Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyarul Utazó

26 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit várhat az ember földünk egyik legismertebb turistalátványosságaitól? Sokaktól hallottam azt, hogy kiábrándítóak, túl vannak értékelve és nem is éri meg megnézni őket. Az az igazság, hogy nekem egyértelműen Kairó volt az egyiptomi utam fénypontja és teljesen magával ragadtak a piramisok is.…..
A világtörténelem leghosszabb életű kultúrája számtalan emléket hagyott maga után, melyeket akár egy hajós kirándulás során is felfedezhetünk. Abu Szimbel grandiózus temploma, Luxor kincsei vagy Asszuán híres gátja mind-mind lenyűgözők, az pedig, hogy egy hangulatos üdülőhajó fedélzetén tölthetjük…..
Kevés olyan város van, amely egyszerre nyűgöz le grandiózus épületeivel, természetközeliségével és gazdag kulturális életével. A sűrű erdőkkel határolt Ottawa pontosan ilyen, tökéletes központja a kétnyelvű északi országnak. 1857-ben Viktória királynő igencsak nagy meglepetést okozott,…..
A Nagy-hasadékvölgy híres állóvizei népszerű célpontok a szafarira vágyó turisták körében. A kenyai Nakuru-tó környékén orrszarvúkkal és flamingókkal találkozhatunk, míg Naivashánál a vízilovak számítanak gyakori útitársnak. Kenyai látogatásom előtt napokon át kutakodtam a legjobb szafarik után,…..
Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer beutazhatom Kenya lélegzetelállító szavannáit és közelről is szemügyre vehetem az itt élő nagymacskákat, elefántokat és zsiráfokat. Idén ez sikerült, most pedig megpróbálom szavakba önteni a lehetetlent, és bemutatni Afrika egyik legszebb rezervátumát, a…..
Toronyházak, pálmafákkal szegélyezett utak és zöldellő domboldalak – ezek mind megtalálhatók Kenya fővárosában. A nemzeti parkokkal határolt Nairobi Kelet-Afrika legnépszerűbb turistacélpontja, ahonnan számos szafarira indulhatunk el, de érdemes időt szánni a város felfedezésére is.  Ha Afrikára…..
Legyen szó hófehér mecsetéről, idilli tengerpartjáról vagy különleges múzeumairól, Abu-Dzabit mindenképpen érdemes felvenni a bakancslistánkra. Aki azt gondolta, hogy a Perzsa-öböl menti ország minden pénzét és energiáját Dubajra fordította, az téved. Abu-Dzabi, ha lehet, még lenyűgözőbb, mint a…..
Mi az a világkiállítás? Miért érdekes? És miért az Expo 2020 elnevezést kapta az idei dubaji esemény, ha nem is 2020-ban tartották? Ebből a cikkből kiderül. Amikor lefoglaltam a dubaji repülőutamat, még nem tudtam, hogy éppen itt tartják a világkiállítást is. Meg mondom őszintén, miután…..
Egy hely, ahol sosem lehet unatkozni és mindig akad valami új felfedésre váró attrakció. Dubajban minden egy kicsit nagyobb, színesebb és meghökkentőbb, mint máshol, az ide látogatók pedig nem győzik kapkodni a fejüket a lélegzetelállító építmények között. Nehéz megnevezni, melyek az Arab-sivatag…..
Egy ország, amelyet elsősorban fényűző hoteljeiről, technikai innovációiról és elképesztő gigaberuházásairól ismerünk, és ahol a korbácsolás és a megkövezés még a mai napig törvényes büntetésnek számítanak. Tíz napot töltöttem el az Egyesült Arab Emírségekben, és a turistaattrakciók mellett az…..
Magyarul Utazó 2022.02.09 22:34:43
@Kyria: Megértem. Ellenkező neműek hivatalosan valóban csak házastársként alhatnak együtt. Dubaj viszont egyre nyitottabb (köszönhetően az ott élő és dolgozó külföldieknek) és általában erre nem is kérdeznek rá.
Elzász régió fővárosának elbűvölő utcái és hangulatos kanálisai azonnal magával ragadják az embert. Elég volt csupán két napot eltöltenem az ünnepi díszbe öltözött Strasbourgban, és ma már az egyik kedvenc európai városomként gondolok rá. Nem is német, nem is igazán francia A Rajna jobb partján…..
Strasbourg festői óvárosában járkálva nehéz elképzelni, hogy Elzász kisebb településein még ennél is bűbájosabb látkép tárul elénk. Pedig Colmar és Eguisheim mesekönyvbe illő macskaköves utcái és Mulhouse hangulatos főtere, talán még látványosabbak, mint az elzászi főváros nevezetességei.…..
Bajorország fővárosa nemcsak a híres Oktoberfestnek ad otthont, hanem történelmi épületeknek, egyedülálló templomoknak és múzeumoknak is. Legyen szó az óváros szűk utcáiról, a hatalmas zöld parkokról vagy az idilli folyópartokról, München mindenki számára tartogat valami különlegeset. Ha pedig csak…..
A Bajor-Alpok szélén magasodó 19. századi Neuschwanstein kastély mintha csak egy mesekönyv illusztrációja lenne. Karcsú tornyai, impozáns trónterme és egyedülálló fekvése Walt Disney-t is megihlették, aki erről az építményről mintázta több rajzfilmjének palotáját is. II. Lajos király rezidenciájának…..
A körülbelül tízezer évvel ezelőtt kialakult sziklakapu turisták ezreit vonzza Dorset megye partjaihoz, ahol nemcsak a festői panorámában, hanem egyedülálló kőzetekben is gyönyörködhetünk. A Jurassic Coast nevű partszakaszon közel 200 millió év története sűrűsödik össze, így nem meglepő, hogy…..
Sűrű erdők, vadregényes szurdokok és misztikus víztükrök – a Bakonyban miden megvan, amit egy tökéletes túrahelyszíntől elvárhatunk. Először látogattam el a Veszprémtől északra fekvő Magas-Bakony környékére, az egyedülálló táj pedig azonnal magával ragadott.  Busszal érkeztem meg…..
A Skócia és Anglia határán fekvő St Abbs igazi képeslapra illő település. A környék gigantikus sziklái és kristálytiszta vizei számos ritka állat- és növényfajnak biztosítanak otthont, a festői látkép pedig hollywoodi gigaprodukciókban is visszaköszön. Nem sokszor indultam útnak azért, hogy egy…..
A Londontól alig egy órára fekvő birtok Anglia egyik legszebb rózsakertjével büszkélkedhet, a hétszáz éves várfalak között pedig egyedülálló történelmi emlékeket is megtekinthetünk. Már kisgyerekként is volt egy megmagyarázhatatlan vonzalmam a brit kastélyokhoz, ám akkor csak fotókon csodálhattam…..
Délnyugat-Anglia legnépesebb városa elsősorban élénk kulturális életéről és hangulatos folyóparti helyszíneiről ismert. Bristol egy percre sem hagy unatkozni, hiszen minden sarkon vár valami újdonság, legyen az egy újraálmodott ipari létesítmény, egy középkori épület vagy egy elgondolkodtató…..
A vadregényes vidékeiről, bányáiról és gazdag kultúrájáról ismert Wales északi része Nagy-Britannia leggyönyörűbb helyszínei közé tartozik. Ugyan Snowdonia hegycsúcsai és középkori várai kevesebb turistát vonzanak, mint a Skót-felföld vagy Anglia hófehér sziklái, ez nem jelenti azt, hogy ne lenne…..
A sussexi kisvárosban minden megvan, amit egy tökéletes turistacélponttól elvárhatunk: történelmi épületek, hangulatos vendéglátóhelyek és még a tengerpart is könnyen megközelíthető. Rye idilli utcái mégsem váltak a tömegturizmus áldozatává, így lökdösődés és sorbanállás nélkül fedezhetjük fel a…..
A festői tájairól, homokos strandjairól és enyhe klímájáról híres vidék nemcsak Európa szörfparadicsoma, hanem igazi kulturális és gasztronómiai fellegvár, ahol szinte minden sarkon érdemes lőni egy fotót. Cornwall kanyargó tengerparti útjain autózva az ember azt is hihetné, hogy a…..
Londontól alig két órányira fekszik Anglia egyik legszebb partszakasza, a Seven Sisters (hét nővér). A hófehér sziklafal akár egynapos kirándulás során is felfedezhető, készüljünk fel azonban a másnapi izomlázra, a nővérek lankái ugyanis kellőképpen megdolgoztatják a látogatók…..
A misztikus Artúr király szülőhelyeként számon tartott Tintagel nem véletlenül vált Nagy-Britannia népszerű látványosságává. A helyi erődítmény robosztus falai, a lélegzetelállító kilátás és a rejtett, tengerparti barlangok írók százait varázsolták már el, így Trisztán és Izolda, valamint Merlin…..
Magyarul Utazó 2020.08.12 12:29:42
@geegee: Igen, én két éve Londonban élek, de még mindig rengeteg hely van a Dél-angliai listámon. Korábban nem is gondoltam, mennyi izgalmas úticél van errefelé.
Innen indult az ipari forradalom, itt épült az első személyszállító vasút és itt dolgozott együtt Marx és Engels is. Manchester még ma is az Egyesült Királyság egyik legjelentősebb városa és nem csak futballcsapatai miatt. Manchester több szempontból is úttörő volt. A textilipar…..