Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tekerman

5 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 4 év alatti gyerekek jó része beéri a közeli játszótéren körözéssel; ha egyáltalán tudnak már kétkerekű biciklivel haladni. De az olyan csemeték, akik biciklis családban születnek, hamar utánozni akarják a szülőket, és nagyobb távolságokat is szívesen meghódítanának, amint pedálos gépet kapnak a…..
A három és fél éves gyermekünk a nyaralás alatt, egy kölcsönbe kapott háromkerekű, elsőkerék meghajtásos vas tragacson váratlanul megtanult pedálozni. A lelkes bringás szülők ilyenkor nem haboznak, egyből megragadják a lehetőséget, és a futóbiciklit lecserélik az első igazira. Gábor cikkén…..
Teker a Család Süni útra kel 2020.09.18 12:07:31
A nyári nagy túránk előtt, induláskor, már éppen a lakásból pakoltuk lefelé a cuccokat az autónkhoz, amikor eszünkbe jutott, hogy a hároméves kisfiúnknak valami kis utitárssal együtt esetleg élvezetesebb lesz majd a biciklizés. A gyermek addig nem rajongott különösebben a plüss állatokért, és a…..
Már párszor megemlítettem itt a blogon, hogy Ausztria mennyire gyermekbarát hely. Azt azonban nem gondoltam volna, hogy külön kerékpáros turisztikai kínálatot fejlesztenek gyerekeknek. A nagy kék sportáruház lánc egyik üzletében futottam bele a magyar nyelvű alsó-ausztriai kerékpáros térképbe, ami…..
A Mozart szobrától a tengerpartig vezető bringatúra ötlete a karanténtavasz alatti sikeres tekeréseken felbuzdulva született. Azt gondoltuk, hogy talán eljött az idő egy igazi, komoly vándortúrához, a három éves kisfiunkkal a gyerekülésben. Hogy Ausztriába akarunk menni, az evidens volt: nagyon…..
tekerman 2020.08.25 21:56:14
@Der Piefke: Nem áll jól neked a nyelvészkedés, láthatóan tényleg nem megy a szövegértelmezés.
Az akadályozás szó jelentése: wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Akad%C3%A1lyoz%C3%A1s

Tehát nem haladtunk közben, és ez, ha érted ezt a szót, akkor egyértelmű is. Te ugyan nem gondolod, hogy lettek volna helyette zárttéri programok, de attól, hogy te nem gondolod, még voltak. Vannak játszóházas kempingek például, és elmentünk élményfürdőbe is. És szerencsére nem volt sokat rossz az idő, mert az első napokban még a házban voltunk, utána meg már csak egy egész napos esőt (fürdő) és két párórásat kellett kibekkelni (fejlesztő játékok a kempingben). Meg volt még egy, ami egész éjjel esett, de akkor aludtunk.
Azt látom, hogy mások életmódját minősíteni és elítélni jól megy neked - sokat megmagyaráz a katona múltad. Megértem, ha olyan közegben éltél mindig, ahol minden fekete-fehér, csak jók vannak meg rosszak, barátok és ellenségek. Az élet viszont ennél szerencsére bonyolultabb, és mi rugalmasan próbálunk hozzáállni. A mi három évesünk imád biciklin utazni velünk, konkrétan leszarja, ha vizes a fű (mi persze azt nem, ha megfázik, de nem fázott meg). Imád sátorban aludni, fürdőbe menni. Ha már délután is még mindig bringán ül, akkor egy pogácsával meg lehet hozni a kedvét a maradáshoz. Minden gyerek más, a miénk ilyen, és akármennyire is szeretnéd azt hinni, hogy baromi szar volt neki, el kell hogy keserítselek: még az utolsó napon is lelkesen ült be reggel az ülésbe. Azt tényleg nem értem, honnan veszed, hogy unatkozott. Semmi jelét nem mutatta, sőt! Itt megint csak a te prekoncepciódat erőlteted. Vittünk neki egy csomó játékot, néztük a vonatokat, állatokat, énekeltünk, megálltunk játszótereknél. Lehet, hogy nem írtam le mindent, de az téged jellemez, hogy rögtön arra gondolsz, hogy biztos szarul csináltuk, meg szar volt. Miért nem az ellenkezőjéből indulsz ki? Annak meg örülök, hogy nem vagy punnyadt. Ha szereted a hegyeket, akkor egyszer próbáld ki bringával is, és ne rohanj annyira, hanem nézd a tájat.
Szerencsés helyzetben vagyok, mivel az elmúlt napokat, heteket aktív bringázással tölthettem az olasz - svájci magashegyi régiókban. Ez alatt az idő alatt természetesen árgus szemekkel figyeltem, hogy látok-e olyan családokat, akikről egy-egy motiváló fotót készíthetek, amit itt a blogon…..