Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hurkada

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi történet sokakat érintő problémát vet fel, amit a jog elég nehézkesen kezel. Ki téríti meg az értékcsökkenést, ha egy épülő ház eltakarja a régi kilátást? Meg tudnak-e hiúsítani a lakók egy ilyen építkezést a szomszédságukban?   Kedves…..
Hurkada 2008.08.25 15:48:52
Nick@day
Én vagyok a szenvedő alanyok egyike. A THT.hu honlapról azt szűrtem le, hogy az inkább Társasházak érdekképviselete. A "Ha társasházban él és szeretné, ha otthona nem értéktelenedne el, akkor ez az Ön oldala" szlogen szerintem erre utal.
Hurkada 2008.08.26 06:55:15
Születésem óta Törökbálinton élek. Megtehettem volna, hogy beköltözök egy budaörsi lakótelepi lakásba, de mégis inkább a családi ház építése mellett döntöttünk. Ezt éltük addig is, azután is ezt szerettük volna. Élvezni a kert nyugalmát, élni az életünket. Kiszaladni egy szál pöcsben összeszedni a száradó ruhát, ha eleredt az eső. Ennek most vége lehet, mert még azt is látni lehet majd szinte az összes lakásból, hogy mit csinálok a nappalimban. Mint az a levélben is szerepel, az önkormányzat 2001-ben a közvetlen szomszédban lévő két ingatlant a korábbi III-as (családi házas) építési övezetből átminősítette TV-2-es építési övezetté. A fényképen a bal oldalon látható épület egy iskolai könyvtárépület. Délután 4-kor bezár senkit sem zavar, zavart. Az ABC délután 6-kor bezárt, hétvégén 12-kor, napközben mi is dolgozunk, ez sem zavart senkit. Az önkormnyzat amikor a nyomulásunk eredményeként egyhangúlag elrendelte a változtatási, kvázi építési tilalmat a területre gyakorlatilag elismerte, hogy az átsorolás a TV-2 övezetbe téves döntés volt. Viszont a beruházó elment a hivatalba és elkezdett perrel fenyegőzni, hogy elmegy az alkotmáynbírósághoz is, erre összeszarták az inukat és azt találták ki, hogy akkor megveszik ők a telket attól a tulajdonostól, akitől a befektető szerette volna. Tehát befektető nem is volt még tulajdonos, amikor ezek történtek, mivel csak opciós szerződése volt ami lejárt, mert nem teljesült azon feltétel, hogy az eladó prezentálja az építési engedélyt. Az eladó végül az önkormányzattal kötött szerződést, nem pedig a befektetővel. Az önkormányzat viszont lepaktált, a befektetővel, hogy jól van akkor majd te építheted meg az épületet. Gyorsan visszavonta az építési tilalmat. A területet úgy kell elképzelni, hogy van mondjuk 15-15 db telek amelyek a végükkel egymsához kapcsolódnak, a homlokvonaluk pedig egy-egy egymással párhuzamos utcára. E teleksornak az egyik végén lévő két telkét, az ABC és a könyvtár telkét átminősítették egy olyan területté, amely lényegesen intenzívebb beépítést tesz lehetővé, mint egy családi házas övezet. Én szerintem ekkor sértették meg az OTÉK II. fejezet 6. par. 2. bekezdést, mely szerint "A település igazgatási területén belüli azonos szerepkörű, jellegű, beépítettségi intenzitású területrészeket – általános és sajátos építési használatuk szerint – azonos terület-felhasználási egységbe kell sorolni.” Egyszerűen fel nem foghatom, hogy azok az emberek akik ezt a döntést meghozták nem gondolnak abba bele, hogy ha az ő telkük végébe vagy mellé odaépítenének egy 25 lakásból álló monstrumot, ahonnan 50-70 ember belebámulhat a magánéletébe, akkor ők vajon mit szólnának. Az egész esettel kapcsolatban eszembe jutott egy 2007-es blogbejegyzés Fido blogjából. Itt a link: fido.freeblog.hu/archives/2007/01/31/Tisztelt_valasztopolgar/
Az egész véresen igaz és aktuális azóta is.
Azok az emberek akik majd ideköltöznek nem tehetnek arról, hogy ilyen mocsokságot művelnek velünk az önkormányzat és egy befektető karöltve.
Isti szüleit augusztus 20.-án szivatta meg a Volán. Az utolsó budapesti járat pont akkor ért a kiskunlacházi megállóba, amikor egy helyi járat parkolt ott, úgyhogy a sofőr úgy gondolta, hogy elég lesz oda egy busz is: A következő levelet ugyan elküldtem a volánnak is, de…..
Hurkada 2008.08.26 08:56:35
Hurkada 2008.08.26 08:57:39
Időről-időre rácsodálkoznak az emberek, hogy miért ilyen szarok mások a Magyarországon kapható sörök, mint német/cseh/holland közértekben kapható márkatársaik. Balázs gyárlátogatáson próbálta leleplezni a Kozelt: Haverokkal úgy határoztunk - mivel idén nem voltunk olyan…..
Hivatalból vagyok rosszindulatú, ezért mindig is úgy képzeltem, hogy az aluljárókban nemes célra gyűjtögetők természetesen csakis maguknak, esetleg egy őket ostorral irányító kuldoskirálynak gyűjtögetnek. Ezért is egyedül azoknak hittem, akik azt állították, hogy az állami…..
Zoli megkapta a választ a MÁV-tól hibás tranzakciós panaszára és most örül, hogy csökkenthette kicsit a költségvetési hiányt. A Homár pedig épp dühöng, mert szeretne elutazni messzire, de a csodás MÁVDirekt nem tud nemzetközi vonatra jegyinformációt adni, azt csak a keleti…..
Hurkada 2008.08.07 09:26:04