Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pál Póli

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a második világháborúra gondol az ember, akkor általában eszébe jut Adolf Hitler, Joszif Sztálin, Winston Churchill vagy éppen Horthy Miklós. Sokan gondolnak még a nagyobb csatákra, például az angliai csatára, a Barbarossa-hadműveletre, a normandiai partraszállásra, Budapest vagy Berlin…..
Pál Póli 2021.10.09 05:18:15
Pál Póli 2021.10.10 20:10:29
@Középkor és Kora Újkor Klub: Mert a finnek eredetérõl, nemzeti karakterük és sorsrészük okairól szól, ami ugye sok magyarázatot nyújt a Téli Háborúban elért sikereikre, majd késõbb a SzÚ-hoz való viszonyukra.
Habsburg Ottó hivatalosan is trónörökös (koronaherceg) volt, majd a Habsburg-dinasztia élére került. Ez a bejegyzés az ilyen minőségében végzett tevékenységét járja körül. ..
Pál Póli 2020.08.15 06:35:26
@nayzoli: Ezt a cikket valaki megosztotta egy általam üzemeltetett Facebook csoportban, ahol a királyi házak témakörében osztunk meg ismereteket. Azért jelentkeztem be az oldalra, mert reagálni kívántam, nem gondoltam azt, hogy egy nagy arcú lekezelõ emberrel állok szemben. Hidd el, megérte volna a linket elolvasni, de never mind.

“A komment tartalmi részére téve, érdekelne, hogy Habsburg Ottó esetében vajon milyen okból gondolja azt valaki, hogy a Jeruzsálem királya a legfontosabb címe?”

Látod, itt nyilvánul meg a felszínességed. Másfélmilliárd keresztény, valamint 15 millió zsidó várja “Jeruzsálem királyának” megjelenését, s az írásban az idevonatkozó lényeget olvashattad volna, ha nem lennél szemellenzõz ballek.
Szép napot.