Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZolixiusRex

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új év, új lendület, vagy valami ilyesmi. Ilyenkor szoktak repkedni a nagy szavak, fogadalmak, kitűzött célok, de én csak annyit mondok, hogy idén is lesz itt valami. Hogy mennyi, meg mi, az majd kiderül. Annyi biztos, hogy az év végét kicsit elengedtem, a legvégén már arra se volt erőm meg kedvem,…..
Mikor nem rég írtam a Jack új lemezéről, azt mondtam, hogy ha a nagy underground istenekről, túlélőkről van szó, mindig, mindenki a Nadirral jön. Erre mondtam, de hiszen itt van a Jack is, akkor most mondom, de hiszen itt van az Another Way is. Sőt, még sokan mások, például mindenki a nem rég…..
Idén egymás után jönnek a pöpecebbnél pöpecebb grind és powerviolence lemezek. Itt is van a következő, ami mondjuk kint van egy ideje, csak szerencsétlenségére akkor jött ki mikor a Collapsed Skull, én meg ugye azóta is Dylan szopkodásokban vagyok. Pedig ez is egy olyan lemez ami mellett nem lehet…..
Párszor már kaptam szemöldök rángatást ezért a kijelentésemért, viszont továbbra is tartom. Mégpedig, hogy a punk és a black metal nagyon durván egy tőről fakad. Ha megnézzük a zenei eszköztárukat, az attitűdöt amit képviselnek azt, hogy mindkét stílusban vannak szinte már vállalhatatlanul extrém…..
Haramia, olyan mint eddig, kurva jó, csak még jobban szól! 10/10 EP 2022 by Haramia..
ZolixiusRex 2022.02.03 16:34:58
Negyedik lemezéhez ért a Foxtails, az a connecticut-i screamo (már) négyes fogat, ami mindössze hét év alatt termelte ki ezt a figyelemre méltó számot. Eddigi lemezeik is hozták a papírformát, magyarul a jó arányokkal felvértezett, kicsit matekos screamo/emo hangzást és senki sem lőtt mellé, ha…..
ZolixiusRex 2022.01.27 19:57:37
A Wiegedod az a zenekar amit sokan csak a Church of Ra-s tagsága és a fedélzeten lévő harcosok miatt kezdett el hallgatni. Bevallom az elején én is. Azért az, hogy Oathbreaker, Amenra és Hessian tagok csinálnak egy közös black metal bandát elég csábító, egy olyan embernek aki pedig tisztában van és…..
Először is boldog új évet mindenkinek! Mivel mindenki decemberben készíti és osztja meg az adott évre vonatkozó listáját én már ezt hiúságból sem így teszem. 2021-ben nagyon sok jó album volt, sőt rengeteg kiemelkedő, de vannak nálam okosabb emberek, akik azokat listázzák, minden féle szempont…..
Az év eleje zenei szempontból mindig két élű. Egyrészt jönnek az év végi listázások, amikről lehet mazsolázgatni, hogy mi az ami kimaradt. Lehet írni a saját listát, ami nekem jó is, mert szeretek listákat írni, de egyben kurva szar is, mert egyébként döntés képtelen vagyok. Így mire megszülök egy…..
Nézd meg baszki nem hagynak békén este hatkor sem, mert ezek itt versengenek, hogy ki tud több mocskot a világ szabadítani. Szóval itt van a másik kománk új klipje is. Az átkozott gémes-kútból felszálló mételyes kipárolgásokból született, agysorvasztó gombákat zabáló, Tar Bélásan roskatag misztikus…..
  Naga legutóbbi projektje klipet is kapott! Nem…nem a 12 perces single EP Nagaarum - [Rn].. és nem baszdki, nem a több, mint 15 perces horror ambient Star Shaped Chimney – Monochrome – Red. Úgy van a Faggott projekt Fear Of The Moon című tétele kapott egy vizuális megerősítést. Nekem már csak…..
Az ambient zene minden alfaja vékony jég. Egyáltalán abban sem vagyok biztos, hogy az ambient zene-e. Az angolnak van egy jó kifejezése, miszerint soundscape, én ezt jobban szeretem használni, igaz ez csak egy fajtája az amúgy nagyon szerteágazó műfajnak. Drone, noise, harsch noise, dark ambient,…..
Sludgelord Records nagy kedvencem, ennek ellenére idén eléggé elmentek melettem a kiadványai. Viszont mikor láttam, hogy lesz új Wallowing, ami az istálló egyik legjobbja azért várakozó pozícióba tettem magam. Utána fellebbentették a fátylat, hogy ez egy négy tagó split lesz. Egyik szemem sírt mert…..
  Két évre pontasan, mint a gyorsvonat (Nem MÁV-os) érkezett az új Tele Pokol lemez. Aki követi ezt a szart, az tudhatja, hogy eléggé szívemcsücske ez a kis táncdal zenekar és, hogy kb mindenre ugrok amihez bármelyiküknek is köze van. Ami egyébként egy eléggé melós hobbi, mert ezek a gyerekek sok…..
ZolixiusRex 2021.10.16 09:01:14
Úgy látszik a héten maradunk ezekenél a disszonáns vágóhídi húsdarálóknál. Milyen szép is a tervezetlenség, mikor csak impulzívan hányom ki magamból az írásokat, aminek se füle se farka, de nekem legalább jól esik. Nem úgy mint ez a lemez, mert ez minden csak nem jól eső, de a legpozitívabb…..
Ha valakinek azt mondjuk, hogy mondjon szerinte fasza hip-hop cuccokat a 90-es évekből, valószínűleg a Cypress Hill az említett előadók között lenne. Ami nem véletlen, hiszen nem egy alap korongot raktak le a srácok, ami szerintem nagyobb részt köszönhető DJ Muggs produceri munkájának, mint a két…..
Na szóval, kedves kollégánk Nagaarum kihozta legújabb cuccát, ami egy új project is egyben. Elmondása szerint az egészet egy hét alatt hozta össze, így felmerült bennem a kérdés, amit a címben olvashattok is. Megkértem, hogy egy ilyen szép, őszi napsütéses délután, ugyan írja már le, hogy mégis ezt…..
ópiumbarlang . 2021.08.12 12:40:25
ZolixiusRex 2021.08.15 18:53:36
A Quality Control HQ az egyik legizgalmasabb kiadó jelenleg számomra. Megállíthatatlanul kutatják az kobbnál jobb új bandákat és bár alap dolog, hogy hc legyen azért bőven merítenek mindenfelől. A Fuse, Vile Spirit és Big Cheese hármassal mér így is nagyot durrantottak tavaly, viszont még itt van a…..
ZolixiusRex 2021.08.08 08:55:59
Időutazás, vissza tekintés, egy lemez ami kedvtelésből született, majd egy évtizeden át. Szóval van nekünk egy Hősünk, aki 2010 környékén kezdte el írni ennek a lemeznek az alapjait, melynek eredménye egy kb 20 perces hangulat bomba, ami a kétezres évek elején fogant, de mégis 2021-ben jött…..
Akik valamilyen mentális defektből fakadóan követik a blogot, azok valószínűleg már rájöttek, hogy én elég nagy Death Grips fan vagyok. Nem rég csak úgy viccből rákerestem, hogy itthon amúgy írt-e már róluk valaki, valamit. Ki gondolta volna, de csak a Recorder-en van említés róla. Szóval fogom a…..
Sláger, jó eladás, kult lemez, alaplemez... Ezen négy dolog valamelyike lehet talán az, amire a legtöbb kiadó vágyik egy általa kiadott anyaggal kapcsolatban. A Burn My Eyes 1994. augusztus 9-én jelent meg a Roadrunner gondozásában, és amellett, hogy a megjelenésekor már hatalmas sikert aratott,…..