Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Felkészülés

9 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 „Éltetető étel” III. élelmiszerkészlet rev1.0                Következő bejegyzés a túléléshez szükséges élelmiszerkészlet összegyűjtésében, kiszámolásában, élelmiszer fajták…..
Felkészülés 2009.02.16 15:12:56
@BlackVoid: "ennek legolcsobb modja a rizs, a szarazbab es a cukor. Ez tulelo etrend alapja. A tobbi mind luxus." Nos, lehet hogy én vagyok válogatós, de ilyen alapbázistól 1 hét után életkedvem se lenne. Vallom hogy a változatos forrásból készített ételek javítják a hangulatot, közérzetet. 1 hét rizsevés után marhára megutálnám hogy rizs-rizzsel, köretnek és főételnek rizs, és a nap végén megint egy kis rizs. Érzed azért hogy ez nem működik fél évig... Külön cikk fog foglalkozni a főzéssel, eddigi legjobb megoldás szerintem 30-40 liter denszesz kannában + denszeszes főzőlap, természetesen kuktával. Elég nagy a téma, van még mit összeszedni :)
Felkészülés 2009.02.17 16:23:42
@JI: Ez még csak a bevezető, minden le lesz írva :) Jelenleg a raktárkészlet helyét kell megtalálnom, mert havi szinten 10-20e tudok ráfordítani, és nincs elég helyem. Természetesen vásárlásnál segítek a márkákban, egy dolog biztos, hogy magyar termékeket fogom előnybe részesíteni.
Vákuumcsomagolást nem kell túlmisztifikálni, síma PE zacsi +vákuumszívó-vágó gép. Régen lehetett kapni 2-3E forintért, régi időkből maradt meg nekem is egy.
Sok sok dolog kimaradt, ezért a többi részben fogom ezt pótolni. Azonban az időm mostanság nagyon kevés, le kell államvizsgáznom, addig megvár a mad max :)
  Régen írtam, csúnya dolog tőlem…  Óriási érdeklődést nem tudtam kielégíteni, de most pótlom a hiányosságot  :) . Téma nem lett hanyagolva, szó szerint nyakig bele merültem minden téren a témába. Munkahely keresés tekintetében is jó irányba mozdultam,…..
Felkészülés 2009.01.25 03:36:16
@lapa: 600VA-ig bírja a UPS a gyűrődést, ha nem nagyobb a fogyasztó, bírnia kell. Tapasztalatom az, hogy az APC valós értékeket ír a készülékeire, védelem szintén van rajta, és ingyen volt a szünetmentes, így bármi megtörténhet :)
          Sok energia és erőforrás árán eljutottunk egy sziget üzemű(elektromos hálózattól független)villamos energia ellátáshoz. Tároló kapacitásunk véges, ezért alaposan át kell gondolni mit és hogyan fogyasszunk. Fontos…..
Felkészülés 2009.01.25 03:31:29
@JI: Jelenleg, amint látod el vagyok havazva, de nem feledkezem meg a blogról. Tavasszal lesz egy kisebb nyüzsi, mert felkerülnek a napelemek a háztetőre + fejlesztek egy fagázos generátort, ez is sok időt elvesz + a tanulás...
Sajtkészítéshez szükséges alapanyagok:              1.Házi tej2.Sajtkultúra3.Tejoltó4.Hőmérő5.10ml-es fecskendő    Házi tejet már ismerjük, tudjuk hogy mire van szükségünk. Sajtkultúra már nem ennyire…..
Ma a villamos energia ellátás olyan alapközműnek számít, amit úgy kezelünk mintha magától lenne. Elég átélni pár órányi áramszünetet, és rájövünk miről van szó. Ezért gondolom úgy, hogy fontos a téma  a villamos áram termelés házilag . Felkészülésnek egyik…..
Szép világunknak vége, mondhatnám...     Érdmes végignézni ezt az animét, komolyabb hangvételű és felnőtteknek szóló rajzfilm, mondhatom nem gyerekeknek készült. Jellemzően a magyar közönség egyenlőséget tesz anime és gyerekrajzfilm között. Ez a sorozat is…..
   Első bejegyzésem talán a legfontosabb, maga a tiszta ivóvíz. Miért is fontos ez a kérdés, miközben a csapból ugyan ezt megkapjuk? Véleményem szerint egy komoly gazdasági és erőforrás krízis magával ránthat több szolgáltatást is, pl: rendszeressé válhatnak az…..
Felkészülés a peak oilra         Minden kezdet nehéz Blogolást azért kezdtem el , mert úgy éreztem szükségem van egy gondolat rendező helyre. Magamnak is jó, mert át tudom gondolni, mit és hogyan csináljak, de ezek az információk másoknak is…..