Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sir Pierre - Jenkins

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Life down under No hát akkor 2012.12.31 16:19:05
...boldog új évet minden kedves blogolvasónak és mindenki másnak is, persze ez utóbbiakhoz miként jut el a jókívánság, az nem világos. :] Az idei villan-villan-durr-durr gyengébb volt mint tavalyi hiába került többmillió dollárba. Esetleg tavaly többet ittam és azért tűnt…..
Life down under Fényjáték 2012.08.12 09:47:37
Még mindig a reggeli fények. Íme egy jelenség, ami szerintem csak pár napig van egy évben. A felkelő napnak pont úgy kell eltalálnia egy felhőkarcónak az ablakait, hogy a lakásba bevilágítva az egymás melletti ablakok sokszorozott árnyékot vetnek. A szobában így: De a…..
Itt most ugye tél van, de ez továbbra se valami nagy cucc. Nem hogy fűtés nem kell, de néha még az erkélyajtót is kinyitom alváshoz. Ez a vörösben pompázó tazmán gyapjútakaró elég jól adja. Fárasztó viszont mindenkivel megvitatni, hogy a "fagyos" szót csak 0 fok körül lehet…..
Válaszbejegyzés Buszos Attis (Budapest-London) kérdésére. Mi köze Ausztráliának az Egyesült Királysághoz? Hát a királynő rajta van az ötdollároson. Ennyi.  Julia Gillard (wales-i születésű :), a jelenlegi miniszterelnöknő kijelentette, hogy a királynő Ausztrália utolsó…..
Life down under Rivercat 1 2011.10.07 09:56:00
No ilyen egy munkábamenő katamarán. Ilyen oszlopok között navigál, amikor a folyón megy. Nem ez az utazósebesség! Feltöltöttem a videót, erre feljött egy pár kapcsolódó videó, íme az egyik legérdekesebb. A 45 perces utat lenyomja 5 perc alatt, de legalább benne van a teljes út…..
Hát ügyintézésben nem világbajnokok az ausztrálok, vagy nem reprezentatív az UWS. Irodát kaptam rögtön, de kiderült, hogy be van zárva. Kulcsot nem adtak hozzá. 3 nap múlva került kulcs, de miután bejutottam kiderült az irodáról, hogy valaki telepakolta dobozokkal.Laptop még…..
Közeledik az új album megjelenése. Gőzerővel haladnak a dolgok abba az irányba, hogy a végén még tényleg megjelenik az új anyag. Az utóbbi időkben már egyre többet játszottuk az új számokat, ám a megjelenésig hátralévő időben egyre többet lesznek hallhatóak, mint legutóbb…..
8.nap Washington DC Grátisz reggelink elfogyasztása után némi papírmunkát eszközöltünk. Konkrétan becsekkoltunk holnapi repülőutunkra, de ezek után kész dokumentumok papíros formában kellettek nekünk. Semmi gond, lementünk a szálloda business centerébe, ahol mindezt kinyomtattuk…..
7. nap Washington DC Alkalmi útitársunk a washingtoni Ronald Reagan Nemzeti repülőtérről folytatja útját, így a reggelt azzal kezdtük, hogy elkísértük őt a reptérre. Béla persze megint az "egyszerűbb" utat választotta, így pillanatok alatt a Pentagon épülete mellé…..
6. nap Niagara vízesés - Washington DC Hosszú szakasz várt ma versenyzőinkre, és ennek megfelelően már fél hétkor elhagyták a szobát. Az előző estét még annyival kiegészíteném, hogy az 1 .nap AF 1095-ös Budapest-Párizs járata után most először hallottunk magyar szót, mikor…..
5. nap Niagara vízesés   Előző este, amíg én a bejelentkezéssel voltam elfoglalva Timi látott két csuromvizes embert, sárga esőköpenyben, és gumi szandálban bejönni a szállodába és felmentek a liftekkel. Nézte is, hogy honnan szalajtották ezeket. Ezaz a pont, amire majd…..
4. nap New yorki bázisunkat elhagyva gyors kicsekkolás után a 60. utca irányába indultunk, ahol 8 órakor találkozónk volt alkalmi útitársunnkal, aki 3 napra csatlakozott hozzánk. Bemutatás: hófehér Chevrolet Impala hátsó spoilerrel, alufelnikkel és a lényeg összesen 1.500 km…..
Sir Pierre - Jenkins 2010.05.19 22:34:20
3. nap Nem a legszebb napra ébredtünk az időjárás szempontjából. Ahogyan ígérték "showers", így ment ez egész nap. Nem igazi eső volt ez, hanem mintha zuhanyoznál tényleg. Ennek megfelelően kicsit átszerveztük napunkat, és fedetebb programok kerültek előtérbe. Azonban…..
A 2. napból egy fontos momentum kimaradt, hogy hol is jártunk. Ehhez mellékelünk 2 db képet. Aki elsőnek megírja a helyes megfejtést, hogy hol készültek a képek az eredeti new yorki hűtőmágnessel lesz gazdagabb (hátán persze Made in China felirattal :)  ) Jó játékot! Timi és…..
Sir Pierre - Jenkins 2010.05.19 22:23:19
1. nap Vasárnap hajnalban 4-kor fekvés - lagzi után, hétfő hajnalban pedig 4-kor kelés az utazás miatt - végzett összehasonlítást Timi, miután magához tért hétfő reggel. A taxi út zavartalanul telt el, és a reptéren is olyan otthonosan mozogtunk, mintha évek óta ezt…..
2. nap Némileg már pihentebben 8 órányi EGYBEFÜGGŐ alvás után vágtunk neki New York felfedezésének. Egy apró érdekesség, amit eddig senki nem említett, aki már járt itt az USA-ban. A wc-k működése: itt ugyan nem a szokásos vízmennyiség áll a kagylóban, hanem legalább 80%-ig…..
Nos, ez a bloghu sok okos statisztikát bir tárolni, az egyik ilyen az, hogy a keresőkbe (pl. google) miket irnak az emberek, ahogy az oldalamra eljutnak.Behold!Url Pi libiai+utazas 2 líbia,+vízum 2 dolce+vita+mp3 2 libiában+jártam 1 szovjet+kombájnok 1…..
Libiában jártam... Status update 2008.08.25 09:28:29
A hiresztelésekkel ellentétben még mindig megvagyok. Megvolt az utolsó hétvégém itt (illetve ahogy vesszük, mert következő hétvégén indulok, tehát némiképp még az ittlevés stádiumában fogok leledzeni), sok érdekes nem történt, Gagikkal csináltunk kaját, boroztunk, meg…..
Sir Pierre - Jenkins 2008.08.27 13:27:00
Sir Pierre - Jenkins 2008.08.28 08:27:17
Libiában jártam... Ramadan 2008.08.27 09:28:00
A Ramadan egy nagy piac Tripoliban ünnep (bár én először azt hittem, maga a piac az, de mint kiderült, csak az ünnep miatt volt ennyire felpezsdülve, vagy ilyesmi, szal jól félreértettem valamit), mi meg a piacon voltunk ma Alival (az egyik sofőr, nagyon aranyos, bár angolul nem tud)…..
Libiában jártam... Gagikról 2008.08.26 14:48:38
Nos, ki is ez a Gagik, tehetné fel jogosan ezt a kérdést bárki, aki egy ideje már olvasgassa ezt a blogot. Gagik Petrosyan egy nagydarab örmény származású fickó, és, ha szabad igy fogalmazni, egy két lábon járó sztereótipia, én legalábbis pont igy képzeltem el mindig is az…..
  (megj.: aki esetleg nem lenne tudatában bonyolult családi kötelékeimnak, Zoltán a Zapám unokatestvére, aki kinn dolgozik Libiában.) Már jó előre, úgy másfél hónappal ezelőtt lezsiroztuk Zoltánnal, hogy 19.-én Tripoliban lesz, fussunk már össze. Délelőtt fel is…..
Sir Pierre - Jenkins 2008.08.22 07:20:50
Az első napom, péntek, eléggé eseménytelenül telt. Legalábbis különleges esemény nélkül. Kora délután 1kor ébredtem (ne feledjük, előtte való éjjel dolgoztunk, hajnali 5 után értünk haza), reggeli, mosáshoz fáradt voltam, 5kor „strand”, vacsi (bikralevest főztem,…..