Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lillaabroad

53 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lilla utazik Dubai, a legek városa 2024.05.05 08:48:43
Az Egyesült Arab Emírségeket szokták az ellentétek országaként említeni, ami szerintem abszolút helytálló. A sivatagi országban éppúgy találunk bazárokat és mecseteket, mint modern felhőkarcolókat. S bár Dubaiban hagyományos kulturális turizmussal kevésbé találkozunk, azért így is van mit nézni,…..
Marokkó a mozgalmas medinái, a köves és végeláthatatlan homokos sivatagai, illetve a csodás hegyvidéki falvai mellett még tengerparti résszel is rendelkezik. Sőt, a második legnagyobb óceán mossa a nyugati partjait, melyen olyan hangulatos várost találhatunk, mint Essaouria. Essaouria vagy magyarul…..
Marokkónak nemcsak a városai, de a természeti tájai is igen változatosok. Így az is előfordulhat, hogy pár óra leforgása alatt hol a teve hátán ülünk a sivatagban, hol az Atlasz-hegység lábánál túrázunk. Ez történt velünk is, s még az argánolaj előállítás rejtelmeibe is betekintést nyerhettünk.  A…..
A sokszínű Marokkó sokak számára bakancslistás. Nekem is sokáig az volt, de idén februárban végül sikerült meglátogatnunk, ahol 5 csodás napot töltöttünk el. S, tudom ez nem volt sok idő az országra, de így is maradandó élményeket szereztünk és jó pár arcát megnézhettük az országnak.  Afrika…..
Lilla utazik Costa Blanca 2024.03.13 13:36:54
Európa egyik legnaposabb, legszebb és legtisztább levegőjű térségeként tartják számon a spanyolországi Costa Blancát. Nevét a több, mint 200 km hosszú fehérhomokos partszakasza miatt kapta. A Costa Blanca elnevezés ugyanis magyarul azt jelenti Fehér part.  S bár az Alicante régióban található…..
Lilla utazik Novemberi Dublin 2023.11.16 10:11:20
Az ír fővárost amilyen borongós időjárás, olyan színes és hangulatos belváros jellemzi. Nem beszélve a messze földön híres ír kocsmákról, melyekből szép számmal akad Dublinban.  Bár a mediterrán városokhoz képest - az időjárás miatt - enyhe hátránnyal indul Dublin, de a kulturális látnivalók és a…..
Manapság nehéz olyan helyre bukkanni, amely egyedülálló, különleges, ugyanakkor nem köszön vissza az interneten. Én találtam egy ilyen térséget és nem sokat gondolkoztam, hogy családosan elutazzak oda. Így a következő beszámolóm a varázslatos Naxçıvanból jön, amelyről minden bizonnyal még nem…..
lillaabroad 2023.11.10 12:49:15
@inebhedj - szerintem: Szia! Tavaly novemberben voltunk Azerbajdzsánban.Naxcivanban csak két éjszakát voltunk, így igazából egy napunk volt felfedezni a környéket, ezért gyerekkel az autóbérlés volt a legjobb (legrugalmasabb) opció :) Ashabi Kahf Dagi-t néztem én is, de így is elég húzós volt az a nap, így nem erőltettem a többiekre. Amúgy nagyon tetszett az ország és valóban sok szép része van. Tavalyelőtt ősszel Grúziában voltunk, akkor voltunk kaukázusi falvakban. :)
Lilla utazik Korfu ősszel 2023.10.18 13:09:50
A görög szigetvilág nagyon sok embernek a kedvence, ami nem véletelen. Napsütés, tengerpart, hangulatos falvak, szirtaki és finom tengeri ételek jellemzik valamennyi görög szigetet. Nehezen is lehetne eldönteni,  hogy melyik a legszebb. Az viszont biztos, hogy a legzöldebb kategória nyertese az…..
lillaabroad 2023.10.24 09:28:22
@Vándorember: Porto Timoni csodálatos! Nekem is nagyon tetszett! Egész Korfu nekem egy kellemes meglepetés lett! :-)
Az olcsó bolgár tengerpart igen sok turistát vonz, mi is pont emiatt utaztunk ide augusztusban egy hosszú hétvégére. Nemcsak a szállást és az éttermezést, de még az odajutást is nagyon alacsony áron sikerült kihozni a fapados légitársaságnak köszönhetően. Ráadásul két strandolás között olyan szép…..
Olaszország nemcsak az egyik legtöbb látnivalóval rendelkező európai ország, de az ételek terén is igen gazdag. Sokaknak elsőre az országról a pizzák és a tészták jutnak eszükbe, azonban az olasz konyha ennél sokkal több. A nálunk snassznak számító szendvicsből is igazi ínyencségeket kreálnak az…..
Lilla utazik Az elragadó Riga 2023.07.07 14:33:14
A Baltikum gyöngyszemének titulált Riga számos változatos látnivalót tudhat magának. A történelem a város minden szegletén nyomot hagyott, így éppúgy megtalálhatók a Németországra és az Oroszországra emlékeztető épületek. S bár a lett fővárost a németek alapították, napjainkban az orosz hatások…..
Lilla utazik A bohém Vilnius 2023.07.04 12:23:47
Ha szereted a kevésbé felkapott, de izgalmas, egyedi és bohém helyeket, akkor irány a litván főváros, Vilnius. Az óváros nemcsak graffitikkel, meghökkentő nagy üzletdíszekkel van tele, de a falon a teáscsészék vagy egy műfogsor látványa sem ritka. Sőt, még az is előfordulhat, hogy egy templomban…..
Legelőször nem a strandolás jut eszünkbe a Baltikumról. S, nem is a börtönök. Pedig az észtországi Rummuban van egy olyan különleges hely, amelyhez mindkét dolog köthető.  A Tallintól mindössze 50 kilométerre található Rummu, egy alig 1000 fős kis falu. A fő látványossága egy kőbánya és a hajdanán…..
Lilla utazik Mini Skandinávia 2023.06.29 14:26:34
Itt a nyár, amit a legtöbben ki is használnak és elutaznak valamelyik dél-európai ország tengerpartjára. Keveseknek jut eszébe ilyenkor északra menni, pedig az egyik legjobb időszak az évben egy balti körútra a mostani.  Az első balti ország, melyet felkerestünk Észtország volt, amely meglepően…..
Lilla utazik A nepáli Balaton 2023.06.02 13:38:29
Nepál hazánkhoz hasonlóan nem rendelkezik tengerparttal, de szintén van egy híres tó az országban, melyet előszeretettel látogatnak a helyiek és a külföldiek is. Mondjuk sokat segít a tavon az is, hogy egyrészt az Annapurna tövében van, másrészt, hogy Pokhara város hangulatos vendéglátóhelyei veszik…..
Téved, aki azt gondolja, hogy Nepálban csak hegyet mászni és sztúpákat nézni lehet. A 30 milliós országban ugyanis még orrszarvúkat és krokodilokat is láthatunk természetes lelőhelyén. Sőt, ha olyan szuper helyen szállsz meg, mint én, akkor még elefántokkal is reggelizhetsz. Nepál bár főként…..
Nepálban nem nehéz hegyvidéki falut találni, mivelhogy az ország területének mindössze 17%-át alkotja síkság. Az egészen magas 8000 méteres hegyek mellett találunk 1000-4000 méter magas körüli hegyvidékeket is, melyeket könnyebben megközelíthetünk.  Bár ahogy az előző bejegyzésemben már írtam, én…..
Nepál egy igazi egzotikum. Bár ma már egyre többen keresik fel, még mindig nem lepték el annyira a turisták, mint mondjuk a délkelet-ázsiai országokat. Ennek a legfőbb oka, hogy nincs tengerpartja, ellenben vannak hegyei, de még milyenek. Főként a Himalája miatt ismert Nepál, ugyanis a világ tíz…..
Lilla utazik A bosnyák főváros 2023.05.15 19:03:41
Aki szereti az autentikus és Magyarországról könnyen megközelíthető helyeket, annak Szarajevó biztosan tetszeni fog! Ráadásul a sok érdekes látnivaló mellett finomakat is ehetünk úgy, hogy nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni. Három éve meghiúsult, de idén végre eljutottam Bosznia-Hercegovinába.…..
Lilla utazik Milliárdosok otthona 2023.03.10 10:22:07
Gazdagság, csillogás és Forma-1, amelyek mindekinek eszébe jutnak Monacóról. Kár is lenne tagadni, ezek tényleg mind jellemzik a várost, illetve az országot, vagyis a városállamot. Monaco ugyanis a világon működő három független városállamának egyike, a világ második legkisebb országa. Annak…..
A legtöbb látogató nyáron érkezik a francia Riviérára, de bebizonyítom, hogy télen éppolyan érdemes meglátogatni. Sőt, nemhogy olcsóbb ilyenkor a térségbe utazni, de a nyáron tapasztalható turista dömpinget is elkerüljük és az otthoni szürke idő helyett, igazi napos, tavaszias időbe csöppenhetünk az…..
Lilla utazik A citromváros 2023.02.16 11:51:30
Ahogy Dale Carnegie, amerikai író mondta: Ha az élet citrommal kínál, csinálj belőle limonádét! A mentoniak úgy gondolták, hogy a sok citromból inkább csinálnak egy citromfesztivált. S, ha már Nizzának sikerült, akkor Mentonnak is lehet egy világhírű fesztiválja. Az 1920-as évek végén még Menton…..
Ha február, akkor a farsang, illetve a karneválok időszaka. A tél búcsúztatását a világon nagyon sok helyen ünneplik. A legtöbb embernek erről szerintem a riói karnevál ugrik be először. Mindez nem véletlen, ugyanis a brazil a leghíresebb és a legnagyszabásúbb karnevál a világon. Európában a…..
Erdélybe mindig szeretek elutazni, mert egyrészt egykor hozzánk tartozott, melynek néhol máig vannak nyomai, másrészt rengeteg csodás helyszínnel rendelkezik. Ráadásul nekünk Békés megyéből egy közeli desztináció, nem beszélve arról, hogy a nyugat-európai árakhoz képest jóval olcsóbban hozhatunk ki…..
Neked mi jut eszedbe Azerbajdzsánról? Bizonyára Baku, a főváros, illetve az ott megrendezésre kerülő Euróvíziós Dalfesztivál, esetleg a Forma 1. Azonban az ország Bakun kívül is számos érdekességet tartogat. Mi több, olyan történelmi, természeti és vallási látványosságokat rejt, ami kevés országban…..