Regisztráció Blogot indítok
Adatok
buxa

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mióta kiderült, hogy az ismeretségi körben van egy srác, aki melegpornókban szerepelt, azóta akartam rávenni, hogy meséljen róla. Amikor végül sor került a beszélgetésre, rengeteg kérdés merült fel bennem, de nem tudtam, hogyan hozakodhatnék elő velük. Aztán kiderült, hogy egyszerűen csak fel kell…..
Mihálydeák Rita Szokásom dicsérni a franciákat, mert valljuk be: elég sok területen jeleskednek, így nemcsak a gasztronómiájukkal, hanem filmjeikkel is képesek elkápráztatni a világot. Rengeteg tehetséges és ismert francia színész van, akiket volt szerencsénk a magyar csatornák képernyőin…..
Erre buzdítanak egyik olvasónk által küldött (ezúton is köszönöm) fotók tanúsága szerint az eisenstadti központú, regionális osztrák Burgenland Bank plakátjai, amelyeket ráadásul nem is Magyarországon, hanem a határ túloldalán helyeztek el, egyértelműen a tőlünk…..
buxa 2011.01.12 22:05:07
en azt mondom jobb felni, mint megijedni!

nem biztos, h viktorka ra fog tenyerelni a devizabetetekre, de ki merne ra merget venni? meg azt sem mondom, h egyszeruen lenyulja, mint a magannyugdijpenztari befizeteseket! egyszeruen zaroljak a penzt (ketharmados tobbseggel ot perc alatt "megszavazza" a parlament :), majd IGERETET TESZNEK ARRA, h 20 ev alatt visszafizetik kamatostul (ha jol emlekszem, valami hasonlo tortent Szerbiaban is - kellett a kemenyvaluta a fegyverekre).

ugyh akinek van egy kis felnivaloja (hangsulyozottan nem az APEH-tol), az biztos, ami biztos alapon nyit egy szamlat valahol nyugaton.

VISZONT!

ha mar ilyen okokbol kifolyolag biztonsagban szeretnenk tudni a penzunket, akkor erdemes megfontolni, h hova menjunk. es itt most ne a kenyelem legyen az elso rangu feltetel (kozel legyen, gyorsan menjen az ugyintezes, beszeljenek magyarul, meg adjanak jo nagy kamatot stb.), hanem h tenyleg biztonsagban legyen az a kis megtakaritas!

ha visszaemlkeszunk az izlandi csodre, akkor (tobbek kozott) azt a tanulsagot lehet levonni, h egy orszag sem engedheti meg maganak, h bankjainak osszesitett merlegfoosszege lenyegesen es tartosan meghaladja a GDP-jet. Izland bankjainak merlegfoje 9x akkor volt, mint maga az izlandi gazdasag! bele is roppantak! ausztriaval ugyanez a gond, h tul kicsi orszag, tul nagy bankokkal. nem sikerult sajna kigugliznom az osztrak adatot, de csak az erste banknak megkozelitoleg akkora a merlegfoosszege, mint az osztrak GDP. ha tehat bedolne nehany osztrak nagybank (pl. mert oriasi a K-EU-s kitettseguk, valamint ketes kinntlevosegeuk), akkor az allamnak melyen a zsebebe kene nyulnia, h mentse a menthetot. a bankszektor konszolidalasa sohasem es seholsem olcso mulatsag. a citibankot is csak az arabok tudtak megmenteni. de gorogorszagban is jol jott a kinai manna....es ha mar bankot/bankrendszert valasztunk, en biztos a nemet mellett dontenek. a vilag egyik legnagyobb gazdasaga, iszonyat tartalekokkal, es felelos politikusokkal. ugyh en nem allnek meg Becsnel, hanem tovabbautokaznek meg egy kicsit Passau fele.

ja, es mindenfelekepp messzire kerulnem a magyarul beszelo banki szakembereket! foleg a magyar hatar menten. mindenkinek a fantaziajara bizom, h mit gondol, nem akarok osszeeskuves elmeleteket gyartani...
Durva Nem értem a rinyát 2011.01.07 21:16:00
Mindenféle állampolgárok könnyei fürdetik Magyarország utcáit, tereit, amióta a Fideszes többségű kormány bejelentette, ráteszi a kezét a magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott zsetonra. Nézzük sorba, hogy az isten adta nép miket pityereg..."A Fidesz ellopja…..
Régen, amikor Albánia még nem a menő tengerpartjától volt híres, a nagyképűbb magyarok a durván lepukkant dolgok láttán reflexből albániáztak. Aztán volt romániázás is meg balkánozás-ázsiázás, aztán, ahogy máshol egyre szebbek lettek a dolgok, Szlovákia élhető állam…..
IDDQD Szerdai retro: Pirates! 2010.04.28 10:00:00
Nem sokkal, de a múlt heti szavazást a Pirates! nyerte, meglepő módon – mármint nem az a meglepő, hogy ez nyert, hanem az, hogy csak szoros versenyben. A Pirates! – teljes nevén Sid Meier’s Pirates! – ugyanis nagyjából olyan karátértékű drágakő, mint az Elite,…..
buxa 2010.04.28 16:12:43
@xk2spv: :)) ugy latom nem voltam egyedul ezzel a strategiaval...
buxa 2010.04.29 14:34:49
@Bobby Newmark: milyen körutat?
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/03/12 Subject: Neonapoleon vízilovon To: info@partart.hu   Ez SZÍNHÁZ, szerintetek?!   A Neonapoleon vízilovon előadásotokra azért mentem el, mert a háttérvetítés felvételén ott voltam az 505-ben. Akkor arról volt szó, azért BASZTÁTOK…..
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/02/15 Subject: Mozdulás szombaton To: Tom;Pallay Ervin;Peti;Soma Szevasztok! Jövő hétfőn leszek 34, ami tudom, hogy nem kerek, de egymás utáni számok és a legutóbbi ilyenen pont Ervinnel és Tomival ünnepeltünk, ha jól emlékszem az Új Vár klubban,…..
Ritka dolog az, amit Mulder csinált. Azért persze érdemel némi dorgálást, amiért kómásan volán mögé ült és majdnem balesetet okozott, hisz talán ha nem egy rutinos taxis jön akkor és ott, talán nagyobb baj lett volna. Viszont ami ez után történt, az az öreg róka…..
Voltam a városban már pár edzőteremben, meglehetősen vegyes tapasztalattal. Amitől leginkább kinyílik a bicska a zsebemben, azok a puccos helyek (ilyen pl Palikék terme), ahova az arcok leginkább pofavizitre, smúzolásra és a részvénypiac szaunában való átbeszélésére járnak le.…..
Irapuato, 16 500 néző, vezette: Agnolli (olasz) Magyarország: Disztl - Sallai, Róth, Garaba, Péter - Bognár, Nagy A., Kardos, Détári, - Kiprich, Esterházy Szovjetunió: Дасаев, Бессонов, О. Кузнецов, Ларионов, Демьяненко (к), Рац,…..
buxa 2009.06.03 09:22:40
@popp: mar miert nem? pont a nagyaranyu vereseg miatt nem gondolna senki! nem azt mondom, h nyertunk volna, de az tuti, h nem volt ilyen aranyu kulonbseg az AKKORI magyar es szovjet foci kozott.

meg persze jol esik azzal altatnia magat az embernek, h nem voltunk ennyire szarok.

es az sem lehet veletlen, h sose derul(t) feny az igazi okokra (vö: budapest-bejrut malev jarat "lezuhanasa")
2010-ben Budapesten rendezik a kerékpáros futárok Európa-bajnokságát, tudtuk meg a berlini EB-ről hazatérő versenyzőktől. Mivel az elcsigázott versenyzők csak a tényt erősítették meg, a Critical Mass szervezéséből ismerhető Kürti Gábor számolt be a szokatlan jelölési…..
 A toplistagyáros Forbes magazin (kedvencem tőlük a világ 15 leggazdagabb kitalált embere, élén Dagobert bácsival) a napokban összeállította a legélhetőbb városok listáját.  A New York-i magazin top 20 városa közt egy USA-beli sem szerepel, az élen pedig Bécs végzett.…..
Az esztéták is olvasnak blogokat, ezt onnan lehet tudni, hogy időnként pánikba esnek. A MÚOSZ sajtónapi ünnepségén elhangzott beszédében Szilágyi Ákos eltemette a sajtószabadságot. Ami annyira nem is vágna témánkba, ha Szilágyi nem az online nyilvánosságot, és a…..
Már azt hittem, hogy a korábbi balhék és lebuktatások után a benzinkutak kasszásai behúzták fülüket-farkukat és nem is gondolnak már arra, hogy lehúzzák a gyanútlan autóst, hisz már tavaly ősz eleje óta nem kaptunk ilyesmiről levelet. VSz most mégis a témában kényszerült…..
Kedves Blogolvasók!Örömmel jelentem, hogy újabb irománnyal gazdagítom lassan kétéves múltra visszanéző elektronikus diáriumomat. Az írás azonban egyúttal azt is jelenti, hogy újabb eseménnyel gazdagodott fordulatokban igazán nem szegény életem. Ezúttal magánéleti fordulatról…..
Trailer 2012 előzetes 2009.01.13 11:35:00
2012 Műfaj: Kaland/Akció Bemutató: 2009. július 10. Rendező: Roland Emmerich Szereplők: John Cusack, Amanda Peet, Chiwetel Ejiofor, Danny Glover, Thandie Newton, Oliver Platt, Thomas McCarthy, Woody Harrelson, Chin Han, Morgan Lily, Roland Emmerich legutóbb az i.e. 10.000-rel ismeretlen…..
buxa 2009.01.15 20:39:33
..és lányai. Természetesen a címadó kifejezés is kiemelkedően modoros, de a kifejezés alanyai sokszor méginkább azok - leginkább írásban domborítják ki világpolgáriságukat. Ha egy magyar, idegen eredetű szót le lehet írni a magyar helyesírástól eltérően is, természetesen…..
Október 23-ához (s tulajdonképpen az összes nagy nemzeti ünnephez) az utóbbi időszak alapvetően két érzelem kapcsolódik: el kell menekülni Budapestről, de lehetőség szerint a lángoló autók miatt nézni kell a HírTV-t. A külső szemlélő számára legmélyebb szakmai színvonalon…..
buxa 2008.10.23 00:48:30
minden okos nyilatkozatban azt olvasni, h a "spekulansok", meg a "hedge fundok" tettek tonkre a mi kis forintunkat.

a bajom ezzel az, h halvany gozom sincs, h ilyenkor ki(k)re gondolhatnak. nekem olyan fantomnak tunik ez az egesz - bmilyen nyugati sajtot is olvasok, mindenhol az all, h mekkora vesztesegeket konyveltek el ezek a cegek/alapok nevezzuk aminek akarjuk, de mindenfelekepp azok akik ebbol eltek.

a "nagy multu" amerikai befektetesi bankok, akik korabban mozgattak a piacot, mostanra vagy eltuntek, vagy beolvadtak, vagy allamositva lettek. kizart dolognak tartom, h ilyen kis piacon hazardirozzanak, mint amilyen a magyar. kisebb bajuk is nagyobb ennel.

raadasul mer pont egy olyan orszag valutajat akarjak szettepni, ami mogott megiscsak ott az EKB?

par hete feltettem maganak a kerdest, h miafaszer nem ugrott az egekbe az arany ara. tudtommal vilagkrizis eseten mindenki a tuti aranyba teszi a penzet. most akkor mi van??? nincs valsag, vagy tul sok arany? aztan kiderult a turpissag: az iment emlitett fundok kiarusitottak a csaladi ezustot (ill. aranyat), h be tudjak tomkodni a likviditasukon keletkezett lyukat. ok, de ha ez telleg igy van, akkor nem az lenne a logikus, h szepen visszafizetik a hiteleiket aztan bekussolnak?

szoval, amitol en tartok az az, hogy nem a spekulativ, hanem a mukodo toke hagyja el az orszagot. ez sokkal nagyobb baj, mert azt nem lesz konnyu visszacsalogatni. es ez valoban sulyosan visszaut a gazdasagra, amit mar amugyis megbenit a magas forint hitel, a devizahitelek elerhetetlensege, es a kulso es belso kereslet csokkenese. jonnek majd az elbocsatasok, meg a visszafizetlen hitelek.

nem tul szep scenario.

ma hallottam azert egy tuti tippet: vegyetek magyar allami eurokotvenyt...most 9% a hozama...
Sopron legjobb szállodája szerintem évtizedeken keresztül a Hotel Lövér volt. Az első igazán emlékezetes szállodaélményem, bár akkor még Fenyvesnek hívták, később ott voltam nászúton, egy időben a munkám miatt is sűrűn élveztem az áldásait, aztán leszoktunk róla, mert…..