Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szokott pimasz

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Úr ír 2007.01.26 11:00:00
Bloggerkolléga írt egyet a Népszabadságba - sőt, nemhogy beleírt, hanem komplett mellékletet töltött meg Szembenézés című töprengésével. A címlapképen a szerző látható kampánybeszéd közben, IGEN MSZP feliratú táblák és lufik közt, olyan arckifejezéssel, mely szerint…..
szokott pimasz 2007.01.28 00:01:30
Árpád, elfogadom hogy trendsetter meg véleményformáló meg ügyes publicista vagy. Ide figyuzz, ezzel mit tudnál kezdeni?
Van itten egy állítólagosan szegről végről rokon nemzetünk É-Európában akik
30 év alatt a surranópályán rosszabb kezdeti adottságokkal mint nekünk bármikor is volt, oda jutottak ahová
megérdemelték. Igen, ők azok.
Van itten egy rövidke, egyszuszra is emészthető írás a know-how-jukról.

Ez a végkövetkeztetés:

"In a relatively short of space of time, Finland has transformed itself from an agricultural country to a high-tech economy, associated more with mobile phone company Nokia than with timber-felling.

And the fast-forward button has been education."

És az egész:

www.icponline.org/index.php?option=com_content&task=view&id=157&Itemid=51

Lehet hogy van itten valami végtelenül
egyszerű recept ami nekünk is használna?
Persze hogy előbb illeszteni, adaptálni kellene Magyarlandhoz, persze hogy nem egyszerű copy-paste, de mégiscsak...
Fogták magukat, észrevették hogy mi a problémájuk és megtalálták a tutit.
Szerintem adaptálható lenne.
Persze az ezerfejű hydra magyar politikai
elit ezeregy okot találna arra hogy ez
miért NEM működhet nálunk, és miért úgy jó minden ahogy van, és ahogy az ő cégeik
és klientúrájuk jónak látja hogy legyen.
És itt MSZP=Fidesz.
Nekem is csak felhívták a figyelmemet erre az írásra, azóta sok barátommal, munkatársammal beszéltünk erről, láttam rajtuk hogy pártállástól függetlenül
elkezdenek filózni a dolgon, majd szinte mind azt mondta hogy korrekt a dolog, csak a bökkenő az Magyarland.
Szerinted?
szokott pimasz 2007.01.28 01:59:18
dark future: 2007.01.28. 01:12:20 megint idézhetném akár az egész commentedet mert jó. Tonális gondolatok szép motívumokkal. De mégis mi legyen a realizálásukkal? Amíg így maradnak addig elszigeteltek. Ezért próbálkoztam az előbb a finn példa bemutatásával, hogy legyen valami bázis amin meg lehetne indulni. Nem az én gondolataim, már működik a projekt,megvalósították, csupán hasznosítani kellene az eredményeket. Szerintem a finnek akár még a rokonság délibábja okán is biztosan sok mindenben segítenének. Nyilván rokoni áron persze. Kitől várjunk legalább némi jóindulatot felénk ha nem tőlük. Kérjük? Nem. Nem kérjük mert nálunk mindenki okos önmagában. Mindenki jobban tudja. Mindenki egyből ki tudja számolni hogy abból amit hajt mennyi esik le neki rövidesen. Az ország erőforrásainak bűnös pazarlása és dilettáns disztribúciója folyik 17 éve mi meg újból és újból újabb és még újabb Szembenézéseket hallgatunk. Nagyon sok volna a teendő, de a finn példázat talán megadná a prioritást, amiből később az egész ország újra strukturálódhatna. Dumával tele a padlás. A PR kormányzás elhatalmasodása hosszantartó stagnálásra és fokozatos de folyamatos leszakadásra ítéli az országot.Mégegyszer,ebben is MSZP=Fidesz. Worluknak is a sok hülye kipellengérezése mellett, ami az ő kaliberén default kötelezettség, a civil nyilvánosság erősítése és térhálósítása lenne a másik fő feladata. Látja és érzi is ezt, de ezt már nagyon komolyan kellene nyomni. Európa beteg embere leszünk rövidesen. Lila lufi?
Ötmilliárd forintot fizetett a Parlament a képviselőknek négy év alatt, költségtérítés címén. Dehogyis, nem a Parlament, hanem mi. Számla nélkül, bemondásra, pofára. Ilyenkor érzem, hogy nem kellett volna elkoptatni az ízes magyar trágárságokat. Mert akkor most mit lehet…..
w Maci volt 2007.01.16 20:27:00
Abbahagyhatjuk a találgatást, Kósa Lajos tiszta vizet öntött a pohárba. Az új jobboldali pártról szóló igényes publicisztikát nem más helyezte el a Magyar Nemzetben, mint Gyurcsány Ferenc. Napnál világosabb. Horváth Zsolt tehát se nem Orbán titkárnője, se nem Simicska…..