Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vidra

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Kurultaj 2008.08.05 14:31:00
 Magyar vagy? Ezt a kérdést szegezték drága főszerkesztőnknek áprilisban turbómagyar honfitársaink. Tényleg, ki a magyar? Vagy madjar? Családfával kár is kísérletezni, hamar kiderülne még a Gyurcsány takarodj! szlogent rovásírással mellére tetováló honfiúról is, hogy…..
Vidra 2008.08.08 10:38:29
Áttekintve az eddigi beszélgetést, gabca kontra otvospeter és beleszóló többiek, azt lehet róla elmondani, hogy papírforma szerint halad.

Gabca érvei:
-Szigorúan tudományos érvelés, mely a semmiből tart a semmi felé a tudomány jelenlegi szabályai szerint. Ha véletlenül mégis az az eredmény amit a "honi ősmagyarok" várnak, akkor azzal baj van, hiszen a kutatás nem haladhat várt eredmény felé.
-Ha tudományosan nem megy, akkor jön a "mindenkinek megvan a maga politikai iránya és szent tehene" című műsor aminek a józan ésszel mérve nem lehet köze az őstörténet kutatáshoz.

Otvospeter a jelenlegi, finoman szólva mérsékelt kutatási eredményeket sorolja, amire vitában támaszkodni nem lehet, mert a jelentős hatalmi ellenérdekeltség miatt ezeket a kutatásokat nem finanszírozzák, és nem támogatják. Ha egy egyetemi tanár mégis ezeknek a kutatásoknak adja magát, és az eredményeiről szólni mer, akkor elveszíti az állását és nevetségessé teszik.

Egy nép eredetét népek vándorlási tengerében megtalálni több ezer évre visszamenőleg olyan nehéz, mint egy gombostűt a szénakazalban.

Megint azt mondom, hogy bár fontos az őstörténet kutatás, és folyamatosan zajlik, mondjuk úgy " fű alatt" és eredményei is lesznek egyszer, a mai magyaroknak nem ezen múlik az önértékelése.

Neked nem a vérmintád mondja meg hogy ki vagy...énekelte Pajor Tamás egykor , majdnem így.

Jól megvoltak a népek DNS vizsgálat nélkül is mióta világ a világ, és felismerték egymást. Az édesanyja megmondta mindenkinek, hogy kicsoda és ahhoz tartotta magát.

Érdekes lenne a pusztai népek szellemiségével, művészetével foglalkozni, mert a szellem ugyanúgy változatlanul öröklődik mint bizonyos anyai vagy apai gének.Egy zsidó barátom mesélte, hogy ők egy beszélgetésből fél óra után felismerik egymást, még ha idegenek is. Valószínűleg minden nép felismeri egymást, és számomra itt bújkál a lényeg.

Semmi értelme vitatkozni, Gabca azt gondolsz amit akarsz, ha neked ez a szőrszálhasógatás jól esik ártatlan érdeklődő arccal hát tegyed.
Nekem eszembe se jutna lebeszélni a manysikat a medvetorról, a cigányokat az esti táncról, a zsidókat az összetartásról.
Mert jobban szeretem én a világot annál....pedig énekelhetném , hogy ez a világ olyan világ, mint a mogyorófavirág, sokat ígér, keveset ád, sokat ígér, keveset ád...