Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koszpek Ferenc

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hasonló észrevétel is érkezett mostanában, hogy megbüntették tilosban várakozásért, holott nem volt egyértelmű tiltás. Ami azonos a két esetben, hogy osztott pályás úton parkoltak le a középső elválasztó "járdára". Sok helyen látni ilyeneket, de én sosem állok meg…..
Koszpek Ferenc 2020.06.09 19:15:48
@városjáró: :) Bocsánatot kérek, FB posztban volt a link. ...na de ha már... :D Jelenleg Debrecen autósainak idegeit tépem kerékpárosként, de tettem én ezt elég huzamos ideig a fővárosban is, szóval...
Amiről írsz, ott a gyakorlatilag végig, a nyugati épülete mellett lévő parkolóba való be- és onnan kijáratig tartó, folytonos, több, bizonyos (számomra és sok más ember számára érthetetlen) rendszer szerint csoportokba rendezett járat számára kijelölt buszmegálló miatt egy ezekbe "rendeződési helyet biztosító aszfaltcsíknak" kellene lennie, ami annyit jelentene, hogy haladhatsz rajta kellő körültekintéssel és óvatossággal, de csak ha a szükség erre kényszerít. Dugóban például, forgalmi okokra hivatkozva - elvileg - nem használhatnád, mint forgalmi sávot, csak nagyjából senkivel sem lehetne betartatni ezt a "tilalmat".
A két teljes értékű forgalmi sávra csak az erős forgalom miatt van szükség, ami mindkét irányból érkezik a körútról és a Váci út szemközti oldaláról (megfordulási lehetőség miatt). Azt a gépjármű mennyiséget, ami így "összejön", lehetetlen lenne egy forgalmi sávon "befogadni".
A parkoló kialakítása véleményem szerint csak egy "tarhálási lehetőség" kihasználása, illetve mert nem (pontosabban csak extra költségek mellett) lehetne lezárni azt a részt, továbbá fedett (ami által "csalogató is) és tulajdonképpen csak a logika tiltja a parkolónak való használatot, nos, lelke rajta annak, aki oda be mer állni annak tudatában, hogy erős forgalomban vagy dugóban akár fél óráig is várhatja, hogy valaki kiengedje onnan. Én biztosan nem tenném. :)