Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tsabeee

54 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos, most egy kissé nehéz és szomorú feladat vár rám, és ez pedig- egy blog lezárása. Nem csak azért nehéz, mert hupilila f.om sincs, h ezt hogyan kellene stílusosan és elegánsan, hanem azért is, mert nehéz szívvel búcsúzom a skegnessi életemtől és barátaimtól- akikkel,…..
Mivel már jócskán itt a nyár, gondoltam ideje lenne beszámolni arról, h hogyan is alakul ez az évszak itt Angliában, azon belül Segnessben. Gondolom sokaknak nem okozok nagy meglepetést azáltal, ha eláruom, h az itteni tengerparti nyarat nem olyannak kell elképzelni, mint mondjuk az…..
Ezen fejezetben egy olyan témát szeretnék körüljárni, melynek nagy része különböző formában már említésre került az eddigi irományaim során. A téma pedig a következő: kik is élnek, kik dolgoznak itt, Butlinsban? Ahogyan a hónapok múlásával egyre több embert van alkalmam…..
Skegnessi magyarok 2009.06.22 22:10:00
Ari, nem?   ..
Ahogy nézegetem a naptáramat, tervezem az elkövetkező hónapjaimat, időnként rádöbbenek egy érdekes tényre- itt a nyár. Ezt azé írom ennyire meglepetten, mert leszámítva a kb. 5-10 fokos hőmérséklet-emelkedést, az időjárásból nem igen lehet erre következtetni. Nagyjából…..
Ha meghalljuk ezt a kifejezést, általában mindenkinek az amerikai sorozat jut eszébe, mely középkorú családanyákról szól, akik érzékiek, gyönyörűek és intelligensek. Nos, ez az a 3 jelző, ami a butlinsi "asszonyokra" abszolút nem jellemző. Most, h ismét főszezon van,…..
A következő fejezetek kevésbé leíró-elbeszélő jellegűek lesznek, szeretnék inkább néhány, az itteni év során tapasztalt gondolatot, élményt, "életbölcsességet" megosztani veletek, és ezzel szépen lassan előkészíteni a lezárást... Csak néhány gondolat…..
Skegnessi magyarok Spring Harvest 2009.04.24 23:45:41
Az utóbbi hetek az ún. „Spring Harvest” névre hallgató vallásos jellegű rendezvény-sorozat jegyében teltek. Itt különböző, számunkra nem teljesen egyértelmű, hittel kapcsolatos csoportok és programok jelentek meg, mi ebből csak annyit vettünk észre, h a vendégek…..
Mivel ezen blog témája alapvetően Anglia és Skegness, nem fogom túl hosszú lére ereszteni, de azért írnék egy rövid élménybeszámolót a párizsi vakációnkról. A kronológiai rendet már az elején felborítom, u.i. az utazás legfontosabb eseménye, amiért alapvetően odamentünk,…..
Mivel újra sikerült hosszabb időre eltűnnöm és hanyagolnom a blogomat, a párizsi élménybeseméeszámoló előtt még megpróbálom tömören összefoglalni az elmúlt hetek történéseit. Túl sok említésre méltó esemény nem történt, megkaptam az első munkahelyi kiértékelésemet,…..
Nyílván már több ezer rajongóm tűkön ül, értesülvén a múlt heti 3 napos londoni beszámoló megjelenéséről, úgyhogy nem is húzom tovább az idegeiteket, nekivágok. Keddtől csütörtökig voltam ott, alapvetően távoli rokonomat ( vagy talán nem is rokonom??) látogattam meg, de…..
Nos, tegnap délután volt alkalmam először testközelből találkozni és dolgozni egy, a butlinsi életünket igen jelentős mértékben meghatározó jelenséggel. Különböző formában és helyzetben sokaknak volt már szerencséje hozzá, engem eddig az őrangyalom megóvott, de hát a…..
Többen jeleztétek az elmúlt hetekben, h nem hallottatok, pontosabban nem olvastatok rólam, ezúton szeretnék elnézést kérni széles rajongótáboromtól, különösképpen azoktól, akik már blogom függőjévé váltak, a hosszú hallgatásért. Nem sok minden történt az utóbbi időben,…..
A múltkori panaszáradatom után most megörvendeztethetném kedves olvasóimat egy újabb kiadós litániával, csak most átestünk a ló másik oldalára- az elmúlt hétvégén u.i. iszonyatosan sokan voltak, a Coralban pl. 1400 vamennyien, ami azért a 900 után igen nagy számnak mondható.…..
Skegnessi magyarok Néhány kép 2009.02.17 18:35:00
    A székes fővárosban  ..
Az utóbbi hetünk ideális témája lett volna egy Csehov-drámának-finoman fogalmazva is felesleges embereknek érezhettük magunkat. Már a Coral is eléggé megerőltető volt, hiszen 700-valahány vendégünk volt, ami azért a 2200, meg 1800 után igen kevésnek mondható. Ráadásul a…..
Kezdek egyre inkább meggyőződni arról, h szakmai fejlődésemnek semmi nem szabhat gátat. Egy hét se telt el azután, h "condimentseztem" ( aki esetleg elvesztette volna a fonalat: ez az ízesítők, vajak, szószók, stb. feltöltését jelenti), a legutóbbi hétvégét volt…..
Noshát, így vagy úgy, de ismét beindult a gépezet, február első fele még félműszakos, de állítólag 13-ától két hetet teljes munkaidőben fogunk nyomni. Bár én igazán nem panaszkodhatok, a hétvégén u.i. Jaksben is voltam, pénteken, szombaton hajnali 3-ig, vasárnap már…..
Mint arra már utaltam az előző bejegyzésben, idén rengeteg változás történik Butlinsban- mint ahogyan a legtöbb munkahelyen. Ezen változásoknak két fő oka van: az egyik a gazdasági recesszió, a másik, semmivel sem kevésbé elhanyagolható ok pedig- az emberi hülyeség. A…..
Minden kedves rajongómtól elnézést kérek a több, mint egy hónapon át tartó hallgatásért, mint azt már a korábbiakban említettem, 3 hetet töltöttem otthon, és erre az időszakra szüneteltettem a blogírást. Az otthon töltött hetek nagyon tartalmasak és szórakoztatóak voltak,…..
Skegnessi magyarok 2009.01.13 13:42:00
Lake District ..
Skegnessi magyarok 2009.01.13 13:17:00
Jól sikerült a hétvége...   ..
Skegnessi magyarok 2009.01.13 13:03:00
Takarítás..
Skegnessi magyarok 2009.01.13 12:45:00
  Egy kis nosztalgia..