Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blogger_geist

19 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kell feltétlenül depressziósnak lennie valakinek ahhoz, hogy ne szeresse a nagy viszontlátásokat, de a szorongó ember talán egy fokkal jobban ki van hegyezve az ilyen eseményekre. Néha belefutok ebbe a hibába és jegyet váltok a nosztalgia expresszre olyan emberek társaságába, akik egyébként már…..
A közösségi médiában hangos coachok és MLM-ügynökök egyik kedvenc fogalmáról lesz szó a következőkben. Komfortzóna. "Mozdulj ki a komfortzónádból! Az élet a komfortzónádon kívül kezdődik! Innen már csak egy lépés a >>Merj élni!<<" Ami azt illeti, engem nagyon fel tud bosszantani, amikor…..
Susan Forward Mérgező szülők című könyvén túl, amit egyébként minden gyógyulni vágyónak, esetleg viharos családi háttérrel rendelkező olvasómnak jó szívvel ajánlok, nem találkoztam még soha azzal a kifejezéssel, hogy mérgező barát vagy mérgező kapcsolat. A mérgező (tetszőleges ember / viszony)…..
blogger_geist 2020.07.09 15:00:40
@kéki béla: Igen, sokaknál nagyon is bevett formula lemérgezőzni mindent és mindekit, aki a nagy igazságába nem fér bele. És valóban szomorú következményei vannak ennek.
Mint említettem, sajnos már egészen fiatalon megjelentek nálam bizonyos nehézségek, amik közül az alvászavar gondoskodott arról, hogy végül orvoshoz forduljak. Mint sokan, akik depresszióval vagy szorongással küzdenek a hétköznapokban, úgy én is az alkoholban láttam a feloldozást. Nagyon sok fiatal…..
blogger_geist 2020.07.07 10:06:07
@szénáspop: Igen, olyasmi. :)
blogger_geist 2020.07.07 10:08:58
@delfinszelfi: Nagyon érvényes érvelés! Értelmezésem szerint a test a nyugtalan elme csapdájában lényegében végrehajtja azt, amit éreztetnek vele. Tehát az az elme veszélyt érez, akkor a test stresszes és éber lesz. Szerintem léteznek ilyen összefüggések. Ha a test nem tud pihenni az elme ébrentartása miatt, akkor nem is várhatjuk el tőle, hogy megújuljon sajnos. A gyógyszer rapid mankó ugyan, ez tény, de nem vezet rá feltétlenül a valódi megoldásokra. :)
Sokan vannak, akik egyetlen csepp alkohol felhörpintése nélkül is remekül érzik magukat egy koncerten vagy egy zárt szórakozóhelyen. Mások viszont el se tudják képzelni, hogy táncos mulatságba induljanak józanul. A most következő élettapasztalat arról mesél, hogy milyen volt az első 0%-os bulizásom…..
blogger_geist 2020.07.01 14:28:32
@szénáspop: Ma már nem járok, de ha mégis kedvem támad, akkor is simán megvagyok nélküle. :)
blogger_geist 2020.07.07 10:05:14
@Finomliszt Ferenc: Üdvözöllek! Tehát leszokok az esti kimozdulásról, akkor nincs szükségem alkoholra, hogy jobban érezzem magam? Igen, ez egy érdekes felvetés. De mikor veszít többet az ember? Ha elmegy és nem iszik VAGY ha el se megy sehova?
"Sportolj, és a depressziód elmúlik!" - harsogják sokan, mikor a szorongás és a depresszió ellen bevethető tanácsokról beszélgetünk. Menj el futni, úszni... - szállingóznak a javaslatok, a helyzet azonban nem ennyire egyszerű. Ebben a posztban arról lesz szó, hogy miként lehet a sport valóban…..
A napi média egyik legnagyobb hazugságáról szeretnék beszélni, amit emberek milliói fogadnak meg annak érdekében, hogy megvédjék magukat embertársaiktól. Látszólag. Valaki ugyanis kitalálta, hogy konfliktusainkból akkor jövünk ki győztesen, ha eltagadjuk, elfojtjuk, elutasítjuk a dolgokhoz…..
  Szürkébe váltott életünkből kifakulhat a siker is, és egy idő után azon kaphatjuk magunkat, hogy szerencsétlenségünkben még a buszt se érjük el soha. Mert a HR-es egy vérkígyó, a barátaink beképzeltek lettek, és a busz menetrendjén is folyton változtatnak. Halmozott kudarcélmény esetén adja magát…..
Az imposztor-szindróma gyakran érinti azokat az embereket, akiknek problémájuk van az önbizalommal. Tapasztalatból beszélek, én is érintett vagyok a témában, ezért úgy gondolom, hogy fontos beszélni róla. Tünetek: - Kerüljük vagy bagatellizáljuk, ha dicséretet kapunk. - Túlzottan érdekel minket…..
Szerettem inni. Nem magamban, nem otthon cél nélkül, hanem társaságban. Jól bírtam a piát, nem voltam tőle hülye, másnapos is alig, de nagyon nehezen tudtam tőle teljesen megválni. A környezetem ráadásul nem is értette, hogy miért teszek ilyet, én pedig azt, hogy miként éljek alkohol nélkül.…..
blogger_geist 2020.06.22 09:24:30
@So No: ez a sportolok a munkában eleget és a nekem ez jár szövegeke.... rémisztően ismerősek valóban.
blogger_geist 2020.06.22 09:23:48
@Örömhernyó: Klassz sztori, köszi, hogy megosztottad! :)
Fantomfájás, irracionális testérzetek, hirtelen többet dobbanó szív, szúrás itt, éles fájdalom ott, idegen ízek a szájban - csak néhány azon tünetek közül, amit a szorongás valamilyen szintjén raboskodó érezhet borús mindennapjain. De mit kezdjünk ezekkel az alattomos érzésekkel?..
Hét évvel ezelőtt jutottam el arra a pontra, hogy gyógyszeres segítséget kérjek. Ekkor már jó néhány éve küzdöttem kisebb - nagyobb problémákkal, de végig azt hittem, hogy majd én elég erős leszek ahhoz, hogy egyensúlyban tartsam a dolgokat. Ez a vak önhazugság egészen addig működött, amíg rá nem…..
Hosszú éveket éltem le különböző fizikai nehézségekkel az életemben. Hol könnyebb volt, máskor pedig maga a pokol. Egyszer aztán, amikor valamiért épp a hasam fájt a szorongó létállapottól úgy döntöttem, hogy ellátogatok a gasztroenterológiára, készíttetek egy vérképet és megpróbálom kideríteni,…..
blogger_geist 2020.06.16 14:15:36
@Shuffle: Hello Shuffle! Megfontolt napozás, D-vitamin és a lehető legtöbb zöldség, magok csokoládé és nasi helyett. :)
Kevesen merik felvállalni nyilvánosan, de rengetegen vagyunk, akik hasonlóan éreznek. Nem értek semmihez, nem érdekel semmi se igazán, unom magam és hasonlók. Ha valakihez tanácsért fordulunk a bajban, akkor az általában olyasmit mond, hogy próbáljunk ki új dolgokat, fedezzem fel magam, menjek el…..
blogger_geist 2020.06.16 14:14:43
@atis91: Nagyon örülök, hogy értékesnek találod a blogot. :)

Igen. Nincs olyan érzésed, mintha elfojtanád a készségeidet? Ha van, akkor ez milyen érzésekkel, érzelmekkel működik együtt, dolgozik össze? Vajon az élet melyik szakaszában, melyik jelentős másikunkkal való konfliktusunk végett sajátítottuk el? Érdemes ennek mögé pillantani egy kicsit. :)

Jól közelíted meg az irigység témáját is. Azt gondolom, hogy nem szabad elvitatnunk a tényt, hogy bár viszolygunk tőle, de az irigység úgyis irigység, ha tudjuk, csak nem merjük a nevén nevezni. Az irigység nem kizárólag a másik érdemeinek elvitatását jelenti, hanem egy nagyon valós érzelem, amihez joga van mindenkinek. Más kérdés, hogy ki mit kezd vele. :) A jó irigy épül belőle, a rossz irigy áskálódik.
Jelen érzésem alapján elmondhatom, hogy nem szeretem a céges bulikat és csapatépítőket. A gond csak az, hogy nem nagyon lehet ezekkel mit kezdeni, mert ami kötelező, az kötelező: kötelező jól érezni magad, felszabadultan berúgni a munkatársaiddal. Nincs mese, menni kell. Szorongásaim csúcsán…..
blogger_geist 2020.06.11 11:29:43
@Hagrid: Köszönöm! :) Nagyon egyet értek: semmilyen emberfeletti túlóra nem éri meg egy bizonyos ponton túl. Pláne, ha ki se fizetik.
Halogatok a tanulásban, a munkában és a magánéletben, így aztán dobva az ezzel járó felelősséget azt mondom: "Halogató típus vagyok, ez van." Sokak szerint ez bruttó lustaság, de ha ez valóban a lustasághoz vezethető vissza, akkor miért vagyunk lusták? Lusta halogatók? Több gyanúm is van a…..
Egy szorongó, depressziós férfi a szexualitásában is sérülékeny. Kerestem statisztikát, de sajnos nem nagyon találtam konkrét kimutatásokat arról, hogy vajon igazat mondott-e nekem az a felnőtt kellékekkel foglalkozó, aki azt mesélte, hogy a potencianövelő tabletták vásárlói rétege jelentősen…..
Idővel azt vettem észre, de kifejezetten azután, hogy gyógyszereket kaptam, mintha az időjárás valóban hatással lenne a lelki működésemre. Próbáltam megfigyelni, hogy milyen környezeti körülmények befolyásolják ebbe vagy abba az irányba a hangulatomat, a testi tüneteimet; kinyomozni, hogy vajon…..
Olvastam egy cikket, amiben a szerző nem kevesebbet állít, minthogy a szorongó, depressziós munkavállalók jelentős anyagi hátrányt szenvednek el a munkahelyükön. Rengeteg társunk viszont már az állásinterjún elcsúszik, sajnos több sorsot is láttam, amit a szorongás szabotált el. Nem indulunk azonos…..
31 éves vagyok és eltévedtem, elakadtam az életemben. Úgy döntöttem, hogy egy terápiás blog vezetésével teszek újabb kísérletet a gyógyulásra. Sajnos gyerekkorom óta vannak szorongásos nehézségeim, többször kerültem nagyon mély pontra, ennek ellenére nem vesztem el teljesen az életben. Szerencsés…..