Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szapcsika (törölt)

1 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kép landolt a szerkesztőségi levelezőlistán, csak annyi volt a komment: gyanús, hogy ez az autó pórul fog járni. Az Audiból úgy lógnak a csövek, mint súlyos sérültből az infúzió, katéterek és monitorkábelek. A párhuzam teljesen helyén való, mert aki elég…..
Az a munkánk, hogy vezessünk. Autózunk idehaza és külföldön, így elég jól látjuk a különbséget az országok és földrészek között. Nem a magyarok a legrosszabbak, de a dicső úrvezetők dobogójától fényévekre vagyunk. Az első irodai kávé mellett rendszeresen előkerül a…..
Az esélyegyenlőség jegyében hamarosan kerekesszékes és vak pilótákkal is találkozhatnak az utasok. Sok vád érte eddig a Malévet, hogy nem fordít kellő figyelmet az esélyegyenlőségre.  A vádakra válaszul a héten munkába állt az első cigány származású pilóta. A Boeing…..
"Az állam - a működésének hatékonysága, a közszolgáltatások színvonalának emelése, a közügyek jobb átláthatósága és az esélyegyenlőség előmozdítása érdekében - törekszik az új műszaki megoldásoknak és a tudomány eredményeinek az alkalmazására." A…..
B-oldal Popcorn (1969) 2010.10.22 07:30:00
Ha most valamelyik B. Tóth László műsorban lennénk, akkor "Pattogatott kukorica" néven említenénk az egyik legismertebb szintipop klasszikust. Talán magyar körökben ennél régebbi óriási HIT a Delta zenéje (Tom Dissevelt & Kid Baltan, 1959). A Popcorn lehet, hogy…..
szapcsika (törölt) 2010.10.22 15:18:25
Itt van 79 különböző verzióban: blog.wfmu.org/freeform/2007/03/79_versions_of_.html

Sokáig az eredeti verzió volt a csengőhangom, ütős.
Egyre több kutatás figyelmeztet az elektromos hálózatok gyenge pontjaira. Elavultak az irányító és karbantartó technológiák, módosíthatók a rosszul őrzött adatok, sebezhetők, könnyen támadhatók a rendszerek. Aztán meg minden sötétségbe borul. A mérnököket egyesítő…..
autózz! Anyukám, a gyorshajtó 2010.09.03 12:15:00
Pont Rácz Tamás aktuális rendőrös-büntetős kalandját olvastam Tibi levele előtt, úgy látszik, az ilyen problémák sem egyedül járnak. Több rendőrtől hallottam már vissza azt én is, hogy nincs kiadva kvóta, de az alapján nézik, hogy dolgoztak-e, hogy mennyi büntetést osztottak…..
szapcsika (törölt) 2010.09.03 13:05:08
@Deluxe Rebirthedborned:
Az új Skodáknak a 2010-től (?) kötelező nappali menetfénye a ködlámpa mellett van. Ha jól megnézed, akkor van melette ködlámpa is.
Ha régebbi a kocsi, akko rpersze a válasz más, és fent már leírták.
Autófília Meglepetéééés! 2010.03.03 11:00:00
2010. január elseje sokáig emlegetett dátum marad a magyar autósok életében. Változott a KRESZ, az eredetvizsga, a műszaki vizsga, megszűnt a zöldkártya, megérkezett a gépjárművek luxusadója - egységsugarú autótulajdonos alig győzi kapkodni a fejét, annyi az újdonság. Ha…..
szapcsika (törölt) 2010.03.03 20:08:47
@stevee: Nekem eddig az okmányiroda mindig elfogadta a faxon történő bjelentést, és saját érdekemben minden estben meg is tettem a kocsi eladása után szinte azonnal. Szóval hacsak valami nem változott itt is, egyátalán nem kell időpontokat kérni. Ráadásul bármelyik okmányirodában intézhető, nem a legforgalmasabba kell bemenni.
Persze valóban lehetne jobb a rendszer, pl. a letéphető forgalmi oldallal, ha már amúgyis ez a használhatalan nagy slejfni forgalmi engedélyünk van, egy kártya helyett.
Az egyik legalapvetőbb szerszám. Vannak olyan műveletek, ahol sem a krova, sem a légkulcs, sem bármilyen alternatív megoldás nem jó, ilyenkor jöhet a klasszikus csillag-villás kulcs. A legjobb persze, ha komplett szettünk van, monjuk ötöstől negyvenhatig, de valljuk be, ez egy átlag…..
  Olyat teszek, amiért Magyarországon akasztófa jár egy újságírónak – védelmembe veszem a francia autókat. Gondolom, ezzel rögvest sikerül is megnegyedelnem e cikk olvasóbázisát, hiszen a többség ezzel rögtön át is kattintott a kapcsolódó Belsőség-posztra.…..
500 évvel Leonardo előtt, 1000 évvel a Wright testvérek előtt, Ator a barbár lebombázza a kastélyt!         ..
Tudtam én hogy a britek valahol bolond emberek, de azért a BBC egyik mai híre láttán majdnem ráestem a macskákra a röhögéstől: mintegy 30 000 brit háztartásban a mai napig (XXI. század, heló) fekete-fehér tévé elé ülnek le a népek esténként. A BBC és az ITV közös…..
movienews Dexter:Király cucc 2009.08.18 21:13:00
A Showtime webáruházában böngészve akadtunk erre a csodálatos termékre.                                                Aki követi a…..
szapcsika (törölt) 2009.08.19 10:53:54
A Bioethics blog érdekes cikket talált a The Scientist-ben, mely szerint a híres Merck gyógyszercég belekeveredett egy igencsak jelentős botrányba. Történt ugyanis, hogy létrehoztak egy Australasian Journal of Bone and Joint Medicine nevű "szaklapot", csak abban nem kutatók…..
Az alábbi levél egy  tipikus példa arról, hogy nem szabad autót eladni. Majd a kommentezők minden bizonnyal elmesélik a hasonló trükkel kapcsolatos rémtörténeteket, mindenesetre a kérdésre a válasz az, hogy ez a módszer nemhogy jogszerűtlen, hanem veszélyes…..
szapcsika (törölt) 2009.04.22 08:23:37
@BaT-programozó időmilliomos: Lehet, hogy régen így volt, most nem így van. Eladtam a kocsimat (teljesen rendes szerződéssel), azonnal bejelentettem az okmányirodában (lehet faxon is, be sem kel menni!). Néhány hét múlva katpam egy levelet értesítésként, hogy valami gubancot csinált a vevő (hogy mit, azt nem mondták meg, látszott, hogy valami ügy lezárásaként kaptam), meg be sem jelentette, de mivel én megettem, ezért egyértelmű volt, hogy nem az enyém a kocsi, és intézkedtek a kényszerátírásról.
Szóval ha eladsz kocsit, két dolog: binakó szerződéssel ne! Jelentsd be az okmányirodánál. Sok macerától fogod magad megóvni.
Bő két éve szolgál nálam a Tehén. Annak idején azért vettem benzinest, mert bár SUV-ban elfogadhatónak tartom a dízelt, Toyotás Józsi azt mondta, semmiképpen ne vegyek használt dízel Toyota terepjárót, mert ő évtizedek óta foglalkozik Toyotákkal, de ilyet (jó használt dízel…..
szapcsika (törölt) 2009.04.16 12:57:57
@Aldo Moro: Mondjuk azt nem látom be, hogy egy nagyobb lökettérfogatú kocsinak mitől lenne szignifikánsan más a légellenállása, ugyanolyan kasztninál. A tömeg többet számít, főleg városi indul-fékez üzemben.
A fenti értéket mértem. Nem állítom, hogy annyival jártam mindig, de próbaként tudtam így is közlekedni vele. Vagy az USA benzin jobb, és ott annyi is elég...
szapcsika (törölt) 2009.04.16 13:07:55
@Aldo Moro: Ja, én arra reagáltam, hogy a nagy lökettérfogat automatice nagy fogyasztást jelent. Mert erre szoktak hivatkozni, akik megveszik az 1.2-es kocsit mondjuk az 1.6 helyett (asszem itt még a biztosításban nincs különbség). Aztán csodálkoznak, hogy nem. Viszont hasonló méretű járművekkel hasonló fogyasztást lehet elérni. A légellenállás meg nagyobb sebességeknél kezd erősen nőni, így ha páláyn nem is, de országúton akár lehet hasonló fogyit csinálni akár a fenti két autóval is. Más szóval, ha ugyanolyan menettulajdonságokat elérve vezetsz, akkor nem a lökettérfogat lesz, ami jelentősen befolyásolja a kocsi fogyasztását. Persze ha nyomod, az más.
szapcsika (törölt) 2009.04.16 13:09:07
@Tshuhash: Vigyázz, az usa oktánszám más, mint az eu. Ahogy az ottani lőerő is más.
Az alábbi banki módszer minden bizonnyal jogszerű, ha hirdetményben is közzéteszik az ÁFSZ változásokat, és telefonon csak pluszban figyelmeztetnek. T. Zugügyvéd!Hitelem van egy banknál. (Amit egyébként mindíg rendben fizetek) Ez a bank újabban rászokott, hogy nem írásban…..
szapcsika (törölt) 2009.01.08 21:58:29
sz@szaGértő: Veszel mégegy telefonkártyát, annak számát adod meg ilyen bankoknak és átirányítod a szokásos telefonodra. Ha látod, hogy "átirányított hívás" akkor dobod.
Mert az úgy történt, kérem, hogy hideg lett, és kiderült, a Pandában nincs fűtés. Aztán nekiálltam jól megcsinálni, erről már írtam egy másik posztban. És közben mindenféle kacskaringók során eljutottam oda, hogy a karburátorból ömleni kezdett a benzin. A tankba visszafolyó…..
Autófília WD40 a mindennapokban 2008.12.19 16:45:00
Következzen hát a mai utolsó, WD40-nel foglalkozó postunk. A WD40-et autókhoz nagyon sok mindenre használhatjuk, na de lássuk, mire lehet opciókat láthatunk máshol még: Lowtyo: Én még gulyásba is teszek kicsit. Komolyan mondom, megoldódna minden gebasz a földön, ha lenne…..
Az alábbi ügy inkább arról szól, hogy szinte bármilyen gazdasági esemény miatt feljelentést lehet tenni, csaknézőpont kérdése. Ha van kölcsönszerződés, akkor a Zugügyvéd szerint nem lehet gond. Tisztelt Zugügyvéd!Segítségét kérem, hogy az alábbi esetem ténylegesen…..
A szóviccesek titokzatos módon gyakran keresztrejtvényesek is, ezért együtt gyászolunk az olasz módra fanatikusaival:  86 éves korában egy amerikai szeretetotthonban meghalt az az ember, akiről én azt hittem, hogy már kétszáz éve, és akiről minden magyar ember annyit tud, hogy…..