Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sajozsattila

4 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blog.hu a legnagyobb magyar nyelvű blog platform. Ha valakinek sikerül kikerülni a címlapra a szolgáltatónál szinte biztosan jó olvasottságot tud elérni a bejegyzése számára. Viszont a blogmotornak megvannak a maga hiányosságai. Ezek egyike a matematikai kifejezések támogatásának hiánya. Ebben a…..
Az utóbbi két évtizedben a Magyar Honvédséget érintő legnagyobb horderejű hír  - a sorkatonaság eltörlése után -  a szerződés aláírása volt 218 Lynx gyalogsági harcjármű beszerzéséről, és azok hazai gyártásáról. Jöttek is a kommentek mindenhonnan, a"minek ilyent venni, vettek volna inkább…..
sajozsattila 2020.09.22 13:05:28
A fentiek alapján azért a Lynx nem tünnik olyan rossznak. Az osztrákoknál is még ők állnak meg a koreaiak. Ha elfogadjuk, hogy az osztrákok jó csinálták a dolgukat, akkor ez egy jó választás. A kérdés jobb mint a koreai? Milyen szempontból?

Azért nekem nem annyira egyértelmű ez az osztrákok otthon fogják legyártani. Ahogy én olvastam, most van az a szakasz amikor hazai cégeket próbálnak a projekt alá szervezni és megnézni mit tudnak otthon megcsinálni. Ez egy jó módszernek tűnik, ugyanakkor ki van nálunk aki ilyen projektbe be tudna állni? Rába talán és más? Nekünk nincs se szaktudásunk se tapasztalatunk ebben. A mi esetünkben kb. biztos, hogy az elemek egy jelentős részét külföldről kell beszerezni. Logisztikailag (és politikailag) jobb ötletnek tűnik erre Németország mint Korea (vagy Ausztrália ahol még AS-21-et gyártanak). Nehéz összevetni ilyen téren a hadi iparral rendelkező szomszédainkat (Ausztria, Cseh(szlovák), Román, Szerb, Lengyel mind gyártott az elmült 75 évben páncélozott járművet) és a minket.

Ennek ellenére persze jó lett volna normálisan megcsinálni a tendert. Persze ha meg így csináljuk, akkor biztosan nem mi vagyunk az első vevői a Lynx-nek. Ismerni kellene a konkrét szerződést, de a németeknek kellet az eladás mint egy falat kenyér. Tehát ha ügyesek voltunk lehet jobb szerződést kötöttünk így, mintha tököltünk volna. Gondolom oka van, hogy nem a régebbi német technikát választottuk (politikailag az is fizetett volna, logisztikailag ugyanaz), hanem ebbe az irányba mozdultunk. Ezt meg csak abban tudom elképezni, hogy a magyar fél elégedett a Lynx szerződéssel.

A Leo-k beszerzése után meg amúgy kérdéses, menyire jó ötlet lett volna egy teljesen más logisztikai bázisra épülő eszköz beszerzése.
  Az előző részben átnéztük, a Neurális Hálózat részeit és a lejátszási szakaszt. Most folytassuk a Hibaszámítással és a Visszajátszással! Hibaszámítás Az előző részben, a lejátszás végén kaptunk egy előrejelzést a bemeneti adatok alapján. A konkrét példánk esetében ez így alakult: Mivel…..
    Napjaink igen felkapott elnevezéseinek egyike minden bizonnyal a Mesterséges Neurális Hálózat (MNH), avagy Artificial Neural Networks (ANN). Ami jórészt annak köszönhető, hogy e technológiának a mindennapi életben való alkalmazásai az emberek egy jelentős részét lenyűgözi. Az MNH az…..
  a.k.a Miért megszámolható a Racionális számok halmaza és miért nem a Valósoké?Valószínűleg a lustaságom az oka annak, hogy reggel azon gondolkodtam: miért duplázzuk meg a valószínűségszámítást azzal, hogy ugyanazt a számítást felírjuk külön diszkrét és külön folytonos esetre. Bevezetés Az…..