Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Donola PárkapcsolatMentor

11 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a cikk azzal a céllal íródott, hogy segítsen felismerni a megfelelő önismeret csodálatos és nagyszerű értékét.  Ha nem olvastad még a 7 tipp önmagadért és az önbecsülés természete cikkemet, érdemes azzal kezdened. Ide kattintva megtalálod Szeretném, hogy bepillantást nyerj ebbe a folyamatba,…..
Donola 7 tipp önmagadért 2020.10.22 19:18:58
 Az önbecsülés azt jelenti, hogy fontosnak tartjuk az értékeinket és képességeinket. Az önbecsülés egyfajta érzés, tapasztalat önmagunkról, ami bármit is csinálunk, ott van a háttérben.   Két komponensét különíthetjük el: a hatékonyságot és az önértékelést. A hatékonyság az…..
Rengetegszer beszélünk arról, mennyire fontos a gyerekek életében a mozgás, a sport. Sok időt töltünk el azzal, hogy kiválasztjuk a megfelelő mozgásformát, illetve különféle különórákra visszük, járatjuk a gyerekeinket.  Mindenki tudja, hogy fizikailag erőssé válni csak rendszeres edzéssel és…..
Donola PárkapcsolatMentor 2020.10.02 09:56:35
@Kicknick: A cikknek pontosan az a célja, amit az első mondatodban írtál, hogy segítsd.

Segítsd abban, hogy az élet nehézségeivel szemben legyen egy jól használható eszköztárra.

Nem tudom pontosan mit értesz kialakítás alatt, de az tagadhatatlan tény, hogy egy gyermek korai életszakaszától kezdve, utánzással tanul. Nem azt, amit mondasz neki, hanem amit teszel, és rendkívül jól visszatükrözik a szülők lelkiállapotát és a szülők közötti viszonyt is. Ilyen értelemben kialakíthatsz náluk negatív és pozitív viselkedési formákat.
Donola Mi az a Coaching? 2020.09.25 13:11:47
A világ odavan a jó kérdésekért. Figyelemfelkeltőek, gondolkodásra késztetnek, sokszor érezzük úgy, hogy betalálnak minket egy-egy jól feltett kérdéssel.    Valószínűleg, te is a címben feltett kérdés miatt vagy itt. Ha olvasod ezt, akkor nagy valószínűséggel felkeltette a kíváncsiságodat,…..
Azt az elején mindjárt le is szögezhetjük, hogy konfliktusaink mindig voltak és mindig is lesznek. Nem egy veszekedésmentes kapcsolat az ideális kapcsolat, bármennyire is vonzónak tűnhet első blikkre, mert akkor éppen az az intimitás hiányzik, ami az egyik alapja egy beteljesült, érett…..
Nem is kérdés, hogy egy romantikus párkapcsolat bizony trükkös. Nem azért, mert nem szeretitek egymást, vagy nem törődtök egymással vagy nem próbáljátok ezeket eléggé.  Azért trükkös, mert egy párkapcsolatban két különböző egyéniség van jelen, mindketten egyedi értékrendszerrel, hitrendszerrel,…..
Donola PárkapcsolatMentor 2020.07.16 17:46:45
@Dan da Man: Köszi a kommentet. A "Hallak téged" mellett szerepel a "Figyelek Rád!" mondat is. Felületesen át lehet olvasni egy cikket és félig nyitott füllel lehet hallani/hallgatni a párunkat, családtagunkat is és átsiklani a másik számára fontos mondanivaló fölött.

Egyébként igazad van, bármi és annak az ellenkezője is lehetséges.
Minden csak egy érdekes nézőpont.
Donola PárkapcsolatMentor 2020.07.16 17:59:24
@Eugene Horse: Miből gondolod, hogy reklámblog?

Közhelyes, bár nem semmitmondó a cikk, és részben egyet is értek veled.
Másrészt mivel sok esetben ez nem része a párkapcsolati kommunikációnak, ezért sosem elég elégszer leírni, hangsúlyozni, hogy ez lenne az alap két ember egymás közötti interakciójának.

Tudatos és egymással törődő párok mondanak egymásnak ilyen és hasonló mondatokat, mint az általad idézettet.

Mi lenne számodra normális tartalom? Mi érdekel téged?
Donola PárkapcsolatMentor 2020.07.16 18:14:17
@erkölcsi hulla: Nem tudom, hogy bóknak vagy sértésnek gondoltad-e. Bármelyik is, megosztanád miért írtad ezt?

Számodra mi lenne érdekes tartalom?
Lehet, hogy már a füleden jönnek ki az introvertált vagy extrovertált személyekről szóló írások, de úgy gondolom van még új a nap alatt. Engem már pár éve foglalkoztat és folyamatosan új dolgokat tanulok róla.    El is mesélem miért.   Gyerekként én voltam az a tipikus cserfes és könnyen…..
A jó párkapcsolatok nem csak megtörténnek.  Az emberek erőfeszítéseket tesznek. Táplálnunk kell a kapcsolatot, ahogy a fizikai és az érzelmi egészségünket is, hogy erősebbek, rugalmasabbak és ellenállóbbak legyenek.  Ha nem tápláljuk őket, akkor valószínűleg gyengülni, töredezni fog és végül…..
Megvan az amikor fényképezőgéppel vagy telefonnal fotózni akarsz, de az csak nem találja a fókuszt és csak egy homályos valamit látsz? Erőlködsz, a gép is és továbbra sem éles a kép. Nem érted mi nem stimmel, te mindent ugyanúgy csináltál, mint eddig. Nem változtattál semmit, nem állítottál át…..
A traumák olyan szélsőséges élethelyzetek, amelyek veszélyeztetik a testi és lelki jólétünket. Ezek lehetnek akár súlyosabb múltbeli bántalmazó kapcsolattól, balesetek, nemi erőszakig és az enyhébbnek mondható stressz, munkanélküliség, adósság vagy gyerekkori diszfunkcionális családban…..
Örülök, hogy itt vagy és olvasod a blogot. Ez azt jelenti, hogy szeretsz olvasni és informálódni. A blog azért jött létre, hogy hasznos párkapcsolati és emberi kapcsolatainkra jellemző konfliktusokat, problémákat fel tudd ismerni és hatékonyan tenni is tudj ezek ellen. Írni fogok módszerekről,…..