Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LTamás

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvédhez sok hasonló eset érkezett, de ez annyiban különbözik is a többitől, hogy az eladó eleget tett a bejelentési kötelezettségnek. Úgy látszik megint önkényes jogértelmezés esete áll fenn.Kedves Zugügyvéd,Személygépkocsimat 2011. áprilisában eladtam, az…..
Volt ő már minden: honi futballisten, örökké sértődött ember, fehérvári díszpolgár és a hazai kispadok ura. Mezey György hetvenéves. Mezey György megítélése a magyar futballszurkolók körében olyan hullámvasutat járt be az elmúlt 30 évben, hogy ennél nem is lehetne…..
Az a jogszabály, amely kimondja, hogy az emberiség elleni (ezen belül a háborús bűnök) soha nem évülnek el, a józan ész szerint nem az egyszerű emberekről íródott. Nem rendőrökről és nem katonákról, lettek légyen bármilyen vérszomjas vadállatok,…..
LTamás 2011.07.19 21:50:19
@egerészölyv: "abból, hogy téged pöffeszkedő, lekezelő, tudálékos manipulátornak látlak"

Ez semmit nem változtat azon a tényen, hogy én tudom, miről beszélek, te meg nem. Hogy annak látsz, természetes reakció a tudatlanságod okán, amivel a pszichéd kompenzálja a frusztrációdat. Semmi gond, egészségedre.
LTamás 2011.07.20 17:32:01
@szekertabor: Nem azt mondtam, hogy a Btk-ban nincs "Emberiség elleni bűncselekmény" című fejezet, hanem azt, hogy maguk az emberiesség elleni bűncselekmények hiányoznak belőle.

Most sajnos nincs időm keresgélni a közvetlen forrást, itt megtalálod, amúgy is hátha érdekesnek találod, e tekintetben különösen a 4-5. oldalt:

www.scribd.com/doc/50591210/Husz-evvel-a-rendszervaltas-utan-%E2%80%93-a-nemzetkozi-jogasz-szamara-erdekes-kerdesek
LTamás 2011.07.20 17:59:00
@szekertabor: "Mi következik ebből? Az, hogy az elévülhetetlen felelősség az alacsonyabb rangú katonákra hárul, akiknek annak ellenére kellene megtagadni a rezsim utasításait, hogy a rezsim fedezi a parancsait végrehajtókat, viszont a parancsmegtagadást megtorolja.
Én ezt nem tartom méltányosnak,"

Az, hogy a rezsimek és a jog fedezik és védik a magasabb szinten lévő vezetőket, nem újdonság sajnos. Isten hozott a való világban. Egyébként pedig elvben a parancs kiadóját ugyanúgy felelősségre kell vonni, sőt jobban. Ám ha egy rezsim fedez, akkor fedez, ez nem az egyébként alkalmazandó jogi előírás hibája, és nem azt kell módosítani, ha egy rezsim kivonja az alól az általa kedvelt vezetőket.
Alkotmányossági vétók száma: nulla. Politikai vétók száma: nulla. Schmitt Pál államfő a hivatalba lépése óta elfogadott közel száz darab törvény egyike esetében sem érezte fontosnak, hogy éljen bármelyik alkotmányos lehetőségével: elküldje az alkotmánybíróságnak…..
Sárdobáló Búcsú a narancstól 2010.10.29 07:00:00
Ahogy a dolgok most állnak, valószínűleg idén szavaztam utoljára a Fideszre. Pedig szép hosszú sor volt: 1990, 1994, 1998, 2002, 2006 és 2010. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy egyedül 2002-ben kapta meg mindkét voksomat a Fidesz, a többi választáson csak egyéni…..
LTamás 2010.10.29 17:11:30
ha valaki írni akar a képviselőknek:

www.alkotmanyossag.hu

Ha egyetértetek, terjesszétek. Az eddigi visszajelzések alapján életképes...
A tegnap egy elég érdekes hír jelent meg az Indexen, amelyből a nagyérdemű arról értesülhetett, hogy kemény idők jönnek ám a magyar katonatisztképzés fellegvárának számító Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatóira.Foglaljuk tehát össze röviden, miről is beszélt az…..
LTamás 2010.09.07 21:47:09
@Nűnű: röviden azért, mert két külön feladatkörrel rendelkezik, azonkívül a katonákat az államok felsővezetése általában szereti "távol" tartani magától, hogy ne járjon úgy, mint Róma nagyszerű Szenátusa (bizonyos Gaius Julius Caesarral szemben)... Másik példa pedig az USA, ahol a hadsereg fő szabály szerint semmit nem csinálhat a tagállamok területén, itt az államok az Unió "túlhatalmát" látják abban. Nincs az az isten, hogy az ott valaha "rendfenntartson".
LTamás 2010.09.07 21:48:00
@offshoreceg: "Hát ez sajnos nem a fegyveres erők sajátja, csak katonáéknál lefokozás és azonnali sivatagi aknaszedés járna,"

Melyikeknél? >:-DDD
Károlyi Mihály amolyan origónak számított. Nem illett igazán támadni, legalábbis nyilvánosan. Mégiscsak ő volt az első modern magyar köztársaság létrehozója, a demokratikus Magyarország megálmodója, aki az avitt struktúrák helyére modern, haladó szellemű Köztársaságot…..
IDDQD Szerdai retro: Pirates! 2010.04.28 10:00:00
Nem sokkal, de a múlt heti szavazást a Pirates! nyerte, meglepő módon – mármint nem az a meglepő, hogy ez nyert, hanem az, hogy csak szoros versenyben. A Pirates! – teljes nevén Sid Meier’s Pirates! – ugyanis nagyjából olyan karátértékű drágakő, mint az Elite,…..
Tudtad? Az első szavazó 2010.04.11 09:02:00
A mai nap abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy én ellenőrizhettem a szavazatokat gyűjtő doboz lezárását. Sokan talán nem tudják, hogy kerül oda, így néhány szót ejtek róla.Ha elmész szavazni, láthatod a dobozt, amibe be kell dobni a borítékot. Ha jól megfigyeled, ez egy…..
LTamás 2010.04.11 12:40:11
@Senkifia:
Unalmas már ez az elmélet. Tessék szépen feldolgozni a 2002-es vereséget 8 év után. Különösen, hogy most végre lehet majd örülni...
LTamás 2010.04.11 12:43:25
@hpiros:
Ja, hát tényleg kapja be a rendszer, hogy lehetővé lett téve, hogy külföldön is lehessen szavazni - igaz, némi szervezési nehézség okán nem aznap (majd ha feltalálták a fénypostát, akkor visszatérünk rá). A következő választásra majd el lesz intézve, hogy az összevissza utazgatók mögött rohangál egy ember egy mozgóurnával világszerte. Mindent a választópolgárokért.
LTamás 2010.04.27 11:27:36
@Senkifia: "ez nem ferldolgozás eredménye :) ez a hozzáállás agyhalotti,konkréten :) mert én akkor it se voltam, le se szarom. de ha szerinted egy ilyen dolgot csak úgy el kell felejteni,meg túltenni magad rajta.... hát ez azért téged,meg a hasonlóan gondolkodókat jellemez."

Azért ez szép. Saját bevallásod szerint itt sem voltál, DE TUDOD, hogy csalás volt, megatöbbi, ezzel halálra sértesz egy rakás köztisztviselőt, pártdelegáltat, akik hajnaltól éjszakáig szoptak a szavazatszámlálással, ÉS én vagyok az agyhalott. Nagyon szép, gratulálok. :-D
  Valóság nagybátyó megint hatalmasat alakított. Történt ugyanis, hogy szemétlerakóban végezte a Bajnai-kormány munkájának eredménye. Még csak nem is átvitt értelemben kell ezt érteni, hanem szó szerint. Úgyhogy ezúttal nem az ÉS-ben és a 168 Órában sűrűn…..
Henry Rollins - Spoken Word @ A38 2010.02.07. Valahol Kaliforniában, pontosabban a Sonoma Egyetemen, idén nyáron végzett egy évfolyamnyi mázlista. A diplomaosztójukon ugyanis a bal fülkagylón be-, majd minden élettani hatás kifejtése nélkül a jobb hallójáraton kiáramló,…..
Vendégkönyvet cenzúrázó, Naiv Ügyfeleket sanyargató magyar apácák a pápa székhelyén? A maga nemében páratlan panaszos levelet kaptunk "a 2 vissza nem térő vendég"-től, akik a Rómában Szent István Ház néven fizetős zarándokházat (egy kétágyas, fürdőszobás…..