Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reg_B

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző poszt kapcsán, amit ITT találsz, szeretném megköszönni az intelligens, értelmes hozzászólásokat azoknak, akiktől ilyen érkezett! Ezeket olvasva látom, hogy talán még nincs veszve minden. Viszont amiről most írni szeretnék, az a maradékról szól. Első körben – bár számítottam rá –…..
Reg_B 2020.06.04 12:06:14
@Pipas: Egyetértek azzal, hogy ezek igazságtalan szituációk, azért is írtam az első hozzászólásomban, hogy sok áldozatot vállalnak a gyerekmentes ismerőseim a függetlenségért, amiket leírtál, azok is beletartoznak. A poszt viszont arról szól, hogy miért vannak még mindig bigott gyökerek, akik ordenáré dolgokat írnak és gondolnak, és meggyőződésük, hogy a gyerekszülés nem választás kérdése. Én erre még mindig tartom, hogy hát nem egyszerűbb leszarni, ha az ember megteheti? Ha már így is kifizeted azt a terrorsok adót, az összes családi erőforrást a gyerekes testvéred kapja, be kell menni karácsonykor, stb, akkor kell még lábon is lőnöd magad azzal, hogy mások tökmindegy véleményén stresszeled magad? Magyarország most ilyen, jutalmazza a gyerekvállalást, de nem a közvélemény miatt, hanem hogy az emberek minél jobban függjenek a kormánytól és legyen olcsó munkaerő/stabil fogyasztó 18 év múlva is, úgy nem vonul ki a külföldi tőke.

A praktikus hátrányokhoz annyit, hogy szerintem ha az ember elkötelezte magát amellett, hogy nem vállal gyereket, ugyanúgy ehhez lehet igazítani bizonyos választásokat az életben, mint ahogy a családosok teszik, gondolok itt a szakmaválasztásra, munkahelyre, lakásra, személyi pénzügyekre stb. Arról nem is beszélve, hogy a poszt írója Angliában lakik (ahogy én is) és itt ha egy gyerektelen pár vagytok, épkézláb fizetéssel, akkor kb. kimaxoltátok az életet anyagilag és egzisztenciálisan.

Én szívesen olvasok posztokat gyerekmentes témában, biztos vannak emberek, akiknek kell is az ilyen kulturális termék ahhoz, hogy lássák, nincsenek egyedül, csak jó lenne azt is tudatosítani, hogy ha megteremtettél magadnak egy olyan életet, amit szeretnél, akkor talán így élvezd... nem állsz harcban senkivel, ha nem mész oda.