Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jizzaircargo

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
          Tamás Gáspár Miklós a 444.hu-ban közölt cikket Kurta szó a szólásszabadságról címmel. Tézise szerint a rendőrség helytelenül járt el, amikor előállította dr Gődény Györgyöt, akit általában és joggal koronaszkeptikusnak szoktak nevezni.        Nem vagyok jogász, ezért csak nagy vonalakban…..
jizzaircargo 2020.12.14 16:18:40
@Bayaz: ""óvodai nevelés tudatosan kerülje a nemi sztereotípiák erősítését"

Tehát az óvodákban ne neveljék arra a gyerekeket, hogy a fiúknak csavarhúzó és kalapács való, a lányoknak meg fakanál és vasaló. Megilyesmi. Ezt hogyan sikerült igazságmonopólium létrehozásával összefüggésbe hozni?
jizzaircargo 2020.12.14 21:58:44
@Dendrobates: Szerintem ne propagáljanak az oviban semmit, az ovi nem propagálásra való. Az viszont nagyon is helyes, ha az oviban a valóságnak megfelelő világképet adnak a gyerekeknek. Tanítsák meg őket pl. arra, hogy a Föld nem lapos, és arra is, hogy teljesen természetes, ha időnként két bácsi, vagy két néni úgy szereti egymást, mint ahogy az esetek többségében a nénik és a bácsik szokták szeretni egymást.

Nyilvánvalóan természetes az, ami a természetben előfordul, ebben remélhetőleg nincs vita köztünk.

És tanítsák meg a gyerekeknek azt is, nem feltétlenül az oviban, de pár évvel később mindenképpen, hogy semmilyen körülmények között nem helyes kecskével kúrni, a kecske ugyanis nem tud beleegyezni az aktusba. Ilyen értelemben éppúgy képtelen akaratnyilvánításra, mint egy gyerek. (Megjegyzem: általában nem azonos nemű párok szoktak visszaélni azzal, hogy az általuk nevelt gyerek képtelen akaratnyilvánításra, hanem heteroszexuális kapcsolatban élő apukák szoktak visszaélni ezzel. Ez utóbbi tény jelent a gyerekekre nézve valóban súlyos veszélyt, remélhetőleg ebben sincs vita köztünk.)
       David Manzheley, a brüsszeli meleg szexpartik szervezője elmondta, hogy kilenc fideszes politikus járt a bulijain. Grrr kolléga javaslatára megnéztem Manzheley-t az academia.edu-n.      Dawid Manzheley néven Tel-Avivban (hello Bencsik, hello Bayer) Ph.D hallgató (lehet, hogy csak volt?). …..
jizzaircargo 2020.12.03 13:05:52
@Kettes: Ój, jaj. Belegondolni is rossz, miként hatna a Fidesz értékrendjére, ha újabb lelepleződések esetleg újabb visszavonulásokat tennének szükségessé, és ez veszélyeztetni kezdené Orbán kétharmadát. Ó, jaj. Ó, jaj.
       „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele” (Orbán Viktor , miután Szájer, nyilván önként és dalolva, kilépett a FIDESZ-ből. )        Szájer József lockdown idején vett részt egy meleg szexpartin és volt nála esetleg egy szem…..
       I DON'T FUCKING BELIEVE THIS SHIT !!!!!      A belga sajtó arról ír, hogy in concreto a "La Détour" nevű melegbárban egy gangbangot (hölgyolvasóink elnézését kérem, egy vagy több melegprostit kúrtak meg, nagyjából el tudják képzelni, hogyan és merre, igen nincs puncijuk, ne tessék…..
jizzaircargo 2020.12.02 13:50:25
@incze: Nem lenne igaz, hogy az ellenzék semmit nem tanult az elmúlt tíz évben, de nem eleget. Ha eleget tanultak volna, akkor most a DK-MSZP-Párbeszéd-Momentum-Jobbik-LMP most közösen beterjesztené az Alaptörvény következő módosítási javaslatát, miszerint a Záró és vegyes rendelkezések című szakasz ezzel a mondattal egészítendő ki: "Ugyanitt használt ereszcsatorna ingyen elvihető".
         Michigan-ben az utolsó tíz poll átlaga 2016-ban 3.8 százalékos Clinton előny volt, tegnap átlagban 8 százalékos Biden előnye. 2016-ban 47.57-47.26-ra nyert Trump Clinton ellen.         Wisconsinban az utolsó tíz poll átlaga 2016-ban 6 százalékos Clinton előny volt, tegnap átlagban 10…..
jizzaircargo 2020.10.31 14:45:28
@ámbátor: "Mindazoknak a dolgoknak, amiken itt általában morfondírozunk, vitatkozunk, börcögünk, annyi az értelme, mint az időjárást megviatni.
Ráhatásunk az törpe hatalmára, az MTA intézményeire, a SzFE szabadságra, a vírushelyzetre vagy úgy általában bármi közéleti kérdésre pont nulla"

Ez így van, de nem magától értetődő, hogy így van. Sok éve olvasom ezt a blogot, és meggyőződésem, hogy nagyon jó lenne, ha valaki közös munkára fogná a szerzők és kommentelők együttes szellemi potenciálját. (Nem magamra gondolok, amikor szellemi potenciálról beszélek.)
Thinktanknak, vagy mijazördögnek mondják az ilyesmit. Nemzetközi példák bizonyítják, hogy egy erős thinktank komoly politika-/történelemalakító tényező lehet.
Sajnos én nem értek ehhez, nem tudom, hogyan lehetne megcsinálni. De meg kellene csinálni.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
jizzaircargo 2020.10.07 20:45:10
@Kettes: "Túl van ez gondolva. A náci agy egyszerű: a -nyák a vernyákból jön. Libernyák = vernyákoló liberális, whining liberal."

Igazából az van, hogy a "-nyik" végű főnevek a magyarban orosz eredetre utalnak (mint például szputnyik, narodnyik, csinovnyik), vagy orosz finanszírozásra és orosz titkosszolgálati háttérre (mint például fidesznyik). Ezzel szemben a "-nyák" végződés a magyarban rendszerint a jelölt dolog, személy, vagy fogalom kívánatos és hasznos voltát jelzi (mint például libernyák, hüvelynyák, Oriza Triznyák).
    Demeter Szilárd (és testvére Demeter M.Attila kolozsvári filozófus) a Kellék című filozófiai folyóirat szerkesztőbizottságának tagjai (a bizottság kétötödét alkotják). A lapnak különös jelentősége van Magyarországon. Bizonyos egyetemi állások betöltéséhez külföldi folyóirat-publikációkra van…..
jizzaircargo 2020.08.10 15:18:16
@perspectus: Nálam alapelv - nyilván nem kötelező velem egyetérteni ebben -, hogy határon túlinak többet megbocsátok, mint határon inneninek. Míg nekem sosem okozott hátrányt a magyar voltom, addig Demternek, Vidnyánszkynak stb. sok esetben okozott. Nem lenne igazságos ugyanazt a tisztánlátást elvárni tőlük, mint egy határon innenitől, pláne nem azonnal. (Azon már lehet vitatkozni, hogy mennyi idő után várható el tőlük is.) Tőkés László ma a fideszes bűnszervezet legitimációs kirakati figuráinak egyike, és nagyjából semmi egyéb, de ne feledd, hogy a nevének 1989-90 táján még (méltán) pozitív csengése volt. Gondolom, Demeter taknyos kölyökként ikonként tisztelte, szóval önmagában véve az, hogy a sajtósa volt, nem sokat jelent.

@rinaldo-rinaldini: Nem ismerem részletesen Demeter élettörténetét, nem tudom, mitől traumatizált, de kétségtelen tény, hogy neki lehetett része olyan pofonokban, amiket én megúsztam. (És te is, ha nem vagy határon túli.) Bródyt és Fodor Gábort egy kalap alá venni jó esetben baromság, kevésbé jó esetben szemétség. Döntsd el magad, hogy nálad melyikről van szó, az önvizsgálat sosem árt.

@libernyák: "Orbáni értelemben vett libernyák mindenki, aki az ellenzékre szavaz,vagy a kormánnyal szemben erősebb kritikát fejt ki." Ugyancsak orbáni értelemben a libernyák ellentéte a fideszes. Nem orbáni értelemben ezt könnyebb definiálni, mert mindössze annyit jelent, hogy ruszibérenc bűnöző. (Nyilván nem a mezei szavazókra gondolok, hanem a pártelitre, a "médiaértelmiségre" meg a többi effélére.
jizzaircargo 2020.08.10 15:24:38
@jizzaircargo: nem tudom, léteznek-e ruszik, de én ruszkibérenc bűnözőkre gondoltam, természetesen.
      "  I used to think that young Americans began whatever education they wereto get at the age of eighteen, that their early lives were spiritually emptyand that they arrived at the university clean slates unaware of their deeperselves and the world beyond their superficial experience "     …..
jizzaircargo 2020.08.04 20:33:39
@jotunder: Filozófia sokféle létezhet, de mindegyiknek nélkülözhetetlen sajátossága, hogy egyetemes érvényességre törekvés. A cél szinte sosem jön össze, de egyetemességre törekvés nélkül filozófia sincs.
Na már most, Magyarországon 2020-ban legalább tíz, de inkább húsz éve Orbán jelenti a jobboldalt. Orbánnak mindösszesen két elve van: 1. Függő helyzetbe kényszeríteni mindenkit, akit csak lehet. 2. Személyes, de legalábbis a klán ellenőrzése alá vonni minden anyagi erőforrást, amit csak lehet.
Mivel a jobboldalt Orbán jelenti, a jobboldalon kizárólag ez a két elv érvényes, más elv nem érvényesülhet. Márpedig ez a két elv jellegénél fogva lehetetlenné teszi az egyetemességre törekvést.
Ezért nincs jobboldali TGM.
              Tradicionalista keresztény rezsimportált indítanak Orbán pincsijei a Vidék hangjai címmel. Amiről eszembe jut, hogy a mucsai hírmondót hívták Vidéki Trombitának, na annak tényleg volt hangja, persze azt tehetséges emberek írták.        Orbán Viktor apja helyi kommunista potentát…..
jizzaircargo 2020.08.03 16:36:40
@libernyák: Apákésfiúkozni akkor elfogadhatatlan, amikor az apák viselt dolgait az ártatlan fiúkon kéri számon valaki. De jelen esetben arról van szó, hogy maga Orbán, Kövér és a többi hasonszőrű a tankönyvi példája a bolsevik hatalomátmentésnek.
        Az a hipotézisem, hogy Bodolai László valójában meg akarta menteni az Indexet Orbánéktól. Ő nem Orbánék embere, hanem beszorult Orbán kutyái és a szerkesztőség közé. Azokból az információmorzsákból, amit össze tudtam szedegetni, és ami hihetetlenül távol van bármiféle teljes tudástól, nem…..
jizzaircargo 2020.07.25 13:09:36
@balmoral: Off: Ha már említetted, ez a vattabálázás kezd egyre vonzóbb perspektívának tűnni a reálisan létezőkhoz képest. Létezik esetleg link, ami megkönnyíti a tájékozódást?
jizzaircargo 2020.07.25 14:03:45
@balmoral: Köszönöm! (Nagy szívás a brexit a magamfajtáknak, akik alulról ugatják a derdiedas-t.)
      Az Országútban jelent meg Falusi Márton: Mi a bajom a magyar irodalommal?- című írása. A cikk címe Kálmán C. György 1989 szeptemberében, a 2000-ben megjelent, Mi a bajom Nagy Lászlóval? -címmel megjelent szövegére utal. 1989 szeptemberében már egy amerikai kollégium nyolcadik emeletén laktam.…..
jizzaircargo 2020.07.21 12:30:22
@jotunder: Kettes kolbász, nem kettős, ahogy kiskii is mondta fentebb. (A kolbász árára utal a cím.)
jizzaircargo 2020.07.23 00:25:42
@jotunder: Szót sem érdemel, én is rendszeresen félregépelem, akárcsak a csukló/csikló-t. Az utóbbit külön kínossá teszi, hogy olcsó poénkodásnak tűnik, pedig csak figyelmetlenség.