Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BaCsaba

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy időben eljátszottam a gondolattal, hogy meghagyom a hagyományos villanykapcsolóimat, és az alábbi képen látható, miniatűr (40x25x19mm) wifis relét helyezem alájuk a kötődobozba: ESP-01S Relay v1.0 Külön kiemelném az ESP-01 modul sárga foglalatát, amiből kivéve programozható. Kapható…..
Korábban már bemutattam egy aránylag olcsó, RF433-as hőmérőt, ami talán nem annyira szép, viszont valamennyire vízálló és kültéri. A jelenleg bemutatásra kerülő modell ezzel szemben inkább a formatervezett kialakításával és méretével (60mm átmérő, 22.5mm mélység) tűnik ki, leginkább beltérre…..
BaCsaba 2020.08.05 14:34:34
Engedd meg, hogy az elmúlt két hétről beszámoljak. A hőmérő szépen mutat, családnak tetszik, látják milyen meleg van. (Praktikus, mert kb. 15 fokban elforgatható, ha nem pont vízszintesen raktad volna fel a tartóját). De minket a BLE működése érdekel, nem a szemmel leolvasás...

Állítólag van egy "hack" módszer, amivel a xiaomi alkalmazásnak direktben szórja az adatokat és azt hogy a közelben van, de erről sokan írták hogy nem szabványos BLE, azaz vagy megy, vagy nem. Maradtam a szabványos BLE-nél.

Mivel én Bluetooth bridge-et (is) fejlesztek, amely jó jelenlét viszgálatra is, azzal próbáltam kiolvasni. Közvetlen BLE kapcsolattal ment, de az nekem nem jó, mert a BLE bridge Wifi-zik is, a kettő együtt nem megy. Egy ESP32 co-processzorként van jelen, AT parancsokkal vezérlem WemosD1-gyel/ről.
AT parancsokkal is sikerült megoldani, amiket tudni kell a hőmérőről:
- BLE kompatibilis
- Nagyon hamar zárja a kapcsolatot (kb. 500ms az utolsó parancs után), gyorsan kell kattintani a BLEscanner app-ban.
- Elem élettartam kiolvasható, de a Temp/Humidity csak BLE notify-re feliratkozva érkezik meg. Az 500ms-os ablak alatt 2-7 alkalommal szór meg adatokkal.
- Kapcsolódás 90%-ban sikeres (amint meg lesz a percenkénti olvasás, lehet hogy ez felmegy 95%-ra is), talán mert most bombázom BLE connect-tel.
- Hatótávja botrányos, mellé (kb. 4m) kell tenni a BLE olvasót.

Jó volt vele szórakozni két hétig!