Regisztráció Blogot indítok
Adatok
resolution

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      A nyíltan antiszemita, egykori kommunista ideológus-kókler a rezsimlap vezércikkében magyarázta el, hogy miért hisz Trump győzelmében, sőt, miért KELL hinni Trump győzelmében.     Fricz a tökéletes magyar rezsimértelmiségi, harminc éve nem olvasott semmit, előtte pedig csak a…..
resolution 2020.11.21 14:21:43
@Kettes:
A tengerparton mérjük a fagylaltfogyasztás mennyiségét.
A tengerpart azonos szakaszán mérjük a cápatámadások gyakoriságát.
A kettő között erős pozitív korrelációt tapasztalunk.
Mégis tudjuk, hogy sem a fagylaltfogyasztás nem oka a cápatámadásnak,
sem a cápatámadás nem oka a fagylaltfogyasztásnak.
Van viszont egy valószínű közös ok: jó időben többen vannak a tengernél.
Ezt könnyű átlátni, más jelenségeket viszont sokkal nehezebb.

Sem a kereszténység, sem az antiszemitizmus nem egyetlen jelenség.
A kapcsolatuk sem egyetlen irányított nyíl, lehetnek közös okok, különböző okok, rejtett köztes jelenségek, stb. Ezeket lehet kauzalitási gráfokkal vizsgálni, ha valakinek van hozzá megfelelő adata, tudása, igénye. A túlegyszerűsített kauzális magyarázatok mindig csábítóak, de gyakran nem igazak.

Mit mondott Einstein?
"Everything should be made as simple as possible, but not simpler."
resolution 2020.11.21 14:41:22
@Kettes: Akkor rendben. Bocs, ha félreértettem.
Örülünk, Vincent? 1975 vs. 2020 2020.08.22 13:33:29
       Pattognak itt a kedves kommentelők, hogy miért fogadta el a Szemerédi a díjat Orbán Viktortól, hiszen azzal csak fényezi a rezsimet. Bayer keménykedik, hogy 1975-ben Székely Gábor mondott valami  beszédet az MSZMP XI. kongresszusán. Az a Székely Gábor, aki egy teljesen random nyolcvanas…..
resolution 2020.08.23 22:01:51
@HaKohen: Köszönjük az elegáns pontosítást. Több szem, többet lát.
resolution 2020.08.23 22:48:04
@HaKohen: Meggyőződésem, hogy a ma divatos díjak több kárt okoznak, mint hasznot vagy örömet. Ha a díjazó személyétől el is lehetne tekinteni, akkor is sokszor annyi díjra érdemes van, mint ahány díjazott, így az emberi sértettség integrált negatív hatása sokszorosa a megérdemelt öröm pozitív hatásásának. Száz év persze már elég lenne ahhoz, hogy az értékeket mindenféle díjazás nélkül is tisztán lássuk, egy emberöltő viszont biztosan túl rövid. Ha a jövőben az emberi életkort 150 évre sikerülne növelni, a ma szokásos díjak automatikusan elveszítenék minden jelentőségüket.
resolution 2020.08.25 20:49:41
@Péter 2: Ha keresem a korai és nagy hatású irodalmi megjelenést, akkor A Pál utcai fiúkig jutok, az meg ugye csak Pesten játszódott. Ott egy csapaton/szubkultúrán belül volt használatos, az akkori köznyelv élethű stilisztikai megjelenítésére. Jelen blogon megtanultam, hogy ma ugyanez használatos a színészek között, sőt A @jotunder, A Perelman és A Grothendieck matematikus relációban is. Mértékkel és ízléssel használva ez a nyelvi fűszer elfogadható lehet, de ahogy a konyhában a túlfűszerezés, ez is gyomorrontáshoz vezet.
          Egy fiatalember megpróbálja megtervezni az életét. Ha egy bizonyos életutat követ, akkor minden egyes évben ötven százalék valószínűséggel  másfélszeresére növeli a vagyonát, ötven százalék valószínűséggel elveszíti a vagyona negyven százalékát. Érdemes-e neki ötven dolgos évet áldozni az…..