Regisztráció Blogot indítok
Adatok
György Péter Laborc

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1860. A pápai áldásra várók tömege a Vatikánban a Szt. Péter bazilika előtt..
György Péter Laborc 2024.03.24 19:50:12
@amundsen: Az Amagaszakiban történt balesetnél mindenütt 106 halottat és 562 sérültet írnak. A kép alapján sajnos reálisabb, mint az ötven elhunyt.
1920-as évek. Szövetségi ügynökök egy lefoglalt földalatti illegális szeszfőzdével Detroitban, a szesztilalom időszakában..
György Péter Laborc 2023.12.04 21:03:55
Az ejtőernyős képen Kurt Student Luftwaffe tábornok parancsnoksága alatt álló 1. német ejtőernyős hadosztály katonáit láthatjuk, háttérben az őket szállító Junkers Ju 52 gépekkel. 1940 május 10-én Hága elfoglalására indult a háromezer fős alakulat. Nem volt igazán siker történet, mert a holland hadsereg utánpótlás hiányában felszámolta a támadó alakulatot, és több, mint 1500 német ejtőernyős került holland fogságba. A képen elöl szemből német ejtőernyős ugró ruhában, tiszti tányérsapkában egyértelműen egy Luftwaffe százados áll. Tőle jobbra a az öltözködő három fő szintén ezt a német ugró ruhát veszik magukra. A százados jobb kezénél álló három fő közül a mindhárom német légierős tábori zubbonyt visel, altiszti rengjelzésre utaló gallérpaszománnyal. Hármuk közül a jobb szélsőnek még az Unteroffizier rangú vállapja is tökéletesen látható. Hátul a repülőgép szárnyánál az ejtőernyőjük mögött álló két katona jobb zsebe felett látszik a német birodalmi sas kontúrja. A kép bal oldalán az ejtőernyőt felsegítő katona szintén altiszt, jól látszik a gallér paszomány. Ő is, illetve a társa, akinek segít német ejtőernyős ugró ruhához való nadrágot viselnek. A nadrág comb vonalában jól látható a három patent a zsebfedő zárásához. A szemben álló, már ejtőernyőt viselő katona ugró ruhájának kétoldali cipzárja egyértelműsíti, hogy a német öltözet tartozéka. A képen akár elől, akár hátul látható fejfedők, mind a német légierőben rendszeresített típusok. Mivel lassan ötven éve foglalkozom katonai öltözetekkel, én egyetlen holland egyenruhát sem látok a képen, bár azokat is jól ismerem. ( A holland hadseregben akkor még egyáltalán nem volt ejtőernyős alakulat ) Jó volna tudni a szerző itt kire gondol, hogy azt írja nem a saját hadserege öltözetét viselnék a képen látható katonák többsége? De logikai magyarázatot sem találok, mert egy 3000 fős ejtőernyős támadás első órájában a saját társaik lőnék le a holland egyenruhás katonákat, valódi hollandoknak nézve, akik közéjük keveredtek.
1917. Brit csapatok öröme a kamera előtt..
György Péter Laborc 2020.07.13 11:50:34
@JTom: Ha bárkinek kételyei vannak a holdraszállásról, akkor hallgassa végig ezt az 5 perc 39 másodperces INDEX videót. Főleg a szovjetekről mondot vélemény az utolsó pár másodpercben amely meggyőz az űrrepülés és a holdraszállás valóságáról: index.hu/video/2019/07/20/hold_apollo_hoax_kamu_kepbehozo_konteo_holdraszallas_alhir_atveres_megtevesztes/