Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ppm

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt hét péntekén (október 5.) Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter ismertette a kormány gazdasági intézkedéseit, a jövőre vonatkozóan. A 400 milliárd forintos EGYENLEGJAVÍTÓ (szigorúan nem megszorító) programra a 2013-as költségvetésen esett vagy esendő lyukak…..
ppm 2012.10.08 16:11:22
Gondoltam hozzászólok,
gondoltam védem a mundér becsületét,
gondoltam felemlegetem, hogy július 1-jétől augusztus 24-ig az nem három hónap,
Gondolkodtam, aztán eszembe jutott valami, már van pár éves, de úgy érzem a helyzet nem változott:

Valód munkaköri leírás pedagógus állás betöltéséhez

1.A köz érdekében alkalmaznak, hogy bármilyen célra felhasználhassanak… ( Bocs ezt mástól loptam…)

2.Az idegrendszered hasznosítása érdekében államilag és helyileg is idegesítenek, ezzel is elvonják figyelmedet az igazán fontos dolgokról…

3.Belegyezel abba, hogy felneveled a gyerekeket, elviseled minden baromságukat, elfogadod, hogy a gyermek sikertelensége a Te hibád, ha ragaszkodsz a realitásokhoz szemét vagy…

4.Elfogadod, hogy szakmai értelemben nem fejlődhetsz, bár ha belegondolunk a gyógypedagógia is valami…

5.El kell játszanod azt a szerepet, amit rád kényszerítenek, vagyis légy elégedett azzal, ami van, s lehet az évek múltával el is hiszed, hogy neked ez a jó, de az Oscart nem ezért osztják…

6.Eltűröd, hogy hozzá nem értők mondjanak véleményt a munkádról, s vagy olyan megilletődött, hogy azt is elhiszed, hogy ez a fejlődésedet szolgálja. (A megilletődött egy nagyon szép szó a hülyére.)

7.Akkor válhatsz „méltó” tagjává a rendszenek, ha a bólogatáson és az igenen kívül más kommunikációs módot nem ismersz.

8.Minden plusz munka, amit az iskoláért végzel az idő múlásával az alapfeladataid közé kezd tartozni, s elvárás lesz, ehhez nagyszerű kifejezés a gratis, mint fizetség…

9.Olyanok „irányítanak”, akik nem tudják, hogy Te mivel melózol, de előbb érnek haza, mégha messzebb is laknak, mint Te…

10.10 hónapig erőlteted magad, hogy valamit azért elérj, de a végén inkább sírva fakadnál, mint hogy az elégedettség töltene el…

11.A legszörnyűbb az, hogy végig bólogattál miközben ezt olvastad, és még jó viccnek is tűnik, ha nem lenne igaz…

12.Kérdés: Aláírod?
Bólogató paprikajancsik tömege kerül ki az iskolákból, ha az oktatási tárca tovább gyengíti a szakiskolák színvonalát. Olyan generáció kinevelése kezdődhet, amely nem rendelkezik az alapműveltség fontos elemeivel, így pedig nem képes összefüggéseiben átlátni dolgokat. Folytatódik a magyar oktatás…..
ppm 2012.09.24 20:17:35
Olvasgatva a hozzászólásokat és persze a cikket első lépésben elszomorodtam. A problémát nem abban látom, hogy hány órában mit akarunk tanítani, hanem az alapoknál. Mit is jelent ez? Azt, hogy az általános iskolából pl. hozzánk kerülő szakiskolai diákoknak kb. 30 %-a nem tud normálisan, azaz olvashatóan írni és a matematika oktatás az alsótól kezdődik újra, vagyis összeadás a százas számkörben... Ezt tartom a legnagyobb gondnak, hiszen meg kell őket tanítani írni és számolni. A szakmai számítások pedig még nagyon messze vannak.
Más téma, ha bukik a diák, mert ezeket nem tudja teljesíteni fogja magát és átiratkozik egy olyan iskolába, ahol nem fogják megbuktatni, mert ugye minél több diák annál nagyobb túlélési esély. S a szülők egy része nem azt nézi, hogy tud-e a gyerek, hanem hogy elvégezte és kész.
Valaki írta, hogy a diák a gyakorlati helyen tanulja majd meg a dolgokat. Ha szerencséje van, akkor igen. De sokszor hiába próbálkozol a vállalkozónál, hogy beszéljük meg mit is kéne a diáknak nála megtanulnia, nem partner. Ő kész szakembereket vár és mutogat az iskolára...
Utoljára pedig: 2-3 évente szinte teljesen felforgatják a szakiskolai képzést. Ez jót tesz? Mi a garancia, hogy egy-két év múlva megint jön valaki és megmondja, hogy mást kell, nem ezt.
Az embernek ezektől elmegy a kedve. És ez csak a jéghegy csúcsa, s mi van alul...
Egy gyakorló pedagógus
…..
ppm 2011.07.04 20:00:42
ppm 2011.07.04 19:59:05
w Kompország vitorlát bont 2010.12.28 06:38:00
Néhány nap múlva már jól teszi, aki sosemvolt országok beteg, korrupt és ostoba kormányáról értekezik, ha véleményt akar nyilvánítani. Hiába a vigasztalás, miszerint nem is biztos, hogy olyan durva lesz, mint amilyen lehetne. Senki sem szeretné, ha rajta bizonyítanák be, hogy de,…..
A NENYI kifüggesztése ügyében jött az alábbi kérdés: a közoktatási intézmény államigazgatási szerv-e? A Zugügyvéd várja a jogszabályt, mikor írják elő a honvédségnél, hogy tisztelegni kelljen előtte, mint a zalaegerszegi Lenin szobornál anno. Igaz, ott vigyázzt is kellett…..
Nos, eléggé hm.. fitnesz-adag...
Ma már hihetetlennek hangzik, de 1989 október 23.-án egy rakás budapesti gimnazista meg szerette volna nézni, ahogy Szűrös Mátyás, a rosszul dizájnolt komenista a Parlament erkélyéről kikáltja a Magyar Köztársaságot. Sok iskolából központilag vitték a gyerekeket a térre, más…..
Szomorú hírünk van: eldőlt a sok éve folyó "legparasztabb mozi" konteszt, a győztes a Cinema City Aréna és stábja. A rokonszenves mozgóképipari szolgáltatók azzal tudták elhódítani a 12,4 kilogrammos, ezüstözött szalonnát, hogy egy 5 és egy 7 éves gyereket csak…..
Bölcs vendéglátósok élnek a nyugati végeken: nem kötik a vendégek orrára, hogy a 14800 forintos szobaárhoz éjszaka nem jár fűtés, no meg azt sem, hogy a szobák alatt hajnalig nyitva tartó kocsma üzemel. Mivel a legbölcsebbekből politikus lesz, történetünk főszereplője a…..
Újabb szupergyors válasz érkezett Szentgotthárd polgármesterétől a Borhotelben éjjel kifagyasztott vendégek panaszára. Leveléből ugyan nem igazán derül ki, naiv ügyfél melyik állítása nem felel meg a valóságnak, ellenben megtudjuk, hogy 40 év után most először…..
Pocakos nő, véradó férfi, érzéketlen, de kényszeresen tegeződő multi, mi kell még? A véradás miatt őszi légyként konzumáló András és terhes felesége egy leértékelt íróasztal formájában vették hátukra a konzumkeresztet. Egy információs tábla eltérő értelmezése miatt…..
Endréék egy savanyú gyorséttermi kalanddal gazdagodtak Bécsben a halott tengeri állatokat terjesztő Nordseeben. Mindegyikőjüket lehúzták a számlán kamu tételekkel és még vissza is rosszul adtak. A hely tulajdonosa szerint csak visszakapják a magyarok, amit másokkal csinálnak: Az…..
ppm 2008.08.06 11:31:34
Sajnos már nem emlékszem, ki küldte, de napok óta itt hányódik a desktopomon ez a csodálatos, versként is olvasható backdoor a Balatonról, jó hétvégét mindenkinek!..