc mellett!
körbenéztem, ekkor azt hittem, hogy magával ragadott a mátrix és én kitudja hol is vagyok! mögöttem emberek sorban csekkel , levelekkel, bélyeges plakátok miegymás, postalogók.... udvariasan visszakérdeztem, hogy postát mondott?
válasz: "IGEN A POOOSTÁÁÁRAAA!"
najó egy félhalk szopjonle-vel elintéztem, dolgom volt egyébként is majd kiderítem egyedül, hogy mi a posta ha ez nem!
ezt követően kicsit utánakérdezgettem ismerősöknél, hogy ők adtak-e már föl utánvételes cumót, ha igen akkor tényleg ennyire idegesítő az ember ha elhaggya az értesítőt!
mint kiderült, a jóhiszemű néni azt szerette volna mondani, hogy a főpostára menjek ami kb 2 vilimegálló, de sajnos a nagy hangerő mindezt elmismásolta!
kapva a dolgon megkerestem neten, elslattyogok! bementem, kb fél óra sorbanállás után persze szóltak , hogy nem itt kell hanem hátul a másik bejáraton menni! ott egy aranyos leányka várt, leadtam neki a sztorimat! nincs értesítő ellenben van személyim! hát sajnos hiába a gépes rendszer, amin minden adatom rajta volt, ami alapján már 1millió ember közül ki tudtak volna választani (név, lakcím erre pont elegendő) de sajnos ő csak dátum szerint tud keresni!!!
mondtam, az értesítőt mikor kaptam kézhez, azt mondta ez jó, aztán mint kiderült én 2 nappal előbb kaptam értesítőt mint ahogyan ők regisztrálták hogy kiküldték de nagy nehezen meglett!
ott virítottam név lakcímmel a rendszerben de ők inkább 10000 levélből keresték ki az adott naptári napon kiadott 1000 értesítőből a levelet!
na mindegy sz*r az egész! kb 1 órámba telt az egész, és még örülhettem mint majom a farkának!
vagy mégsem...
pengeti ki a nő a pénzt, kifizette a csomagok árát, és ennyi! mondom az utikültség vagy mi? azt mondja, hogy azt miért fizetné ki! .. leadtam a nőnek a sztorit, hogy a bájos, másodjára ordibáló vén szatyor így mondta nekem!
erre kaptam egy halvány mosolyt, hazafelé keserű szájízt, heló!
csak 3 ropi, de amikor eladok 30 ezer forint értékben irdatlan nagy kedvezménnyel és még bukok rajta még 3at az már zavart! mindezt mert a hülye nő baszott segíteni rendesen!
röviden ennyi....mindjárt küldöm a másik sztorit is!
Marcos Barcos 2008.08.06 18:22:50
ez szerencsére nem velem történt, de érdekességnek jó!
történt nemrég volt lakótársammal, legyen Béla (mert az is :D) hogy vmiylen magyar aukciós oldalon szerzett 100 vagy 200 bélyeget! ő ezzel foglalkozik gondolta miért ne, olcsón sikerült hozzájutni, párszáz forint!
a csaj asszem Miskolcról küldte fel pestre a címünkre, aranyos volt, szólt amikor elküldte stb..!
a levél nemtudom, kb egy hétre rá jöhetett, átlátszó csomagolásban kis cetlivel a hátulján, hogy elnézést mi vagyunk a posta a a küldeménye megsértült, éz csak nálunk történhetett, elnézését kérjük az ez okból adódot kellemetlenségért!
a levél úgy nézett ki, hogy a feladónál a levél szabáyosan a rövidebbik oldallal párhuzamosan 5 centire be volt tépve!
és a lényeg most jön: a borítékból mindegyik bélyeg, mondom minden egyes bélyeg kipotyogott!
MIND, egy sem maradt, pedig volt nagyobb is mint a rés, dehát belekadt a jószívű postás mutatóújjába és gondolom félbehajtódva az is kiesett!
ja egy dolog maradt benne egy képeslap, ami a boríték méretével megegyezett, sajnos/szerencsére az nem fért ki a lyukon, de megjegyzem az is el volt tépve ugyanúgy mint a vele megegyező méretű boríték!
Jó , tudom elbaszta mert ajánlva kellett volna feladni, meg ha érték
akkor feltüntetni rajta stb....
ez most mondjuk legyen Béla baja!


de kérdem én!az Usten szerelmére ki az a retardált postás aki napi nemtudoménhány óra meló után gyüjti a bélyegeket, meg közbe lopja ki azokat a borítékokból :D
ez olyasféle szakmai ártalom? én pont hogy undort éreznék eziránt, vagy nem is tudom!
nem úgy van ez mint, hogy a fodrásznak van a legbénább frizurája, vagy hogy a takinéninél van a legnagyobb kosz! ez amolyan védjegy :D
amúgy meg basszák meg egyesével!
Amint utolérem Bélát szólok neki, hogy írjon le mindent elsőkézből és küldjön egy-egy képet a borítékról és a bájos kis cetliről, egy postnak már csak elmegy vagy ide vagy a postafigyelőre!
uff!
(imádom a homárt, kb egy hete vagyok olvasó és a negyvenedik oldalon tartok :D
hi)