Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ärdulönsamidag

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
     "Stumpf István eközben a Kossuth rádió vendége volt reggel, és ő azt mondta, hogy egy-két kivételtől eltekintve a magyar egyetemek jókora távolságban vannak a világ élvonalától, ezért van szükség az átalakításra. Ezen kívül a fiatalok itthon tartásához is szükséges, hogy legalább a prágai…..
     Remélem egyenesen ülnek az egyetemek, mert Prof. Dr. Stumpf István fogja felügyelni az átalakításukat, értsd örökös FIDESZ-tulajdonba vételüket.  Prof. Dr. Stumpf István úgy kutatóprofesszor, hogy az egyetemi tanárság minimálkövetelményének sem felel meg. Politikai hatalma volt, korábban…..
ärdulönsamidag 2021.01.31 16:16:40
@HaKohen: Azért nem láttad a különbséget mert az első alapítványi egyetem 1994-ben indult, a Chalmers Műszaki Egyetem Göteborgban részvénytársasági formában. Ma is ez az egyetlen alapítványi egyetem Svédországban. (Van egy főiskola Jönköpingben ami alapítványi formában működik).
Az alapítást a Fidesszel egy pártcsaládban levő Moderat párt tette meg 1,6 milliárd svéd koronával. Az alapítás egyik érdekessége az, hogy Svédországban verseny volt azért, hogy melyik egyetem kerülhet ki állami tulajdonból. 19 egyetem jelentette be, hogy szeretnének kikerülni és az utolsó fordulóba a KTH (Királyi Műszaki Egyetem, Stockholm) és a Chalmers került.
       A NER által diszkréten támogatott Betlen-féle Metazin, a már serestelenített, rezsimslómoista Neokohn és  a FIDESZ alapszervként funkcionáló Mandinerke szemlézte Lawrence M. Krauss amerikai elméleti fizikus Quilletteben megjelent cikkét, melynek címe: Miért elfogadott a természettudományos…..
ärdulönsamidag 2021.01.04 19:54:48
@közösperonos átszállás: mert te úgy érted, hogy egy program amit kétszer lefuttatsz teljesen identikus paraméterekkel az minden futtatás után más eredményt ad??? Hahaha...
ärdulönsamidag 2021.01.05 09:52:36
@közösperonos átszállás: nem tartom nagyon fontosnak életben tartani ezt a komment láncot... A hótugyanaz egy mérnöknek azt jelenti, hogy egy számítható tolerancián belül...
Itt a fejletlen Svédországban kb 8-10 éve, egy akkor már kereskedelmi forgalomban levő AI mérő rendszerrel teszteltünk egy erőműben. Az én szerepem az volt, hogy megnézzem a mérési eredményt és azok elfogadhatóságát. Szép, drága és bonyolult berendezés volt és a mérés 8-9 órán át ment. Este a vacsoránál azt mondtam a mérést végző mérnöknek, (leginkább csak polemizálni akartam), hogy csak akkor hiszem el az eredményt, ha még egyszer megmérjük és hútugyanazt (tolerancián belül) eredményt kapjuk. Ekkora méréseket nem ismételnek meg, de örömömre azt mondta, marad még egy napot ha akarom, ismételjük meg... Ugye sejted, hogy totálisan eltérő eredményt kaptunk? Egy szép hosszú munka következett ezután, a 15. nap körül már az AI fejlesztői is ott voltak. A 29. mérésnél találták meg a hibát A megoldás nagyon egyszerű volt (ha az ember már tudja mi a baj), egy paraméter kezdeti értékét kellett lenullázni. Onnantól kezdve tolerancián belüli eredményeket kaptunk. Ezt a rendszert elég sokan mások is használták már akkor (és ment mindenkihez egy update...).
Amiról @deckard_r beszél, még nehezebb rekonstruálni, talán lehetetlen is...
èpp a napokban olvastam egy cikket a kvantum számítógép kutatásról, ahol már többen bejelentették a teljes sikert, de sajnos igen nehéznek tűnik (egyenlőre) megismételni rajta egy számítást...
ärdulönsamidag 2021.01.05 15:40:46
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: Az összes teszt (a készre jelentett erőműblokk esetében és a saját tesztek elvégzése után), ha semmit nem kell megismételni az kb 4 hét. Gyakorlatilag semmilyen mérést nem ismételnek meg, azonnal a mérések közben és az egyes mérések végén validálni kell, jó-nem jó. Itt jövök én képbe, mint szakértő. Az említett mérést a projekt vezetője egyáltalán nem akarta megismételni (ütemterv), de rábeszéltük és később az én csodálatos megérzésemről beszélt, ami ugyan nem volt igaz, de jólesett...
         Ha Orbánról az elkövetkező napokban kiderül, hogy megdugott egy struccot, az azért lesz, mert el akarja terelni a figyelmet arról, hogy een Hongaars parlementslid dat intussen al onstlag esetleg pikáns helyre dugta be a kis fütyijét, persze csak azért tette, ha egyáltalán tette (jogi…..
       Szilvaytól, Seres Lászlóig, az ATV-től a magyar állami televízióig nyomatják a debil trumpista propagandát, miközben Biden nem kapja meg azokat a biztonsági információkat (remélhetőleg megkapja, mert vezető republikánusok átadják neki), amelyeket Trump napokkal a megválasztása után már…..
       Nekem most nincs semmiről mondanivalóm. Ezt kell elolvasni. TGM írását Szőcs Gézáról. Ebből valamit meg lehet érteni a világunkról. Valami keveset, mert mindig csak keveset lehet megérteni a világból, ami soknak látszik az mindig hazugság.     Választottam hozzá egy Szőcs Géza verset.…..
ärdulönsamidag 2020.11.11 22:26:11
@fuhur: +1
     Jelentem: aludtam.  Persze egyszer felébredtem és megnéztem mindent (538, NYT, fogadóirodák).  Lujzával szólva, azt írja az újság: " Trump and Biden are now separated by about 164,000 votes, with Trump leading. But the more than 460,000 outstanding mail ballots left to be counted are likely…..
ärdulönsamidag 2020.11.06 09:06:48
@ámbátor: így van. A legutóbbi három update: 73,17%, 72,94%, 72,86%
        Nate Cohnt olvasom, ő a NYT guruja és eléggé biztos benne, hogy Biden nyeri a választást.  Amikor a Fox News behúzta Bidennek Arizonát (és aztán az AP is követte)nem értettem mire ez a nagy bátorság. Vannak exit pollok Arizonában, Maricopa megyében és Pima megyében szép nyugisan vezet…..
        Írtam korábban a Johns Hopkins Egyetem kutatóintézetének előrejelzéséről. Azóta félelmetesebbé váltak a jóslataik Magyarországgal kapcsolatban. Ma aztán címlapon hozták le a lapok, hogy napi 220 halálesettel számolnak (ez így nem teljesen igaz, de mindenképpen 100 feletti értékkel).       …..
ärdulönsamidag 2020.11.05 11:03:07
         Michigan-ben az utolsó tíz poll átlaga 2016-ban 3.8 százalékos Clinton előny volt, tegnap átlagban 8 százalékos Biden előnye. 2016-ban 47.57-47.26-ra nyert Trump Clinton ellen.         Wisconsinban az utolsó tíz poll átlaga 2016-ban 6 százalékos Clinton előny volt, tegnap átlagban 10…..
ärdulönsamidag 2020.10.29 21:39:01
@velőtanya: azt is mondta, ha nem ő nyer, akkor elhagyja Amerikát. Az instámat elárasztotta ez az idézet, alatta "Bi den"....
ärdulönsamidag 2020.10.29 21:40:53
@ámbátor: lehet
ärdulönsamidag 2020.11.04 09:33:06
@ámbátor: @jotunder: @thegabcsi: @velőtanya
Hát úgy tűnik, hogy a hiper-szuper komoly közvélemény kutatók eredményei szart sem érnek, ezzel szemben a computer neuro science program jól jelzett...
Nem dobnék ki közvélemény kutatókra egy fillért sem a jövőben...
        Mielőtt leukránoznák és hazaküldenék (annyira magyar, mint bármelyikünk, amúgy Demeter és Vidnyánszky is az, csak kettejük lelkében van valami az óromán, ószovjet  bolsiortodox világból) Trill Zsoltot, aki tényleg nagyon jó színész...       Ő úgy érzi, hogy Vidnyánszky nyitott ember, hát…..
ärdulönsamidag 2020.10.23 14:54:19
@Muad\\\'Dib: Ha nem érted, hát nem érted... Csak azokhoz van köze. Ha vmi nem tetszik, megmondom... A svédek közt svédül, a magyarok közt magyarul... Úgy tünik nálatok ez másképp van és azt érzitek normálisnak... Bra! Då säger vi det!
ärdulönsamidag 2020.10.23 15:09:09
@Muad\\\'Dib: Ezek szerint a Nemzeti Színház nem ukrán tagjai "általában súlyosan kisebbségi komplexusos arcok"... Úgy tűnik, nekik nem tetszett...
OK ez is egy vélemény...
ärdulönsamidag 2020.10.23 15:21:00
@Muad\\\'Dib: lapozzunk
      Amikor Szarka Gábor ezredes szigorúan megtiltja az SZFE munkatársainak, hogy együttműködjenek az egyetemfoglalókkal, törvényt sért. A kancellárnak nincsen együttműködés-tiltási joga, a 2011. évi CCIV. törvény 13/A paragrafusában ilyesmiről nincs szó. A pszichopata Vidnyányszky Attila totális…..
ärdulönsamidag 2020.10.14 10:18:12
@balmoral: +1 de sajnos nem hiszem hogy megtörténik a számonkérés
       Ez itt a zene.  Három és fél perc. Remélem elég nemzeti és keresztény, legalább a maga módján. Nem szabad teljes hangerőn hallgatni, mert betorzul. Jobb kézzel játszani, ballal gombokat nyomogatni, kicsit bátor volt...                …..
ärdulönsamidag 2020.09.28 19:36:47
@jotunder: kösz :)
    A kormánypárti elitértelmiség teljesítményéről szóló posztom zárolta az index/blog.hu.    Ebben a posztban egy árva mondat nem volt, ami érintőlegesen is sérthette volna bárkinek a jogos érzékenységét, jogi képviselőnk konkrétan elaludt az olvasása közben.    Ebben az országban bátran lehet…..
        Essünk túl rajta. Azt gondolom, hogy Orbán Viktor, legalábbis részben, legitim magyar nemzeti érdeket szolgál. Nemcsak a klánja érdekeit szolgálja, hanem milliók érdekében IS cselekszik. Nem tudom elmondani, hogy mennyire undorodom ettől az embertől, mennyire szégyellem, hogy egy ilyen…..
ärdulönsamidag 2020.09.19 09:59:00
       A pandemia.hu adatai szerint április elején volt a legmagasabb a pozitív tesztek aránya Magyarországon. Ez valamivel 10 százalék alatt volt.     Nem tudom mennyi a magyar tesztelési kapacitás. Azt tudom, hogy még sohasem teszteltek napi 12000-et és mostanában előfordult hét százalék körüli…..
       Ha epidemiológus lennék, akkor kétszer gondolnám meg, hogy milyen véleményt alakítok ki nyilvánosan a járványról. Mivel nem vagyok epidemiológus, a dolog egyszerűbb, az egyetlen dolog, amiben meglehetősen biztos vagyok az az, hogy fogalmam sincs. Egyszerűen, fogalmam sincs.      Néhány…..
ärdulönsamidag 2020.09.13 11:00:01
@incze:
Halálozás Svédországban
Az 1869-es éhínség óta nem haltak meg annyian Svédországban mint az idén

A Népegészségügyi hivatal levelezése:
NEM adták ki önként. Az egyik címzett juttatta el titokban egy újságíróhoz. Amikor az újságok a törvényre hivatkozva hivatalosan kérték, akkor a már nyilvánosságra került levelet kiadták, de azt állították, hogy a választ és egy csomó más a pandémiára vonatkozó levelet sajnos töröltek.... Ami megmaradt annak is egy nagy részét titkosnak minősítették. Jogi szakértők szerint bűncselekményt követtek el
www.aftonbladet.se/a/vQ4EQ4
       Az állampárt egyik lapjának adott interjút Prőhle Gergely egykori nagykövet, a Petőfi Irodalmi Múzeum Bolondkásler által Domnul Dumitrescura cserélt vezetője, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója, a Nemzeti Rezsimegyetem Stratégiai Tanulmányok Intézetének vezetője.   (az eredeti szövegben…..
ärdulönsamidag 2020.09.11 13:46:19
@Kettes: +1
ärdulönsamidag 2020.09.11 16:11:51
@Külsős: ez akkora kib...ott hazugság, hogy még reagálni is szégyellek rá...
Kb hogy március-május között az EU csendben, titokban készült az egységes Covid válaszra
  "It can't be common for four hours of Chekhov in Hungarian to bring a Western audience to its feet, but such was the case July 13 at ' 'Three Sisters,'' performed by Hungary's Katona Jozsef Theater at the Old Vic. The five-minute standing ovation honored a production of rare emotional richness…..
     " Mostanra odáig jutottam, hogy a magyar államnak nem kellene finanszíroznia a színészképzést. Ronald Reagan nem futott be jelentős színi karriert, de nem is járt semmilyen iskolába és az amerikai állam sem finanszírozta a tanulmányait. Magyarországon sem a korábbi gazdasági helyzet, sem a…..
ärdulönsamidag 2020.09.07 19:28:45
         Vidnyánszky Attila a Bayer-Huth-Szakács-féle agresszív tehetségtelen senkiháziak nyelvét beszéli. Minden hatalom az övé, lassan a teljes magyar színházi életet ellenőrzi, de közben papagájként ismételgeti azt, hogy vissza kell venni a zsidóktól a Színművészeti Egyetemet. A…..
ärdulönsamidag 2020.09.04 16:21:46
ärdulönsamidag 2020.09.04 16:29:38
@kiskii: +1
ärdulönsamidag 2020.09.06 09:32:39
Csoóriról már többször írtunk korábban. JT szereti a verseit (ízlések és pofonok), én nem... Az, hogy az idézett rész, illetve az egész Nappali hold egy antiszemita írás, már megjelenésekor nyilvánvaló volt.
Közismert Esterházy reakciója
konyvtar.dia.hu/html/muvek/ESTERHAZY/esterhazy00171/esterhazy00222/esterhazy00222.html
@balmoral világosan definiálta miért antiszemita.
Habár tudomásom szerint Esterházy megpróbálkozott egy privát árokbetemetéssel Csoórival, de még az sem sikerült...
Németh László mélymagyar-hígmagyar írását tisztán értették a kortársak. Igazi mélymagyar antiszemitaként írta, a többségi társadalom jutalmáért kuncsorogva. Ahogy Karinthy F írta, egy életen át vezekelve szerette őt, hogy megmutassa, nem antiszemita...
(Szabó Lőrinc is megérne egy fél kommentet, de majd máskor)
Ad notam VA
Nem vagyok MGP, csak annyit tudok, hogy amit láttam tetszett-e vagy sem. És pszichológus sem vagyok. Az az érzésem, hogy VA van annyira rendező, hogy be tudja látni a különbséget a saját produktuma és a tehetséges kortársak produktuma között. És ezt nehéz elviselni... A hatalom, a zsír és az alkohol mámora segít.
Mi azért továbbra is a koleszterinnek és az alkoholnak drukkolunk...
         Ez nem a politikáról szól, hanem a művészetről. Nem Orbánról, nem az ellenzékről, hanem Csehovról és a Tápszínházról, a Kaukázusi Krétakörről és a Portugálról,  ez a hét óra hét percről szól.        Ezeknek a srácoknak semmi esélye, ez nem 1968, ez nem Párizs, nem mintha de Gaulle-ék nem…..
       I am not happy.   ..
ärdulönsamidag 2020.08.31 20:04:36
@Kettes: +1