Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Mandelbrot

90 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... néhány alapvető gondolat mindarról, ami eddig elhangzott és ezután el fog hangzani. Az egyik legfontosabb dolog, amit itt mindenképp le szeretnék szögezni az a következő: amiről írok, annak közérthetőnek kell lennie, vagyis olyannak, amit egy átlagos intelligenciával…..
Tajcsi blog Bevezető gondolatok 2011.11.02 13:31:00
Éveken át tajcsiztam. Rengeteget gyakoroltam, hajnalban jártam edzeni, meg naponta többször is voltam, meditáltam, kungfuztam, aikidoztam, jógáztam... most már egy ideje csak jógázom, és annak is csak a mozgás részét csinálom, és már egy jó ideje nem tajcsizom. Nem vágyom rá.…..
Mr. Mandelbrot a következőket ajánlja megfontolásra: amikor valamilyen érzelmet szeretnénk kifejezni, hangsúlyozva annak erős, elsöprő voltát, gyakran teszünk olyan jelzőket elé, mint pl. rettenetesen, borzalmasan, hihetetlenül, szörnyen stb. Mr. Mandelbrot szeretné felhívni a…..
"... egy lovarában vagyok. Felelős a lovakért. Furcsa, labirintus-szerű karámrendszer van, amit a lovak láthatóan nagyon jól ismernek. Felnyergelve álldogálnak a területen. Hirtelen az egyik mén elszabadul. Odarohan egy kancához és meg akarja hágni. Próbálok közbeavatkozni, de…..
A Mandelbrot-konspiráció Teniszes 2010.03.10 12:12:36
"...Csak képek. Nagy csarnokban teniszezünk. Több pálya is van. A labdák kopottak. Inkább lyukasak. Párat ki is dobok. A szomszéd pályáról kérdőre vonnak, hogy miért tettem, azokat ők még elhasználják. Mondom, hogy úgy tűnt, hogy használhatatlanok, de majd hozok másikat.…..
"Kungfu edzésen vagyok. Nem egy nagy szám. Hamar véget ér, nem is érzem igazán jól magam. Viszont van ott egy lány, aki tetszik. Edzés után arról beszélgetek vele, hogy merre megy haza, hány átszállással, merre gyorsabb stb. Eljövök. A busz az orrom előtt megy el. Sötét…..
"A 'tavalyi' osztálykiránduláshoz képest más a felállás. Sok az ismeretlen ember. De mindenki be van gombázva. Éjszaka van. Nem vagyok magamnál. Készül egy videófelvétel, amit utólag megnézve látszik, hogy Zsolti bá a basszusgitárjaival zsonglőrködik hihetetlen…..
Jópár éve, hogy utoljára láttam... Nem Ő volt, és mégis. Ugyanaz a vékony száj, hamiskás mosoly, ugyanolyan bőbeszédű és ugyanaz a bölcsesség árad belőle. Ugyanaz a humor, hatalmas tudás, mély emberismeret. Ugyanolyan provokatív és ugyanolyan magasra rakja a lécet. A lehető…..
Parker Lewis híressé vált mondását Mr. Mandelbrot is átveszi egy röpke gondolat erejéig. Üzenet az agynak: a tegnapi (szerda) és vasárnapi nap kiváló volt. Még sok ilyet! ..
"...egy többsávos úton történik valami baleset, ami miatt megáll a forgalom, de az autók között egy jól kivehető, kocsi-széles "ösvény" alakul ki, amin továbbra is gyorsan közlekednek. Aztán ez is bedugul, mi is megállunk ezen az ösvényen. Aggódom, hogy ha itt…..
Mr. Mandelbrot tegnap este a második híd után hirtelen emlékezni kezdett. Eszébe jutott az a pillanat, amikor utoljára igazán dühből káromkodott. Mr. Mandelbrot akkor még kis pernahajder volt. Egy nagy tó mellett egy barátjával műanyag lapokból építettek tornyot. Nagyon jól…..
"Tömegközlekedési járművön utazom. Úgy ringat, mint egy busz, de csak annyi szék van benne, mint egy villamoson. Azok viszont úgy vannak elrendezve, mintha buszon ülnék. Előttem, mellettem és mögöttem jobbra is egy hosszú, göndör hajú srác ül (Tiba). Én a menetirány bal…..
"Nagy társaság, előadás jellegű összejövetel. A Shifu kérdez valamit. Ibi feláll és mondani kezdi: "A nőstény állat picsája..." Felhördülés. Morajlás. Ibi elhallgat és leül. Felállok és átkiabálok a tömegen. Elhallgatnak. "Azért jó a hosszú nemi szerv,…..
"Szállodai szoba. Jövök megyek. Az idő felborul, az órák össze vissza járnak. 11 óra 11 perc. AKkor szól a vekker, de hajnal van. Még sötét. Kimegyek. Visszajövök. Egy lány vagy nő is van a szobában. A vekker újra szól, de akkor én nem vagyok ott. Ezzel felébresztem.…..
A Mandelbrot-konspiráció Kék ló 2010.02.10 08:26:49
"Vidék. Rét. Fehér falú ház, vagy istálló. Elővezetnek egy kékesszürkés, nem evilági árnyalatokban pompázó lovat. Gyönyörű, nyúlt kecses orra van, de nincs szeme. Teljesen frászban van. Körbesétálom. Nem lehet megnyugtatni. Később egy hosszú pálcával próbálom…..
A Mandelbrot-konspiráció Ehe 2010.02.09 15:03:00
"Mercédesz vezetés. jobbra kanyarodni. Páll Evelynnek beszorult a lába. Be is dagadt. Félrehúztuk a széket és így kiszabadult. Túl gyorsan hajtottam. Ferihegyi repülőtéren hotel. Nagy szoba. Ódon. Poros. Juhász Attila. Mit is keresek itt? Veszélyesen vezetek. Volt még valami. A…..
"...hogy pontosan hogyan is keveredtem a helyzetbe, arra sajnos nem emlékszem. Egy kínzókamrában voltam. Még szabadon. Két testes, vagy inkább alaktalan nő szürkés-fehéres ruhában készítette elő az eszközöket arra, hogy majd a farkamat felszeleteljék és a szemhéjamat is le…..
"A bal gyűrűs ujjamon van egy tetoválás. Kék színű, értelmezhetetlen vonalak. Nagyon kicsi. Olyan, mintha tollal össze lenne firkálva. Öcsém szobájában vagyok és beszélgetek vele valami letöltésről (talán egy film). Ő a galériáról beszél hozzám, én a földszinten…..
"A környező utcákban sétálunk a Perlával. Bemegyünk az egyik házba, azon belül meg egy lakótelepi hangulatú lakásba. Nem tudom, hogy vendégségbe jöttünk, vagy azért, mert itt megmasszírozzák a Perlát, vagy mindkettő. Gergő SH a vendéglátónk. Mondja a Perlának, hogy…..
Mr. Mandelbrot őszinte lesz: Neki azt ígérték, hogy békén hagyják. Most úgy tűnik, hogy nem fogják békén hagyni. A beígért szabadság, amiért fogcsikorgatva küzdött és megalázóbbnál megalázóbb helyzetekbe hozta magát elúszni látszik. Nincs szabadság. Csak átverés.…..
"Valahol vidéken vagyunk. Lehet, hogy külföldön. Egy kissráccal üldögélek egy tó partján, akinek olyan frizurája van, mint az orosz csodagyógyítónak. A haja fekete. Van valami furcsa gennyesnek tűnő apró pötty a száján. Folyamatosan beszél. Először megemlít egy kígyót,…..
"Nem biztos, hogy ugyazan az álom, de egy sípályán, vagy annak sífelvonóján kapaszkodom az eszköz szélébe, hogy le ne essek. Valakit közben le akartam lökni, vagy ő akart lelökni engem. Ugyanez megismétlődött valami szikla szélén is...Szüleim lakása. Anyám szobája.…..
"Tette végrehajtásában két isten segítette Perszeuszt: Athéné, aki rávette a nimfákat, hogy adják neki Hadész láthatatlanná tevő sisakját, egy pár szárnyas sarut és egy bűvös tarisznyát; Hermész pedig egy sarlóval fegyverezte fel Perszeuszt. Ezen eszközök…..
A Mandelbrot-konspiráció Nagyi??? 2009.12.17 06:30:00
"Kicsit kaotikus kezdés. Kungfu edzés egy nagy tornateremben, ahol Szabó Viki is ott van. Egy idő után az egész helyzet egy hastánc előadássá alakul (a helyszín marad), amit egy kövér lánnyal párban adnak elő és a Viki raklapokon táncol, amiket a kövér lány tart. Én ezt…..
"Egy szórakozóhelyen kezdődött. Egy haverommal voltam ott. Talán a Márkkal. Valamit beszélt hozzám, de én észrevettem Őt és onnantól kezdve csak Vele voltam elfoglalva. A fából készült bárpultnak támaszkodva figyeltem. Közben szorgalmasan hümmögtem a Márk megjegyzéseire.…..